Tort de crema de zahar ars

Azi am musafiri , si cum am aflat tot azi, m-am gandit sa fac ceva dulce, usor de facut si sa poate fi mancat diseara. Nu mai facusem de multa vreme acest tortulet. Noua ne place foarte mult.

Ingrediente

Oua
12 buc
Zahar
18 linguri
Lapte
1 l
Faina alba
4 linguri
Praf de copt
1 lingurite
Esenta de vanilie
2 buc

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.

2

In oala care intra la cuptor punem 6 linguri de zahar si le caramelizam. Dupa caramelizare, intindem repede pe peretii oalei, si lasam la rece.

3

Batem 8 oua bine, adaugam 8 linguri de zahar si mixam bine pana se topeste zaharul, mai punem o esenta de vanilie si laptele. Amestecam bine si turnam peste caramelul intarit.

4

Blatul : separam 4 oua, batem albusul spuma tare, adaugam 4 linguri de zahar, galbenusurile, esenta de vanilie , 4 linguri de faina si praful de copt. Mixam bine si turnam peste compozitia din oala.

5

Asa arata inainte de a fi bagat la cuptor. Cuptorul il incalzim 5 minute si apoi punem compozitia .

Lasam la cuptor , la foc mic, pana se desprinde blatul de pe marginile oalei.

6

Dupa ce este gata, mai lasam in oala 10 minute si apoi il rasturnam pe o farfurie. Se poate imbraca in frisca sau in ciocolata. Eu l-am lasat asa.

Cantitate: 8 buc ()
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

Carmen Silvia
Carmen Silvia 30 nov 2015, 12:08

o reteta minunata ! am facut jumatate din cantitate, nu stiam daca incape in oala mea care o pot baga la cuptor . Repetam cu siguranta !

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 28 mar 2015, 20:56

150grade, cam 1 ora.

ionelia90
ionelia90 28 mar 2015, 20:54

la cate grade trebuie lasat si cat timp

diasele
diasele 28 nov 2014, 13:14

hehe....l-a facut azi si a iesit super ...l-am lasat 50 min in cuptor la foc mic...f bun..urmeaza sa il decorez cu frisca cand e racit complet

Poza mea pentru reteta:
elina
elina 19 iul 2011, 19:16

pt adrianamo.ba da .se face prima data crema o lasi la copt si cand e destul de tare la suprafata si crezi ca ar suporta greutatea blatului atunci poti turna blatul.blatul se coace mai repede ca de obicei.salutari.,si pofta mare.

lena
Elena (lena) 19 iul 2011, 18:21

Eu sunt prima L-am facut deja de 2 ori - crema si blatul se pun impreuna, intr-adevar este mai greu parca de pus blatul peste crema lichida, dar usor si atent cate o lingura pui si totul va fi bine. Se face perfect si deja este preferatul familiei.

adrianamo
adrianamo 19 iul 2011, 18:09

as vrea sa-l fac maine,daca e prin zona cineva care l-a facut sa-mi raspunda...:),mersi...

Nota mea pentru reteta:
cuta
cuta 22 iun 2011, 15:31

ARATA FOARTE BINE SI CRED CA E SI DELICIOASA. EU AM FACUT DAR FARA BLAT, NUMAI CREMA. AM SA INCERC SI ASA . MULTUMIM MULT.

Nota mea pentru reteta:
roxycorina19
roxy (roxycorina19) 16 iun 2011, 12:32

Astazi  am facut si  eu  tortul  si  arata minunat   deabea astept sa  vad ce gust  are desi sunt sigura ca este la fel de bun  ca toate celelalte retete de pe siteul asta multumesc mult pentru  timpul acordat pentru   toate retetele ce le impartiti cu  noi.

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 16 iun 2011, 02:21

Super fain!!! Am pus la cuptor crema de zahar ars ca nu era tortul asta si acum cand astept sa se coaca crema ,,frunzarind,,,pe aici il vad!!! data viitoare(sambata) sigur il fac.Am mancat la cineva si mi-a placut tare mult ,sper sa imi iasa .Oricum crema de zahar ars de la Lena imi da emotii....am facut-o cu rom :) sa vad si eu ,,minunea,, ca mie tot cu vanilie mi se parea mai potrivit tot ce e cu lapte....

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile