Ciorba de pui a la grec

Nota 5 (9 voturi)
*****

       Una din cele mai gustoase si populare retete de ciorbe din online-ul romanesc - si merita - foarte aromata, gustoasa si consistenta. Mi-a placut varianta pe care am facut-o, o combinatie de mai multe retete vazute pe net, si eu zic cea mai delicioasa.

Daca vreti sa va uimiti si alintati familia cu ceva delicios, mai ales pe frigul si viscolul de afara, eu zic ca este timpul de o ciroba de pui a la grec :)

Ingrediente

Pui intreg
1 buc
Radacina patrunjel(Albitura)
1 buc
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
1 buc
Telina
100 g
Frunze de dafin
2 buc
Galbenusuri de ou
3 buc
Lapte de vaca
100 ml
Smantana
200 g
Sare, piper
1 lingurite
dupa gust
Patrunjel verde
1 buc
o legatura, sau 1 lingurita de patrunjel uscat
Lamaie
1 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Legumele se curata si se spala.

Ciorba de pui a la grec - Pas 1
2

Puiul se spala(eu i-am scos si pielea), se taie bucati, se pune intr-o cratita si se toarna apa ca sa acopere bine carnea.

Ciorba de pui a la grec - Pas 2
3

Puneti oala pe aragaz si lasati pana incepe sa fiarba. Intre timp spumati cu o lingura si cand fierbe bine adaugati legumele(doar un singur morcov) si frunzele de dafin. Acoperiti cu capac si lasati sa fiarba la foc incet cam 1 ora.

Ciorba de pui a la grec - Pas 3
4

Dupa ce a fiert bine strecurati supa printr-o sita - sa aveti intr-un bol supa clara si in alt bol carnea si legumele fierte.

Ciorba de pui a la grec - Pas 4
5

Oala de la supa am spalat-o(nu este obligatoriu:), am pus-o iar pe foc, am adaugat putin ulei, morcovul dat prin razatoarea marunta si le-am calit bine vreo 5 minute, amestecand periodic.

Ciorba de pui a la grec - Pas 5
6

Turnati supa peste morcovul calit si o puneti la fiert.

Ciorba de pui a la grec - Pas 6
7

Carnea se scoate de pe oase, se rupe bucati medii si se adauga inapoi in supa.

(Legumele fierte le puteti utiliza cum va place, eu nu le-am mai folosit).

Ciorba de pui a la grec - Pas 7
8

Intr-un bol se amesteca cu un tel galbenusurile de oua cu laptele.

Ciorba de pui a la grec - Pas 8
9

Adaugati smantana, amestecati bine.

Ciorba de pui a la grec - Pas 9
10

Luati supa de pe foc, si incet, cate un polonic adaugati in amestecul de galbenusuri  cu smantana. In asa fel nu veti branzi amestecul si supa va avea culoare uniforma si consistenta buna.

Ciorba de pui a la grec - Pas 10
11

Puneti oala pe foc, lasati sa fiarba, adaugati sare si lamaie dupa gust, depinde cat de acru va place - eu am pus sucul de la 1 lamaie.

Ciorba de pui a la grec - Pas 11
12

Adaugati putin piper si patrunjel tocat, amestecati si stingeti focul.

Multi mai pun orez fiert in ciorba, eu nu am vrut si mi s-a parut o alegere buna, supa este oricum destul de consistenta.

Ciorba de pui a la grec - Pas 12
13

O serviti calda si cu multa pofta!

Pofta Buna!

Ciorba de pui a la grec - Pas 13
Cantitate: 3 l (7-8 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Elena.M
Elena.M (26 January 2012, 21:38)

Oauu,Lena!!!Ce bine venita este aceasta reteta.Abia astept sambata sa o prepar,fiidca atunci voi fi mai libera!!Multumim mult.Am sa revin cu detalii si foto.Deja gandul imi e la ciorba asta.

lyly
lyly (27 January 2012, 12:51)

 Buna!!!!!!

 

giulygiorge (27 January 2012, 17:07)

Buna!as vrea sa stiu daca as puea inlocui radacina de patrunjel cu alceva,problema mea este ca sun inafara tari noastre si aici nu se gaseste radacina de patrunjel

lena
lena (27 January 2012, 17:22)

Nu pui, nu schimba mult aroma

danielasavu (27 January 2012, 18:52)

 Nici nu mai stau pe ganduri ,acum ma si apuc s-o fac,arata foarte bine si cu siguranta va fi si foarte gustoasa...

