Ingrediente
●
Carne de vita/manzat
1 kg
tocata
●
Ulei de floarea soarelui
5 linguri
eu am folosit doar 2 lingui de ulei de samburi de struguri
●
Boia ardei iute
1 lingurita
●
Chimen
1 lingurita
rasnit
●
Patrunjel verde
1 buc
nu am avut, asa ca am folosit uscat
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Eu am avut chiftelutele congelate, dar o sa incep cu ele
Pas 2
Intr-un castron se amesteca bine cu o lingura de lemn carnea tocata, oul, 1 catel usturoi curatat si tocat marunt, boiaua, jumatate din cantitatea de chimen rasnit, sare si piper dupa gust. Cu mainile ude, din compozitie se fac chiftelute de marimea unei nuci. Reteta zice ca e pentru 4 persoane, dar mie mi-a iesit mai mult decat dublu a ceea ce se vede in poza.
Pas 3
Usturoiul ramas se taie lamele.
Nu sunt fan usturoi, l-am facut cum am nimerit, dar la final l-as fi preferat mai marunt.
Pas 4
Acum la carte zice ca se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste usturoiul.
Eu am pus 2 linguri de ulei si vreo 3-4 de apa in cratita in care am continuat "lucrarea".
Pas 5
Se adauga pasta de tomate, apa, sare si piper dupa gust, chimenul ramas si patrunjelul si se amesteca.
Aici cu patrunjelul m-am repezit sa urmez reteta si am uitat ca de fapt e bine de pus la final, asa ca am mai pus putin si cand era aproape gata. Mi-a parut rau ca nu am avut proaspat, cel uscat nu se simte prea bine.
Pas 6
Se adauga chiftelele in sos si se lasa la fiert, intorcandu-le cam la 3 minute ca sa se patrunda uniform. Se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute.
Eu am facut sos cat pentru toata cantitatea de carne (e delicios) asa ca au fost aproape acoperite de el.
Pas 7
Se servesc fierbinti.
Pofta buna !
Cantitate:
8 buc
(portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: