Prajitura "Krem a la Krem"

O prajitura fina, gustoasa este foarte populara pe forumurile culinare. Recomand sa o incercati, sigur o sa aveti rezultate foarte bune.

Ingrediente

Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
Crema Ole de ciocolata(de la Dr.Oetker)
1 buc
un plic de 80g
Creme Ole de vanilie
1 buc
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
200 ml
Lapte de vaca
220 ml
Apa
2 linguri
Zahar
2 linguri
Brandy/Lichior
2 linguri
Ciocolata
100 g
Unt
100 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele pentru prepararea prajiturii.

2

Separati albusurile de galbenusuri.

3

Bateti albusurile spuma, cand se maresc in cantitate de 3 ori adaugati cate putin zahar si continuati sa batet bine cu mixerul.

4

Albusurile sunt gata cand rasturnati atent bolul si ele nu mai curg.

5

Adaugati cate un galbenus la albusuri si mixati putin dupa fiecare.

6

Adaugati Crema Ole de ciocolata si mai mixati pana se omogenizeaza.

7

Acesta este aluatul pentru blatul prajiturii.

8

Pregatiti tava pentru a coace blatul si o asterneti cu hartie de copt.

9

Puneti aluatul in tava, uniformizati si dati la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt.

10

Lasati sa se raceasca.

11

Intr-un bol turnati laptele, smantana si Crema Ole de vanilie.

12

Mixati bine pana se ingroasa bine crema.

13

Acoperiti blatul cu crema de vanilie, uniformizati.

14

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

15

Dupa ce s-a racit, turnati glazura peste crema de vanilie, nivelati cu un cutit sau paleta si lasati la frigider 2-3 ore.

16

Dupa 2-3 ore scoateti prajitura din frigider si o portionati. Atentie! Dupa fiecare taietura spalati cutitul cu apa rece, ca sa se taie mai usor si sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (43 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 201

IoanaB.
IoanaB. 28 feb 2016, 17:13

Si totusi pun si o poza, daca tot a mai ramas ceva de aseara pana acum.

Mentionez ca in blat am pus un plic de praf de budinca de cioco in loc de Ole.A iesit f buna. Data viitoare sper sa iasa mai inalta si mai frumusica.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IoanaB.
IoanaB. 28 feb 2016, 17:02

Nu e de bine cu prajitura asta...am mancat juma' de tava singura??!!! As pune si poze dar nu e asa de aspectuoasa ca cea de deasupra de exemplu..dah ce sa fac daca bebelusa mea de 7 luni nu mai avea rabdare sa stea in scaunelul ei; am trantit repede glazura si gata.

Blagaco
Blagaco 21 feb 2016, 08:22

Super Bună prajitura.

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 14 aug 2015, 23:36

Am pozat ultima bucata pastrata pt cineva....uitasem de asta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
veronique
veronique 15 nov 2014, 13:37

Intr-adevar rezultat foarte bun,gust racoritor,deosebit.Doamnele mi-au cerut reteta si de  la aceasta minunata delicatesa.Multumesc 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 06 ian 2014, 12:49

Mi s-a parut foarte usoara aceasta prajitura si de-a dreptul delicioasa. Blatul este demential de bun :)) E si aspectuoasa, a iesit perfect. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 19 nov 2012, 17:59

Am facut-o ieri ca am avut niste musafiri. A iesit ft bine si a fost foarte apreciata. Abia am mai apucat cateva bucatele si eu.

Am facut-o intr-o tava de 20X40 si a fost potrivit de inalta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sara33
sara33 13 iun 2012, 15:13

buna lena!de cand am descoperit site-ul tau imi face cu okiul aceasta super prajitura!intr-un sfarsit,am reusit si eu sa o fac,dar fara crem ole pt k nu am gasit(am facut k budinci),dar a iesit bine si asa.cand am sa gasesc crem ole am sa o refac!nu mi-a iesit innalta,k nu am facut in tava care treb,dar buna si racoritoare!pupici dulci!poftim rezultatul!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 18 ian 2012, 18:24

M.am chinuit destul de mult sa o tai, recunosc, plus ca acea glazura mi.a iesit cam moale si nu stiu de ce, pentru ca am respectat pasii :-? 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana Pascal (Dianna) 18 ian 2012, 18:27

Dianna, depinde de ciocolata si marca folosita, am avut si eu la fel. Cel mai bine iese cu Primola sau cea de la Ikea.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 18 dec 2011, 19:01

Eu mi-am complicat viața singură.. După ce am scos „blatul” din tavă, nu am știut cum să procedez să iau hârtia, așa că l-am răsturnat pe o hârtie. Și de acolo nu doar că nu am mai reușit să-l întorc, dar s-a lipit de numa!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile