Rulada de cascaval cu somon afumat

Imi plac mult aperitivele care puse asa simplu pe o farfurie, prin modul cum arata, nici nu trebuie sa mai fie aranjate si infrumusetate. Si aceasta rulada este din aceeasi categorie, in plus este atat de simplu de preparat, chiar si somonul in caz de o rulada mai economica poate fi inlocuit cu niste sunca.

Cam in 15 minute de preparare aveti un aperitiv frumos, delicios si neobisnuit. Va recomand sa-l incercati neaparat.

Ingrediente

Cascaval clasic
300 g
Somon afumat
250 g
ar fi bine sa fie deja feliat subtire, sau puteti sa-l inlocuiti cu sunca

Pasi de urmat

1

Cea mai lunga treaba aici in reteta este topirea cascavalului. Puteti s-o faceti porin 2 metode:

- il puneti intr-un vas la bain-marie, pana se topeste complet

- sau in 3 reprize a cate 1 minut fiecare la microunde (eu asa am facut)

2

Mai amestecati usor dupa fiecare tura de topire, ca sa nu aveti bucati de cascaval intregi printre cele topite.

3

Asa ar trebui sa fie cascavalul topit gata pentru rulada.

4

Pe masa intindeti 2 bucati de folie alimentara, usor suprapuse una peste alta. Turnati cascavalul pe folie, cu o lingura usor il intindeti sa fie de forma dreptunghiulara si cam de 6-7 mm grosime.

Aranjati bucatile de somon afumat una langa alta pe toata suprafata.

5

Si rulati strans.

6

Inveliti rulada in folie alimentara, o strangeti bine la capete si mai presati usor cu mainile ca s-o uniformizati si rotunjiti.

7

Puneti rulada pe un fund si lasati la frigider pentru minim 4-5 ore, sau cel mai bine peste noapte.

8

Dupa acesti timp o taiati si aranjati simplu pe o farfurie. Pentru mine a fost o descoperire cat de bine se potriveste cascavalul cu somon, se "pupa" perfect in aceasta rulada.

9

Si aici cu felii de caise uscate - la fel un gust bun si interesant. Se pot face platouri combinate cu diverse umpluturi de rulouri cu cascaval.

Deci puteti face cu:

- somon

- sunca

- fructe uscate/caise

- amestec de nuci cu maioneza si usturoi

etc.

Pofta Buna!

Cantitate: 600 g (15-20 felii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 9

Bdiana
Bdiana 05 ian 2016, 13:22

Multumesc pentru raspuns. Acum ma amuza si pe mine ca am rulat cu tot cu folie, dar cand am vazut am fost tare necajita. :)  De suparare am uitat sa ii fac poza separat. Asta e singura poza in care apare si rulada...

 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 04 ian 2016, 12:57

Asta-i tare ca ati rulat-o cu folia impreuna! :))

Nu am nici un truc deosebit, mai mult intuitiv le fac, si bineinteles exersarea si experienta. Depinde cat de modelabil este cascavalul si toate se fac usor cand exersati si vedeti cum e mai bine cu ingredientele pe care le aveti.

Aveti grija cascavalul sa nu fie prea topit si moale, asteptati putin sa se racoreasca. Apoi sa nu faceti stratul de cascaval prea subtire, la rulare el se mai subtiaza.

Bdiana
Bdiana 03 ian 2016, 10:04

La multi ani si multumesc pentru retete. Ma inspir de multe ori de aici. :) Am facut si noi rulada cu somon de revelion, este delicioasa, dar din pacate aspectul nu prea ne-a iesit. :) Ai vreun truc pentru asta? Cand a rulat-o sotul, a rulat cu tot cu folie si am vazut de abia inainte de servire... Am reusit cat de cat sa o repar, am pus pe calorifer, am scos folia, am presat si am dat la congelator. Totusi a fost apreciata si asa neaspectoasa. :) Dar daca ai vreun truc il astept cu nerabdare.

Nota mea pentru reteta:
steffania
steffania 17 dec 2013, 09:48

F buna!se potriveste de minune gustul de cascaval cu cel de somon!

Daana
Daana 02 nov 2013, 13:13

Eu am facut-o cu sunca si cu ardei rosu taiat marunt peste sunca si a iesit super . Chiar nu e greu de facut si alor mei le-a placut tare mult . Multumesc Laura

 

Nota mea pentru reteta:
Alma Camelia
Alma Camelia 25 dec 2012, 02:37

Lena, mi-ai dat curaj sa incerc. Si am reusit sa fac rulada ! Chiar ca e simplu.Si arata senzational pentru masa de Craciun.Iti doresc numai bine pentru anul nou ce se apropie, sa fii sanatoasa, sa te bucuri de viata si sa ne bucuri cu alte retete minunate.

Nuri
Nuri 09 dec 2012, 21:55

Lena cu aceste 2 ingrediente ies 1 sau 2 rulade ? Si in acel castron negru este doar 300 g de cascaval ,mi se pare mai mult decat atat ...?

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 28 dec 2011, 13:32

Ceva bun, placut si usor de facut. Merita incercat pentru Revelion!

Nota mea pentru reteta:
rody
rody 27 dec 2011, 19:00

Interesanta rulada! Va arata super pe masa de revelion! multam fain Lena

Ionela A
Ionela A 27 dec 2011, 17:08

Buna Lena,

Arara foarte bine. Trebuie sa o fac si eu pt Revelion.

Am mai facut ceva poze dar trebuie sa caut instrumentul cu care sa-mi transfer pozele din telefonul mobil in calculator....

Abia astept sa le trimit. Pupicei.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile