Chec cu cacao

O reteta simplu de preparat, checul este foarte pufos si cu aroma puternica de cacao. Cred ca poate fi folosit si ca blat pentru un tort de ciocolata, este delicios oricum.

Ingrediente

Unt
200 g
Praf de cacao
4 linguri
Zahar
250 g
Oua
4 buc
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
175 g
Praf de copt
1 lingurite
Nuci, stafide
4 linguri
Optional

Pasi de urmat

1

Puneti untul intr-o cratita si la foc mic il topiti.

2

Dupa ce se topeste il turnati intr-un bol mai mare, in care se va prepara aluatul.

Adaugati peste unt 4 linguri de cacao, amestecati bine cu un tel.

3

Separat bateti ouale, adaugati zahar si vanilia.

4

Cu un mixer sau tel bateti ouale si zaharul spuma.

5

Atent turnati compozitia de oua peste untul cu cacao, amestecand continuu.

6

Amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.

7

Adaugati faina si praful de copt, stafide si nuci daca va plac, amestecati.

8

Amestecati bine, sa nu fie cocoloase.

9

Ungeti o tava de cuptor cu unt si la fund puneti hartie de copt.

10

Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor 40 de min.

11

Incercati checul cu o scobitoare, daca nu se lipesc faramituri de aluat, este copt. Lasati-l sa se racoreasca, fara sa-l scoateti din cuptor, doar deschideti usa lui.

12

Ca sa-l faceti frumos va recomand urmatoarea smekerie: taiati 2 linii din hartie si le puneti peste chec.

Puteti sa le puneti in ce forma doriti.

 

13

Presarati zahar pudra cu o sita peste chec.

14

Ridicati atent hartiile si iata ca aveti un chec frumos si original :)

Pofta buna!

Cantitate: 2 kg (8-9 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (13 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 39

silviax
silvia (silviax) 21 dec 2015, 23:20

Buna seara Lena, asta seara am facut si eu checul cu cacao doar ca eu am pus bicarbonat stins in zeama de lamaie a iesit super pufosssssss iti multumesc mult chiar cautasem aproape doata dupa amiaza o reteta simpla, este foarte rapida 35 de min la cuptor 180 de grade  va doresc tuturora sarbatori fericite si un an nou fericit.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 24 aug 2015, 12:49

Draga utilizator de site, verificati inca o data daca ati gresit ceva la ingrediente sau pasi.

Irina87
Irina87 24 aug 2015, 12:25

Draga autoare, acest chec creste mult, ca la mine a iesit cam plat. Oare de ce???

Daniela B.
Daniela B. 17 feb 2015, 09:16

Uite si pe asta l-am facut si sunt fericita ca a iesit perfect si sotului i-a placut enorm, ma intreba ce ingrediente merg daca e posibil sa il facem mai des sau nu :) e foarte gustos si am facut deodata 2 portii caci se maninca repede la noi daca e ceva bunisor, cu siguranta o sa-l mai fac! Multumesc pentru recete gustoase si indrumari ca sa ne iasa perfect!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 20 oct 2014, 17:49

E superb acest chec, textura sssuuupppeeeeerrrrr fina si aromat, pacat ca pe site nu se poate inregistra mirosul 
Eu l-am decorat cu cocos ca nu aveam in casa zahar pudra.
Astept cu nerabdare sa vina sotul de la lucru sa aprecieze rezultatul 
Merci Lena!!!
 

Poza mea pentru reteta:
Alina Heering
Alina Heering 02 sep 2014, 17:43

iti multumesc frumos ptr raspuns data viitoare doar 30 minute. o seara faina sa aveti

Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 01 apr 2012, 22:29

Un chec delicios si aromat ! Vad numai musuroi de cartita in fata ochilor ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 26 mar 2012, 13:29

Minunata, aromata si fina, eu am mai pus cognac, coaja de portocala rasa, nuci si stafide, merg de minune cred si niste prune uscate

http://wwwsimona-susu.blogspot.com/

 

 

 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 dec 2011, 18:33

Un deliciu! Mulțumesc pentru rețetă!

Poza mea pentru reteta:
raisa
Raisa Miruna (raisa) 13 oct 2010, 15:24

Am pus 200 g zahar si 6 linguri de cacao si cu topping de cioco a iesit foarte bine, nu prea exagerat, e super! Imi venea sa mananc aluatul crud, atat de cremos era, si mirosea ca-n raiul ciocolatei cand l-am bagat in cuptor. A devenit preferatul familiei, se pare ca de acum voi fi condamnata sa il fac in fiecare saptamana - multumesc, Lena! :)))

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile