Chec cu cacao

Chec cu cacao

O reteta simplu de preparat, checul este foarte pufos si cu aroma puternica de cacao. Cred ca poate fi folosit si ca blat pentru un tort de ciocolata, este delicios oricum.

Ingrediente

Unt
200 g
Praf de cacao
4 linguri
Zahar
250 g
Oua
4 buc
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
175 g
Praf de copt
1 lingurita
Nuci
4 linguri
si stafide, optional

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti untul intr-o cratita si la foc mic il topiti.

Chec cu cacao - Pas 1
Pas 2

Dupa ce se topeste il turnati intr-un bol mai mare, in care se va prepara aluatul.

Adaugati peste unt 4 linguri de cacao, amestecati bine cu un tel.

Chec cu cacao - Pas 2
Pas 3

Separat bateti ouale, adaugati zahar si vanilia.

Chec cu cacao - Pas 3
Pas 4

Cu un mixer sau tel bateti ouale si zaharul spuma.

Chec cu cacao - Pas 4
Pas 5

Atent turnati compozitia de oua peste untul cu cacao, amestecand continuu.

Chec cu cacao - Pas 5
Pas 6

Amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.

Chec cu cacao - Pas 6
Pas 7

Adaugati faina si praful de copt, stafide si nuci daca va plac, amestecati.

Chec cu cacao - Pas 7
Pas 8

Amestecati bine, sa nu fie cocoloase.

Chec cu cacao - Pas 8
Pas 9

Ungeti o tava de cuptor cu unt si la fund puneti hartie de copt.

Chec cu cacao - Pas 9
Pas 10

Turnati aluatul in tava si il puneti la cuptor 40 de min.

Chec cu cacao - Pas 10
Pas 11

Incercati checul cu o scobitoare, daca nu se lipesc faramituri de aluat, este copt. Lasati-l sa se racoreasca, fara sa-l scoateti din cuptor, doar deschideti usa lui.

Chec cu cacao - Pas 11
Pas 12

Ca sa-l faceti frumos va recomand urmatoarea smekerie: taiati 2 linii din hartie si le puneti peste chec.

Puteti sa le puneti in ce forma doriti.

 

Chec cu cacao - Pas 12
Pas 13

Presarati zahar pudra cu o sita peste chec.

Chec cu cacao - Pas 13
Pas 14

Ridicati atent hartiile si iata ca aveti un chec frumos si original :)

Pofta buna!

Chec cu cacao - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8-9 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (15 voturi)
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Galia
Galia 24 Jan 2009, 14:10

Off, Lena, fie-ti mila de noi!!!Am ramas cu gura cascata cand am vazut frumusetea asta de chec, neaparat o sa-l fac si eu

naciualina
alina naciu (naciualina) 27 Jan 2009, 17:46

mmmmmmmmmmmm ce delicios.maine si noi facem

naciualina
alina naciu (naciualina) 30 Jan 2009, 19:09

l am facut,e foarte bun

avlontez
avlontez 16 May 2009, 13:40

se face foarte usor si simplu. Si coacerea dureaza chiar 40 min. Numai ca eu nu am avut praf de copt si am stins cu bicarbonat de sodiu. A iesit un pic cam bombat la mijloc dar in rest mi-a iesit.  Si la gust e foarte bun. Eu am pus doar stafide.

avlontez
avlontez 07 Jun 2009, 13:26

Felicitari pentru reteta!  De data aceasta am facut intr-o tava mult mai mare si ingrediente la dublu pentru ca e foarte gustos checul si se face usor.  L-am proportionat in 4 parti  si am pus cu folie la frigider. O felie de chec cu un compot rece merge excelent.

PS. La o cantitate dubla chiar daca am pus cu 1 ou mai putin, de asemenea si  zahar si unt ceva mai putin, checul mi-a iesit foarte ok.

Nota mea pentru reteta:
lucia
lucia 26 Oct 2009, 22:48

Nota mea pentru reteta:
mari cica
Maria (mari cica) 13 Nov 2009, 08:41

arata foarte bine,nu ma las pana nu-l probez,pe urma mai probam rochitele....dar merita

Nota mea pentru reteta:
ANDREEA88
andreea (ANDREEA88) 18 Nov 2009, 14:56

este fffffff  bun lam incercat si eu , ia placut mult la prietenu meu

Galia
Galia 08 Dec 2009, 22:21

Aham, si prietenul meu a zis ca e unul din cele mai reusite checuri din toate pe care le-am preparat pana acum

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 17 Sep 2010, 11:30

O reteta ingenioasa ca si prezentare, felicitari! M-a mirat insa faptul ca nu stingi praful de copt in lamaie. Pentru ca nu tot praful de copt are aceeasi calitate m-am obisnuit sa sting intotdeauna praful de copt in lamaie. Asa sigur nu am surprize.

Nota mea pentru reteta:
raisa
Raisa Miruna (raisa) 19 Sep 2010, 14:38

Salut! Am nevoie de un sfat pentru aceasta reteta, va rog mult!

Vreau sa incerc sa fac un astfel de chec si sa torn deasupra un sirop dulce, dar am nevoie ca prajitura in sine sa fie mai putin dulce si cu o aroma foarte intensa de cacao. De asemenea, as vrea sa fie si mai inchisa la culoare. Credeti ca daca pun mai multa cacao si mai putin zahar exagerez si nu mai iese bun? (sus scrie ca iese cu o aroma puternica de cacao si mi-e teama sa nu pun prea multa)...sau sa pun bucatele de ciocolata neagra in el, ca la reteta cealalta de chec cu ciocolata?

Multumesc!

lena
Elena (lena) Raisa Miruna (raisa) 19 Sep 2010, 15:42

Salut Raisa, referitor la  reteta - acest chec este moderat de dulce, poti sa pui mai putin zahar dar nu mult mai putin si  cacao este suficient atat cat scrie la ingrediente (are gustul ala de cacao intens si asa). Checul cu ciocolata este mult mai dulce, vezi si tu, improvizeaza, cred ca ideea cu sirop este buna, se potriveste bine cu acest chec.

raisa
Raisa Miruna (raisa) 19 Sep 2010, 15:48

Va multumesc mult, voi incerca si va spun cum a iesit!

raisa
Raisa Miruna (raisa) 13 Oct 2010, 15:24

Am pus 200 g zahar si 6 linguri de cacao si cu topping de cioco a iesit foarte bine, nu prea exagerat, e super! Imi venea sa mananc aluatul crud, atat de cremos era, si mirosea ca-n raiul ciocolatei cand l-am bagat in cuptor. A devenit preferatul familiei, se pare ca de acum voi fi condamnata sa il fac in fiecare saptamana - multumesc, Lena! :)))

Nota mea pentru reteta:
mirela marc
mirela (mirela marc) 21 Nov 2010, 10:41

e super bun checul  tocmai l-am facut si a iesit super sper sai placa si sotului meu

irinuta
irinuta 04 Dec 2010, 16:44

Eu am facut mai multe ori acest chec ......si prima data s-a primit pufos si nalt dar a doua oara sa lasat cind la-am scos...........si nu stiu din ce cauza.......

Nota mea pentru reteta:
daniela.budaca
Daniela (daniela.budaca) 08 Feb 2011, 15:44

E super ideea cu ornatul checul.... nu mi-a venit mie prin cap

danutza popa
danutza popa 14 Feb 2011, 22:39

am incercat daunazi asa fel de chec..tare gustos a iesit....puhab,se topea in gura..mersi ,lena de atitea recete ....primesc o placere cind intru aici pe pagina!!!!!

Alexandru93
Alexandru93 06 Apr 2011, 17:50

Buna sunt Alex si vreau sa zic ca e o reteta formidabila, mereu o puneam pe mama sa imi faca cheg dar mereu  nu crestea sau nu iese ce vroiam eu, miam zis sa caut chiar eu o reteta si am dat peste acest site si aceasta retete....vreau sa spun  ca chiar eu singur am preparato cu ajutorul lu mama (amestecand ouale,zaharul,esenta) si mia iesit incredbil nu cred ca voi uita aceasta reteta. Iti multumesc foarte mult Leana.....apropo am 17 ani :)

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 07 Apr 2011, 16:51

Bravo Alexandru! Foarte tare esti!

Ma bucur mult ca ti-a placut si site-ul si reteta - acum ca ai ai prins la curaj cu prima reusita, mai incerci si alte retete

Alexandru93
Alexandru93 09 Apr 2011, 03:47

Fi sigur ca am sa incerc chiar azi o sa incerc ceva inca nu mam decis :))

Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Dec 2011, 18:33

Un deliciu! Mulțumesc pentru rețetă!

Poza mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 26 Mar 2012, 13:29

Minunata, aromata si fina, eu am mai pus cognac, coaja de portocala rasa, nuci si stafide, merg de minune cred si niste prune uscate

http://wwwsimona-susu.blogspot.com/

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 01 Apr 2012, 22:29

Un chec delicios si aromat ! Vad numai musuroi de cartita in fata ochilor ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dinutza
Dinutza 01 Aug 2012, 13:55

Acest chec a devenit preferatul meu...il fac mereu cind am ocazia...multumesc pentru retata

Nota mea pentru reteta:
butterfly20
andreea (butterfly20) 17 Sep 2013, 13:12

Lena poti sa imi spui te rog ce dimensiuni are tava care ai folosit-o? eu am mai facut acest chec si a iesit foarte bun.dar am doua tavi una mai mica si una mai mare si nu mai stiu pe care am folosit-o ..

butterfly20
andreea (butterfly20) 17 Sep 2013, 13:35

Am uitat sa mentionez ca voi folosi acest chec pentru tortul musuroi de cartita.

lena
Elena (lena) 17 Sep 2013, 21:49

Merge o tava rotunda de 28-30 cm diametru.

rudolphina
rudolphina 29 Nov 2013, 18:20

Lena, iese bine daca pun ulei in loc de unt? daca da, ce cantitate are trebui sa folosesc? Multumesc

lena
Elena (lena) rudolphina 29 Nov 2013, 22:17

Da, poti, pune cam 150g .

TanDi
TanDi 04 Apr 2014, 16:14

Am facut astazi acest chec. Am facut in tava de chec si aveam emotii sa nu fie aluat prea umed in interior, dar a iesit super, ciocolatos, aromat, cu siguranta il voi mai face.

Alina Heering
Alina Heering 02 Sep 2014, 17:36

Buna Lena. A facut multe retete de acest site sunt GENIALE,nu sant o mare bucatareasa dar retele tale chiar sunt bune. Azi am facut acest chec minunat ca imi venea sa mananc toata compozitia fara a coace :D wu nu am avut esenta vanilie si am pus de rom si de copt am pus-o in DryCocker ca nu am alte tavi :D -Am pus checul in cuptor la 200-150 de grade timp de 40 min la sfarsit cand am scos-o din cuptor era neagra adik arsa :(( te intreb unde am gresit?? am respectat indicatiile tale,te rog ma poti lamuri?? a doua oara cand o fac nu o mai vreau arsa. Multumesc frumos ptr timpul acordat si ptr retele tale super bune :*

lena
Elena (lena) Alina Heering 02 Sep 2014, 17:40

Alina multumesc mult de apreciere!

Ref la chec, sfat valabil la toate retetele - chiar daca scriu un timp de coacere, aveti grija si il adaptati la cuptorul dvs. Cred ca data viitoare il lasati 30 de minute, il testati cu scobitoarea si daca este gata, scoateti din cuptor.

Alina Heering
Alina Heering 02 Sep 2014, 17:43

iti multumesc frumos ptr raspuns data viitoare doar 30 minute. o seara faina sa aveti

Nota mea pentru reteta:
Anca Georgiana
Anca (Anca Georgiana) 11 Sep 2014, 22:41

Buna lena, asta seara am facut si eu checul asta delicios :) dar eu nu am pus ciocolata si am adaugat mere in compozitie ! Sincer a cam ramas umed in mijloc dar la gust a fost foarte bun :)

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 20 Oct 2014, 17:49

E superb acest chec, textura sssuuupppeeeeerrrrr fina si aromat, pacat ca pe site nu se poate inregistra mirosul 
Eu l-am decorat cu cocos ca nu aveam in casa zahar pudra.
Astept cu nerabdare sa vina sotul de la lucru sa aprecieze rezultatul 
Merci Lena!!!
 

Poza mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 17 Feb 2015, 09:16

Uite si pe asta l-am facut si sunt fericita ca a iesit perfect si sotului i-a placut enorm, ma intreba ce ingrediente merg daca e posibil sa il facem mai des sau nu :) e foarte gustos si am facut deodata 2 portii caci se maninca repede la noi daca e ceva bunisor, cu siguranta o sa-l mai fac! Multumesc pentru recete gustoase si indrumari ca sa ne iasa perfect!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
natalita31
natalita31 11 Aug 2015, 12:58

Lena am nevoie de un sfat ,te rog.Daca nu am unt, ce e mai bine sa pun margarina sau ulei.in general nu doar la prajitura aceasta.Multumesc mult pentru retete.

lena
Elena (lena) 12 Aug 2015, 16:33

Mai bine adaugati ulei.

Irina87
Irina87 24 Aug 2015, 12:25

Draga autoare, acest chec creste mult, ca la mine a iesit cam plat. Oare de ce???

lena
Elena (lena) Irina87 24 Aug 2015, 12:49

Draga utilizator de site, verificati inca o data daca ati gresit ceva la ingrediente sau pasi.

silviax
silvia (silviax) 21 Dec 2015, 23:20

Buna seara Lena, asta seara am facut si eu checul cu cacao doar ca eu am pus bicarbonat stins in zeama de lamaie a iesit super pufosssssss iti multumesc mult chiar cautasem aproape doata dupa amiaza o reteta simpla, este foarte rapida 35 de min la cuptor 180 de grade  va doresc tuturora sarbatori fericite si un an nou fericit.

Nota mea pentru reteta:
daria26
daria26 30 Mar 2017, 16:07

Salut LENA uite fac chiar acuma checul, si mi-a crescut frumos in cuptor si mi s-a facut gaura in mijloc :(( si la pandispan asa mi se face mereu, nu ramane asa inalt frumos :(( de ce :(( nu deschid DELOC- cuptorul, cum il pun la 40 min,- 180 grade, asa si ramane :(( dar mereu mi se lasa :((( mersi

lena
Elena (lena) daria26 30 Mar 2017, 16:44

Eu cred ca trebuie sa-l mai tii in cuptor inca 10 min. De obicei daca e crud se lasa.

Edris
Edris 19 Jul 2017, 17:10

Buna Lena ! Am facut prajitura de 3 ori pana acum. Problema este ca se mananca toata intr-o zi. Este foarte buna ! Azi am pus doar 2 oua, dar este la fel de buna ! Multa sanatate ! 😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Edris 20 Jul 2017, 16:47

Multumesc si eu, sa aveti pofta buna!

carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 03 Feb 2019, 11:29

Foarte bună prajtura... nu m-am așteptat!!!

Am vazut la comentarii o recomandare si am pus si eu un pic de visinata, coaja de portocale si nuci... o combinație excelentă!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
TaiaTasika216
Taia Tasika (TaiaTasika216) 17 Apr 2020, 22:44

Foarte delicios..de 7 ani gatesc cu la lena😊 mersi..esti superba.

Poza mea pentru reteta: