Pizza Margherita

Nota 5 (4 voturi)
*****

      Am fost intrebata acum vreo saptamana care este mancarea mea preferata - si fara sa ma gandesc am zis "Pizza!" Desi stiu sa gatesc multe mancaruri, ies bune si imi plac mai toate - pizza as manca intotdeauna in orice cantitati si combinatii....  Si cum am facut de toate, deja mi s-a luat de la pizza cu salamuri si pui, etc - caut arome si combinatii noi. Asa m-am intors inapoi la "mama"  tuturor sortimentelor de pizza - Pizza Margherita - de la ea pornesc toate celelalte feluri de pizza, cu topping-uri care mai de care.

Noroc de Google, datorita la multitudinea de retete de pizza Margherita am putut sa-mi aleg si formez una care mi se pare cea mai buna si delicioasa. Veti fi foarte impresionati la cat de putine ingrediente contine, si la ce gust extraordinar are - stiu italienii ce-i bun :)

Chiar si sotul meu, ca de obicei mai sceptic la retetele noi (sa vedeti ce mi-a facut la pizza cu cartofi:), dar asta pt alta postare..) a fost foarte impresionat - mi-a zis la inceput "hai sa gustam" si asa a mancat vreo 3-4 felii una dupa alta.

Deci, o recomand cu incredere - aroma de busuioc, rosii, usturoi si toate astea unse cu mozzarela topita....

Semipreparate

1 buc
adica o portie a retetei

Ingrediente

Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau rosii proaspete taiate cubulete - pt decor puteti adauga cateva rosii cherry
Mozzarella
250 g
am inteles ca se poate si cu alt cascaval - dar daca vreti o Margherita autentica folositi mozzarella
Ulei de masline
2 linguri
Usturoi
3 buc
3 catei
Busuioc uscat sau verde
0.5 lingurite
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul conform retetei de Aluat de pizza clasic.

Pana creste aluatul pregatim topping-urile.

Pizza Margherita - Pas 1
2

Pentru a face pizza mai buna, bineinteles trebuie sa faceti sosul de rosii cat mai bun - va da gustul acela complet de pizza.

Deci, se pregateste conserva de rosii taiate, usturoiul se curata, spala si se taie marunt.

Pizza Margherita - Pas 2
3

Intr-o tigaie turnati putin ulei de masline, il lasati sa se inclazeasca bine apoi adaugati usturoiul taiat marunt. Amestecati periodic si lasati 2-3 minute ca sa-si lase usturoiul aroma in ulei, dar aveti mare grija sa nu-l faceti maroniu - va fi amar si stricati totul.

Pizza Margherita - Pas 3
4

Cand este gata usturoiul adaugati pasta de rosii in tigaie, amestecati bine - lasati sa fiarba 5-10 minute.

Apoi adaugati sarea (de obicei dupa gust), piperul si busuiocul, mai lasati 2 minute si nu uitati sa amestecati.

Pizza Margherita - Pas 4
5

Mozzarela o taiati bastonase sau o dati prin razatoare.

Pizza Margherita - Pas 5
6

Acum formam pizza:

Din aluatul de mai sus va ies 2 pizza mari, deci impartiti aluatul in 2 bile (aveti grija sa ungeti mainile cu ulei cand lucrati aluatul), si il intindeti cu mainile sau facaletul intr-o tava de pizza unsa cu putin ulei.

Puneti jumatate din sos peste aluat, il distribuiti uniform pe toata suprafata.

Pizza Margherita - Pas 6
7

Apoi adaugati jumatate din mozzarella, la fel distribuita uniform.

Pentru a da un gust si mai bun, deasupra puneti rosii cherry sau felii de rosii proaspete. Puneti tava la cuptor, pentru aproximativ 35-40 de minute la 200 de grade.

Pizza Margherita - Pas 7
8

Dupa ce s-a rumenit frumos o scoateti din cuptor, o mai lasati in tava 5-10 minute, sa se patrunda bine, si apoi feliati si serviti.

Buna, buna - rau de tot - va recomand cu incredere

Pofta Buna!

Pizza Margherita - Pas 8
Cantitate: 2 buc (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lavi
*****
Lavi (11 May 2011, 08:01)

foarte usor de facut! o sa incerc si eu

Ellena
*****
Ellena (11 May 2011, 15:23)

ce bine arata Lena pizza ta, ce pofta mi-ai facut  

Mari6o
Mari6o (12 May 2011, 18:17)

Mamma Mia! mi s-a facut gura apa)))

GENA
GENA (13 May 2011, 22:32)

 wau...ce bine arata,mersi

InbucatariaSabinei (21 May 2011, 18:55)

arata senzational de bine

*****
dolce forno (27 March 2012, 16:01)

la cum arata Lena,imi vine sa musc din ecran!

alexuza
alexuza (06 October 2012, 21:09)

 buna lena am si eu o intrebare pot utiliza tava de silicon pentru acesta pizza margherita te rog raspunde-mi cat de repede poti ca numai am rabdare pana luni si vreau sa o incerc maine felicitari pentru retete 

 

lena
lena (06 October 2012, 21:21)

 Bineinteles ca poti s-o folosesti, doar ai grija sa nu tai in ea.

alexuza
alexuza (06 October 2012, 22:51)

multumesc mult dar am mai uitat inca ceva la cate grade va trebuie sa dau cuptorul din ce am mai citit din retele de pizza pe care pe site nu am facut gradele la cuptor este cuptor electric nu pe gaz multumesc mult pentru raspuns

alexuza
alexuza (06 October 2012, 22:53)

nu am vazut gradele la cuptor scuze pentru scrisu de mai sus

stelutica (16 June 2013, 14:09)

o bunatate aceasta pizza...am facut-o si eu astazi!

stelutica (16 June 2013, 14:10)

 

*****
Karmen80 (23 July 2013, 16:35)

 Delicioasa!!! Multumesc Lena pt precizia retei. Cand am intins aluatul in tava, s-a potrivit la milimetru.Eu am facut-o cu faina organica si am "imbunatatit-o" cu masline, ardei verde si rosu.

rinser
rinser (02 November 2013, 22:41)

 O mica observatie ar fi ca nu este chiar Margherita pt ca nu contine toate cele trei ingrediente: sos rosii, mozarella, busuioc, adica exact culorile drapelului Italiei. A fost facuta prima data in cinstea Reginei Margherita si de aceea continea aceste trei culori. A zis cineva mai sus de oregano dar acela se pune in cantitati mici si doar in sosul de rosii. Culoarea verde in schimb vine de la busuioc.

daliana (26 April 2014, 15:37)

 Azi am facut pizza, foarte buna (divina mi-a spus sotul), blatul e foarte fraged, am mai facut una cu ce am avut prin frigider, a fost buna si aceea,Mersi pentru reteta.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena