Supa crema de telina

A
Supa crema de telina

S-a nimerit mai demult sa intru la Snack Attack si sa nu mai aiba decat supa crema de telina. Am strambat din nas, dar vanzatoarea a insistat sa gust si ... am descoperit un gust extraordinar. De atunci am tot incercat sa reproduc acea reteta. Am tot cautat pe net si mi-am stabilit o reteta pe care am facut-o de mai multe ori, cu mici variatii in functie de ce am prin casa, e foarte simpla si la noi se termina foarte repede.

Ingrediente

Telina
500 g
radacina
Ceapa
1 buc
medie
Cartofi
1 buc
sau 2
Unt
50 g
Cascaval
100 g
optional
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Ghimbir
1 lingurita
dupa gust
Apa
2 l

Pasi de urmat

Pas 1

Adunam ingredientele. La mine unele au lipsit la apel, dar au venit la timpul potrivit.

Supa crema de telina - Pas 1
Pas 2

Curtam telina si ceapa si le taiem bucati si le punem la fiert. Nu conteaza cum sunt bucatile pentru ca la sfarsit vor fi facute crema.

Pana la urma am folosit doar una din teline pentru ca nu imi incapea in oala.

Supa crema de telina - Pas 2
Pas 3

Cat timp fierb legumele, curatam cartoful/cartofii si ii taiem si pe ei bucati. Cand telina e fiarta cam pe jumatate, adaugam cartofii si lasam sa fiarba in continuare. 

Supa crema de telina - Pas 3
Pas 4

Cand toate sunt fierte, le pasam cu un mixer vertical sau in blender, sau le dam prin sita.

Mie mi-a iesit consistenta dorita, dar ca sa fiti siguri, mai bine scoateti din zeama inainte sa pasati si adaugati atat cat vreti, dupa preferinta.

Supa crema de telina - Pas 4
Pas 5

Adaugam untul si amestecam putin pe foc sa se topeasca. Acum puteti adauga si cascavalul ras daca vreti, eu nu am avut in casa.

Supa crema de telina - Pas 5
Pas 6

Ultimul pas, condimenatarea, se face dupa gustul fiecaruia. Eu am pus sare, piper si pudra de ghimbir.

E gata ! Pofta buna !

Supa crema de telina - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 35 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Supe si ciorbe

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 23 Jan 2012, 20:31

Este super supika asta, eu fac la fel si cu conopida. Dar un mic tip de la restaurant unde am facut practica, gustul ala de final bun-bun se da cu smantana de gatit dulce(din aia de la Dorna, de ex.), sigur si untul este bun dar cu smantana este o nebunie.

AMV
Adriana (AMV) 23 Jan 2012, 22:15

Multumesc de pont, data viitoare fac asa.

Gretta
Gretta 06 Feb 2012, 23:19

WoW!!! Sigur sotului meu ii va placea

Nota mea pentru reteta: