Prajitura cu crema Ganache

reteta postata de
Nota 5 (2 voturi)
*****

Azi am facut o prajitura cu crema de ciocolata Ganache. Este delicioasa.

Ingrediente

Oua
5 buc
Zahar
6 linguri
Faina alba
6 linguri
Cacao pudra
3 linguri
Praf de copt
1 buc
Frisca lichida
500 ml
Ciocolata
300 g
cappucino de ciocolata
1 buc
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele

Prajitura cu crema Ganache - Pas 1
2

Pregatim blatul: batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile, faina, cacao si praful de copt.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 2
3

 

Punem la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 3
4

Crema: intr-un vas termorezistent punem frisca lichida, plicul de cappuccino si ciocolata rupta bucatele, Punem la bain-marrie si lasam pana se topeste ciocolata.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 4
5

Dupa ce-am luat de pe foc, o punem la frigider 2-3 ore pana se intareste crema.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 5
6

Cand crema s-a intarit o mixam bine pana se intareste. IN CAZUL IN CARE CREMA NU SE INTARESTE SE ADAUGA 1 PLIC DE INTARITOR DE FRISCA.

Aceasta crema poarta numele de CREMA GANACHE.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 6
7

Blatul il taiem in doua si il insiropam cu un sirop format din apa, zahar si esenta de rom.

Intindem jumatate de crema pe prima foaie.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 7
8

Punem a doua foaie insiropata deasupra si restul de crema.Radem putina ciocolata si o dam la rece pentru 2 ore.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 8
Cantitate: 10 buc ()
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (19 June 2011, 17:39)

Ce simpla si ce buna trebuie sa fie, multumim mult Lavi!

muresanim (21 June 2011, 18:13)

Lavi...am o intrebare: cat de mare e tava? vreau sa fac si eu prajitura si nu stiu ce tava sa folosesc, aaa si inca ceva: la un cuptor electric ce temperatura imi recomanzi?

Lavi
Lavi (21 June 2011, 22:57)

este o tava de aragaz............iar la temperatura nu stiu ce sa zic, o temperatura normala, ca blatul e subtire si se face repede..................sa-mi spui cum ti-a iesit!

muresanim (25 June 2011, 12:06)

Lavi, am facut pajitura si sincer la gust e una din cele mai bune prajituri pe care le-am incercat...crema in special, dar totusi trebuie sa spun ca tocami crema mi-a dat de cap. NU s-a intarit, pur si simplu...ce e drept locuind in afara tarii am folosit o frisca autohtona, si nu pe cea recomandata de tine..dar totusi, ceva nu a mers. Am facut crema si in reteta ziceai ca trebuie tinuta in frigider 2-3 ore si apoi cu mixerul ...eu am tinut-o 24 de ore si tot a fost putin moale...iar dupa am tinut prajitura inca 24 de ore in frigider ca sa stea compacta, si am folosit 2 plicuri de intaritor de frisca. Acum insa e ok, si cum ziceam la gust ffff buna, totusi nu stiu care e prob, si chiar ma pricep sa gatesc...nu am mai patit sa nu-mi iasa o prajitura. Poate imi spui tu ce si cum, vreau sa incerc sa o mai fac o data

Lavi
Lavi (27 June 2011, 08:03)

am patit si eu asa o data, nu am o explicatie pentru ca am folosit aceleasi ingrediente.

dar am rezolvast cu intaritor de frisca................ma bucur ca ti-a placut prajitura!

doinik
*****
doinik (28 June 2011, 22:38)

 Super pare simplu și tare bun, încerc neapărat

vio2011
vio2011 (17 July 2011, 13:28)

felicitari pt prajitura postata! are un gust fin si puternic de ciocolata-preferata mea! poate ar fi trebuit sa ne spui si cantitatea de sirop....eu am facut cam 250ml de sirop dar mi s-a parut insuficient. Abia astept sa o refac! 

vio2011
vio2011 (17 July 2011, 13:30)

eu am ras deasupra ciocolata alba....arata super!

Lavi
Lavi (18 July 2011, 09:50)

vio, sirop se pune in functie de gustul fiecareia.............daca se prefera mai uscata se pune mai putin , eu pun mult, sa musteasca putin in blat, asa ii place sotului.........nu-i plac prajiturile uscate.............aseara am facut PANA COTTA CU CAPSUNI.........nu am facut poze, dar promit ca o sa mai fac

Ralucuta
Ralucuta (25 July 2011, 09:59)

o probez acum sper sa iasa la fel de aratoasa ca a ta 

*****
nemrac (06 December 2011, 15:05)

 Am facut si eu prin septembrie prajitura .Mi-a cam dat batai de cap ,la crema am pus intaritor ,iar blatul mi-a iesit  mic  (cand am bagat la copt  s-a micsorat in dimensiune si volum  ) in schimb la gust a fost super  am sa o mai fac .

cuta (12 December 2011, 21:02)

cred ca o sa o fac de sarbatori,arata bine

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena