Napolitane cu cremă de ciocolată

Napolitane cu cremă de ciocolată

De 2 ani am învățat această rețetă de napolitane de casă. Sunt ușor de preparat și extrem de dulci și aromate.

Ingrediente

Lapte
250 ml
Zahar
1 pahar
o cană normală
Faina alba
4 linguri
Cacao
1 lingura
Margarina
1 lingura
eu nu am avut margarină, am pus unt
Foi de napolitana
6 buc
de mărimea unei coli A4

Pasi de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 1
Pas 2

Așa arată foile mele de napolitane. Eu am folosit 10 foi, dar am făcut crema din 1,5 cantitate de ingrediente. Puteți fie să procedați cum am făcut eu, fie respectați cantitatea de ingrediente scrisă mai sus, dar ungeți 6-7 foi.

Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 2
Pas 3

Din toate ingredientele urmează să facem o cremă/budincă cu care vom unge foile de napolitane. Vom utiliza un tel sau o lingură. Începem prin a încălzi laptele. Adăugăm margarina/untul și amestecăm să se topească.

Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 3
Pas 4

Urmează zahărul, în reprize, continuând să amestecăm. Focul e mic.

Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 4
Pas 5

Apoi făina și cacaua, tot în reprize. Aveți grijă să se facă cât mai puține/spre deloc cocoloașe. Amestecați mereu și puternic!

Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 5
Pas 6

Lăsăm această compoziție să fiarbă 7-10 minute, dar nu încetăm să amestecăm. Aveți grijă să nu se lipească de fundul cratiței. Când are consistența unei budinci mai groase, oprim focul.


Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 6
Pas 7

Lăsăm crema vreo 10-15 minute, să se răcească puțin. Pregătim foile de napolitane. Și începem să le ungem cu crema, cu ajutorul unui cuțit (sau ce aveți mai potrivit la îndemână).


Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 7
Pas 8

Pe stratul de cremă de mai sus adăugăm o nouă foaie de napolitană pe care o ungem la rândul ei. După fiecare foaie unsă apăsăm ușor cu palmele, să se lipească bine. Procedăm așa până terminăm foile, ultima va rămâne neunsă.

Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 8
Pas 9

Acoperim cu un prosop, punem pe ele ceva greu (muuulte cărți ) și lăsăm mai multe ore așa. Eu am lăsat vreo 2-3, că nu am mai avut răbdare.


Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 9
Pas 10

Tăiem napolitanele cu un cuțit cu zimți. Sunt mai bune a doua zi, când foile se mai moaie puțin. Poftă bună!

 

Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 10
Pas 11

Eu am feliat toate napolitanele. Le păstrez în cutii cu capac.


Napolitane cu cremă de ciocolată  - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 50 buc (depinde de mărimea feliuței)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

cryna
cryna 14 May 2014, 17:15

incerc si eu acum sa fac si o sa  iti spun dupaia cum a fost

laura2015rebeca
laura2015rebeca 24 Dec 2015, 08:56

buna. am facut si eu dar din pacate mi s au inmuiat foile. stii cumva motivul?

Nota mea pentru reteta: