Pizza Margherita

Am fost intrebata acum vreo saptamana care este mancarea mea preferata - si fara sa ma gandesc am zis "Pizza!" Desi stiu sa gatesc multe mancaruri, ies bune si imi plac mai toate - pizza as manca intotdeauna in orice cantitati si combinatii....  Si cum am facut de toate, deja mi s-a luat de la pizza cu salamuri si pui, etc - caut arome si combinatii noi. Asa m-am intors inapoi la "mama"  tuturor sortimentelor de pizza - Pizza Margherita - de la ea pornesc toate celelalte feluri de pizza, cu topping-uri care mai de care.

Noroc de Google, datorita la multitudinea de retete de pizza Margherita am putut sa-mi aleg si formez una care mi se pare cea mai buna si delicioasa. Veti fi foarte impresionati la cat de putine ingrediente contine, si la ce gust extraordinar are - stiu italienii ce-i bun :)

Chiar si sotul meu, ca de obicei mai sceptic la retetele noi (sa vedeti ce mi-a facut la pizza cu cartofi:), dar asta pt alta postare..) a fost foarte impresionat - mi-a zis la inceput "hai sa gustam" si asa a mancat vreo 3-4 felii una dupa alta.

Deci, o recomand cu incredere - aroma de busuioc, rosii, usturoi si toate astea unse cu mozzarela topita....

Semipreparate

1 buc
adica o portie a retetei

Ingrediente

Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau rosii proaspete taiate cubulete - pt decor puteti adauga cateva rosii cherry
Mozzarella
250 g
am inteles ca se poate si cu alt cascaval - dar daca vreti o Margherita autentica folositi mozzarella
Ulei de masline
2 linguri
Usturoi
3 buc
3 catei
Busuioc uscat sau verde
0.5 lingurite
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul conform retetei de Aluat de pizza clasic.

Pana creste aluatul pregatim topping-urile.

2

Pentru a face pizza mai buna, bineinteles trebuie sa faceti sosul de rosii cat mai bun - va da gustul acela complet de pizza.

Deci, se pregateste conserva de rosii taiate, usturoiul se curata, spala si se taie marunt.

3

Intr-o tigaie turnati putin ulei de masline, il lasati sa se inclazeasca bine apoi adaugati usturoiul taiat marunt. Amestecati periodic si lasati 2-3 minute ca sa-si lase usturoiul aroma in ulei, dar aveti mare grija sa nu-l faceti maroniu - va fi amar si stricati totul.

4

Cand este gata usturoiul adaugati pasta de rosii in tigaie, amestecati bine - lasati sa fiarba 5-10 minute.

Apoi adaugati sarea (de obicei dupa gust), piperul si busuiocul, mai lasati 2 minute si nu uitati sa amestecati.

5

Mozzarela o taiati bastonase sau o dati prin razatoare.

6

Acum formam pizza:

Din aluatul de mai sus va ies 2 pizza mari, deci impartiti aluatul in 2 bile (aveti grija sa ungeti mainile cu ulei cand lucrati aluatul), si il intindeti cu mainile sau facaletul intr-o tava de pizza unsa cu putin ulei.

Puneti jumatate din sos peste aluat, il distribuiti uniform pe toata suprafata.

7

Apoi adaugati jumatate din mozzarella, la fel distribuita uniform.

Pentru a da un gust si mai bun, deasupra puneti rosii cherry sau felii de rosii proaspete. Puneti tava la cuptor, pentru aproximativ 35-40 de minute la 200 de grade.

8

Dupa ce s-a rumenit frumos o scoateti din cuptor, o mai lasati in tava 5-10 minute, sa se patrunda bine, si apoi feliati si serviti.

Buna, buna - rau de tot - va recomand cu incredere

Pofta Buna!

Cantitate: 2 buc (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 sep 2014, 23:31

Super, va multumesc. 

lena
Elena (lena) 05 sep 2014, 21:28

Da, merge pastrat la frigider 5 zile sigur, pt pizza va fi perfect.

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 sep 2014, 18:34

Buna ziua.. dna Lena, alaltaieri am pregatit sosu' asta dar cu ceapa in loc de usturoi. L-am facut pentru macaroane, m-am gandit ca merge..da nu l-am folosit, parca e totusi prea dulce. L-am lasat la frigider si maine fac pizza. Se mai poate folosi maine sau a stat prea mult, sa fac altu?

Karmen80
Karmen80 23 iul 2013, 16:35

Delicioasa!!! Multumesc Lena pt precizia retei. Cand am intins aluatul in tava, s-a potrivit la milimetru.Eu am facut-o cu faina organica si am "imbunatatit-o" cu masline, ardei verde si rosu.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
stelutica
stelutica 16 iun 2013, 14:10

 

stelutica
stelutica 16 iun 2013, 14:09

o bunatate aceasta pizza...am facut-o si eu astazi!

alexuza
alexuza 06 oct 2012, 22:53

nu am vazut gradele la cuptor scuze pentru scrisu de mai sus

dolce forno
dolce forno 27 mar 2012, 16:01

la cum arata Lena,imi vine sa musc din ecran!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 11 mai 2011, 15:23

ce bine arata Lena pizza ta, ce pofta mi-ai facut  

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 11 mai 2011, 08:01

foarte usor de facut! o sa incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile