Rulada de sarbatoare

reteta postata de

O rulada foarte-foarte gustoasa, dar in caelasi timp si aspectuoasa, demna da a fi pusa pe o masa de sarbatoare. Chiar daca poate parea greu de facut, sa stiti ca nu este, daca respectati reteta, nu are cum sa nu va iasa. In schimb, este foarte spornica: dintr-un piept de pui obtineti 2 rulade destul de mari. Cantitatile sunt date pentru o rulada.

Pofta buna !!!

Ingrediente

piept de pui dezosat
1 buc
de fapt,folosim doar o jumatate de piept de pui pentru o rulada, eu am facut 2 rulade dintr-un piept de pui mai maricel
Marar verde
1 buc
1 legatura
Cascaval
100 g
pui dupa gust
ardei rosu sau gogosar marinat
1 buc
castraveti in otet
1 buc
Faina
3 linguri
Oua
2 buc
un ou pentru omleta si unul pentru a da rulada prin el, inainte de prajire
Iaurt sau smantana
1 linguri
pentru omleta

Pasi de urmat

1

Pentru o rulada vei folosi o jumatate din pieptul de pui. De-a lungul jumatatii de piept de pui se face o taietura si se desface ca o carte.

2

Bati carnea intre 2 pelicule de bucatarie cat poti de mult, fara sa o rupi. Sarezi, piperezi dupa gust.

 

3

Presari marar taiat marunt pe toata suprafata carnii.


 

4

Pregatesti o omleta (poti s-o pregatesti inainte de a bate carnea ca sa se racoreasca intre timp) dintr-un ou,putin iaurt sau smantana si o lingurita de faina ( aceasta nu e obligatorie).

Aranjezi cu atentie omleta pe suprafata pieptului, dar nu neteda, ci putin stransa, ca sa fie mai frumoasa sectiunea ruladei

5

Presari cascaval pe suprafata omletei


6

Tai un ardei rosu sau, cum am facut eu, un gogosar marinat si un castravete in otet, fasii subtiri si le aranjezi pe suprafata ruladei


7

Rulezi rulada cu atentie


8

Dai rulada prin faina, cu atentie, intr-o singura directie, ca sa nu se desfaca. O lasi putin, vreo 10 min, ca faina sa intre in carne, si o dai inca o data prin faina.

Apoi prin oul batut bine cu putina sare, pe toata suprafata

9

Prajesti rulada in tigaie cu putin ulei. Mai intai intorci rapid rulada pe toate partile, ca sa se prajeasca oul cu faina si sa nu se desfaca rulada - vreo 2 min. De-aici incolo ai 2 variante: fie dai focul mai incet si si prajesti bine rulada pe toate partile, pana observi ca iese cascavalul topit, atunci rulada este gata,

 

10

fie, cum am facut eu, o invelesti in foaie de alumniu si o dai la cuptor vreo 30 min, la 180-200 grade.


11

O scoti cu atentie si o pui la racit , de preferat sa pui ceva greu deasupra ei ca sa se preseze (de ex.un tocator, pe care ai pus cutii de suc sau lapte), apoi o pui in frigider


12

Aceasta e rulada in sectiune

Cantitate: 1 buc (dintr-un piept de pui, taiat in 2 bucat, obtineti )
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

crismi (03 February 2012, 18:18)

La pasul 3 , peste marar se poate presara putin cascaval, ca sa se lege rulada mai bine

lena
lena (03 February 2012, 18:23)

Foarte frumoasa si colorata rulada, bravo! Si multumesc pt reteta!

Cori
Cori (14 February 2012, 22:09)

Mmmmm, ador ruladele cu diferite umpluturi. Super

Anutii Lacramioara (30 January 2014, 21:39)

 Stimata dna 10 cu felicitari,sigur atat aceasta reteta cat si altele sunt foarte gustoase,cu aspect deosebit,nu le-am incercat,dar am urmarit retetele si sunt sigura ca sunt foarte deosebite. Atat modul de preparare,ingredientele sunt extraordinare si sincer pot spune ca sunteti o gospodina de nota 10 , nu se poate exprima in cuvinte! MA INCLIN IN FATA DUMNEAVOASTRA!