Pandispan de ciocolata

Nota 5 (11 voturi)
*****

       Pandispanul de care m-am indragostit din prima - stiti senzatia cand iti iese ceva "exact asta, anume asa vroiam eu sa fie pandispanul si tortul!". Si moale, si ciocolatos, si pufos, si nu trebuie insiropat (numa daca tare va place) si plus la toate se face repede si simplu.  Nu necesita si timp de "asezare" ca la pandispanul clasic, deci chiar pacat sa nu-l incercati.

Merge si servit ca un chec simplu, pudrat cu putin zahar sau ca cel mai delicios si reusit blat de tort. Se poate umple cu orice crema va place - eu la prima incercare nu m-am complicat si l-am umplut cu o crema de smantana (din aceea de 32%), amestecata simplu cu zahar si vanilie. Acum vreau sa incerc ceva mai delicat, urmeaza si reteta :)

Natalia, merci mult de asa o reteta geniala, esti tare ca intotdeauna

Atentie! Reteta trebuie obligatoriu salvata in caietul cu retete, recomand pentru ca si lalena.ro este un fel de caiet de retete pentru mine - retetele bune le postez aici ca sa am acces la ele oriunde as fi - si bineinteles si voi :)

Ingrediente

Cacao pudra
0.5 pah
pahar de 240ml
Apa clocotita
180 ml
Oua
6 buc
Zahar
300 g
Ulei de floarea soarelui
120 ml
Faina alba calitate superioara
280 g
Praf de copt
10 g
1 plic

Pasi de urmat

1

Se pregatesc toate ingredientele pentru reteta - am masurat toate ingredientele, zaharul l-am impratit in 2 boluri mici a cate 150g in fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt.

Pandispan de ciocolata - Pas 1
2

Apa clocotita se adauga la cacao si cu un tel sau lingura se amesteca bine sa nu mai fie cocoloase.

Pandispan de ciocolata - Pas 2
3

Separati albusurile de galbenusuri - in 2 boluri mai mari.

Pandispan de ciocolata - Pas 3
4

Albusurile se bat spuma - cand se intaresc putin, adaugati in reprize 150g de zahar. Trebuie sa fie spuma mai tare, cam ca la bezele.

Pandispan de ciocolata - Pas 4
5

Galbenusurile se bat spuma cu 150g de zahar. Adaugati cate putin uleiul, sa se incorporeze complet.

Pandispan de ciocolata - Pas 5
6

Apoi incorporati compozitia de cacao, racita putin.

Pandispan de ciocolata - Pas 6
7

Si ultima este faina si praful de copt  - amestecati bine cu telul sau mixerul sa nu fie cocoloase.

Pandispan de ciocolata - Pas 7
8

Adaugati aceasta compozitie la albusurile batute spuma - sau le adaugati in vreo 2-3 reprize - si amestecati incet cu miscari de sus in jos, sa nu se dezumfle albusurile.

Pandispan de ciocolata - Pas 8
9

Turnati aluatul intr-o forma rotunda de 28 cm diametru, asternuta cu hartie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Usor (2-3 ori) scuturati tava de masa, ca sa se uniformizeze aluatul si sa iasa bulele de aer la suprafata.

Pandispan de ciocolata - Pas 9
10

Puneti tava la cuptor  la 180 de grade, temperatura medie - se lasa cam 40 de minute - pana nu trece testul cu scobitoarea - vedeti in poza, sa fie curata.

Pandispan de ciocolata - Pas 10
11

Dupa ce s-a racorit putin il scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.

Inainte de ornare, daca a format un cocolos deasupra il taiati atent cu un cutit subtire - sa aveti uniform tortul.

Pandispan de ciocolata - Pas 11
12

Si aici o poza cu el in sectiune, taiat, pregatit pentru asamblare.

Pandispan de ciocolata - Pas 12
13

Asa arata cu fundul in sus - eu prefer ca aceasta sa fie partea care vine deasupra, este perfect neteda si comoda pentru ornare.

Pofta Buna!

Pandispan de ciocolata - Pas 13
Cantitate: 500 g (1pandispan de 28 cm diametru)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

*****
Natali (30 August 2011, 09:33)

e geniala reteta intr-adevar, iese bine chiar si unui incepator!

 

iko (30 August 2011, 10:38)

iko (30 August 2011, 10:38)

O VOI INCERCA CU SIGURANTA!

Mitachi.Maria (30 August 2011, 14:29)

cum imi fac timp liber ma apuc  sa incerc pandispanul si va spun daca mia esit bun

 

 

Mitachi.Maria (30 August 2011, 14:30)

TheValeria71
*****
TheValeria71 (30 August 2011, 16:26)

imi place, mai ales ca pe 1 sept. este ziua mamei mele  si m-am gandit sa-i fac un tort, m-am ganditm la tortul pinguin , dar azi ma voi decide pentru ca miine sa ma apuc de treaba

andy (06 January 2012, 14:46)

 Buna, Lena. pot face acest clat cu o zi inainte sa il montez? vreau maine sa fac foret noire, e ziua sotului, dar nu am timp sa le fac pe toate, dat fiind faptul ca voi prepara si 3 salate:)) totde pe acest site. multumesc anticipat pt rasp

uns

Iryna
Iryna (06 January 2012, 23:42)

E super reteta...si pandispanul foarte foarte bun...felicitari

Nina-Andreea
Nina-Andreea (05 February 2012, 12:35)

Am făcut și eu acest pandișpan perfect! A crescut atât de mult încât a ieșit peste forma de copt! Un gust desăvârșit! E bun și așa cum e, gol, nu mai are nevoie de nicio cremă!

Nina-Andreea
Nina-Andreea (05 February 2012, 13:28)

Aici e o secțiune. Am tăiat în 3 foi, deși cred că se putea și în 4, la cât de mare și frumos a crescut. E ușor de manevrat, pufos și ușor umed. L-am folosit la un tort Pădurea Neagră.

sara33 (15 April 2012, 17:52)

 buna lena!am facut si eu pandispanul de cioco dar nu mi a iesit cum ma asteptam.am facut jumatate din reteta pt o tava mai mik,dar cred k am dat o in bara cu cacao,am pus 120g cacao si apa fierbinte 90ml,a iesit foarte gros amestecul si am adaugat putin lapte,in fine a crescut apoi s a lasat parte,in fine,am facut cu crema de capsuni de la tortul diplomat cu capsuni,si cu asta am dat o in bara,am pus jumatate capsuni,jumatate smantana si 2 pliculete de agar agar care normal era pt 2kg crema,nu s a prins,am vrut sa l fac precum tortul diplomat cu portocale,sunt dezamagita.in fine,mai bine faceam tortul diplomat cu parocale si eram mai linistita.dar am sa mai perseverez si trebe sa iasa.pupici!paste fericit!si hristos a inviat!

*****
anad (01 August 2012, 10:01)

Buna ziua

am incercat reteta dar blatul a iesit aspru, a fost nevoie sa il insiropez consistent pentru a putea fi folosit la tort. Ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce am gresit Va multumesc

lena
lena (01 August 2012, 14:24)

Anada posibil ca nu ai batut bine albusurile spuma, oricum este cel mai putin capricios pandispan - greu sa-mi dau seama ce nu ai facut bine.

criss1983 (15 September 2012, 01:12)

 super bun, pufos si moale , la mine dupa 30 de minute era deja copt , cred ca depinde si de cuptor . data viitoare revin si cu poze ......multumesc ptr reteta :-) 

 

criss1983 (11 October 2012, 16:41)

 am revenit si cu o poza.....cel mai bun pandispan .....

timotei
timotei (06 December 2012, 04:30)

Foarte  pufos si moale ,chear nu credeam ca pot sa fac un pandispan fara ca la urma sa se lase in jos ,de fiecare data patesc asa cu pandispanul fara cacao.Imi place ca nu trebuie insiropat dar familia mea are un minus nu prea adoram cacao.Lena cum crezi ca daca as pune toate ingredientele dar numai cacao sa nu o pun o sa se primesca?

lena
lena (06 December 2012, 07:43)

Timotei, sincera sa fiu, nu stiu - o sa ma gandesc si la alt pandispan mai simplu sa pun pe site.

Lucica68
*****
Lucica68 (07 January 2013, 18:00)

Ceau Lena,am facut acest pandispan cu crema ganache nuca stafide caramelizate si fierte in lapte,l-am insiropat,a iesit un deliciu de ciocolata,am mai incercat retete de prajituri postate pe site-ul tau,toate au iesit super(nu prea le am cu ornatul) sant super incantata de tortul meu cu pandispanul tau,merci pentru reteta!

P.S.s-a rup un pic,am tras de hartie prea tare :( dar in rest a iesit super!

mire81
mire81 (15 January 2013, 17:31)

Am facut si eu acest blat de vreo 3-4 ori dar nu prea am fost multumita de cum a crescut si parca a iesit un pic lipicios...oare asa trebuie sa iasa ? In aceasta seara vreau sa l fac din nou ca peste 2 zile este ziua fetitei mele dar as vrea sa stiu care este motivul pt care nu prea imi creste asa cum as dori eu ? gresesc eu undeva ,o fi cuptorul sau "tava " de vina ?

lena
lena (15 January 2013, 17:34)

Cred ca este din cauza cuptorului, lasa-l un pic mai mult, dar la temperatura medie, mai ales spre sfarsit. Daca il scoti prea repede s-ar putea sa fie putin crud inauntru.

Si la testul cu scobitoarea iese bine? Si pune mai putina faina, s-ar putea de la un anumit fel de faina sa iasa mai gros/greu aluatul.

mire81
mire81 (15 January 2013, 17:45)

La cuptor il tin mai mult de 40 min ,o ora , chiar mai mult ca am un cuptor care coace mai greusi daca nu bag o craticioara cu apa in el in timp ce coc blaturi mi le arde sa fie devina si aburul care l scoate apa ?

lena
lena (15 January 2013, 17:47)

Dap, de la aburi este. Il umezeste si ramane umed si greu.

mire81
mire81 (15 January 2013, 18:01)

:( se pare ca asa o sa ma "chinui " pana o sa mi schimb cuptorul....ms din suflet lena pr raspunsuri , si pt retetele minunate cu care ma scoti din dificultate de fiecare data si totodata datorita tie reusesc sa imi uimesc familia si invitatii cand ii chem la masa ...FELICITARI iti doresc multa sanatate si un an plin de realizari si reusite in tot ceea ce ti propui....

*****
sara33 (16 January 2013, 16:19)

buna lena!am refacut reteta de pandispan,si uite ce frumusete a iesit!l-am umplut cu crema ganache,facuta cu crema de cocos(un fel de smantana de cocos) in locul smantanii pt frisk si cu cioco alba si neagra,apoi glazura tot de p site.a iesit o nebunie!pupici!

willieric
willieric (16 January 2013, 18:58)

mire81, si eu aveam probleme cu cuptorul, imi ardea , nu puteam coace nici un fel de aluat.dar pana la urma am gasit o solutie: pun tava cuptorului pe raftul cel mai de jos,cu fundul in sus,iar prajitura o pun in alta tava, pe care o pun pe gratar, mai sus, iar sub ea pun folie de aluminiu, (pe tot gratarul)si nu mi se mai ard aluaturile

willieric
willieric (16 January 2013, 19:02)

lena,iti multumesc ca m-ai primit in comunitatea voastra si felicitari pentru minunatiile pe care le scoti din manutele-alea doua

LicaStar
LicaStar (14 March 2013, 18:23)

Lena, daca fac pandispanul in tava dreptunghiulara 20x30, ar trebui sa dublez ingredientele? Multumesc!

lena
lena (15 March 2013, 08:10)

Da, dubleaza ingredientele.

ancuta1991 (17 March 2013, 10:15)

am incercat sa il fac azi de ziua mea...e genial la gust...insa mi-a crescut muult prea mult....cu siguranta este si din cauza faptului ca tava este  mai mica de 26 nu 28..insa m-a speriat cum a putut sa creasca :)...un deliciu oricum(ca toate retetele de aici de altfel) 

ps: a trebuit sa ma cert cu lumea sa nu il manance asa gol si sa astepte sa il "cremuiesc" si sa il ornez.. :) 

LicaStar
LicaStar (27 March 2013, 18:24)

Ce sa mai... reusita de nota 10, multumita Lenei si saitului ei

Lucica68
Lucica68 (27 March 2013, 18:31)

E  favoritul meu,o reteta super!

LicaStar
LicaStar (28 March 2013, 23:24)

...tortul e gata, acum sa vina invitatii mult asteptati, parintii care vin tocmai din R.Moldova si apoi... ii dam navala. (crema am facut-o dupa reteta "Crema cu lapte si unt rapida (la microunde)"- foarte rapida si usoara.

lena
lena (28 March 2013, 23:31)

Bravo Lica! Sa te bucuri de vizita parintilor si sa aveti pofta buna!

larissa19 (15 April 2013, 09:40)

 Nu știu de ce dar pandispanul meu a fost un eseu total.am respectat cu strictete toți pașii,insa rezultatul nu a ieșit așa cum m-a așteptam.in primul rând atunci când l-am pus la cuptor,am așteptat 40 de minute,nu se făcu-se bine si l-am mai lăsat încă 10 min,numai bine cât sa se crape.In al doilea rand,nu mi-a iesit asa pufos,si nici gustul nu ma atragea.Asta e,o sa-l mai încerc si a doua oară.

natalia s (03 June 2013, 11:40)

Buna Lena,spune-mi te rog ce puteam sa gresesc,ca atunci cind am scos blatul din cuptor s-a lasat,si era foarte crescut cind se cocea.Multumesc

lena
lena (03 June 2013, 11:51)

Se mai lasa dupa copt, nu ramane la fel de inalt. Oricum sau l-ai scos prea repede, sau nu ai batut bine albusurile - cauze sunt multe, depinde si de ingrediente si de tehnica. Oricum, dupa ce il tai cred ca ar trebui sa fie bine, este unul din cele mai putin capricioase pandispanuri.

natalia s (03 June 2013, 12:08)

Ai dreptate,l-am scos prea repede,dar vazusem ca e copt si m-am gindit ca o sa fie bine.Deja l-am taiat si pot spune ca e super.Multumesc inca odata pentru ceia ce faci.

tatinela (08 June 2013, 08:39)

 l-am facut si eu si i-a iesit perfect,cit umblu prin casa tot trec si ma uit la el....mi-a crescut bine,e uniform,si acuma am inteles de ce celalalte dati nu crestea...toata problema era in albusuri,nu le bateam bine.Azi fac torta,ramine sa ma hotarasc la ce fel de crema fac,multumesc Lena!

tatinela (08 June 2013, 08:41)

 iata si o poza!!!

tatinela (08 June 2013, 08:41)

 mai tirziu revin si cu torta!!!

cezar
cezar (08 June 2013, 15:59)

 L-am facut si eu aseara, este delicios si  foarte pufos   a dat pana si peste borduri azi am facut din el tortul cu trei starturi,l-am insiropat cu cu sos de ciocolata si crema facuta din ciocolata de 72cao cu smantana obisnuita de 20%.Acum e la rece sa se patrunda si mai spre seara o sa-l ornez pe luni o sa revin cu poze

tatinela (11 June 2013, 11:09)

 dupa mine acest pandispan nu trebuie insiropat,pentru ca foarte pufos si puhav si daca il mai si insiropezi se primeste torta prea moale!!!eu l-am facut cu crema de lapte si oua,ft buna si simplu de facut!

natalia s (14 June 2013, 16:59)

Buna Lena,spune-mi te rog,pot face pandispanul dupa aceasta receta fara cacao,doar adaugind inca ceva faina in loc?

lena
lena (14 June 2013, 17:01)

Am inteles ca se poate, dar eu nu am incercat. Daca il faci sa ne spui cum a fost.

natalia s (14 June 2013, 17:16)

Buna Lena,as vrea sa fac acest pandispan dar fara cacao, aceasta insemnind sa mai adaug faina dar ce fac cu apa, trebuie sa pun sau nu?

lena
lena (14 June 2013, 17:45)

Am vazut ca se adauga cam 3 linguri de apa clocotita la urma in pandispan, dar erau putin altfel ingredientele, nu exact ca aici. Nu mai adauga faina, daca pui doar 3 linguri de apa fiarta.

Imi cer scuze ca nu m-am uitat deodata, de fapt ma gandeam la alta reteta si ti-am spus ca se poate fara cacao. Mai bine faci un pandispan care sigur iti iese, voi face eu experimente pe viitor si voi da un pandispan cu apa clocotita.

timotei
timotei (19 June 2013, 03:25)

eu am facut fara cacao si nu mia iesit asa bine,am pus numai 4 linguri de apa si nu mia placut cum sa primit .Asa ca ramin la reteta originala ,cu toate ca nici noi nu sintem amatori de cacao

N.Nina (02 July 2013, 21:14)

Salut, Lena! Am facut si eu acest pandispan de 5 ori. Primele doua dati mi-a iesit perfect, asa cum trebuia. Insa apoi nu stiu unde tot gresesc de nu-mi mai iese...mai exact creste in cuptor, si cu 5-10 minute inainte sa-l scot, se lasa, apoi cand este scos si-l las sa se raceasca se lasa si mai tare, ca abia mai pot sa-l tai in doua.Atasez niste poze sa vezi diferenta intre torturi, ma refer la grosimea blatului. Please, help, vreau sa fac in week-end tortul Foret Noire (din nou) si mi-e groaza ca iar nu o sa-mi iasa...nu-mi dau seama unde gresesc

N.Nina (02 July 2013, 21:19)

Tort cu crema de lapte si ciocolata alba

N.Nina (02 July 2013, 21:25)

Tort Bounty. Uite asa imi iese blatul in ultimul timp, ca la acest tort, foarte foarte subtire. Nu numai ca se lasa, dar parca si se aduna, asa, se desprinde de marginile tavii si se increteste  pe mijloc.

lena
lena (02 July 2013, 21:36)

Ciudat, poate gresesti ceva la masuratori sau la temperatura cuptorului...

N.Nina (03 July 2013, 14:48)

Multumesc, Lena, pentru raspuns. O sa fiu mai atenta la masauratori si poate nu o sa mai deschid asa des cuptorul spre final ( am un cuptor care arde tot ce prinde, de aia stau ca pe ace spre finalul coptului) Pupici

cezar
cezar (11 July 2013, 15:10)

 poza promisa  blatul cel insiropat  cu sosul de ciocolata tot de aici de pe site

Deci o adevarata nebunie   A  iesit un adevarat "Ciornii Print "si  ideia cu ornarea  e tot  de la tine Lena Multumesc mult  pentru tot ce faci pentru noi

lena
lena (11 July 2013, 16:49)

Te pup si ma bucur mult ca va sunt de folos! Sa aveti pofta buna!

Veronica Ella
Veronica Ella (27 August 2013, 20:52)

 Buna! Sunt noua aici pe site si m-au atras foarte mult retetele tale...:) Pe aceasta as dori sa o incerc weekendul acesta, si asa avea o lamurire, daca ma poti ajuta cu o greutate in grame a a cantitatii de cacao folosita, pt ca am stricat multe reteta cu masuratori dupa pahar :) si as dori sa fac totul dupa cantar :) iar, referitor la albusuri, trebuie batute pana raman spuma tare? adica, pana nu cad nici daca rastorn bolul? :) ( asta e testul pe care il fac la albusuri de fiecare data ) Promit ca voi reveni cu poze :) Ms mult!!! 

lena
lena (27 August 2013, 21:13)

Buna!

Albusurile le bati spuma tare, este corect testul cu intorsul bolului :)

Cacao nu am masurat la cantarsi acum nu sunt in bucataria mea de acasa ca sa te ajut, dar daca pui cam 50g cred ca va fi bine - oricum, incearca sa folosesti ca exceptie acum un pahar si cantareste cantitatea de cacao din el.

Veronica Ella
Veronica Ella (27 August 2013, 21:15)

Merge umplut cu un ganache de ciocolata? :) 

Veronica Ella
Veronica Ella (27 August 2013, 21:18)

Ok :) Ms mult de raspunsul rapid :) dar reteta o voi incerca vineri....deci daca ajungi pe la bucataria ta sa ma ajuti cu un gramaj, m-ai scoate din incurcatura, dar daca nu...voi incerca cu paharul si oricum cred ca imi voi da seama dupa culoare daca este suficient sau nu :) ms mult! 

Veronica Ella
*****
Veronica Ella (02 September 2013, 21:53)

Buna! Buna!!! Am revenit cu poze :) a iesit minunat la gust, dar la compozitie...cred ca am gresit undeva ca a iesit cam gros si nu a crescut atat de mult....dar acolo e greseala mea! Reteta e minunata si gustul la fel :) data viitoare va fi mai bine :)  

Veronica Ella
Veronica Ella (02 September 2013, 21:55)

Si aici e acoperit :) Am folosit crema ganache :)  doar ca nu am reusit sa gasesc cioco amaruie ( stiu ca suna greu de crezut, nici eu nu credeam sa nu gasesc...), asa ca am folosit cioco cu lapte...oricum...delicioasa!!! :)  Ms mult de reteta!!!!

lena
lena (03 September 2013, 08:44)

Arata foarte frumos tortul, si sa tot incercati torturi cu aceasta ocazie multi ani inainte

Veronica Ella
Veronica Ella (03 September 2013, 21:04)

Multumim frumos!!! :) 

elenabordianu
elenabordianu (08 September 2013, 17:22)

buna, lena, as vrea sa stiu apa chiar indata ce a fiet sa toarna peste cacao, sau se lasa sa se raceasca un pic?????

 

lena
lena (08 September 2013, 17:33)

Se toarna imediat fierbinte.

anemona82 (16 September 2013, 12:01)

imi plac tare mult retetele tale.referitor la aceasta retete am si eu o intrebare - cata cacao este necesara?

lena
lena (16 September 2013, 12:41)

Vezi ingredientele.

Macrina (19 September 2013, 08:56)

 L-am facut si eu pentru ziua sotului si clar ramane blatul preferat pentru torturile ciocolatoase! 

olgavart (22 September 2013, 13:29)

Supeeeeer produsul final !!!L-am facu ieri si a iesit super delicios ,pufos si deloc uscat cum au zis ca au patit unele fete.Multumescpt reteta!!

 

birotique (17 October 2013, 14:22)

 buna nu  gasesc smantana cu 32% merge si cu frisca lichida? 

 

 

lena
lena (17 October 2013, 14:52)

Daca vrei sa faci o crema, sigur ca merge.

Dany92 (05 December 2013, 21:13)

 salut Lena daca as pune in forma de silicon sar primi bine?? si forma trebuie so ung cu ceva?

 

 

lena
lena (05 December 2013, 21:45)

Cred ca trebuie sa iasa, ai grija sa fie mai inalta, creste bine pandispanul, forma nu trebuie unsa.

valika tonu
valika tonu (18 December 2013, 13:41)

 Nu am alte cuvinte dekit: SUPER, prima data mi-a iesit un padispan atit de pufos si nu s-a lasat,multumesk din suflet, ku siguranta o s-o folosesk, foarte des in kombinatie ku diferite creme, dar primul tort va fi un "Foret Noire".

*****
caryna1507 (16 January 2014, 22:09)

salut! pentru toate amatoarele acestui pandispan in varianta fara cacao, se poate inlocui acesta cu lapte praf. eu tocmai am incercat si a iesit un deliciu

*****
adri (06 February 2014, 17:43)

Excelent blat de tort. A iesit foarte mare - tortul meu umplut a avut peste 3.5 kg! Un adevarat deliciu. Lena te-as ruga sa imi spui cu ce reusesti sa tai blatul de tort perfect?

lena
lena (06 February 2014, 19:12)

Adri, ma bucur ca v-a placut blatul, intr-adevarare un gust complet si consistenta f.buna.

Trebuie sa ai neaparat un cutit mare, cam cat diametrul tortului, dar taiatul perfect vine cu timpul si experienta, vezi ca sunt pe net si niste video simple.

Patricia963 (06 February 2014, 19:50)

 Am facut si alte retete care iti apartin si concluzia este: esti geniala!

Daca am o forma pentru cuptor rotunda, de 23cm diametru si 5cm inaltime, ar iesi ok daca as injumatati toate ingredientele?

lena
lena (07 February 2014, 13:11)

S-ar putea sa iasa nu foarte inalt, dar merge asa cum zici.

Patricia963 (07 February 2014, 17:59)

E vreo problema daca las pandispanul insiroat la frigider peste noapte?

Crezi ca as putea sa imbrac tortul in nuttela sau fineti, daca nu mai am timp sa prepar crema ?

 

lena
lena (07 February 2014, 18:04)

Da, la ambele intrebari :)

adri (07 February 2014, 19:13)

Lena, multumesc inca o data pentru reteta cat si pentru lamuriri. te-am intrebat fiindca tot cu cutitul ma chinui si eu (dar deh', sunt incepatoare). Vazusem pe net o tehnica de taiat cu ata, credeam ca asa ceva folosesti sau fierastraul ala special.

Patricia963 (07 February 2014, 19:57)

 Aoleu! L-am lasat in frigider si abia maine ajung acasa!

Ce.se intampla daca l-am lasat la frigider??

 

lena
lena (07 February 2014, 20:03)

Nu are nimic, va fi bine.

Patricia963 (07 February 2014, 20:10)

 Bine, merci mult de tot pentru raspunsurile rapide!

Voi reveni cu o poza cand va fi gata.

 

nastasia (07 February 2014, 21:51)

Am facut chiar acum acest pandispan si mi-a iesit prea tare compozitia de cacao si apa. Cu greu am reusit sa incorporez albusurile batute cu restul de compozitie, am copt blatul, inca nu l-am taiat dar a iesit cam tare si nu a crescut suficient. Eu am pus 0.5pahar (de 250ml) de cacao, ceea ce inseamna 120ml de cacao si... masurata cu un pahar gradat de bucatarie inseamna 120g cacao. Am vazut in comantariile de mai jos ca recomanzi aprox. 50g cacao si nu-mi dau seama totusi cata cacao trebuie. Sper totusi cand o sa-l montez o sa iasa bun, avand in vedere ca am incercat crema si este grozava.

elladanyella (14 February 2014, 20:07)

Buna seara!As dori sa stiu mai exact cate linguri de cacao se pun?vreau sa folosesc acest blat pentru un tort.Va multumesc!

lena
lena (15 February 2014, 22:15)

Aproximativ 5-6 linguri.

*****
Veve (19 February 2014, 16:16)

 Tocmai l-am terminat. Arata senzational! Multumim de reteta! Totusi ..exista un secret sa nu se lase dupa ce il scoatem din cuptor...poate trebuia sa mai astept inainte de a-l scoate? E cald in bucataria mea asa ca nu cred ca l-a speriat socul termic. Nu s-a lasat mult ,dar nu mai este atat de inalt ca atunci cand l-am scos din cuptor. O zi frumoasa si spor la bucatareala! pentru mine ,e o relaxare!

 

 

 

lucianahdu
lucianahdu (13 March 2014, 10:38)

 In momentul asta il pregatesc si eu!Revin cu poze!Sper sa-mi iasa Multumesc pt tot Lena!Esti minunata!!

lucianahdu
lucianahdu (17 March 2014, 02:47)

 Al meu s-a mancat inainte sa-i mai pot face poza.As dori sa fac din nou aceasta reteta dar ma gandeam de data asta sa fac in vas de yena.Imi va iesi sau fac o prostie?Multumesc!

lena
lena (17 March 2014, 09:08)

Este oke si in yena, doar asa ai grija sa pui hartie de copt, sa-l poti scoate de acolo dupa copt.

TanDi (10 May 2014, 10:25)

 Buna ziua, Lena, crezi ca merge acest pandispan cu crema de unt cu lapte condensat sau sa merg mai bine pe vreo crema de ciocolata? Multumesc.

lena
lena (10 May 2014, 18:59)

Nu, merge si cu lapte condensat, recent am gustat un tort cu crema de genul asta amestecata si cu nuca de cocos - a fost super delicios.

TanDi (10 May 2014, 20:01)

 Multumesc frumos pt raspuns. Voi incerca in acest wk combinatia.

TanDi (19 May 2014, 23:28)

 A mers foarte bine combinatia de acest pandispan cu crema de unt cu lapte condensat. Eu am scapat din greseala putin mai multa faina si am pus bicarbonat stins ca ramasesem fara praf de copt, dar a crescut atat de bine incat a mers taiat in 4 blaturi. Am insiropat usor fiecare blat si am pus crema din abundenta. Multumim pt reteta ;)

aniri (20 May 2014, 14:38)

 Buna!

Imi poti spune mai exact ce cantitate de de cacao se foloseste(in grame sau in linguri).

Multumesc frumos!

 

 

 

 

 

*****
Carmen Silvia (24 May 2014, 09:23)

 superb acest pandispan! fara cuvinte! nu e necesar sa fie insiropat este bun ca si prajitura!

Eu am scapat un pic de galbenus in compozitia de albus si nu s-a batut spuma cum ar fi trebuit, dar compozitia finala a crescut bine si nici macar nu s-a lasat dupa ce am scos din cuptor! multumiri pt reteta!

 

*****
viki-viorica (02 June 2014, 13:49)
  • Îți mulțumesc mult pentru rețetă, e cel mai bun pandișpan pe care l-am făcut pina acum. Era cam multa compoziție pentru tava mea și am făcut de 2 ori iar în a doua am pus și nuci pisate este acum în cuptor sper sa îmi iasă la fel de bine și bun ca și acesta. Mersi mult!
Newsletter retete
Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena