Pizza Bianca (sau pizza cu cartofi)

Va spuneam de noile experimente la topping-urile de pizza - va prezint inca o varianta foarte reusita, pot sa spun chiar neasteptat de buna. Chiar si sotul a strambat din nas cand a auzit ca vreau sa fac pizza cu cartofi (desi de obicei este deschis la incercari noi :), dar.... dupa prima degustare a zis " Oaauu... da stii ca este chiar delicioasa!"

Imi place ca totul este simplu aici, fara mari pregatiri si ingrediente scumpe - doar 2 observatii - cartofii recomand obligatoriu sa fie din aia albi nisiposi si sa va luati rozmarin (uscat sau proaspat). Tot farmecul retetei este in mozarella topita si aroma de rozmarin, pe care eu sincera sa fiu nu o suportam pana acum, dar aici a avut o nota f.deosebita, s-a "pupat" perfect cu toate ingredientele.

Sursa retetei este bineteles Laura A, nu avea cum sa dau gres cu reteta :).

Ca o scuze fiindca postez mai putine retete  de o la o perioada - va dau un link cu poze de mancaruri gatite saptamana aceasta la cursurile de bucatari(retetele vor urma in timp).

Si un nou articol pe blog despre shopping culinar.

Semipreparate

0.5 buc
folositi numai jumatate din cantitatea de ingrediente daca faceti 1 bucata pizza

Ingrediente

Cartofi albi/galbeni
2 buc
Mozzarella
200 g
Ulei de masline
3 linguri
Rozmarin
0.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Pregatiti aluatul dupa reteta de Aluat de pizza de pe site. Pana aluatul creste putin, se pregatesc celelalte ingrediente.

2

Mozarella se taie bastonase mici sau se da prin razatoare.

3

Cartofii se curata, se spala si se taie felii f.subitiri - de 2 mm aproximativ.

4

Intindeti aluatul in tava de pizza, puneti 2 linguri de ulei de masline peste el si cu o pensula il intindeti pe toata suprafata aluautului.

5

Aranjati cartofii pe pizza - evitati sa-i puneti mult unul peste altul - doar putin marginile. Apoi distribuiti pe langa feliile de cartofi bucatile de mozarella.

6

Cu o pensula ungeti toata suprafata cartofilor cu putin ulei de masline.

7

Apoi presarati rozmarinul si dati la cuptor pentru 30-40 de minute la 180-200 de grade.

8

Este gata cand se rumeneste usor si daca bagati o scobitoare in cartofi intra usor si repede.

Scoateti pizza din cuptor, presarati putina sare peste si lasati 5-10 minute sa se patrunda asa direct in tava.

9

Si gata, pizza delicioasa si rapida este buna de savurat.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 buc (1 pizza de 32 cm)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Natali (27 May 2011, 09:33)

Foarte interesante produsele de la macelarie, am vrut sa scriu acolo, dar comentariile sint inchise. Daca era mai aproape, cu siguranta as fi tras o fuga, cu tot riscul sa las o suma insemnata acolo. :D

Si pozele de la cursuri, wow, deja atitea bunatati ati facut!

nusica (27 May 2011, 12:54)

Multumim,Lena ,chiar as manca o pizza ,desi  silueta...

chende maria (27 May 2011, 22:07)

am sa o fac si eu , am o nepotica Bianca si o sa o invit si pe ea la pizza..Multumim Lena!!!!

stiuca
stiuca (29 May 2011, 19:09)

Ar trebui sa fie OK ,si dupa ce contine ,nici nu dauneaza ,nici la kg si nici la colesterol

Valentina.Jugaru (31 May 2011, 21:09)

Foarte buna a fost! Eu sunt extrem de pretentioasa la mancare (imi scop peri albi singura ca nu imi place ce gatesc), insa aceasta reteta a fost super! Nu ma asteptam ca ceva atat de simplu sa fie si atat de bun! Pentru maine am in plan si Pizza Margarita :)

lena
lena (01 June 2011, 08:14)

Ma bucur mult Valentina! Astept impresii si la Margherita

valika
valika (22 June 2011, 14:19)

imi pare interesanta reteta de pizza voi incerca sa o fac..........multumesc mult.

Masha (19 November 2013, 17:08)

 Delicioasa si pufoasa in acelasi timp ! Tot secretul sta in drojdia uscata si aluatul lipicios. Am inlocuit mozarella cu o branza de vaci dulce dar care se poate da prin razatoare, stam intr-o zona de munte, si care cand e pizza gata se topeste exact ca si cascavalul. Desi retelele tale Lena sunt destul de detaliate uneori afli secrete importante si din comentarii, mult succes pe mai departe.