Verdeata la congelator

O solutie perfecta pentru zilele de iarna si atunci cand nu ai timp sa mergi la piata - verdeata la congelator - si aici poate fi orice verdeata va place: patrunjel, marar, leustean, frunze de telina, menta, busuioc, etc.

Metoda o folosesc de vreo 4 ani, dupa cateva sezoane de teste cred ca asta ar fi si una mai optima - ambalez verdeata in portii exact cat imi trebuie pentru o mancare, celelalte pungute nu se usuca sau se zvanta.

Da, am fost rugata sa mentionez ca la aceasta reteta, la instrumente,  este nevoie de 1 bucata sot pentru vidat si legat pungile :)

Ingrediente

Patrunjel verde
10 buc
adica 10 legaturi, fiecare legatura vine exact pentru a prepara o mancare

Instrumente

Pungi mici (de 0.5 litri)
Punga pentru congelator (2-3 litri)

Pasi de urmat

1

Patrujelul se pune in apa rece si se lasa 10-15 minute.

2

Apoi se spala bine in 2-3 ape si se lasa sa se zvanteze bine.

3

In continuare se taie marunt, sau cum va place sa folositi - si se pune intr-un bol mai mare.

4

In fiecare punga mica puneti cate o mana de verdeata - cam cat va trebuie la o mancare.

5

Dupa ce ati completat pungile incepeti sa le presati putin(ca sa le faceti mai compacte si sa scoateti aerul).

6

Dupa asta se leaga si uitati aici multimea de pungi gata vidate si pregatite pentru congelare.

7

Si ultima etapa - puneti toate aceste pungi portionate intr-o punga mai mare si mai groasa de congelator - nu uitati sa scrieti ce fel de verdeata ati pus si anul.

Bagati la congelator si iarna sigur le gasiti - va amintiti de fabula cu Greierasul si Furnica :)

Cand faceti vreo mancare luati cate o punga, si  puneti verdeata direct in mancare, fara a o decongela dinainte.

Pofta Buna!

Cantitate: 10 buc (10 pungute)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Elena.M
Elena.M (19 July 2011, 14:49)

Asa procedez si eu cu verdeturile dar si cu unele legume cum ar fi morcov,telina,pastrnac gata taiat cubulete,gata de pus in mancare.De obicei procedez pe timp de iarna asa cu radacinoasele pt ca nu tot timpul am in frigider morcov,pastranac,etc si asa imi vine  f.repede mai ales la ciorbe.Imi usureaza munca in bucatarie.O idee buna pt gospodinele care inca nu au descoperit aceasta metoda.va pup.

lena
lena (19 July 2011, 14:51)

Asa-i Elena, la fel fac si eu cu morcovii/pastarnacul - ma gandeam sa le pun si pe astea pe site - pt cine nu stie - intr-adevar foarte comod si repede iarna sa faci ciorba.

ioananic
ioananic (19 July 2011, 15:40)

Lena, se poate congela astfel si conopida?

 

andreisita1980 (19 July 2011, 15:58)

Folosesc si eu aceasta metoda de vreo 5 ani ( patrunjel-mai mult, si cate putin telina si leustean). Am pus in pungi mici, dar acum asez intr o punga mai mult cat ptr 5-6 "portii", iar cand imi trebuie iau cu lingura cat am nevoie.

Spor la "adunat" si "conservat"!

 

lena
lena (19 July 2011, 16:03)

Ioananic, nu am conservat conopida - dar stiam ca trebuie s-o oparesti putin inainte de congelare, la fel si cu fasolea verde si galbena.

nusica (19 July 2011, 18:55)

asa am procedat si eu si am pus o hartie inauntru cu ce contine punga,pe care,hartie nu am mai vazut ce scrie iarna,in asa fel ca nu prea stiu ce verdeturi pun la mancare,marar, patrunjel,leustean,spanac,dar...sunt verdeturi

Ionela A
Ionela A (19 July 2011, 19:25)

Cu verdeata si eu procedez la fel. Dar la radacinoase .... pun la borcane un amestec de morcov, pastarnac, telina, ardei, date pe razatoare si taiate cubulete(la ardei), cu putina sare .... le las pana a doua zi .. isi mai lasa ceva zeama ... apoi mai pun .... pana le umplu bine. Apoi pun capacele la borcane si le fierb cam 20 minute intr-o cratita mare cu apa. Cand deschid un borcan il folosesc la 2 feluri de mancare. Iarna dupa Craciun este excelenta o ciorbita de legume !!!! Daca stii si alte metode te rog mult sa le pui pe site. Pupici, Ionela.

tatinela (23 May 2013, 23:21)

 eu pun la inghetat tot aparte-leustean,marar,patrunjel,cimbru,cozi de ceapa si tot ce se poate de pus...conopida tot se pastreaza ft bine la inghetat,fara nici un fel de oparit,pastaile in schimb se oparesc intii!!!

tiki
tiki (07 June 2013, 11:25)

Buna.Sa va spun eu cum fac: ce frunze vreau,le spal,le toc marunt si le pun cu lingurita asa umede in tava aceea ptr.cuburi de gheata. Si in ziua urmatoare sau cand sunt inghetate,le scot intr-o punga si le bag in congelator,bine-nteles scriu pe o eticheta ce este.Si cand am nevoie bag 2-3 cuburi care se desprind f.usor unele de altele. E asa simplu iarna.....pa,pa

timotei
timotei (26 August 2014, 06:44)

 Da buna idee ai dat tiki, fac si eu mîne asa, am cumparat marar si patrunjel  si chear am timp sa ma jok cu ele

tiki
tiki (26 August 2014, 07:31)

   E f. simplu timotei.Dupa ce pui cu lingurita frunzele in cuburi,eu nu le prea umplu bine, ca poate nu am nevoie de 1 cub plin (mai pun in supa fierbinte in farfuria fiecaruia asa inghetat si sa fie mai mici) sau daca am nevoie pun 3-4 cuburi, depinde,deci dupa ce pui frunzele pune cu lingurita putina apa sa fie ude bine frunzele sa aiba ce ingheta. Simplu tare. Eu am pus si cateva de telina si leustean, si ghimbir ras...de toate. Succes.

timotei
timotei (29 August 2014, 09:55)

 Am ascultato pe tiki si am facut cum face ea,imi place idea 

tiki
tiki (30 August 2014, 09:59)

                 Da, ma bucur timotei si ai vazut ce simplu e. Paaaaaaaaa.

timotei
timotei (01 September 2014, 22:43)

  Chea e simplu ,eu am forme de mai multe feluri,acele rotunde sunt mici poti sa le pui chear in farfuria cu supa.Eu aveam tare mult de taiat cu cutitul si cum in ziua acea am facut si cozonac , gem prune am copt piine neavind timp am pus totul la blender si am facut marunt , ca mai am si "alergegi " la verdeturi ,da asa  marunt numai au timp sa pescuiasca verdeturile din supa