Legume la cuptor

Pentru mine orice iesire la o masa in oras sau eveniment este un motiv de inspiratie - desi de fiecare data spun, "gata, mananca si nu mai cauta ce ingrediente are mancarea asta..." . Dar cum pot, daca de fiecare data ceva mai gasesc nou, parca banal de simplu, dar uite ca nu mi-a trecut prin cap.

Asa si cu aceasta mancare, am gustat la o nunta garnitura servita langa carne si desi sunt destul de carnivora - uitasem de carne si am luat una cate una din legume si le-am terminat pe toate :) Acasa am zis sa incerc sa le fac si eu, nu era complicat - mai ales cu ceva informatie noua de la cursurile de bucatari - si ura! Uitati ce bunatate am facut, mi-au iesit din prima si sigur sunt acum preferatele noastre.

Este o mancare simpla, poate fi servita ca atare sau garnitura - legumele se coc foarte bine si se patrund cu aromele, modul de taiat la fel de important - sa fie un aspect si textura corecta dupa coacere.

Legumele recomand sa le respecatati cam acestea - pt ca altele au timpi de preparare si textura diferita, s-ar putea sa nu va iasa

Si cel mai important argument ca sa le incercati  - este  REPEDE!

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
6 buc
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
2 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Radacina de telina
0.5 buc
Radacina patrunjel(Albitura)
1 buc
daca este mai mare folositi numa una - daca este prea atzoasa nu o mai puneti
Fasole galbena pastai
10 buc
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Patrunjel uscat
1 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Sare
0.5 linguri
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Legumele toate se spala, curata si se pregatesc pt taiat.

2

Primele le-am taiat ciupercile, sferturi.

3

Ardeiul se taie fideluta mai groasa.

4

Ceapa la fel.

5

Fasolea se taie in 2-3, sa fie cam de lungimea unui deget.

6

Telina o taiati bastonase mai subtiri.

7

Albitura la fel.

8

La fel morcovii - va recomand sa fie obligatorii in aceasta reteta - sunt preferatii mei, caramelizati, aromati....

9

Toate legumele le puneti intr-o tava, de preferat teflonata (nu se vor lipi de tava, altfel sa ungeti tava cu ulei).

La fel sa alegeti o tava mai mare, ca  legumele sa fie in strat cat mai subtire - sa se coaca, nu sa fiarba.

10

Presarati patrunjelul si piperul, adaugati uleiul - amestecati bine si puneti tava la cuptor, cam la 200 de grade - temperatura medie spre mare.

Daca aveti cuptor cu ventilator va recomand sa-i dati drumul, se vor face mult mai repede.

11

Cam din 15 in 15 mninute mai scoateti tava si usor amestecati sau scuturati tava - sa se amestece legumele putin si sa se coaca pe toate partile.

12

Si cand sunt gata, le gustati pe toate - ar fi problema cu fasolea galbena - se face putin mai incet.

Presarati sare dupa gust si amestecati usor.

Le puteti servi si calde si reci - sunt delicioase oricum, chiar va recomand.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

gabidari
gabidari (29 June 2011, 10:45)

o mincare de legume pe gustul meu....yamiiiiiii   sarut-mina LENA...

Diana Pirtac (29 June 2011, 11:50)

cat timp trebuie sa-i tin in cuptor per total?

multumesc :)

lena
lena (29 June 2011, 13:10)

Diana, depinde de cuptor - la mine cu ventilatie au fost gata in 30 de minute. LA un cuptor simplu cred ca va lua mai mult - de asta nu am scris timpul, da faptul ca le tineti pana sunt legumele gata.

Diana P
Diana P (29 June 2011, 15:16)

Toate retetele tale sunt foarte delicioase,tot respectul meu.

Pau Buli
Pau Buli (30 August 2011, 23:43)

Atata am asteptat sa se inmoaie pastaile de fasole pana s-au micsorat toate si s-au cam uscat :( e mai lenes cuptorul meu... o fac iara cand cumpar altul!

anyshoara (13 January 2012, 15:36)

fiind iarna, am vrut ceva deosebit, am facut aceasta reteta, doar ca in loc de fasole proaspete am pus conservate mai spre sfarsit, a iesit o mancare foarte delicioasa! Lena, Multumim ca avem de unde ne inspira!! 

Tania Meghega
Tania Meghega (26 January 2012, 16:21)

Buna.  Eu tot fac ceva de genul dar folosesc ardei, morcov si telina si iese super combinatia. Pentru o nebunie de culori folosesc ardei rosu, verde si galben. Recomand si aceasta combiatie. 

Cori
Cori (07 February 2012, 14:27)

Da este ceva ce eu gatesc foarte des, fie legume la cuptor, fie la tigaie si in tot felul de combinatii. Foarte bune!!!

tabita17
tabita17 (20 January 2014, 21:19)

 foarte faina reteta, un ajutor de nadejde pentru o vegana ca mine..o incerc cat mai curand si revin cu poza