Crap cu legume la cuptor

reteta postata de

O reteta cu multe legume, sanatoasa, delicioasa, mai ales pentru consumatorii de peste si nu numai.

Ingrediente

Peste crap
1 buc
2 kg
Ardei gras
2 buc
Ceapa rosie
2 buc
Morcovi
2 buc
Telina
1 buc
patrunjel tocat
1 buc
legatura
Rosii
3 buc
Lamaie
1 buc
rozmarin
1 lingurite
Sare
2 linguri
Piper
1 lingurite
Ulei de masline
5 linguri
vin alb
250 ml

Pasi de urmat

1

Curatam pestele si il spalam bine. Dam pe razatoare morcovii si telina, taiem o ceapa si adeii grasi de marime potrivita. Ungem tava cu vreo 2 linguri de ulei si facem un "pat" din aceste legume plus patrunjelul tocat.

2

Luam pestele, il frecam bine cu o lingura de sare si il punem in tava peste legume. Taiem cealalta ceapa, rosiile si lamaia felii.

3

Bagam si in burta pestelui ceva legume,lamaie, putin patrunjel si rozmarin. Crestam pestele pe deasupra in 5-6 locuri, in care bagam jumatati de felii de lamaie, iar cu restul de legume ramase decoram frumos pe langa peste si pe deasupra.

4

Presaram sare, piper si rozmarin dupa gust, punem uleiul de masline, vinul si putina apa. Bagam tava in cuptorul preincalzit cam 30-45 de minute.   POFTA BUNA! 

Cantitate: 6 buc (portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Cori
Cori (19 January 2012, 21:22)

Si de asta imi aduc aminte cu drag, dar mai ales cu pofta