 

giulygiorge (28 January 2012, 09:46)

OK

camelia dobre
camelia dobre (17 February 2012, 20:24)

mi-a iesit o bunatate de ciorbitza

 

*****
sara33 (24 February 2012, 11:03)

buna!arata super!nu difera cu mult de cum fac eu ciorbele de burta si radauteana!in cea de burta fierb burta apoi o scot din zeama ei,rad morcovi si pisez usturoi,in zeama de la ciorbita pun otet,sarez intre timp prajesc putin morcovelul apoi pun la fiert cu zeama si usturoiul,dupa ce fierbe bine,le strecor,in zeama respectiva pun galbenusurile de ou frecate cu faina si smantana si apoi burta,apoi le mai las sa fiarba vreo 30min si apoi gata!servita cu patrunjel proaspat taiat de-asupra! si cea radauteana,mie imi place din pulpe de pui,iese mai gustoasa(dupa parerea mea),cureti bine pulpele,apoi le dezosezi si le pui la fiert,le spumuiesti bine apoi pui morcovel,telina si ceapa si le fierbi impreuna.le fel,dupa ce fierb le scoti,in zeama otet transparent nu din vin,sare,morcovel ras si prajit putin,usturoi.dupa ce fierb bine,strecuram si adaugam galbenusurile frecate cu faina si smantana,apoi carnea de pui si legumele(in aceasta ciorbita imi place sa le vad),dupa ce mai fierbe putin servita cu patrunjel proaspat pe deasupra si pofta buna!ciorbita de burta am invatat-o asa de cand am muncit la restaurant,dar p cea pe care o nnumesc eu radauteana am facut-o dupa ureke,eu mai improvizez din cand in cand!pupici tuturor gospodinelor!

margot
*****
margot (24 February 2012, 16:33)

E super ciorba, astazi o gatesc pentru a 3-a oara si deja pot sa zic ca sunt experta in  a o gati, curaj celor care inca nu s-au hotarat sa o gateasca, va asigur ca e o bunatate de ciorba!  Multumim Lena pentru toate retetele tale extraordinare! 

synga (07 April 2012, 00:23)

buna seara va salut din Anglia am intrat pe acest sait recomdat de nepoata din tara si tot ce am vazut este extra ordinar ,main abia astept sa pregatesc aceasta ciorba.Multumim pt aceste retete dom Lena.

bogdan marius
*****
bogdan marius (01 May 2012, 21:26)

mie mi s-a branzit cand am pus zeama peste amestecul de lapte ou si smantana. nu imediat. dupa ce am pus a 2-a jumatate de zeama. poate trebuia sa o pun mai incet? un sfat, ceva? :))

 

lena
lena (01 May 2012, 21:43)

Da Bogdan, trebuia sa pui mai incet si cate mai putin - si supa trebuia luata de pe foc atunci cand o turnai in oua smantana. In plus o pui sa fiarba la loc si doar o  lasi sa dea un clocot si opresti focul, ca tot se branzeste.

bogdan marius
bogdan marius (01 May 2012, 22:44)

ok, mersi de sfat.

*****
Dianna (04 June 2012, 22:26)

O ciorba extrem de gustoasa !! Preferata mea !! Dar am avut o problma atunci cand am facut.o .. Am respectat pasii atunci cand am adaugat supa in amestecul de oua cu smantana si lapte si nu mi s.a branzit ciorbita, insa cand am pus.o pe foc, sa fiarba, a facut o spuma urata deasupra si nu mi.am putut explica de ce . Plus ca, nu am inteles de ce trebuie pus lapte, da o alta aroma/ textura ciorbei ? sau este de ajuns si smantana ? (Mentionez ca am facut.o pentru prima oara si totusi este o minunatie, yummmy )

lena
lena (04 June 2012, 22:33)

Dianna, spuma poate sa faca - dar ciorba sa nu fiarba mult, doar incepe si opresti focul.

Lapte se pune pentru a mai lega smantana, altfel se branzeste repede.

Dianna (08 June 2012, 22:29)

Am inteles :D probabil am gresit si atunci cand am pus ciorbita in amestecul de oua, smantana si lapte pentru ca nu am pus decat 3 polonice, ar fi trebuit sa pun vreo 5-6 .. Data viitoare o sa.mi iasa mai bine 

paula mina
paula mina (25 June 2012, 12:11)

Buna ziua.....vreau sa fac si eu ciorba asta, dar vreau sa va intreb ceva... de la pui ce parti sa pun?

