Ingrediente
●
Piept de pui dezosat
1 buc
de fapt,folosim doar o jumatate de piept de pui pentru o rulada, eu am facut 2 rulade dintr-un piept de pui mai maricel
●
Marar verde
1 buc
1 legatura
●
Cascaval
100 g
pui dupa gust
●
Ardei gras
1 buc
sau gogosari marinati
●
Castraveti in otet
1 buc
●
Oua
2 buc
un ou pentru omleta si unul pentru a da rulada prin el, inainte de prajire
●
Iaurt
1 lingura
sau smantana, pentru omleta
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pentru o rulada vei folosi o jumatate din pieptul de pui. De-a lungul jumatatii de piept de pui se face o taietura si se desface ca o carte.
Pas 2
Bati carnea intre 2 pelicule de bucatarie cat poti de mult, fara sa o rupi. Sarezi, piperezi dupa gust.
Pas 3
Presari marar taiat marunt pe toata suprafata carnii.
Pas 4
Pregatesti o omleta (poti s-o pregatesti inainte de a bate carnea ca sa se racoreasca intre timp) dintr-un ou,putin iaurt sau smantana si o lingurita de faina ( aceasta nu e obligatorie).
Aranjezi cu atentie omleta pe suprafata pieptului, dar nu neteda, ci putin stransa, ca sa fie mai frumoasa sectiunea ruladei
Pas 5
Presari cascaval pe suprafata omletei
Pas 6
Tai un ardei rosu sau, cum am facut eu, un gogosar marinat si un castravete in otet, fasii subtiri si le aranjezi pe suprafata ruladei
Pas 8
Dai rulada prin faina, cu atentie, intr-o singura directie, ca sa nu se desfaca. O lasi putin, vreo 10 min, ca faina sa intre in carne, si o dai inca o data prin faina.
Apoi prin oul batut bine cu putina sare, pe toata suprafata
Pas 9
Prajesti rulada in tigaie cu putin ulei. Mai intai intorci rapid rulada pe toate partile, ca sa se prajeasca oul cu faina si sa nu se desfaca rulada - vreo 2 min. De-aici incolo ai 2 variante: fie dai focul mai incet si si prajesti bine rulada pe toate partile, pana observi ca iese cascavalul topit, atunci rulada este gata,
Pas 10
fie, cum am facut eu, o invelesti in foaie de alumniu si o dai la cuptor vreo 30 min, la 180-200 grade.
Pas 11
O scoti cu atentie si o pui la racit , de preferat sa pui ceva greu deasupra ei ca sa se preseze (de ex.un tocator, pe care ai pus cutii de suc sau lapte), apoi o pui in frigider
Pas 12
Aceasta e rulada in sectiune
Cantitate:
1 buc
(dintr-un piept de pui, taiat in 2 bucat, obtineti )
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: