File de peste cu cascaval la cuptor

     O reteta  foarte simpla, sanatoasa si gustoasa de a gati pestele. Este bun pestele si ca mancare calda si ca aperitiv.

Semipreparate

Ingrediente

File de peste
800 g
Puteti folosi file a oricarui peste, important este sa fie fara oase. Aici am folosit file de somon fara piele.
Ceapa alba
3 buc
Maioneza
200 g
Cascaval clasic
200 g
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Spalati fileul de peste, scoateti pielea, taiati bucati medii si aranjati intr-o tava de cuptor.

Sarati si piperati dupa gust.

2

Ungeti bucatile de peste cu maioneza.

3

Taiati ceapa fideluta si puneti peste maioneza.

4

Peste ceapa radeti cascavalul si puneti tava la cuptor 30-40 de minute.

5

Cand se rumeneste, pestele se scoate din cuptor.

6

Se serveste stropit cu suc de lamaie.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

alinutza85 (14 ian 2009, 17:04)

Foarte buna aceasta combinatie....

lena
lena (15 ian 2009, 10:29)

Da, este chiar delicios

AncaC (29 iun 2009, 15:23)

Foarte bună reţeta, am încercat-o şi eu şi mi-a plăcut mult!

etinc3lle
etinc3lle (09 oct 2009, 18:02)

acum e la cuptor

etinc3lle
etinc3lle (10 oct 2009, 10:17)

a iesit super!!! sotul meu a fost mai mult decat incantat

angel (04 dec 2009, 23:34)

ce gust are??mie nu mi-au reusit aproape niciodata preparatele din peste

angel (04 dec 2009, 23:34)

nu stiu ce nota sa pun daca nu am incercat

lena
lena (04 dec 2009, 23:38)

Are gust foarte bun, de peste la cuptor  Notele se pun dupa ce ai facut mancarea si ti-a placut - deci  te astept cu nota dupa ce incerci reteta. Urmeaza pasii si recomandarile si iti va iesi, cat mai putina improvizatie cu atat mai bine

angel (05 dec 2009, 00:32)

am o problema.pestele pe care tocmai l-am curatat este fitofag si cam peste tot pe unde am cautat aceasta specie parca nu exista.Sper sa reusesc

lena
lena (05 dec 2009, 00:36)

Am gatit de multe ori fitofag, este un peste foarte gustos, dar are cam multe oase. Aici in reteta am recomandat sa fie file de peste fara oase, ca sa se manance mai simplu si mai usor. La gust nu cred ca va fi rau, dar o sa va cam stresati cu oasele. Mai bine il faceti dupa reteta de peste la cuptor, tot de aici de pe site.

angel (05 dec 2009, 00:56)

multumesc.mai sunt oameni care nu dorm din cauza treburilor????

lena
lena (05 dec 2009, 10:47)

Mai sunt Cum o fost pestele?

sechirconatalia (19 nov 2010, 18:09)

simplu, rapid si delicios!

gabidari
gabidari (17 mar 2011, 16:46)

am sa incerc   peste citeva zile   reteta asta si am sa revin cu comentarile!!oricum stiu ca o sa fie deliciosa!!

gabidari
gabidari (26 mar 2011, 13:22)

nota 20!!!a iesit foarte bun!!!

Tania Meghega
Tania Meghega (26 ian 2012, 16:32)

Mi-a placut ft mult reteta , e ceva deosebit cu cascavalul si ceapa coapta, mai ales ca am pus si garnitura de legume la cuptor. Multumim pt retete ca altfel nu cred ca reuseam sa diversific meniul familiei. 

s27 (19 apr 2012, 17:44)

Va rog sa-mi spuneti daca tava se unge( ulei , unt...) inainte de a pune pestele in ea.

Va multumesc.

lena
lena (19 apr 2012, 20:19)

Daca tava este teflonata nu trebuie uns, dar puteti oricum sa ungeti cu putin ulei.

s27 (20 apr 2012, 01:05)

Mi-a reusit din prima si a fost foarte gustoasa !!!

Lenutsa (04 iun 2012, 11:00)

 Am facut si eu ieri a esit buna de tot... Mia placut mult de tot.... 

hybris66 (15 oct 2012, 15:04)

 se poate inlocui maioneza?de exemplu cu smintina sau iuart gras.

Anisoara89
Anisoara89 (11 dec 2012, 16:02)

 Este un gust nemaipomenit, super combinatie intre cascaval si ceapa, chiar da un gust si o aroma ametitoare!!!!  Eu am facut somon, si in loc de maioneza am pus un sos care il cumparasem pentru burghere, dar compozitia nu e tare diferita fata de cea a maionezei, a iesit o nebunie 

tiki
tiki (29 nov 2013, 17:00)

      Buna. Ce pot spune despre aceasta reteta?. Atat: ca am cumparat o punga de 500 gr. de file si as fi putut sa o mananc toata singura. Deci? Trageti singuri concluzia . Pupici.

afb (08 mai 2014, 04:14)

 Lena eu inainte pestele doar il prajeam.Nu ma pricem absolut deloc in preparate din peste.asa ca am zis sa incerc si eu ceva nou.Foarte gustos iar ceapa ii da un gust f bun.Felicitari pentru retetele tale minunate!!

Draculina969
Draculina969 (09 iun 2014, 17:00)

hmmm...oare ar merge pus sosul alb de la lasagna dietetica in loc de maioneza?

lena
lena (09 iun 2014, 17:14)

 Cred ca s-ar potrivi.

Draculina969
Draculina969 (09 iun 2014, 19:49)

am facut cu sosul ala dietetic si a iesit excelent:) am reusit chiar sa folosesc hartie de copt.

cascavalul l-am inlocuit cu branza normala ca are mai putine calorii, as fi pus mozzarela dar nu am avut...

iar in sos am pus mult praf de usturoi:)

 

5 stele din partea mea:)

Draculina969
Draculina969 (09 iun 2014, 20:58)

si ma mai gandii la o faza:D

data viitoare o sa il fac in forma de tort in 4 straturi: peste-sos-peste-sos-mozzarela :D:D:D

Draculina969
Draculina969 (17 iun 2014, 22:50)

aici am incercat cu piept de pui si sosul alb de la lasagna light in forma de tort:)

a iesit bun, poate perfectionezi reteta si ne alegem cu o noua capodopera:D

Draculina969
Draculina969 (17 iun 2014, 22:50)

si aici o felie taiata. s-a taiat f usor

catalina TL (28 mar 2015, 00:02)

 buna Lena, cea retete cu fructe de mare????????