Chec simplu de casa

Nota 5 (12 voturi)
*****

     Este cel mai simplu si gustos chec pe care il fac de vreo 5 ani. Ingrediente simple si accesibile, structura pufoasa si foarte aromat. Sunt sigura ca dupa ce il incercati va fi preferatul tuturor membrilor familiei.

Ingrediente

Oua
3 buc
Zahar
1.5 pah
Lapte batut/Iaurt/Chefir
1 pah
Unt
200 g
sau margarina
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
stins cu otet sau suc de lamaie, sau 1 pliculet de praf de copt
Zahar pudra
1 buc
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
2 pah

Pasi de urmat

1

Pregatiti toate ingredientele pentru chec.

Chec simplu de casa - Pas 1
2

Intr-o cratita mica, la foc mic topiti untul sau margarina.

Chec simplu de casa - Pas 2
3

Intr-un bol mai mare bateti ouale cu zahar, sa se faca spuma.

Chec simplu de casa - Pas 3
4

Apoi adaugati laptele batut, amestecati bine. Adaugati untul topit, vanilia si bicarbonatul stins, ametecati bine.

In caz ca folositi praf de copt, il puneti in faina, amestecati si dupa aceasta le adaugati impreuna.

Chec simplu de casa - Pas 4
5

Adaugati faina, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana mai groasa, daca mai este nevoie adaugati inca o jumatate de pahar de faina.

Chec simplu de casa - Pas 5
6

In 2 forme de chec puneti hartie de copt.

Chec simplu de casa - Pas 6
7

Distribuiti uniform aluatul in ambele forme.

Chec simplu de casa - Pas 7
8

Puneti tavile la cuptor la foc mediu, lasati sa se rumeneasca bine si le scoateti.

Chec simplu de casa - Pas 8
9

Lasati checul sa se racoreasca bine cateva ore, iar cat este cald il presarati cu zahar pudra/ciocolata...etc.

Chec simplu de casa - Pas 9
10

Daca il taiati cand este fierbinte, checul va fi mai cleios, asa ca aveti rabdare sa se raceasca. Sunt sigura ca aceasta va fi recompensata de gustul delicios a checului :)

Pofta Buna!

Chec simplu de casa - Pas 10
Cantitate: 2 buc (2 checuri medii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

alinutza85 (14 January 2009, 17:05)

Foarte bun mi.a iesit.Felicitari pt reteta.

naciualina
naciualina (15 January 2009, 11:32)

sunt cumva retetele printabile?ca as vrea sa mi le scot pe toate.ms si spor la treaba in continuare

lena
lena (16 January 2009, 01:00)

Nu sunt deocamdata printabile.Dar vor fi in cel mai scurt timp posibil

avlontez (27 March 2009, 11:02)

uraaa! mi-a iesit. Am facut aseara. Eu am mai adaugat miez de nuca.  Mie mi-a incaput totul intr-o tava si am tinut cam o ora, dar a iesit exact ca in poze. ms pentru reteta.

Apropo. Sare nu se pune nici un pic?

lena
lena (27 March 2009, 11:07)

Da, se poate si totul intr-o tava, dar cand se imparte in 2 tavi, aluatul are spatiu sa creasca si este foarte pufos. Puteti adauga orice la el - nuci, fructe, cacao, etc

Sare nu se pune.

oana12 (31 October 2009, 21:48)

cati mililitri are un pahar ? cat o cana ?

lena
lena (31 October 2009, 22:07)

Da, eu folosesc pahar de 250 - 300 ml.

iepurash (02 November 2009, 14:49)

acum, citind reteta ,ma apuc si eu de chec,,,sa vad ce-o iesii.parca stiam ca in loc de unt se pune ulei sa iasa mai pufos. incerc si reteta dvs. va pup DANA

Galia
*****
Galia (08 December 2009, 22:26)

Nu-mi vine sa cred ca nu am laudat bunatatea asta de chec pana acum.....mie imi place fff mult!!!

Miros desavarsit de unt....pe toata casa....cred ca si vecinii saliveaza de partea cealalta a peretelui .... n-au decat!!!

 

mioara (16 January 2010, 22:08)

nu lam incercat dar o sal fac

roxmona (09 February 2010, 08:20)

o sa-l fac si eu ,arata ffff bine

Flori
Flori (24 April 2010, 10:25)

Buna,am incercat si eu acest chec dar a fost un esec total,miezul din interiorul lui era lipicios,nu a crescut frumos,l-am lasat la cuptor pe foc mic o ora ..degeaba.Unde am gresit?

lena
lena (24 April 2010, 10:53)

Poate l-ai taiat cand era fierbinte, plus nu trebui sa-l tii la foc mic - la foc normal, sa se rumeneasca bine, faci testul scobitorii si ar trebui sa iasa - anume la acest chec chiar nu prea ai cum sa gresesti. Ingredientele sunt asa simple si fara anumita ordine de pus in aluat ca nu prea avea cum sa nu iasa. Cred ca ai gresit la coptul lui - deci temperatura medie - 180-200 grade si faci testul scobitorii cand se rumeneste. PLus daca nu a crescut, poate nu ai pus suficient praf de copt sau nu l-ai pus in faina?

Lary18
Lary18 (15 July 2010, 13:31)

buna lena, azi vreau sa fac checul pentru ai mei dar nu stiu cum adaug cacao in el.pun desupra sau?

 

lena
lena (15 July 2010, 13:49)

Daca vrei sa fie checul maro pui cacao in faina, amesteci bine si le adaugi impreuna. De obicei cacao nu se presoara deasupra la acest chec, dar daca iti place incearca.

Lary18
*****
Lary18 (15 July 2010, 16:35)

Am scos checul din tava... miroase bine,astept sa se raceasca sa gust :).ms pentru sfat

lenka (21 July 2010, 14:39)

eu am facut acest chec cu rahat, este delicios. Imi aduce aminte de o prajitura care se afla pe piata,prajitura alka. Data viitoare o sa fac cu ciocolata, trebuie sa fie foooarte gustoasa

cirmicica
cirmicica (01 August 2010, 00:44)

am facut aceasta prajitura de mai multe ori,dar in loc de margarina am pus o jumatate de cana de ulei,sunt bune si asa,dar cred ca e mai bun cu margarina,mersi...

doinik
*****
doinik (02 September 2010, 10:40)

Am facut acest chec e minunat

eu am mai adaugat la fund de tigaie fulgi de ovas  și ceva vișini deasupra

Emma (04 September 2010, 18:17)

Se poate pune cacao doar in jumatate de compozitie pentru a iesi un chec galben si unul maro? Ar fi frumos pe farfurie.

De la Lena: Da se poate
natyluminita
*****
natyluminita (06 September 2010, 16:53)

Am facut si eu ieri acest chec...foarte bun...a iesit si fara sa mai bat spuma ouale...suplimentar am facut si o glazura....

natyluminita
natyluminita (06 September 2010, 16:54)

uitasem sa specific ca am pus si cacao in jumate din cantitate

*****
MariaP (09 September 2010, 17:17)

Si eu fac destul de des acest chec, reteta o am de la o buna prietena.  Uneori mai pun in compozitie coaja rasa de  lamaie. E simplu, dar fin, pufos si gustos.

natyluminita
natyluminita (12 September 2010, 11:01)

am incercat si cu lapte acesta reteta, a iest la fel de bun

anutza (24 October 2010, 18:27)

ce este chefir?

lena
lena (24 October 2010, 19:20)

Chefirul este un fel de iaurt.

*****
amalia80 (25 November 2010, 17:27)

Abia s-a racit si am asteptat cu emotie sa-l gust. Mi s-a parut ca este aluatul prea moale dar am rezistat tentatiei de a-i mai pune faina si bine am facut. A iesit super pufos, cu siguranta de la unt si de la iaurtul de casa pe care l-am pus.

Singura modificare pe care am adus-o retetei a fost sa-i pun doar un pahar de zahar.

Multumim pentru reteta, cu siguranta o s-o mai repetam.

giorgiana (25 January 2011, 15:12)

Buna.Astazi o sa incerc si eu checul asta,nu am facut niciodata,sigur  e delicios.Multumim pentru reteta.

mikela (13 July 2011, 11:02)

Buna,Lena! Bicarbonatul da un gust nu tocmai placut,de aceea il stingem in suc de lamaie/otet.Insa cand aluatul contine lapte/iaurt  ,eu  sting bicarbonatul in lapte.

popanda
*****
popanda (05 October 2011, 13:18)

 Buna Lena ma bucur ca am reusit in sfarsit sa ma loghez apreciez retetele tale am facut multe din ele acum am pus aceasta reteta in practica iese super si miroase f fain numai ca eu am pus stafide aurii cred ca va iesi f bun eu am un baietel de 2ani poate imi dai ideii de retete mai sanatoase pt copii te poop!

loricica
loricica (18 October 2011, 17:39)

delicios

Cori
Cori (14 January 2012, 19:08)

Delicios!!!  Eu i-am facut cu stafide si pe unul l-am "vopsit" negru cu o glazura din plic.

Tania Meghega
Tania Meghega (26 January 2012, 16:42)

Salut. La acest chec am o intrebare ca nu am fost suficient de lamurita din randurile retetei, trebuie sa folosim si bicarbonat stins si praf de copt? Ca eu am facut doar cu praf de copt si mi s-a primit  ceva asemanator dar sigur nu a fost chec ala.

lena
lena (26 January 2012, 16:43)

Este o reteta mai veche, nici nu mai tine minte la ce ai putea gresi - dar pui sau bicarbonat, sau praf de copt.

amalia16
amalia16 (11 February 2012, 19:26)

E a doua oara cand fac chec-ul asta si a iesit delicios. In poza tocmai ii scosesem din forme.  

amalia16
amalia16 (11 February 2012, 19:28)

Si aici o sectiune. Pot spune ca s-a mancat intr-o clipita 

Geea
Geea (11 March 2012, 21:00)

 am incercat sa fac acest chec,dar am modificat putin, punand nuca si cacao.iata cum a iesit...  

DeeaD (15 April 2012, 11:33)

Buna Lena! E fff gustos checul! Mi-am facut cont pt ca nu se mai putea..vroiam sa-ti multumesc pt toate retetele gustoase pe care le-am facut: crema de zahar ars (o minunatie fara fundul ars :D), prajitura cu mere (repetata de 2 ori, cantitati duble, aceeasi saptamana), salata Schuba (si acum salivez cand ma gandesc la ea), paine cu lapte (gustoasa rau), pariziene (un aluat deosebit, atat de select, m-a teleportat direct in Paris pe o terasa cocheta la strada), cornuri cu gem (moi, de ni se topeau in gura). Si dupa acest "mic pomelnic" vreau sa-ti multumesc inca o data pentru toata munca si daruirea depusa pe acest site!

lena
lena (15 April 2012, 18:59)

Multumesc din suflet pentru apreciere si comentariu! Sa aveti pofta buna si un Paste Fericit!

simona.blondy
*****
simona.blondy (08 May 2012, 19:37)

 am o intrebare....orice chec fac am impresia k zaharul totusi nu se dizolva in totalitate.... :(  as putea inlocui zaharul cu miere de albine? dak da,imi puteti spune cantitatea de miere de albine kre inlocuieste cantitatea de zahar din reteta(1 ,5 pahar zahar) ???dak stiti sau dak cineva a incercat !

simona.blondy
simona.blondy (16 May 2012, 18:32)

 am tot asteptat raspuns de la tine Lena sau de la oricine vede intrearea mea,dar nimic....se pare ca nu am primit nici un raspuns :(  ,asa ca m.am apucat sa fac acest chec,dar tot cu zahar;  acum l.am bagat la cuptor...abia astept sa fie gata....va spun mai tarziu cum mi.a iesit

multumesc pentru reteta,o zi frumoasa in continuare :)

simona.blondy
simona.blondy (17 May 2012, 15:01)

 a iesit  foarte bun checul... :)  eu am pus si coaja de lamaie rasa,iar la zahar am lasat decat un pahar ... 

*****
sara33 (31 May 2012, 14:33)

 buna lena!ieri am facut acest chec,dar cum nu aveam unt am pus ulei(150ml) si praf de copt,coaja de lamaie si portocala(la mine nu lipseste din nici un aluat,inafara de paine),a iesit bun dar vreau sa il fac tocmai k in reteta zilele urmatoare,mi se pare putin sec si innecacios asa cu ulei,si sper k va iesii mai pufos cu unt si bicarbonat.poftim si dovada!unul e simplu,si unul cu pepite de cioco!pupici

sara33 (31 May 2012, 14:34)

 si aici,pudrat!pupici

DorinaB
*****
DorinaB (01 July 2012, 13:07)

 Buna! am gasit site-ul tau intimplator! si am preparat checul asta. E simplu , rapid si foarte gustos... mamei i-a placut mult!!!  vreau sa incerc o multime de retete de aici. Multumesc frumos ca iti faci timp si pentru noi.. Fii binecuvintata!

alystefanescu (06 August 2012, 10:51)

arata super checul o si eu fac chec dar am alta reteta data viitoare cand fac voi face si eu poze cu totii pasii acum va pun doar poze cum am fact

alystefanescu (06 August 2012, 10:53)

acesta e cu visine

alystefanescu (06 August 2012, 10:54)

aici e gata scos din cuptor imi place foarte mult saitul o sa pregatesc si eu multe retete

dasca
*****
dasca (24 October 2012, 15:52)

 acum se coace si checul meu abia astept sa vad rezultatul........uraaaaaaaaaa....

dasca
dasca (24 October 2012, 15:53)

 ale voastre sunt asa de suppperrrrrrrrrr si par a fii ffffff gustoaseeeeee....trimitetimi si mie o bucatica in caz ca al meu nu va esi asa.....

