Pizza Margherita

Am fost intrebata acum vreo saptamana care este mancarea mea preferata - si fara sa ma gandesc am zis "Pizza!" Desi stiu sa gatesc multe mancaruri, ies bune si imi plac mai toate - pizza as manca intotdeauna in orice cantitati si combinatii....  Si cum am facut de toate, deja mi s-a luat de la pizza cu salamuri si pui, etc - caut arome si combinatii noi. Asa m-am intors inapoi la "mama"  tuturor sortimentelor de pizza - Pizza Margherita - de la ea pornesc toate celelalte feluri de pizza, cu topping-uri care mai de care.

Noroc de Google, datorita la multitudinea de retete de pizza Margherita am putut sa-mi aleg si formez una care mi se pare cea mai buna si delicioasa. Veti fi foarte impresionati la cat de putine ingrediente contine, si la ce gust extraordinar are - stiu italienii ce-i bun :)

Chiar si sotul meu, ca de obicei mai sceptic la retetele noi (sa vedeti ce mi-a facut la pizza cu cartofi:), dar asta pt alta postare..) a fost foarte impresionat - mi-a zis la inceput "hai sa gustam" si asa a mancat vreo 3-4 felii una dupa alta.

Deci, o recomand cu incredere - aroma de busuioc, rosii, usturoi si toate astea unse cu mozzarela topita....

Semipreparate

1 buc
adica o portie a retetei

Ingrediente

Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau rosii proaspete taiate cubulete - pt decor puteti adauga cateva rosii cherry
Mozzarella
250 g
am inteles ca se poate si cu alt cascaval - dar daca vreti o Margherita autentica folositi mozzarella
Ulei de masline
2 linguri
Usturoi
3 buc
3 catei
Busuioc uscat sau verde
0.5 lingurite
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul conform retetei de Aluat de pizza clasic.

Pana creste aluatul pregatim topping-urile.

2

Pentru a face pizza mai buna, bineinteles trebuie sa faceti sosul de rosii cat mai bun - va da gustul acela complet de pizza.

Deci, se pregateste conserva de rosii taiate, usturoiul se curata, spala si se taie marunt.

3

Intr-o tigaie turnati putin ulei de masline, il lasati sa se inclazeasca bine apoi adaugati usturoiul taiat marunt. Amestecati periodic si lasati 2-3 minute ca sa-si lase usturoiul aroma in ulei, dar aveti mare grija sa nu-l faceti maroniu - va fi amar si stricati totul.

4

Cand este gata usturoiul adaugati pasta de rosii in tigaie, amestecati bine - lasati sa fiarba 5-10 minute.

Apoi adaugati sarea (de obicei dupa gust), piperul si busuiocul, mai lasati 2 minute si nu uitati sa amestecati.

5

Mozzarela o taiati bastonase sau o dati prin razatoare.

6

Acum formam pizza:

Din aluatul de mai sus va ies 2 pizza mari, deci impartiti aluatul in 2 bile (aveti grija sa ungeti mainile cu ulei cand lucrati aluatul), si il intindeti cu mainile sau facaletul intr-o tava de pizza unsa cu putin ulei.

Puneti jumatate din sos peste aluat, il distribuiti uniform pe toata suprafata.

7

Apoi adaugati jumatate din mozzarella, la fel distribuita uniform.

Pentru a da un gust si mai bun, deasupra puneti rosii cherry sau felii de rosii proaspete. Puneti tava la cuptor, pentru aproximativ 35-40 de minute la 200 de grade.

8

Dupa ce s-a rumenit frumos o scoateti din cuptor, o mai lasati in tava 5-10 minute, sa se patrunda bine, si apoi feliati si serviti.

Buna, buna - rau de tot - va recomand cu incredere

Pofta Buna!

Cantitate: 2 buc (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 sep 2014, 23:31

Super, va multumesc. 

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 sep 2014, 18:34

Buna ziua.. dna Lena, alaltaieri am pregatit sosu' asta dar cu ceapa in loc de usturoi. L-am facut pentru macaroane, m-am gandit ca merge..da nu l-am folosit, parca e totusi prea dulce. L-am lasat la frigider si maine fac pizza. Se mai poate folosi maine sau a stat prea mult, sa fac altu?

lena
Elena (lena) Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 sep 2014, 21:28

Da, merge pastrat la frigider 5 zile sigur, pt pizza va fi perfect.

daliana
daliana 26 apr 2014, 15:37

Azi am facut pizza, foarte buna (divina mi-a spus sotul), blatul e foarte fraged, am mai facut una cu ce am avut prin frigider, a fost buna si aceea,Mersi pentru reteta.

rinser
Sergiu (rinser) 02 nov 2013, 22:41

O mica observatie ar fi ca nu este chiar Margherita pt ca nu contine toate cele trei ingrediente: sos rosii, mozarella, busuioc, adica exact culorile drapelului Italiei. A fost facuta prima data in cinstea Reginei Margherita si de aceea continea aceste trei culori. A zis cineva mai sus de oregano dar acela se pune in cantitati mici si doar in sosul de rosii. Culoarea verde in schimb vine de la busuioc.

Karmen80
Karmen80 23 iul 2013, 16:35

Delicioasa!!! Multumesc Lena pt precizia retei. Cand am intins aluatul in tava, s-a potrivit la milimetru.Eu am facut-o cu faina organica si am "imbunatatit-o" cu masline, ardei verde si rosu.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
stelutica
stelutica 16 iun 2013, 14:10

stelutica
stelutica 16 iun 2013, 14:09

o bunatate aceasta pizza...am facut-o si eu astazi!

dolce forno
dolce forno 27 mar 2012, 16:01

la cum arata Lena,imi vine sa musc din ecran!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 11 mai 2011, 15:23

ce bine arata Lena pizza ta, ce pofta mi-ai facut  

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 11 mai 2011, 08:01

foarte usor de facut! o sa incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile