Pui "Marengo"

Reteta pregatita la Atelierul 1 a fost un succes, surprinzator chiar si pentru mine, atat de simpla este reteta.

O sa vedeti ca avand ingrediente simple si rapide faceti o delicatesa care sigur o s-o mai repetati periodic si pentru familie si pentru musafiri.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
puteti folosi orice carne, chiar si de porc
Faina alba calitate superioara
200 g
Pasta de tomate
100 g
Bulion de rosii
100 g
Smantana
100 g
Usturoi
3 buc
3 catei de usturoi pisati
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti bulionul de rosii, pasta de rosii si smantana.

2

Adaugati usturoiul, sarea si piperul - amestecati toate sa fie un sos aromat si gustos.

3

Carnea se spala si se trece prin faina.

4

Adaugati sosul peste pulpele pregatite cu faina - amestecati bine totul, sa ajunga sos pe fiecare bucata de carne.

5

Puneti carnea cu tot cu sos intr-un vas adanc de cuptor.

6

Acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu si il puneti la cuptor preincalzit, la 180-200 de grade pentru 30-35 de minute.

7

Dupa acesti timp scoateti capacul sau folia si mai alsati 10 minute la cuptor.

8

Serviti carnea cu orice garnitura preferati, noi am avut niste couscous simplu.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Sorin (30 November 2011, 08:01)

Pare interesant. Cred ca in urmatoarele zile am sa o prepar.

elenush (30 November 2011, 09:54)

 arata destul de bine,pare usor de preparat,cred ca am gasit meniul de duminica

lyly
lyly (30 November 2011, 12:17)

 O noua reteta?Fain .....Multu...

rody (30 November 2011, 18:27)

 Maine am sa o incerc, pare interesanta si arata super .pupici Lena

Dana Ep.
Dana Ep. (01 December 2011, 21:22)

Am facut astazi aceasta reteta, insa cu pulpa de porc. A iesit delicioasa! Am mancat cu orez.

rody (02 December 2011, 16:30)

Lena, eu am pregatit din toamna bulion din rosii si ardei kapia. Am folosit la pui si a esit super delicios!  Pupici  Lena  

Sorin (02 December 2011, 18:30)

Meniul de maine cuprinde aceasta reteta. Sunt sigur ca o sa le fac o mare surpriza alor mei

flori 36 (04 December 2011, 13:48)

 Astazi gatesc aceasta reteta!!! Va fi suuuper delicioasa !! 

Sorin (04 December 2011, 17:10)

Am preparat reteta si sa fiu sincer mi-a placut. A fost gustos!

lacra06
lacra06 (14 December 2011, 22:09)

nu m-am asteptat sa fie atat de bun. cu siguranta am sa mai fac aceasta reteta.

Cori
Cori (23 December 2011, 23:39)

Alta reteta grozava de la atelier, care mi-a placut mult si am facut-o.  Merci

AMV (11 April 2012, 22:17)

 L-am facut si eu. In loc de pasta de tomate si bulionul pe care nu le aveam am folosit un sos, abia astept verdictul la degustare.