Strudele cu mere 2

      A venit sezonul merelor, aromate, naturale - deci vin si multele delicatese cu mere - prajituri, placinte, strudele, etc. O reteta de Strudele cu mere(din aluat foietaj) aveti pe site, dar de ceva timp tot ma chinui cu reteta de strudele din aluat de foi de placinta. Si culmea este ca reteta-i simpla, dar pana am dat de foi de placinte bune, sa nu se rupa sau sa se lipeasca, era cat pe ce sa renunt sa mai fac reteta.

Deci nu fac reclama, dar foile de placinta Bella, Morarita sunt o bataie de joc - la foile Linco am fost foarte placut surprinsa de calitate si acuratete - deci le recomand la gospodine, daca vreti sa va iasa reteta. Sau folositi foile pe care sigur le-ati testat.

In plus foile trebuie sa fie bine dezghetate si aveti grija sa nu le lasati prea mult timp fara plastic/folie - se vor rupe si nu le puteti lucra bine.

Bineinteles, umplutura poate varia dupa preferinta:)

Ingrediente

Foi de placinta
12 buc
depinde cate sunt in pachet
Mere
1 kg
Zahar
0.5 pah
puneti dupa gust
Unt
100 g
in varianta de post merge de uns si cu ulei
Galbenus de ou
1 buc
pentru uns deasupra - in post le ungeti cu putin ulei

Pasi de urmat

1

Foile de placinta se scot de la congelator din timp si se lasa sa se decongelze in voie - cam 2-3 ore.

2

In acest timp merele se spala, se curata de cotor(optional si de coaja), se taie bucatele mici si se pun la calit intr-o cratita sau ceaun. Adaugati zahar si reglati dupa gustul vostru, la fel puteti adauga si ceva stafide sau scortisoara.

Se calesc putin, doar cat sa se inmoaie merele, apoi le luati de pe foc si lasati sa se racoreasca bine.

3

Se ia cate o foaie de placinta si se unge pe jumatate cu untul/ileiul topit.

4

Indoiti foaia in jumatate si ungeti partea de sus din nou cu unt.

5

Pe marginea mai scurta a dreptunghiului format puneti 1-2 linguri de mere calite.

6

Indoiti marginile laterale, asa ca sa vina una langa alta in mijlocul viitorului rulou. Ungeti inca o data foia deasupra cu unt.

7

Rulati strudelul si il puneti pe o tava unsa cu ulei sau asternuta cu hartie de copt.

8

In asa fel formati toate rulourile, le ungeti cu galbenus de ou si le dati la cuptor - temperatura medie, 180-200 grade.

9

Sunt gata cand s-au rumenit frumos - putin mai iese din umplutura dar nu este grav - o taiati atent cu cutitul dupa ce se racoresc.

10

Le serviti pudrate cu zahar pe un platou mai mare.

11

Sau servite individual la fiecare.

Pofta Buna!

Cantitate: 12 buc (depinde cate foi de placinta aveti in pachet)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: Petitchef

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Vera (05 September 2011, 15:03)

Buna! Ce frumos arata rulourile..exact ca cele cumparate. Nu am inteles insa partea cu:  ''pe marginea mai scurta a dreptunghiului format puneti 1-2 linguri de mere calite'' si nici in poza nu se vede clar. Intr-o margine vrei sa spui nu?Multumesc
 

lena
lena (05 September 2011, 16:06)

Dap Vera, dupa ce indoi foaia iti iese un dreptunghi - pe marginea lui si pui merele.

TheValeria71
TheValeria71 (06 September 2011, 00:22)

acum citind reteta am vazut unde greseam eu cu acele foi de placinta, si nueram deloc incantata de rezultat.Multumesc.

gby2106 (05 January 2012, 15:14)

Draga Lena ,retetele tale sunt foarte bune ,usor de facut si rapide ,am incercat si eu cateva si au iesit fff bune .

Ai un sait extraordinar si l-am recomandat mai multor prietene .

O ZI BUNA SI SUCCES.

lilianamunteanu
lilianamunteanu (18 February 2012, 17:04)

Primele mele strudele. Crocante! Foarte crocante! In loc de unt, am pus ulei cocos, de aia si au iesit foarte uscate si crocante. E clar, untul este preferabil. Oricum, mi-a placut enorm procesul de impaturire si m-am distrat grozav preparandu-le. S-au mancat imediat, mai am o amintire foarte placuta :)

Nina-Andreea
Nina-Andreea (04 March 2012, 19:32)

Suuperr! Prima mea rețetă cu foi de plăcintă! Au ieșit bine! Încă nu le-am gustat. Am făcut 2 și cu brânză și vreo 4 cu cremă de ciocolată.

ELENUTZA
ELENUTZA (09 November 2012, 17:37)

Foarte bune !!! Le-am facut si eu ieri si au iesit super , numai ca eu am dat merele pe razatoare ... FELICITARI , LENA !!!!

taniulya (17 May 2014, 01:17)

Lena, pot sa fac aceste placinte din foile alea subtiri care le folosesti la placinta greceasca? Ca la noi in RMoldova se vinde doar aluat foetaj sau lavas, dar mi se pare ca aceste foi la tine in imagini sunt mai subtiri. Si inca o intrebare: pot sa le fac si cu brinza la fel sau cu visina? Mersi mult!

lena
lena (17 May 2014, 11:17)

Nasa mea in Moldova le face cu lavas, mai este o varianta pe site cu aluat foietaj, la fel strudele cu mere sunt.

Dar sa stii ca la Metro am vazut foi de placinta, asa subtiri, sunt bune.