simona.blondy
simona.blondy (25 October 2012, 14:00)

 ma ajuta cnv? :(((( knd faceam la cuptor normal kre are arzator cu flakra sub tava,si coceam l foc mediu( kldura venea d jos ),imi iesea checul,acum knd am facut l cuptor electric kre are rezistenta deasupra tavii (kldura vine d deasupra ), l 180 d grade,nu mi se face checul,ramene umed si cleios inauntru :(((( , am si treapta l buton kre imi arata k vine kldura d jos,dar nu stiu kte grade are ,nu am incercat niciodata l treapta asta... :(  doar l chec mi se intampla,si am incerkt destule retete, in jur d 6 ,m gandeam k e reteta d vina ,dar aqu nu stiu c s cred....

simona.blondy
simona.blondy (25 October 2012, 14:04)

 Am mai pus o intrebare l aceasta reteta in luna Mai (este mai sus),in legatura cu zaharul....astept totusi un rasp dak se poate ,Lena

O zi frumoasa in continuare, :* !

lena
lena (25 October 2012, 14:25)

Simona, Ref la intrebarea de mai inainte - nu trebuie miere de albine in chec sunt alte reactii chimice acolo si mai bine nu trebuie, pune zahar - eventual sa-l faci pudra daca nu se dizolva, dar nici nu trebuie, in timpul coptului se face bine.

Ref la cuptorul nou, poate sa pui temperatura mai mare si sa-l tii ceva mai mult in cuptor, din ce spui pare ca nu este copt. Poate ai schimbat ceva la ingrediente, sa nu fie doar cuptorul de vina...

simona.blondy
simona.blondy (25 October 2012, 14:35)

respect mereu ingredientele si retetele,pasii,l chec  pt k stiu .este mai complikt putin,dar alte retete imi ies,blaturi d tort,prajituri,tarte,dar l chec nu imi iese,nici o reteta d chec la cuptorul asta electrik,kt despre zahar o s incerc s il fac l aparat s fie pudra ,eu zic k e important s vina kldura d jos,asa cred eu,m insel?

simona.blondy
simona.blondy (25 October 2012, 14:36)

 am incerkt si s il tin mai mult,p scobitoare nu ramane nimik,dar dupa ce se raceste si il tai e umed,inchis l culoare si putin cleios :( 

lena
lena (25 October 2012, 14:44)

Dar la cuptor nu ai buton unde arata ca vine caldura si de sus si de jos? Trebuie sa vina uniform, nu doar de jos si nici doar de sus.

simona.blondy
simona.blondy (25 October 2012, 15:24)

 pai nu imi arata k vine si d sus si d jos nikieri(normal asa ar trebui,dar are rezistenta deasupra tavii,iar dupa c scrie max ,urmatorul buton imi arata k vine kldura doar d jos,dar nu stiu kte grade are... :(

micky (15 March 2013, 09:25)

Buna Lena.As dori sa fac checul astazi,dar nu stiu cit zahar pudra sa pun (1 buc.??).Cam cite grame are 1 buc?Aici in Germania pachetelele de zahar pudra au 250 de grame.E de-ajuns sau e prea mult?

Salutari si multumiri din Pforzheim.O zi buna.

 

lena
lena (15 March 2013, 09:30)

Micky, zaharul pudra este pentru ornat, deci optional - poti si sa nu-l pui.

Ar fi cam o lingura necesar, daca totusi il ai.

Connyrm
Connyrm (09 April 2013, 08:06)

Buna Lena o intrebare am, bicarbonatul de sodiu este acel mondamin ? ( sint in germania si ma lovesc mereu in diferite retete de bicarbonat si nu stiu sa ii dau traducerea )Multumesc ptr raspuns ..ps imi place mult acest sait felicitari ptr tot ceea ce faceti !

lena
lena (09 April 2013, 08:16)

Nu stiu ce este mondamin :(

Incearca sa folosesti praf de copt daca nu ai bicarbonat.

Danutzica (22 October 2013, 12:58)

 Checul creste frumos in rola si cind aproape sa fie gata se lasa. De ce oare?

lena
lena (22 October 2013, 13:12)

Pune-i un pic mai multa faina, cred ca de asta se lasa.

Ozzn
*****
Ozzn (23 October 2013, 10:38)

 Lena, am mai incercat cateva retete de la tine si de fiecare data am fost foarte multumita de ce mi-a iesit. Iar asta este, oficial, cea mai buna reteta de chec pe care am incercat-o pana acum!..  Iti urez o zi frumoasa si la cat mai multe postari!.. 

Maggy (05 March 2014, 09:16)

 Buna connyrm...bicarbonatul se numeste natron si se gaseste in pliculete in magazin la raionul cu budici la plic(dr oetker) ..esente, decoruri pt tort..bafta si succes la cautat. pup!

 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena