Mini pateuri cu carne

Imi cer scuze pentru pauza pe site cu postarea retetelor, am avut un mic si binemeritat concediu :)

Si azi fiind prima zi de treaba, am zis sa va arat o reteta mai simpla, ca de alta nu prea am "combustibil", desi impresii si retete am adus cu mine multe - abia astept sa vi le arat si sa le folositi.

Aceste pateuri sunt foarte simple, bune(chiar nu aveti ce strica la ele) si o solutie pentru  masa festiva ca aperitiv rapid, interesant si satios.

Ingrediente

Aluat foietaj
800 g
un pachet, gramajul poate fi diferit in functie de producator
Carne tocata amestec(vita/porc)
1 kg
eu as face numai cu carne de pui, este mai moale si frageda
Ceapa alba
1 buc
Oua
1 buc
Sare, piper
1 lingurite
puneti dupa gust si preferinte
Susan
2 linguri
sau mac

Pasi de urmat

1

Carnea tocata se amesteca cu piper, sare si ceapa taiata marunt(sau data prin masina de tocat impreuna cu carnea). Eu am adaugat si putin usturoi pudra.

2

Aluatul de foietaj se dezgheata si se taie in felii cam de 7-8 cm latime.

3

Pe fiecare felie se pune carnea, asa cum vedeti in poza.

4

Indoiti o latura a aluatului peste carne si o ungeti cu putin ou batut.

5

Peste partea unsa cu ou puneti cealalta latura a aluatului.

6

Apoi apasati usor cu furculita peste laturile lipite.

7

Intoarceti ruloul si il taiati in bucati uniforme, cam de 2 cm latime.

8

Aranjati pateurile pe o tava acoperita cu hartie de copt, le ungeti cu ou batut si presarati susan/mac.

9

Le puneti la cuptor, la temperatura medie de 180-200 de grade, pana se rumenesc frumos.

10

Le serviti calde sau reci, ca aperitiv sau o rontaiala in familie. Sunt perfecte si pentru mic dejun.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

lena
Elena (lena) 27 apr 2016, 10:16

Daca merge rulat, e bun si ala.

tiki
tiki 27 apr 2016, 10:15

Nu Lena. Exista de cumparat la cutie foietaj taiat gata  asa cam 10/10 cm. pus unul peste altul (in cutie). Am vazut si eu la Billa.

lena
Elena (lena) 27 apr 2016, 10:01

NaTa - iese bine cu orice umplutura, numai sa nu curga.

Cu patratele nu-mi dau seama ce aveti in vedere, adica sa le taiati patrate dintr-o foaie mare, gen prajitura? S-ar putea in acest caz sa nu tina bine umplutura.

Spor la treaba!

TanDi
TanDi 22 dec 2013, 15:46

Merci mult, pana la urma m-am riscat si am facut o umplutura din ceapa calita cu ciuperci si spanac, iar cand am aranjat umplutura peste aluat am presarat si cu niste cascaval ras (unul clasic, dar mai tare). Am facut jumatate de tava cu carne si jumatate cu acest spanac. Rezultatul foarte bun, foarte potrivite pentru mic dejun si pt gustari.

Poza mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 21 dec 2013, 18:27

Lena, as face astfel de pateuri si cu umplutura de spanac. Ma gandesc sa calesc putina ceapa sau usturoi (nu stiu cum ar fi mai bine), cu niste spanac congelat si peste umplutura sa adaug niste cascaval ras. Crezi ca ar merge sau doar stric ingredientele?

tiki
tiki 03 nov 2013, 12:10

Buna. Am decongelat un pachet de foietaj si am facut mai multe feluri. Sunt minunate aceste pateuri si tare dragalase. Arata asa de bine. Multumesc din nou.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 27 feb 2013, 17:25

NU. Se pune cruda, onligatoriu!

hanna
hanna 27 feb 2013, 16:48

carnea nu trebuie calita inainte ?

lena
Elena (lena) 31 ian 2013, 22:15

Vezi la semipreparate aluatul de foietaj rapid, dar nu vor iesi foarte pufoase si fragede. Poti folosi orice aluat de foietaj de casa.

LALY
LALY 25 oct 2011, 10:19

Ce bunatate,am sa le incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile