Salata de naut cu legume

Sunt foarte binevenite acum mancarurile simple de gatit, sanatoase si dietetice chiar(stiti voi de ce). Aceasta salata asa este - simplu si repede de preparat, delicioasa, sanatoasa si foarte echilibrata ca si calorii si valori nutritive. Poate fi salata si chiar o mancare, fiindca proteinele din naut ii vor da satietate destul de buna.

Va multumesc pentru aceste retete "perle" pe care le primesc periodic pe mail, si ca impartasiti cu mine retetele interesante gasite pe internet si incercate. Sa stiti ca mai vreau

Ingrediente

Naut fiert
200 g
din conserva sau fiert acasa - daca nu aveti si nu gasiti naut folositi fasole alba
Ardei gras rosu
2 buc
Rosii
3 buc
Masline taiate
100 g
Patrunjel verde
1 buc
adica 1 legatura
Ulei de masline
2 linguri
Miere
1 linguri
Lamaie
1 buc
sucul de la ea
Mustar
1 lingurite
Usturoi
2 buc
catei
Sare, piper
0.5 lingurite
puneti dupa gust
Ceapa rosie
1 buc

Pasi de urmat

1

Ceapa rosie se taie rondele si se stropeste cu suc de lamaie sau putin otet. Lasati 10-15 minute sa se inmoaie si marineze.

2

Ardeii se pot coace la cuptor sau pe grill, se decojesc si se pun in salata.

Sau... eu i-am taiat julien si i-am calit cu putin ulei pe tigaie - a fost la fel de delicios.

3

Si incepem sa adunam toate ingredientele intr-un bol - primul merge nautul scurs de apa.

4

Adaugati rosiile taiate felii, ardeiul calit, ceapa marinata si verdeata tocata marunt.

5

Si ultimele sunt maslinele feliate - puteti pune masilne simple sau calamatas - vor da un gust mai interesant.

6

Pregatim dressing-ul pentru salata - intr-un bol amestecati: uleiul, mierea, mustarul, usturoiul pisat, sucul de la jumatate de lamaie si sare,piper dupa gust.

7

Adaugati dressing-ul in salata, amestecati bine si potriviti daca mai este nevoie de sare.

8

O serviti cu orice mancare va place sau ca atare - este gustoasa si satioasa.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (2-3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nina-Andreea
Nina-Andreea (10 January 2012, 11:34)

Pfuaiii! Îmi lasă gura apă!!!

Sorin (10 January 2012, 15:04)

Simplu,eficient si bun.

lyly
lyly (10 January 2012, 15:50)

 Buna!!La multi ani!!!

Faina reteta!Si eu zic ca dupa atatea zile cu carne ,  merg minunat retetele usoare. Daca mai aveti asa retete vreau si eu.Pup cu drag:Liliana

 

otilika (11 January 2012, 19:11)

 Am facut si eu o variatie a acestei salate si s-a mancat cat ai clipi! Ceea ce fac eu diferit este dressingul. Eu folosesc pur si simplu otet de vin rosu ulei de masline usturoi pisat sare si piper. E foarte gustos si asa

klaudya
klaudya (12 January 2012, 17:58)

 La multi ani şi toate cele bune ın acest nou an!

Este o salata f buna noi aici in turcia ıi zicem  ''piyaz salatası'' Excelenta

Nina-Andreea
Nina-Andreea (17 January 2012, 20:42)

E pentru prima oară când mănânc năut! E absolut delicios și vreau să cred că meritul e și al salatei! Nu am avut pătrunjel, de asta arată un pic neprezentabilă.

spiriduena
spiriduena (28 February 2012, 15:32)

 excelenta reteta, nautul este foarte bun si sanatos, si se poate prepars in multe feluri.aceeasi salata merege si cu linte fiarta in loc de naut. obisnuiti copii sa manance astfel de mancaruri sanatoase, care nici nu necesita multa munca.