Sarmale in foi de vita

Am avut chef de sarmalute, si cum mi s-a terminat varza murata, am facut in foi de vita.

 

Ingrediente

Carne tocata de porc
1 kg
ceapa
4 buc
Orez
3 linguri
Pasta de tomate
4 linguri
Patrunjel verde
1 buc
Frunze de vita
50 buc

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.

2

Pregatim compozitia: tocam ceapa marunt, verdeata si le punem peste carne, adaugam orezul, 2 linguri pasta de tomate, sare si piper dupa gust.

3

Oparim frunza de vita si formam sarmalutele.

4

Asezam sarmalutele intr-o oala, adaugam 2 linguri de pasta de tomate si bagam la cuptor. Eu le-am facut in vasul roman si nu mai trebuie adagata apa. Daca le faceti pe aragaz sau in cuptor si nu aveti vas roman, puneti apa sa le acopere.

5

La cuptor le lasam 2 ore la foc mic.

Le servim calde cu smantana si ardei iute.

Pofta mare!

Cantitate: 50 buc ()
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

danielle
danielle 28 iun 2011, 22:35

Al 2 comentariu, reteta este perfecta , de nota 10, asha cum o facea mama acasa...este un deliciu cu carne de porc .

doinik
Doina (doinik) 28 iun 2011, 22:41

azi am gătit așa sarmale după această recetă, au ieșit superbe

mulțumesc Lavi

Nota mea pentru reteta:
Mitachi.Maria
Mitachi.Maria 26 aug 2011, 20:58

bravo foarte gustoase

olesika
olesika 27 aug 2011, 22:04

lenuta mersi mult pentru sait...cred ca de acum inainte voi gati mai gustos...

Claudia1992
Claudia1992 20 feb 2012, 02:05

cat se lasa la oparit frunzele de vitza?

HDorina
HDorina 29 iul 2013, 16:45

Astazi am pregatit si eu sarmalute. Suna mai bine decat sarmale pt ca sunt asa micute...

Poza mea pentru reteta:
EllaAlle
EllaAlle 07 apr 2014, 14:01

Lena Lena!! Bine te-am gasit pe tine si retetele tale minunate!! Astazi am gatit ciorba de perisoare si sarmalute in foi de vita!! Nu pot sa-ti spun cat de delicioase au iesit! Nici nu ma asteptam... S-avem pofta!!