Pui "Marengo"

Nota 5 (4 voturi)
*****

Reteta pregatita la Atelierul 1 a fost un succes, surprinzator chiar si pentru mine, atat de simpla este reteta.

O sa vedeti ca avand ingrediente simple si rapide faceti o delicatesa care sigur o s-o mai repetati periodic si pentru familie si pentru musafiri.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
puteti folosi orice carne, chiar si de porc
Faina alba calitate superioara
200 g
Pasta de tomate
100 g
Bulion de rosii
100 g
Smantana
100 g
Usturoi
3 buc
3 catei de usturoi pisati
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti bulionul de rosii, pasta de rosii si smantana.

Pui "Marengo" - Pas 1
2

Adaugati usturoiul, sarea si piperul - amestecati toate sa fie un sos aromat si gustos.

Pui "Marengo" - Pas 2
3

Carnea se spala si se trece prin faina.

Pui "Marengo" - Pas 3
4

Adaugati sosul peste pulpele pregatite cu faina - amestecati bine totul, sa ajunga sos pe fiecare bucata de carne.

Pui "Marengo" - Pas 4
5

Puneti carnea cu tot cu sos intr-un vas adanc de cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 5
6

Acoperiti vasul cu capac sau folie de aluminiu si il puneti la cuptor preincalzit, la 180-200 de grade pentru 30-35 de minute.

Pui "Marengo" - Pas 6
7

Dupa acesti timp scoateti capacul sau folia si mai alsati 10 minute la cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 7
8

Serviti carnea cu orice garnitura preferati, noi am avut niste couscous simplu.

Pofta Buna!

Pui "Marengo" - Pas 8
Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Sorin (30 November 2011, 08:01)

Pare interesant. Cred ca in urmatoarele zile am sa o prepar.

elenush (30 November 2011, 09:54)

 arata destul de bine,pare usor de preparat,cred ca am gasit meniul de duminica

lyly
lyly (30 November 2011, 12:17)

 O noua reteta?Fain .....Multu...

rody (30 November 2011, 18:27)

 Maine am sa o incerc, pare interesanta si arata super .pupici Lena

Dana Ep.
*****
Dana Ep. (01 December 2011, 21:22)

Am facut astazi aceasta reteta, insa cu pulpa de porc. A iesit delicioasa! Am mancat cu orez.

*****
rody (02 December 2011, 16:30)

Lena, eu am pregatit din toamna bulion din rosii si ardei kapia. Am folosit la pui si a esit super delicios!  Pupici  Lena  

*****
Sorin (02 December 2011, 18:30)

Meniul de maine cuprinde aceasta reteta. Sunt sigur ca o sa le fac o mare surpriza alor mei

flori 36 (04 December 2011, 13:48)

 Astazi gatesc aceasta reteta!!! Va fi suuuper delicioasa !! 

Sorin (04 December 2011, 17:10)

Am preparat reteta si sa fiu sincer mi-a placut. A fost gustos!

lacra06
*****
lacra06 (14 December 2011, 22:09)

nu m-am asteptat sa fie atat de bun. cu siguranta am sa mai fac aceasta reteta.

Cori
Cori (23 December 2011, 23:39)

Alta reteta grozava de la atelier, care mi-a placut mult si am facut-o.  Merci

AMV (11 April 2012, 22:17)

 L-am facut si eu. In loc de pasta de tomate si bulionul pe care nu le aveam am folosit un sos, abia astept verdictul la degustare.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena