Frunze de vita de vie pentru iarna, la congelator

Ce pacat sa nu beneficiem de acest sezon plin de toate verdeturile, fructele si legumele posibile - la iarna sigur ma enervez ca parca ceva mi-a mai scapat. Asa a fost si cu frunzele de vita de vie pentru sarmale, cand cele din comert sunt sarate, rupte..... numa enervare cand vrei niste sarmalute bune si fragede. Anul asta mi-am facut din start rezerva, dupa ce am luat de la o batrana din piata vreo 15 legaturi de frunze - m-am si apucat de treaba, vedeti mai jos cum.

Apropo, la fel puteti sa faceti si frunzele de stevie, am testat - sunt perfecte dupa decongelare, parca sunt proaspete pregatite pt sarmale.

Recomand congelatorul pt toata lumea, faceti o investitie dar sigur sunteti multumiti tot anul de legume si fructe naturale. Pe parcurs va voi mai arata si alte metode de congelare a legumelor/fructelor, este metoda mea preferata si cea mai comoda si rapida - nu sar capacele si nu se strica nimic.

Ca bonus o postare pe forum despre mica mea vacanta.

Ingrediente

Frunze de vita
20 buc
asta pt o tura mica de sarmale, puneti frunze cate vreti
Apa
3 l
Sare
1 linguri

Pasi de urmat

1

Frunzele se spala una cate una si se lasa putin la scurs.

2

Apa se pune la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugati sarea.

3

Adaugati frunzele si lasati 20-30 de secunde sa se opareasca. Observati ca sa schimba culoarea, atunci repede le scoateti.

4

Le puneti sub jet de apa rece si lasati 2-3 minute sa se racoreasca.

5

Lasati frunzele oparite sa se scurga bine de apa, eu le pun de obicei intr-o sita sau in oala aceea speciala pentru paste.

6

Apoi luati cate o frunza, o puneti pe un fund si urmati atent pasii - eu am mai testat diverse metode de congelare si va promit ca asta-i cea mai optima si eleganta.

7

Indoiti frunza din ambele laturi, sa fie de latime cam cat un deget.

8

Si usor din margine rulati frunza ca o tzigareta.

9

Si voila! Una bucata frunza pentru o sarma delicioasa este gata :)

11

Puneti aceste mici rulouri intr-o punga, una peste alta - eu am pus cam 20 de bucati in fiecare punga.

12

Dupa ce ati completat punga, usor scoateti aerul din ea si o legati mai strans, sa nu se balabaneasca frunzele acolo.

13

Si aici intr-o punga mai mare am pus toate pungutele mici - la iarna imi scot cat trebuie si sunt gospodina :)

Le puneti la congelator, cand va trebuie le scoateti obligatoriu din timp, sa se decongeleze natural - altfel le stricati si rupeti.

Pofta Buna!

Cantitate: 20 buc (puneti cate vreti)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

miriamfloryol (27 June 2011, 20:56)

hmm am mancat sarmale in foi de vita cu samantana in italia aduse din Romania ,,,,super bune ca la noi in Romania ,,,,,,

 

gabidari
gabidari (28 June 2011, 11:13)

 pun si eu de citiva ani la congelator  frunze de vita de vie ...si chiar stau foarte bine.

Violette (28 June 2011, 14:00)

Imi place metoda ta de conservare. Sigur o voi proba.Iti multumesc pentru retetele minunate cu care ne incanti. Desi nu-ti trimit comentarii, te asigur ca le citesc/experimentez(cele mai multe!).

lena
lena (28 June 2011, 16:07)

Multumesc mult Violette, si ma bucur mult ca va plac retetele!

Mari6o
Mari6o (29 June 2011, 22:37)

am o intrebare: dupa ce le punem in congelator, cind vrem sa le folosim, cum o facem? este vreo procedura iarasi sau pur si simplu se lasa la dezghetat?
mersi

miriamfloryol (29 June 2011, 22:50)

se lasa la dezghetat ,,,,,nimic mia mult Mari

Mari6o
Mari6o (30 June 2011, 00:40)

mersi mult!