Rulouri din piept de pui

Fiindca este plin sezon de mancaruri rapide, usoare si eventual la gratar, am incercat si testat aceasta reteta si sunt foarte multumita. Rulourile sunt aromate, aratoase, gustoase, le puteti combina cu orice salata usoara, eu am facut o Salsa de piersici la ea si s-au pupat perfect.

Le puteti face la cuptor, sau la grilul din cuptor, sau la gratar afara - o varianta mai deosebita la clasicele mancaruri cu carne.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
cantitatile le variati in functie de numarul de portii dorite
Smantana
200 g
smantana simpla din comert
Pasta de tomate
2 linguri
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Suc de lamaie
3 linguri
Sare
1 lingurite
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 linguri
plus usturoi uscat daca aveti

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala si se taie bucati lungi cam de 0.5 cm grosime - daca le faceti prea groase va fi mai greu sa le rulati.

2

Puneti bucatile de pui intr-un bol mai mare, adaugati mirodeniile, sarea, uleiul, sucul de lamaie si pasta de tomate.

3

Adaugati si smantana peste restul ingredientelor - amestecati bine toate componentele.

4

Acoperiti bolul cu o folie si puneti la frigider pentru 5-6 ore sau mai bine peste noapte. Eu le-am marinat dimineata si le-am facut pt cina.

5

Dupa acest timp incepem sa montam rulourile - o teaba mai migaloasa si murdara dar rezultatul final merita toate eforturile.

Deci, luati o farfurie plata, luati o bucata de piept de pui, o rulati si puneti "in picioare" pe farfurie.

6

Puneti o alta bucata de pui si o rulati incepand de la marginile primului rulou - aveti grija ca sa acoperiti aceasta margine, nu rulati langa ea, dar peste ea. Oricum va orientati pe parcurs si va prindeti cum merge procesul.

7

Luati un betisor de frigaruie si il treceti prin mijlocul aranjamentului - aveti grija sa prindeti si marginile din interior/exterior.

8

La fel faceti si cu al 2-lea betisor, aveti grija sa prindeti toate marginile.

Taiati cu o foarfeca lungimile in plus de la betisoarele de frigaruie.

Daca aveti rulourile mai mici puteti folosi si scobitori simple pentru a le prinde.

9

Aranjati rulourile pe parcurs ce le faceti intr-o tava de aragaz, unsa cu putin ulei, daca nu este teflonata.

10

Puneti tava la cuptor/grill cam la 200 grade, pana se rumenesc frumos - pe parcurs v-as recomanda sa le mai scoateti si sa le ungeti cu o pensula din  zeama pe care o lasa.

11

Apoi le scoateti si eventual scoateti betisoarele de frigaruie din ele - dar de exemplu, sotul meu a vrut sa le manance cu betisoare :)

12

Le serviti calde, cu o salata usoara si putin ketchup eventual - sau orice garnitura/sos preferat.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

Claudiu
Claudiu 26 ian 2015, 15:28

Sunt absolut delicioase, cu siguranta o sa mai fac.

 

 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 03 ian 2015, 09:42

Buna. Eeeeeeee,eu am schimbat ingredientul principal Si anume am facut din muschiulet de porc. Mi s-a parut mai simplu sa tai si sa rulez numai o fasie. Dar l-am tinut 24 de ore in "baitzul"acela. Nu mi-a iesit poza clara si nici nu se vade rulatul (trebuia sa fac in "scari",dar le-am invartit una peste alta.).Voi sti data viitoare ca au avut mare succes. Faina reteta. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 19 sep 2014, 15:28

Multumesc Alina de apreciere si comentarii!

Ref. la reteta, da, merge si cu iaurt.

Alina Heering
Alina Heering 19 sep 2014, 15:15

Oare sa incerc sa le fac si cu iaurt in loc de smantana?? Ce ma sfatuiesti??? Merci :* si inca o data te laud ptr retele tale sant innebunita dupa site-ul tau, numai de aici mancam :)

lena
Elena (lena) 03 mai 2013, 16:59

Sigur ca merge, nu strica deloc.

tatinela
tatinela 03 mai 2013, 14:01

inca o reteta din meniul meu pentru pasti...am doar o intrebare,pot folosi patrunjel verde,sau o sa strice gustul?

Georgiana D.
Georgiana D. 07 apr 2012, 13:51

Toate retetele sunt exceptionale!!! Felicitari!
Rulourile mele sunt la cuptor acum, singura problema e ca le-am lasat doar o ora la frigider

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 31 ian 2012, 17:18

Suuperr! Foarte aromate! Eu le-am făcut mai mici pentru că le-am prins cu scobitori.

Poza mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 07 aug 2011, 20:21

daca as putea sa iti d-au mai multe stele, ti le-as da din inima, aceasta reteta e super!!!

Nota mea pentru reteta:
Clarutza
Clarutza 30 iul 2011, 16:34

Lena m-ai lasat fara cuvinte  si cu o ploaie torentiala in gura!!!!Ce ma fac?!Cred ca ma apuc sa le fac!Felicitari inca o data!Multi pupici!Si ...MULTUMESC pentru inca o reteta de cinci stele! 

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile