Chec cu cacao

        O reteta simplu de preparat, checul este foarte pufos si cu aroma puternica de cacao. Cred ca poate fi folosit si ca blat pentru un tort de ciocolata, este delicios oricum.

Ingrediente

Unt
200 g
Praf de cacao
4 linguri
Zahar
250 g
Oua
4 buc
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
175 g
Praf de copt
1 lingurite
Nuci, stafide
4 linguri
Optional

Pasi de urmat

1

Puneti untul intr-o cratita si la foc mic il topiti.

2

Dupa ce se topeste il turnati intr-un bol mai mare, in care se va prepara aluatul.

Adaugati peste unt 4 linguri de cacao, amestecati bine cu un tel.

3

Separat bateti ouale, adaugati zahar si vanilia.

4

Cu un mixer sau tel bateti ouale si zaharul spuma.

5

Atent turnati compozitia de oua peste untul cu cacao, amestecand continuu.

6

Amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.

7

Adaugati faina si praful de copt, stafide si nuci daca va plac, amestecati.

8

Amestecati bine, sa nu fie cocoloase.

9

Ungeti o tava de cuptor cu unt si la fund puneti hartie de copt.

10

Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor 40 de min.

11

Incercati checul cu o scobitoare, daca nu se lipesc faramituri de aluat, este copt. Lasati-l sa se racoreasca, fara sa-l scoateti din cuptor, doar deschideti usa lui.

12

Ca sa-l faceti frumos va recomand urmatoarea smekerie: taiati 2 linii din hartie si le puneti peste chec.

Puteti sa le puneti in ce forma doriti.

 

13

Presarati zahar pudra cu o sita peste chec.

14

Ridicati atent hartiile si iata ca aveti un chec frumos si original :)

Pofta buna!

Cantitate: 2 kg (8-9 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Galia
Galia (24 January 2009, 14:10)

Off, Lena, fie-ti mila de noi!!!Am ramas cu gura cascata cand am vazut frumusetea asta de chec, neaparat o sa-l fac si eu

naciualina
naciualina (27 January 2009, 17:46)

mmmmmmmmmmmm ce delicios.maine si noi facem

naciualina
naciualina (30 January 2009, 19:09)

l am facut,e foarte bun

avlontez (16 May 2009, 13:40)

se face foarte usor si simplu. Si coacerea dureaza chiar 40 min. Numai ca eu nu am avut praf de copt si am stins cu bicarbonat de sodiu. A iesit un pic cam bombat la mijloc dar in rest mi-a iesit.  Si la gust e foarte bun. Eu am pus doar stafide.

avlontez (07 June 2009, 13:26)

Felicitari pentru reteta!  De data aceasta am facut intr-o tava mult mai mare si ingrediente la dublu pentru ca e foarte gustos checul si se face usor.  L-am proportionat in 4 parti  si am pus cu folie la frigider. O felie de chec cu un compot rece merge excelent.

PS. La o cantitate dubla chiar daca am pus cu 1 ou mai putin, de asemenea si  zahar si unt ceva mai putin, checul mi-a iesit foarte ok.

lucia (26 October 2009, 22:48)

mari cica
mari cica (13 November 2009, 08:41)

arata foarte bine,nu ma las pana nu-l probez,pe urma mai probam rochitele....dar merita

ANDREEA88 (18 November 2009, 14:56)

este fffffff  bun lam incercat si eu , ia placut mult la prietenu meu

Galia
Galia (08 December 2009, 22:21)

Aham, si prietenul meu a zis ca e unul din cele mai reusite checuri din toate pe care le-am preparat pana acum

amalia80 (17 September 2010, 11:30)

O reteta ingenioasa ca si prezentare, felicitari! M-a mirat insa faptul ca nu stingi praful de copt in lamaie. Pentru ca nu tot praful de copt are aceeasi calitate m-am obisnuit sa sting intotdeauna praful de copt in lamaie. Asa sigur nu am surprize.

raisa
raisa (19 September 2010, 14:38)

Salut! Am nevoie de un sfat pentru aceasta reteta, va rog mult!

Vreau sa incerc sa fac un astfel de chec si sa torn deasupra un sirop dulce, dar am nevoie ca prajitura in sine sa fie mai putin dulce si cu o aroma foarte intensa de cacao. De asemenea, as vrea sa fie si mai inchisa la culoare. Credeti ca daca pun mai multa cacao si mai putin zahar exagerez si nu mai iese bun? (sus scrie ca iese cu o aroma puternica de cacao si mi-e teama sa nu pun prea multa)...sau sa pun bucatele de ciocolata neagra in el, ca la reteta cealalta de chec cu ciocolata?

Multumesc!

lena
lena (19 September 2010, 15:42)

Salut Raisa, referitor la  reteta - acest chec este moderat de dulce, poti sa pui mai putin zahar dar nu mult mai putin si  cacao este suficient atat cat scrie la ingrediente (are gustul ala de cacao intens si asa). Checul cu ciocolata este mult mai dulce, vezi si tu, improvizeaza, cred ca ideea cu sirop este buna, se potriveste bine cu acest chec.

raisa
raisa (19 September 2010, 15:48)

Va multumesc mult, voi incerca si va spun cum a iesit!

raisa
raisa (13 October 2010, 15:24)

Am pus 200 g zahar si 6 linguri de cacao si cu topping de cioco a iesit foarte bine, nu prea exagerat, e super! Imi venea sa mananc aluatul crud, atat de cremos era, si mirosea ca-n raiul ciocolatei cand l-am bagat in cuptor. A devenit preferatul familiei, se pare ca de acum voi fi condamnata sa il fac in fiecare saptamana - multumesc, Lena! :)))

mirela marc
mirela marc (21 November 2010, 10:41)

e super bun checul  tocmai l-am facut si a iesit super sper sai placa si sotului meu

irinuta
irinuta (04 December 2010, 16:44)

Eu am facut mai multe ori acest chec ......si prima data s-a primit pufos si nalt dar a doua oara sa lasat cind la-am scos...........si nu stiu din ce cauza.......

daniela.budaca
daniela.budaca (08 February 2011, 15:44)

E super ideea cu ornatul checul.... nu mi-a venit mie prin cap

danutza popa
danutza popa (14 February 2011, 22:39)

am incercat daunazi asa fel de chec..tare gustos a iesit....puhab,se topea in gura..mersi ,lena de atitea recete ....primesc o placere cind intru aici pe pagina!!!!!

Alexandru93
Alexandru93 (06 April 2011, 17:50)

Buna sunt Alex si vreau sa zic ca e o reteta formidabila, mereu o puneam pe mama sa imi faca cheg dar mereu  nu crestea sau nu iese ce vroiam eu, miam zis sa caut chiar eu o reteta si am dat peste acest site si aceasta retete....vreau sa spun  ca chiar eu singur am preparato cu ajutorul lu mama (amestecand ouale,zaharul,esenta) si mia iesit incredbil nu cred ca voi uita aceasta reteta. Iti multumesc foarte mult Leana.....apropo am 17 ani :)

lena
lena (07 April 2011, 16:51)

Bravo Alexandru! Foarte tare esti!

Ma bucur mult ca ti-a placut si site-ul si reteta - acum ca ai ai prins la curaj cu prima reusita, mai incerci si alte retete

Alexandru93
Alexandru93 (09 April 2011, 03:47)

Fi sigur ca am sa incerc chiar azi o sa incerc ceva inca nu mam decis :))

Nina-Andreea
Nina-Andreea (11 December 2011, 18:33)

Un deliciu! Mulțumesc pentru rețetă!

susulina
susulina (26 March 2012, 13:29)

Minunata, aromata si fina, eu am mai pus cognac, coaja de portocala rasa, nuci si stafide, merg de minune cred si niste prune uscate

http://wwwsimona-susu.blogspot.com/

 

 

 

Dianna (01 April 2012, 22:29)

Un chec delicios si aromat ! Vad numai musuroi de cartita in fata ochilor ! 

Dinutza
Dinutza (01 August 2012, 13:55)

 Acest chec a devenit preferatul meu...il fac mereu cind am ocazia...multumesc pentru retata

butterfly20
butterfly20 (17 September 2013, 13:12)

Lena poti sa imi spui te rog ce dimensiuni are tava care ai folosit-o? eu am mai facut acest chec si a iesit foarte bun.dar am doua tavi una mai mica si una mai mare si nu mai stiu pe care am folosit-o ..

butterfly20
butterfly20 (17 September 2013, 13:35)

 Am uitat sa mentionez ca voi folosi acest chec pentru tortul musuroi de cartita.

lena
lena (17 September 2013, 21:49)

Merge o tava rotunda de 28-30 cm diametru.

rudolphina
rudolphina (29 November 2013, 18:20)

 Lena, iese bine daca pun ulei in loc de unt? daca da, ce cantitate are trebui sa folosesc? Multumesc

 

 

lena
lena (29 November 2013, 22:17)

Da, poti, pune cam 150g .

TanDi (04 April 2014, 16:14)

Am facut astazi acest chec. Am facut in tava de chec si aveam emotii sa nu fie aluat prea umed in interior, dar a iesit super, ciocolatos, aromat, cu siguranta il voi mai face.

Alina Heering
Alina Heering (02 September 2014, 17:36)
Buna Lena. A facut multe retete de acest site sunt GENIALE,nu sant o mare bucatareasa dar retele tale chiar sunt bune. Azi am facut acest chec minunat ca imi venea sa mananc toata compozitia fara a coace :D wu nu am avut esenta vanilie si am pus de rom si de copt am pus-o in DryCocker ca nu am alte tavi :D -Am pus checul in cuptor la 200-150 de grade timp de 40 min la sfarsit cand am scos-o din cuptor era neagra adik arsa :(( te intreb unde am gresit?? am respectat indicatiile tale,te rog ma poti lamuri?? a doua oara cand o fac nu o mai vreau arsa. Multumesc frumos ptr timpul acordat si ptr retele tale super bune :*
lena
lena (02 September 2014, 17:40)
Alina multumesc mult de apreciere! Ref la chec, sfat valabil la toate retetele - chiar daca scriu un timp de coacere, aveti grija si il adaptati la cuptorul dvs. Cred ca data viitoare il lasati 30 de minute, il testati cu scobitoarea si daca este gata, scoateti din cuptor.
Alina Heering
Alina Heering (02 September 2014, 17:43)
iti multumesc frumos ptr raspuns data viitoare doar 30 minute. o seara faina sa aveti
Anca Georgiana
Anca Georgiana (11 September 2014, 22:41)
Buna lena, asta seara am facut si eu checul asta delicios :) dar eu nu am pus ciocolata si am adaugat mere in compozitie ! Sincer a cam ramas umed in mijloc dar la gust a fost foarte bun :)