 

lena
lena (25 June 2012, 12:12)

Orice parte ai prin frigider :)

paula mina
paula mina (25 June 2012, 13:09)

daca am numai piept de pui si cateva ciocanele are ceva?....va multumesc pt raspuns

 

roberth
roberth (16 September 2012, 13:41)

 @Dianna, ideea este ca trebuie sa aduci smantana cu galbenusurile aproape de temperatura ciorbei. Daca ai in vedere acest lucru o sa sti exact cam cata zeama sa pui. Succes! 

Tania Meghega
Tania Meghega (08 November 2012, 14:54)

E ciorba noastra preferata ce mai adaugam noi in plus e o lingurita de mujdei. pe scurt mmmmmmmmmmmm....................... ce de buna iese. 

viky (24 June 2013, 14:52)

se poate pune si smantana crema? nu am gasit dulce :( 

lena
lena (24 June 2013, 16:23)

Da, merge si simpla.

tiki
*****
tiki (09 September 2013, 18:10)

Foarte taarrrrreeeee. Buna rau. Ca sa fiti sigure ca nu se "taie dresatura", o faceti intr-un castronas si numai in farfuria fierbinte cand o serviti puneti cateva linguri. Eu am facut-o acuma normal, cum trebuie,dar am alte retete de ciorba la care fac asa, deoarece am pe cineva caruia nu-i place "dresatura". La fel si frunza de patrunjel o pun tot in farfurie, deoarece lasata mai mult in ciorba (sau alte preparate cu frunza), chiar si in frigider, se strica. Multumesc pentru tot. Succes pe mai departe.

 

 

.

lilia78
lilia78 (10 October 2013, 17:06)

e minunata!!!! multumim Lena

cristi29 (11 October 2013, 17:57)

 Foarte buna supa!Sunt barbat si mi-a iesit si mie!De abia astept sa vina sotia si soacra.Mersi de reteta P.S:Barbati nu va fie frica,nu e asa de greu

lena
lena (11 October 2013, 19:53)

Esti tare Cristi! Spor la gatit in continuare si pofta buna

Corina Kitchen
*****
Corina Kitchen (09 November 2013, 10:10)

Este o ciorba pe care  noi o gatim cu  placere si o mancam  rapid:)....Merita  incercata, nu o sa va para rau.

POFTA BUNA!

ps. Atasat este  rezultatul obtinut  si servit cu mujdei  d eusturoi, otet si ardei iute.

superalis (11 November 2013, 23:19)

Super buna mi a iesit ciorbita ....o sa repet reteta cu siguranta....multumesc

Lauraaa
Lauraaa (23 December 2013, 15:43)

 Delicioasa astazi am facut si eu 

Masha (31 December 2013, 17:36)

 o ciorba speciala si delicioasa, mi-a reusit din prima, spre surpinderea mea .

Irina92
*****
Irina92 (22 January 2014, 16:42)

Salut Lena. Am facut, dar la mine parca s a brinzit, nu e limpede.Oare o sa fie buna de mincat?

 

lena
lena (22 January 2014, 17:22)

Da, sigur e buna de mancat, fara grija.

timotei
*****
timotei (23 January 2014, 00:14)

 Am facuto si eu dar eu mam temut sa adaug lamie la cît de buna era la gust dar in schimb am adaugat un pik de usturoi asa fac eu la toate supele cu smintina,foarte buna

*****
RRaluca (24 January 2014, 17:57)

 Buna. Pot folosi carne de curcan in locul celei de pui ? Se fierbe mai greu? 

Multumesc

lena
lena (24 January 2014, 23:59)

Daca-i curcan din comert fierbe la fel ca si puiul.

RRaluca (25 January 2014, 19:16)

 Am facut astazi aceasta ciorbita, cu carne de curcan, si a iesit un deliciu :). Tocmai buna sa ne incalzim pe viforul care este afara. Multumim pentru retetele tale minunate.

vulpea-roz (04 February 2014, 09:49)

Adevarata ciorba de la greci nu contine nici lapte, nici smantana, e dreasa cu un amestec de oua si lamaie, asa se si numeste: avgolemono. Si nu inteleg de ce multe gospodine fierb legumele atat de mult timp cand ele n-au nevoie de mai mult de jumatate de ora. Normal e sa se fiarba intai carnea, vreo jumatate de ora, dupa care se adauga legumele si se mai fierbe totul inca jumatate de ora.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena