Salata de ardei copti

Salata de ardei copti

Este o salata clasica, cred ca toata lumea o stie, si pe cat de simplu de preparat la fel de repede se mananca pentru ca este delicioasa.

Ardeii copti curatati eu ii congelez si pentru iarna - isi pastreaza perfect textura si aroma - atunci doar ii decongelez si fac salate sau mancaruri cu ei.

Ingrediente

Ardei capia
1 kg
alegeti ardeii sa fie mai grasi - se vor curata mai bine
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Otet
1 lingura
Zahar
1 lingurita
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust
Verdeata (marar, patrunjel)
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Ardeii se coc bine pe toate partile. Eu am 2 metode preferate de a face ardeii:

1. Este grilul acela de gaz cu gaura in mijloc - ardeii se fac destul de bine, sunt mai dulci la gust, dar nu au aroma aia de fum mai specifica.

2. Pe aragaz, pe tabla sau tava aia de copt vinete - vedeti in blog ca am scris despre ea.

Salata de ardei copti - Pas 1
Pas 2

Dupa ce s-au copt ii puneti intr-un lighean, presarati sare din abundenta (se va lua coaja mai bine) si acoperiti cu niste folie de plastic sau un capac mai etans (ardeii vor "transipa" si cand se racesc se curata foarte bine).

Salata de ardei copti - Pas 2
Pas 3

Dupa ce s-au racit bine ardeii se curata de coaja - mai nou ii curat sub jet de apa rece - parca se curata mai bine si mai repede, mai ales daca ii fac pe tabla de vinete.

Salata de ardei copti - Pas 3
Pas 4

Le puteti lasa intregi sau taia in bucati mai lungi si inguste - apoi le puneti intr-o farfurie mai adanca, in care veti servi/amesteca salata.

Salata de ardei copti - Pas 4
Pas 5

Intr-un bol mic amestecati ingredientele pentru dressing - le puteti regla dupa gustul vostru - daca va place mai acru, mai dulce sau mai sarat.

Salata de ardei copti - Pas 5
Pas 6

Turnati dressing-ul peste ardeii din farfurie, amestecati bine, dar atent - presarati verdeata tocata marunt si gata serviti cu orice mancare va place.

Pofta Buna!

Salata de ardei copti - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2-3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

andreea9229
andreea paulet (andreea9229) 03 Sep 2011, 16:31

ffff bunnnn...

Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 03 Sep 2011, 18:15

hmmm tiam facut 1 din retetele de clatite da ce sa zic fiu  meu nu se mai satura de ele

stiuca
stiuca 14 Sep 2011, 12:25

SUPER ok ,astazi am facuto .

madalina79
Madalina (madalina79) 30 Jan 2012, 11:19

Pur şi simplu delicioasă! Am făcut-o de dimineaţă şi de atunci fac numai drumuri la frigider .
Până la prânz sigur nu mai rămâne :))
Eu nu i-am pus zahăr, pentru că am zic că ori tot e dietetică, ori nu mai e, dar tot e ieşit foarte bună. 

Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 21 Aug 2014, 15:08

foarte gustoasa si sanatoasa, am mincat cu o felie de telemea si o rosie, multumim pt. receta sanatoasa

Nota mea pentru reteta:
Rora
Rora 25 May 2015, 09:53

Eu evit apa la curata ardeii. Dp fript in pun in vas adanc, presar sare pe fiecare nou venit sare si am grija sa pun capacul inapoi repede. Zeama scursa in acel vas nu o arunc, o pun la dresing, e f bun si puternic gustul.Dp ce sunt fripti pe tabla de vinete, ardeilor le mai trebuie cca 30 minute sa stea sub capac cu sare, se si racesc si nu te arzi si se moaie si curge sucul cel bun pt dresing; la dresing pun in completarea sucului eliberat sub capac, telemea de oi desarata rasa, vegetica, un pic de usturoi fin de tot ras si inund toti ardeii in aceal dresing, taiati pt a se patrunde bine, savuram si cocenii semintiferi inmuiati in el, sunt f buni si ei odata patrunsi, mai ales cei proieminenti, caci sunt f aerati si intra bine dresingul. Asa nu se pierde nimic din ardei, decat pielita si cotorul, iar noi am savurat totul intr-un deliciu culinar complet, luand tot ce are nevoie organismul nostru din fiecare parte a minunatului ardei.

Elisabeth
Elisabeth 03 Mar 2016, 19:29

Nu ma mai satur de reteta asta:)..as mankka la orice fel de mankare cu ardeii asria minunati..danke

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 19 Apr 2016, 14:57

Am incercat ieri cu ardei copti congelati...nu puteam sa ma satur....nu prea prefer dressing+urile ce au otet, dar aici e perfect. Nota mea pentru reteta e 10 +.....

Nota mea pentru reteta:
Cristea85
Cristea85 10 Aug 2021, 11:53

Buna, Elena, pot face aceasta reteta si la borcan pt iarna oare?

lena
Elena (lena) Cristea85 13 Aug 2021, 06:48

Cred ca se poate, dar trebuie sterilizata in plus. N-am incercat.😉