File de peste cu cascaval la cuptor

Nota 5 (4 voturi)
*****

     O reteta  foarte simpla, sanatoasa si gustoasa de a gati pestele. Este bun pestele si ca mancare calda si ca aperitiv.

Semipreparate

Ingrediente

File de peste
800 g
Puteti folosi file a oricarui peste, important este sa fie fara oase. Aici am folosit file de somon fara piele.
Ceapa alba
3 buc
Maioneza
200 g
Cascaval clasic
200 g
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Spalati fileul de peste, scoateti pielea, taiati bucati medii si aranjati intr-o tava de cuptor.

Sarati si piperati dupa gust.

File de peste cu cascaval la cuptor - Pas 1
2

Ungeti bucatile de peste cu maioneza.

File de peste cu cascaval la cuptor - Pas 2
3

Taiati ceapa fideluta si puneti peste maioneza.

File de peste cu cascaval la cuptor - Pas 3
4

Peste ceapa radeti cascavalul si puneti tava la cuptor 30-40 de minute.

File de peste cu cascaval la cuptor - Pas 4
5

Cand se rumeneste, pestele se scoate din cuptor.

File de peste cu cascaval la cuptor - Pas 5
6

Se serveste stropit cu suc de lamaie.

Pofta Buna!

File de peste cu cascaval la cuptor - Pas 6
Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

alinutza85 (14 January 2009, 17:04)

Foarte buna aceasta combinatie....

lena
lena (15 January 2009, 10:29)

Da, este chiar delicios

AncaC (29 June 2009, 15:23)

Foarte bună reţeta, am încercat-o şi eu şi mi-a plăcut mult!

etinc3lle
etinc3lle (09 October 2009, 18:02)

acum e la cuptor

etinc3lle
*****
etinc3lle (10 October 2009, 10:17)

a iesit super!!! sotul meu a fost mai mult decat incantat

angel (04 December 2009, 23:34)

ce gust are??mie nu mi-au reusit aproape niciodata preparatele din peste

angel (04 December 2009, 23:34)

nu stiu ce nota sa pun daca nu am incercat

lena
lena (04 December 2009, 23:38)

Are gust foarte bun, de peste la cuptor  Notele se pun dupa ce ai facut mancarea si ti-a placut - deci  te astept cu nota dupa ce incerci reteta. Urmeaza pasii si recomandarile si iti va iesi, cat mai putina improvizatie cu atat mai bine

angel (05 December 2009, 00:32)

am o problema.pestele pe care tocmai l-am curatat este fitofag si cam peste tot pe unde am cautat aceasta specie parca nu exista.Sper sa reusesc

lena
lena (05 December 2009, 00:36)

Am gatit de multe ori fitofag, este un peste foarte gustos, dar are cam multe oase. Aici in reteta am recomandat sa fie file de peste fara oase, ca sa se manance mai simplu si mai usor. La gust nu cred ca va fi rau, dar o sa va cam stresati cu oasele. Mai bine il faceti dupa reteta de peste la cuptor, tot de aici de pe site.

angel (05 December 2009, 00:56)

multumesc.mai sunt oameni care nu dorm din cauza treburilor????

lena
lena (05 December 2009, 10:47)

Mai sunt Cum o fost pestele?

sechirconatalia (19 November 2010, 18:09)

simplu, rapid si delicios!

gabidari
gabidari (17 March 2011, 16:46)

am sa incerc   peste citeva zile   reteta asta si am sa revin cu comentarile!!oricum stiu ca o sa fie deliciosa!!

gabidari
*****
gabidari (26 March 2011, 13:22)

nota 20!!!a iesit foarte bun!!!

Tania Meghega
Tania Meghega (26 January 2012, 16:32)

Mi-a placut ft mult reteta , e ceva deosebit cu cascavalul si ceapa coapta, mai ales ca am pus si garnitura de legume la cuptor. Multumim pt retete ca altfel nu cred ca reuseam sa diversific meniul familiei. 

s27 (19 April 2012, 17:44)

Va rog sa-mi spuneti daca tava se unge( ulei , unt...) inainte de a pune pestele in ea.

Va multumesc.

lena
lena (19 April 2012, 20:19)

Daca tava este teflonata nu trebuie uns, dar puteti oricum sa ungeti cu putin ulei.

*****
s27 (20 April 2012, 01:05)

Mi-a reusit din prima si a fost foarte gustoasa !!!

Lenutsa (04 June 2012, 11:00)

 Am facut si eu ieri a esit buna de tot... Mia placut mult de tot.... 

hybris66 (15 October 2012, 15:04)

 se poate inlocui maioneza?de exemplu cu smintina sau iuart gras.

Anisoara89
Anisoara89 (11 December 2012, 16:02)

 Este un gust nemaipomenit, super combinatie intre cascaval si ceapa, chiar da un gust si o aroma ametitoare!!!!  Eu am facut somon, si in loc de maioneza am pus un sos care il cumparasem pentru burghere, dar compozitia nu e tare diferita fata de cea a maionezei, a iesit o nebunie 

tiki
*****
tiki (29 November 2013, 17:00)

      Buna. Ce pot spune despre aceasta reteta?. Atat: ca am cumparat o punga de 500 gr. de file si as fi putut sa o mananc toata singura. Deci? Trageti singuri concluzia . Pupici.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena