Salata de ardei copti

Este o salata clasica, cred ca toata lumea o stie, si pe cat de simplu de preparat la fel de repede se mananca pentru ca este delicioasa.

Ardeii copti curatati eu ii congelez si pentru iarna - isi pastreaza perfect textura si aroma - atunci doar ii decongelez si fac salate sau mancaruri cu ei.

Ingrediente

Ardei Capia
1 kg
alegeti ardeii sa fie mai grasi - se vor curata mai bine
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Otet
1 linguri
Zahar
1 lingurite
Sare, piper
0.5 lingurite
dupa gust
Verdeata (marar, patrunjel)
2 linguri

Pasi de urmat

1

Ardeii se coc bine pe toate partile. Eu am 2 metode preferate de a face ardeii:

1. Este grilul acela de gaz cu gaura in mijloc - ardeii se fac destul de bine, sunt mai dulci la gust, dar nu au aroma aia de fum mai specifica.

2. Pe aragaz, pe tabla sau tava aia de copt vinete - vedeti in blog ca am scris despre ea.

2

Dupa ce s-au copt ii puneti intr-un lighean, presarati sare din abundenta (se va lua coaja mai bine) si acoperiti cu niste folie de plastic sau un capac mai etans (ardeii vor "transipa" si cand se racesc se curata foarte bine).

3

Dupa ce s-au racit bine ardeii se curata de coaja - mai nou ii curat sub jet de apa rece - parca se curata mai bine si mai repede, mai ales daca ii fac pe tabla de vinete.

4

Le puteti lasa intregi sau taia in bucati mai lungi si inguste - apoi le puneti intr-o farfurie mai adanca, in care veti servi/amesteca salata.

5

Intr-un bol mic amestecati ingredientele pentru dressing - le puteti regla dupa gustul vostru - daca va place mai acru, mai dulce sau mai sarat.

6

Turnati dressing-ul peste ardeii din farfurie, amestecati bine, dar atent - presarati verdeata tocata marunt si gata serviti cu orice mancare va place.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (2-3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

andreea9229 (03 September 2011, 16:31)

ffff bunnnn...

crisan
crisan (03 September 2011, 18:15)

hmmm tiam facut 1 din retetele de clatite da ce sa zic fiu  meu nu se mai satura de ele

stiuca
stiuca (14 September 2011, 12:25)

SUPER ok ,astazi am facuto .

madalina79
madalina79 (30 January 2012, 11:19)

 Pur şi simplu delicioasă! Am făcut-o de dimineaţă şi de atunci fac numai drumuri la frigider .
Până la prânz sigur nu mai rămâne :))
Eu nu i-am pus zahăr, pentru că am zic că ori tot e dietetică, ori nu mai e, dar tot e ieşit foarte bună. 

Daniela B.
Daniela B. (21 August 2014, 15:08)

 foarte gustoasa si sanatoasa, am mincat cu o felie de telemea si o rosie, multumim pt. receta sanatoasa

Rora (25 May 2015, 09:53)

 Eu evit apa la curata ardeii. Dp fript in pun in vas adanc, presar sare pe fiecare nou venit sare si am grija sa pun capacul inapoi repede. Zeama scursa in acel vas nu o arunc, o pun la dresing, e f bun si puternic gustul.Dp ce sunt fripti pe tabla de vinete, ardeilor le mai trebuie cca 30 minute sa stea sub capac cu sare, se si racesc si nu te arzi si se moaie si curge sucul cel bun pt dresing; la dresing pun in completarea sucului eliberat sub capac, telemea de oi desarata rasa, vegetica, un pic de usturoi fin de tot ras si inund toti ardeii in aceal dresing, taiati pt a se patrunde bine, savuram si cocenii semintiferi inmuiati in el, sunt f buni si ei odata patrunsi, mai ales cei proieminenti, caci sunt f aerati si intra bine dresingul. Asa nu se pierde nimic din ardei, decat pielita si cotorul, iar noi am savurat totul intr-un deliciu culinar complet, luand tot ce are nevoie organismul nostru din fiecare parte a minunatului ardei.