Sarmale in foi de vita

Am avut chef de sarmalute, si cum mi s-a terminat varza murata, am facut in foi de vita.

 

Ingrediente

Carne tocata de porc
1 kg
ceapa
4 buc
Orez
3 linguri
Pasta de tomate
4 linguri
Patrunjel verde
1 buc
Frunze de vita
50 buc

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.

2

Pregatim compozitia: tocam ceapa marunt, verdeata si le punem peste carne, adaugam orezul, 2 linguri pasta de tomate, sare si piper dupa gust.

3

Oparim frunza de vita si formam sarmalutele.

4

Asezam sarmalutele intr-o oala, adaugam 2 linguri de pasta de tomate si bagam la cuptor. Eu le-am facut in vasul roman si nu mai trebuie adagata apa. Daca le faceti pe aragaz sau in cuptor si nu aveti vas roman, puneti apa sa le acopere.

5

La cuptor le lasam 2 ore la foc mic.

Le servim calde cu smantana si ardei iute.

Pofta mare!

Cantitate: 50 buc ()
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

danielle
danielle 28 iun 2011, 22:35

Al 2 comentariu, reteta este perfecta , de nota 10, asha cum o facea mama acasa...este un deliciu cu carne de porc .

doinik
Doina (doinik) 28 iun 2011, 22:41

azi am gătit așa sarmale după această recetă, au ieșit superbe

mulțumesc Lavi

Nota mea pentru reteta:
Mitachi.Maria
Mitachi.Maria 26 aug 2011, 20:58

bravo foarte gustoase

olesika
olesika 27 aug 2011, 22:04

lenuta mersi mult pentru sait...cred ca de acum inainte voi gati mai gustos...

Claudia1992
Claudia1992 20 feb 2012, 02:05

cat se lasa la oparit frunzele de vitza?

HDorina
HDorina 29 iul 2013, 16:45

Astazi am pregatit si eu sarmalute. Suna mai bine decat sarmale pt ca sunt asa micute...

Poza mea pentru reteta:
EllaAlle
EllaAlle 07 apr 2014, 14:01

Lena Lena!! Bine te-am gasit pe tine si retetele tale minunate!! Astazi am gatit ciorba de perisoare si sarmalute in foi de vita!! Nu pot sa-ti spun cat de delicioase au iesit! Nici nu ma asteptam... S-avem pofta!!

tiki
tiki 16 mai 2016, 14:27

Buna. Am facut si eu sarmalute cu frunze proaspete. Eu am calit putin ceapa, am pus o lingura de pasta de rosii, apoi orezul si putina apa. Am lasat pana apa a "disparut" si orezul s-a facut cam de 3 sfert. Am umplut foile si le-am pus la fiert pe soba. Cand am considerat ca-s gata, le-am mutat intr-o tava si le-am bagat la cuptor. In apa, am mai pus pasta de rosii, foi de dafin,  cateva crengute de cimbru, si putina pasta de ardei iute. (si costita). Au iesit f.f bune, desi nu ma prea omor cu astfel de sarmale. Imi mai plac cele cu varza. Dar au iesit chiar neasteptat de bune.

Poza mea pentru reteta: