Rulada regeasca de pui cu ciuperci

    Este regeasca si dupa cum arata si la gust  - o super rulada, foarte gustoasa si desi la prima vedere pare mai complicata, de fapt nu este. Puteti din timp sa va pregatiti puiul, sa-l marinati(eventual congelati), si chiar cu o zi inainte de masa festiva o pregatiti efectiv. Mi-a placut atat de mult si sigur va fi prezenta de fiecare data pe masa festiva si nu numai.

Ingrediente

Pui intreg
1 buc
un pui grill
Oua
2 buc
Lapte
50 ml
Ciuperci conservate
200 g
scurse bine de apa
Ceapa alba
1 buc
Sare, piper
1 lingurite
Maioneza
3 linguri
Migdale uscate
1 linguri
orice ierburi va plac - patrunjel, boia, usturoi, etc
Pasta de tomate
1 linguri
sau pasta de ardei, sau adjika

Pasi de urmat

1

Spalati puiul si il puneti pe masa sau pe o suprafata unde puteti sa lucrati cu el cat mai comod si cu mai mult spatiu.

2

Si incepem o procedura mai complicata dar usor-usor se rezolva, deci:

- taiati pieptul puiului de-a lungul, cu tot cu os, folosind o foarfeca

3

- apoi cu un cutit, foarte ascutit, scoateti carnea de pe pulpele puiului - aveti grija sa nu taiati mult din piele, doar cat sa dezosati puiul

4

- treceti la piept cu dezosarea, cutitul pe langa os si totul va fi bine

5

Aripile se taie se pun deoparte - si asa am terminat cu partea stanga a puiului.

6

La fel faceti si cu partea cealalta, dezostati pulpa, apoi pieptul, scoateti aripa si gata.

Ca final scoateti atent pielea de pe spate, sa nu o taiati cu mare grija.

7

Aici vedeti ca va ramane pe masa pielea cu carnea, fara nici un os, dar sa fie un intreg cu cat mai putine rupturi la piele.

8

Ca sa nu fie golurile acelea de piele fara carne, taiati felii subtiri din piept sau pulpe si completati sa fie carne pe toata suprfata.

9

Si gata, asta a fost toata procedura, desi pare complicat, nu este - in 15 minute ati terminat si va apucati sa faceti rulada.

10

Pe toata suprafata presarati sare, piper, usturoi uscat, boia, patrunjel, maioneza si sosul de ardei/pasta de rosii/adjika.

11

Intindeti si amestecati bine toate ingredientele pe suprafata de carne. In asa fel carnea se poate marina de la cateva minute, sau 1 noapte la frigider sau o congelati si faceti cand aveti nevoie.

Eu am lasat-o cam jumatate de ora, cat am pregatit restul ingredientelor pt rulada.

12

Deci, in acest timp am facut o omleta din 2 oua, lapte si sare cu piper.

13

O puneti peste carne, marginile rotunjite le-am taiat si pus prin parti sa acopere toata rulada - vedeti poza.

14

Am calit ceapa taiata marunt cu ciupercile conservate, putin piper si sare dupa gust.

15

Se pun ciupercile peste omleta si se formeaza rulada:

- nu o rulati de tot, doar sa treaca usor marginile una peste alta.

16

Cu un ac si ata simple coaseti marginile - nu chiar ca la croitorie :)

Doar sa le prindeti usor una de alta si sa nu se desfaca la copt, aveti grija sa lasati ata mai lunga la final - s-o vedeti dupa coacere.

17

Puneti rulada intr-o tava de cuptor cu atele in jos - deasupra se unge cu putina maioneza.

18

O lasati la cuptor preincalzit la 200 de grade, pentru 45-50 de minute - sa se rumeneasca frumos.

19

Imediat dupa ce o scoateti din cuptor fierbinte, puneti un fund peste ea.

20

 Si puneti o presa - la mine a fost un dovleac mare de vreo 5 kg. Puteti pune borcane cu ceva, carti, orice aveti mai greu prin bucatarie :) Lasati pana se raceste complet.

21

Dupa racire am scos-o din tava, am intors-o cu fundul in sus si am scos usor atele - este foarte simplu, doar trageti usor de capatul pe care l-ati lasat mai lung.

22

Am taiat-o in 2 jumatati, am pus-o pe un fund, am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider pana a trebuit s-o tai pe masa festiva.

23

O taiati atent cu un cutit bun si aranjati frumos pe o farfurie de aperitive.

Foarte buna,aromata, frageda - iese si multa plus la toate, cu o rulada va scoateti :)

Doar sa nu va speriati de procedura de dezosare a puiului, o luati incet si atent si totul va fi bine si frumos.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (15-20 felii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Mery75
Mery75 (28 December 2011, 13:28)

 SUPER TARE.........esti nemaipomenita. LA MULTI ANI SANATOSI

 

spiriduena
spiriduena (28 December 2011, 18:36)

 uau! SUPER,o incerc neaparat.

nona
nona (28 December 2011, 21:31)

buna  Lena, sa ai un an nou fericit si cu multe retete noi, am o intrebare se poate face si cu orice fel de carne  aceasta rulada? arata fff bine , dar ma tem ca nu o sa pot dezosa puiul:)))))

nona
nona (28 December 2011, 21:34)

va urez tuturor celor de pe sait si mai ales lenei un an nou cu sanatate si impliniri LA MULTI ANI !!!!!

alinuta
alinuta (28 December 2011, 22:19)

da ce bunatate ne arati tu Lena,trebuie neaparat sa o incerc si eu .arata super ,ma gindesc ca gustul e pe masura.Multumesc Lena

lena
lena (28 December 2011, 22:22)

Nona, nu-ti face griji cu dezosarea - sigur reusesti doar sa ai cutitul mai ascutit, sau daca mai rupi din piele o mai carpesti pe ici colo cu bucati de carne.

Sigur poti face si cu alta carne, sa ai grija la timpul si modul de coacere in functie de ce fel de carne folosesti. Aici puiul este fraged si merge copt simplu la cuptor.

anarica (29 December 2011, 20:12)

foarte frumos, dar de Anul Nou trebuie sa incerc salata de pui cu cascaval si stuguri. Lena ,ti-am trimis poze cu torta si o farfurie de aperitive , am facut de craciun , ce zici iti place? Iti multumesc pt toate retetele bune si aspectoase si-ti urez din nou SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI

Sorin (29 December 2011, 20:36)

Cam mult de munca,dar merita incercat.

anarica (29 December 2011, 20:41)

torta de Craciun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

anarica (29 December 2011, 20:43)

un platou de aperitive

lena
lena (29 December 2011, 21:02)

Anarica, arata foarte bine aperitivele si tortul, bravo

anarica (29 December 2011, 21:12)

multumesc Lena, imi place ca ceea ce mananc sa arate si bine,acuma cu retetele tale am de unde sa ma inspir, multumesc

TheValeria71
TheValeria71 (29 December 2011, 23:02)

m-am inspirat destul de mult de pe site-ul acesta, multumesc ,ai destule retete si f. bune.Apreciez faptul ca le arati si cum se fac.Iti doresc un an nou cu sanatate si fericire.Te pup Lena draga si la multi ani.Valeria

nona
nona (30 December 2011, 15:46)

multumesc de raspuns lena, o sa fac aceasta reteta de sf. ioan

iti doresc un an nou cat mai cu multe realizari pe toate planurile si multa sanatate!!!!

 

anarica (01 January 2012, 11:32)

asta este salata de piept de pui cu cascaval si struguri.Eu am facut sarbatorile in Italia unde lucrez, ce pot sa-ti spun , musafiri au fost uimiti, multumesc inca o dato pt reteta. Lena, din nou iti urez  LA MUTI ANI CU MULTA SANATATE ,FERICIRE SI MULTE RETETE NOI TIE fanilor tai si la toti romani !!!!!!!!!!

lena
lena (01 January 2012, 13:59)

Multumesc Anarica de urari si felicitari! Pozele sunt faine si sigur mancarurile delicioase.

Am o singura rugaminte la tine, si sper sa nu te superi - te rog sa postezi poze care se refera la reteta respectiva. Daca ai poze de la alte retete mergi direct la reteta originala. Sau daca ai poze de la alte mancaruri care nu sunt pe site sa le pui pe forum, sunt si acolo rubrici multe.

Am lasat comentariile si pozele din urma, dar de acum incolo le voi sterge daca nu se refera la reteta respectiva. Te pup, Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

anarica (01 January 2012, 14:09)

scuza-ma Lena, ai dreptate , voi face cum zici tu. Te pup si inca o datas LA MULTI ANI