Mini pateuri cu carne

Imi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea retetelor, am avut un mic si binemeritat concediu :)

Si azi fiind prima zi de treaba, am zis sa va arat o reteta mai simpla, ca de alta nu prea am "combustibil", desi impresii si retete am adus cu mine multe - abia astept sa vi le arat si sa le folositi.

Aceste pateuri sunt foarte simple, bune(chiar nu aveti ce strica la ele) si o solutie pentru  masa festiva ca aperitiv rapid, interesant si satios.

Ingrediente

Aluat foietaj
800 g
un pachet, gramajul poate fi diferit in functie de producator
Carne tocata amestec(vita/porc)
1 kg
eu as face numai cu carne de pui, este mai moale si frageda
Ceapa alba
1 buc
Oua
1 buc
Sare, piper
1 lingurite
puneti dupa gust si preferinte
Susan
2 linguri
sau mac

Pasi de urmat

1

Carnea tocata se amesteca cu piper, sare si ceapa taiata marunt(sau data prin masina de tocat impreuna cu carnea). Eu am adaugat si putin usturoi pudra.

2

Aluatul de foietaj se dezgheata si se taie in felii cam de 7-8 cm latime.

3

Pe fiecare felie se pune carnea, asa cum vedeti in poza.

4

Indoiti o latura a aluatului peste carne si o ungeti cu putin ou batut.

5

Peste partea unsa cu ou puneti cealalta latura a aluatului.

6

Apoi apasati usor cu furculita peste laturile lipite.

7

Intoarceti ruloul si il taiati in bucati uniforme, cam de 2 cm latime.

8

Aranjati pateurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, le ungeti cu ou batut si presarati susan/mac.

9

Le puneti la cuptor, la temperatura medie de 180-200 de grade, pana se rumenesc frumos.

10

Le serviti calde sau reci, ca aperitiv sau o rontaiala in familie. Sunt perfecte si pentru mic dejun.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

bubulina (25 October 2011, 10:17)

 Ce bine arata, incerc si eu!

LALY (25 October 2011, 10:19)

 Ce bunatate,am sa le incerc si eu

rus (25 October 2011, 20:55)

MMMMMMM.....arata bine si cred ca sunt si bune simbata voi incerca

 

ryam (26 October 2011, 12:09)

sotul meu deja mi-a dat comanda cand a vz reteta,arata foarte bine si simplu de facut,super

rus (26 October 2011, 12:12)

simbata avem o aniversare in familie si cred ca merg bine ca aperitive

 

aur (26 October 2011, 13:04)

 Draga mea,ador ce faci totul este si arata super..Dar din pacate nu am gasit o dulceata fina de gutui (cuburi)crezi ca ma poti ajuta??

fely (26 October 2011, 16:54)

Draga Lena, eu mai nou am renuntat la carne, asa ca ma intereseaza daca carnea poate fi inlocuita cu branza sau cascaval ( de care? ) sau cu ciuperci ( dar amestecate cu ce? ). Pupici.

lena
lena (26 October 2011, 17:46)

Fely, merge si cu ciuperci(maruntite, calite cu ceapa si amestecate cu oua sau fara oua), branza cu marar si ou, cascaval(curge putin dar merge), cu varza calita la tigaie, cu dovleac, etc

Claudia1992 (07 November 2011, 06:45)

Eu nu mananc carne de porc, cu ce as putea-o inlocui?

doinanicoleta (08 August 2012, 17:11)

Super arata

Cand voi avea musafiri am sa incerc sa le pregatesc...sper sa-mi iasa pt ca am inceput sa gatesc doar de 2 luni:P

doinanicoleta (03 September 2012, 22:47)

sunt sper bune pateurile, ideale pentru o gustare....acum am a 2a tava in cuptor multumim Lena pentru aceste retete

simona.blondy
simona.blondy (04 October 2012, 01:35)

 buna lena,cam kt timp trebuiesc lasate la cuptor?

multumesc pt reteta,ast rasp!

lena
lena (04 October 2012, 08:03)

La 200 de grade, cam 40 de minute - depinde de cuptor si tipul de foietaj.

simona.blondy
simona.blondy (04 October 2012, 16:21)

 Merci frumos,Lena,ma bucur k mi ai raspuns ... si chiar atat de repede ! Cu siguranta voi incerk aceasta reteta intr o zi ,dar pt sambata asta(ziua mea de nastere) m am decis pt pungute de clatite,oua umplute si clatite cu salata verde & ton,ca aperitive,iar ca desert tortul light cu jeleu de lapte...sa speram k imi vor iesi toate,voi lasa comentariu duminik,eventual si cu poze ! O zi buna ! Ms pt retete ink o data !

m4r1n4 (31 January 2013, 22:13)

salut, lena. spune-mi, te rog, daca ai vreo reteta de aluat pt a face pateurile astea ca nu as vrea sa folosesc aluat din comert. multumesc

lena
lena (31 January 2013, 22:15)

Vezi la semipreparate aluatul de foietaj rapid, dar nu vor iesi foarte pufoase si fragede. Poti folosi orice aluat de foietaj de casa.

hanna
hanna (27 February 2013, 16:48)

 carnea nu trebuie calita inainte ?

lena
lena (27 February 2013, 17:25)

NU. Se pune cruda, onligatoriu!

tiki
tiki (03 November 2013, 12:10)

Buna. Am decongelat un pachet de foietaj si am facut mai multe feluri. Sunt minunate aceste pateuri si tare dragalase. Arata asa de bine. Multumesc din nou.

TanDi (21 December 2013, 18:27)

Lena, as face astfel de pateuri si cu umplutura de spanac. Ma gandesc sa calesc putina ceapa sau usturoi (nu stiu cum ar fi mai bine), cu niste spanac congelat si peste umplutura sa adaug niste cascaval ras. Crezi ca ar merge sau doar stric ingredientele?

lena
lena (21 December 2013, 20:06)

Singura chestie sa ai in vedere - umplutura sa fie mai groasa, densa - atunci poti face cu orice umplutura. Poate mai bine branza telemea, nu cascaval.

TanDi (22 December 2013, 15:46)

Merci mult, pana la urma m-am riscat si am facut o umplutura din ceapa calita cu ciuperci si spanac, iar cand am aranjat umplutura peste aluat am presarat si cu niste cascaval ras (unul clasic, dar mai tare). Am facut jumatate de tava cu carne si jumatate cu acest spanac. Rezultatul foarte bun, foarte potrivite pentru mic dejun si pt gustari.