Prajitura "Krem a la Krem"

Nota 5 (37 voturi)
*****

     O prajitura fina, gustoasa este foarte populara pe forumurile culinare. Recomand sa o incercati, sigur o sa aveti rezultate foarte bune.

Ingrediente

Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
Crema Ole de ciocolata(de la Dr.Oetker)
1 buc
un plic de 80g
Creme Ole de vanilie
1 buc
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
200 ml
Lapte de vaca
220 ml
Apa
2 linguri
Zahar
2 linguri
Brandy/Lichior
2 linguri
Ciocolata
100 g
Unt
100 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele pentru prepararea prajiturii.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 1
2

Separati albusurile de galbenusuri.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 2
3

Bateti albusurile spuma, cand se maresc in cantitate de 3 ori adaugati cate putin zahar si continuati sa batet bine cu mixerul.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 3
4

Albusurile sunt gata cand rasturnati atent bolul si ele nu mai curg.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 4
5

Adaugati cate un galbenus la albusuri si mixati putin dupa fiecare.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 5
6

Adaugati Crema Ole de ciocolata si mai mixati pana se omogenizeaza.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 6
7

Acesta este aluatul pentru blatul prajiturii.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 7
8

Pregatiti tava pentru a coace blatul si o asterneti cu hartie de copt.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 8
9

Puneti aluatul in tava, uniformizati si dati la cuptor aproximativ 30 de min. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 9
10

Lasati sa se raceasca.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 10
11

Intr-un bol turnati laptele, smantana si Crema Ole de vanilie.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 11
12

Mixati bine pana se ingroasa bine crema.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 12
13

Acoperiti blatul cu crema de vanilie, uniformizati.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 13
14

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 14
15

Dupa ce s-a racit, turnati glazura peste crema de vanilie, nivelati cu un cutit sau paleta si lasati la frigider 2-3 ore.

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 15
16

Dupa 2-3 ore scoateti prajitura din frigider si o portionati. Atentie! Dupa fiecare taietura spalati cutitul cu apa rece, ca sa se taie mai usor si sa fie mai estetica sectiunea prajiturii.

Pofta Buna!

Prajitura "Krem a la Krem" - Pas 16
Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Tabi (12 February 2009, 00:17)

Am descoperit situl acesta de bucate si va felicit - multe lucruri sunt chiar inspirative. La aceasta reteta am o intrebare - la glazura se pune apa? Adaugand apoi ciocolata nu se va intari compozitia? Si inca o problema - eu traiesc in Cehia, produsele dr. Oetker se gasesc si aici, mai putin crema Ole. Se poate  inlocui cu altceva? Sau mai bine sa ma informez la magazin - poate este si nu stiu eu de aceasta crema! Dupa ce voi incerca prajitura, va voi povesti cum a iesit. Mult bine la toti!!!

lena
lena (12 February 2009, 13:43)

Imi pare bine ca va este util site-ul, ref la intrebari : - totul este k cu apa si ciocolata, urmati instructiunile retetei si va fi bine; - Crema Ole este o budinca instant, poate gasiti ceva asemanator nu neaparat Crema Ole. Succes la gatit, asteptam rezultatele

Tabi (12 February 2009, 19:51)

Multumesc pentru sugestii - desigur, am gasit si crema OLE!!! Probabil ca sambata ma voi avanta la aceasta reteta noua pentru mine, mai ales ca fiul meu isi va sarbatori ziua de nastere. Inca o data, multe multumiir, si nu numai pentru reteta in cauza, si mult, mult bine va doresc din suflet.

Galia
Galia (08 June 2009, 11:55)

Si eu, si eu am facut prajitura!!!!

Ffff gustoasa si nu e chiar asa de greu de preparat cum cerdeam eu, unica greseala pe care am facut-o este ca nu am pus lichior sau brandy si glazura nu a iesit moale, ci s-a intarit.

In rest

miutacristina
miutacristina (23 August 2009, 13:13)

arata foarte bine si cerd k e si foarte buna.dar mie un pik teama k nu imi iese

lena
lena (23 August 2009, 13:17)

Te asigur ca iti va iesi, stiu pe cineva care este incepator in domeniu si a facut-o foarte buna. Succes!

Tabi (23 August 2009, 14:56)

Tabi: foarte atragatoare reteta, am s-o incerc cu siguranta. Se pare ca va fi o prajitura usoara, fina si foarte gustoasa, O sa pun nota dupa ce voi incerca projitura.

etinc3lle
*****
etinc3lle (01 September 2009, 08:18)

arata excelent si nu cred ca e greu de pregatit. cred ca o s-o incerc si eu in curand

Vlad
Vlad (04 September 2009, 15:36)

Ce bine arata!

O rog pe mama neaparat sa-mi faca!

*****
carmen (23 November 2009, 13:30)

Lena, retetele tale imi fac o mare pofta sa gatesc si eu. :)

etinc3lle
etinc3lle (23 November 2009, 21:02)

am facut si eu, dar tortul, e super bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

david (06 December 2009, 23:16)

am facut-o astazi . este fffff buna!

viorica (10 December 2009, 17:59)

prajitura arata super dar nustiu daca o pot face si eu !!!!!!

lena
lena (10 December 2009, 18:32)

Sa stii ca este greu s-o gresesti Urmeaza pasii si instructiunile, si mai mult curaj

ioananic
ioananic (19 December 2009, 13:03)

Lena, am o intrebare.Am gasit smantana pt gatit 32% grasime de la Dorna.Oare aceasta trebuie folosita?era la gramaj de 200 ml.

lena
lena (19 December 2009, 13:16)

Iti trebuie sa fie smantana dulce, ce am gasit eu pana acum a fost Dorna UHT, la pachet de 200ml sau 1 l - sau Sanlacta - smantana dulce proaspata. Daca este smantana clasica, fermentatata, nu merge.

lena
lena (19 December 2009, 13:16)

Am uitat - sa fie de 30-32% grasime.

simonanitu (19 December 2009, 19:27)

Imi lasa gura apa la prajitura asta,dar nu am cum sa o fac..nu am de unde lua Cremele astea Ole.Nu sunt in Romania...cam ce e intr-un plic de asta de Ole?Poate as gasii si aici ceva asemanator.

lena
lena (19 December 2009, 20:33)

Crema Ole este o budinca(puding) care se prepara instant, cu lapte sau smantana dulce, adica nu necesita fierbere, doar batut bine cu mixerul

cryspett (04 February 2010, 19:02)

am pregatit-o si eu azi dar crema mi-a iesit f putina, in loc de smantana nu trebuia frisca lichida ca nu mi-a crescut , si nici dulce nu e ca nu scrie ca trebuie bagat zahar in crema. Imi pute-ti  da un raspuns?

lena
lena (04 February 2010, 19:09)

Cititi atent reteta - scrie clar smantana dulce trebuie, din aia lichida pentru frisca de 32% grasime. Crema nu trebuie sa creasca, doar se face mai densa, iar de zahar - Crema Ole de vanilie are zahar in ea si nu mai trebuie adaugat alt zahar in crema. Cred ca ati gresit ceva la ingrediente, este foarte greu de stricat prajitura asta... cred ca ma facut-o de 10 ori pe putin...

chety
chety (05 February 2010, 12:26)

am scris si eu aseara ceva dar este o problema cumva nu am putut eu sa ma inregistez ca nu vad nimic.scuze sant incepatoare

 

lena
lena (05 February 2010, 12:28)

Nu am vazut ce ai scris ieri, dar uite ca azi ai reusit, daca ai vreo intrebare incerc sa raspund cat pot mai bine.

cryspett (05 February 2010, 21:09)

e ok , am primit comtentariul tau , ms mult !   e super reteta de la prajitura!!!!

mihaela1234 (21 March 2010, 10:40)

felicitari este una dintre cele mai bune prajituri

roxanamure
*****
roxanamure (31 March 2010, 15:01)

Arata fantastic,cu siguranta este viitoarea mea victima.Felicitari

Pisu (12 April 2010, 15:31)

Prajitura asta pare delicioasa, dar eu am o problema. Nu ma descurc cu temperaturile cuptorului. Adica nu estimez bine si prin urmare ma descurc numai cu retetele la care se da temperatura. La tort am citit de ex. "temperaturamaxima". Asta difera de la cuptor la cuptor, asa ca intrebarea mea este: la un cuptor electric, la cate grade tb tinuta?

Multumesc anticipat pt raspuns.

roxanamure
roxanamure (12 April 2010, 15:37)

Eu am cuptor electric si l-am pus la 180 de grade , tin sa precizez ca am facut de 2 ori prajitura si mi-a iesit blatul foarte bine.

Pisu (12 April 2010, 15:53)

Multumesc mult Roxana! Atunci o sa il incerc si eu :)

dolcissima (22 April 2010, 11:58)

Prajitura aceasta este super la felul cum arata,trebuie sa fie si foarte buna!!!Am sa o fac si eu

muresanim (11 May 2010, 19:58)

Am cautat pe net. retete de prajituri si vazand-o pe aceasta m-am hotarat sa incerc si eu sa o fac, mai ales ca reteta e foste bune prezentata, atat in ceea ce priveste textul cat mai ales pozele. Asa ca am cumparat ingredientele si am facut o prajitura ffff buna. Pt ca am citit si comentariile si am vazut ca sunt cateva doamne care nu locuiesc in Romania si nu au gasit Crema Ole m-am hotarat sa va scriu si eu. Locuiesc in Berlin si am avut aceeasi problema ca si dumneavoastra, nici eu nu am gasit crema respectiva...si am inlocuit-o cu Paradies Creme, tot de la Dr Oetker....si a iesit ffffffffffffff bn

*****
anysoara (05 June 2010, 14:01)

fft bun

 

anysoara (08 June 2010, 15:18)

*****
Andreea Gaby (05 July 2010, 11:15)

FELICITARI !!! Este foarte buna.Am facut si eu ...este f simplu de facut si fina.Merita sa incercati si voi!

o intrebare am :este normal sa mi se lase blatul imediat dupa ce am adugat praful de crema ole de ciocolata?

alinusch85
*****
alinusch85 (05 July 2010, 12:08)

       Buna Lena, am facut si eu prajitura,este fffffoarte buna,dar o intrebare am si eu .........se poate ca tava ta este mai mica,ca la mine a iesit putzin c-am subtzire prajitura....ca in poza arata destul de groasa..?????aaaa si crema a iesit putzin c-am moale.....eu am folosit paradiescreme tot de la dr.öetker ca in Germania nu este crema Ole!!!!

lena
lena (05 July 2010, 14:14)

Da, este normal sa se mai lase blatul dupa ce adaugati crema Ole, dar as recomanda totusi sa nu amesteati prea mult, doar cat sa se uniformizeze aluatul.

Intr-adevar am folosti o tava mai mica si blatul arata mai gros, dar am facut si in tava de cuptor clasica mare, aceeasi cantitate si a fost un pic mai subtire - la gust acelasi. De crema - prajitura este f.moale si fina, nu este foarte tare chiar si crema Ole care se gaseste aici. Pe cealalta nu o stiu, aici nu se gaseste.

dianatimbus
*****
dianatimbus (10 August 2010, 14:22)

Buna Lena, tocmai am bagat blatul la cuptor.....am emotii.Niciodata nu am mai facut asa o prajitura...stiu ca e buna ca am mai mancat acasa la o prietena.Sper sa-mi iasa si mie. Te pup si iti multumesc din suflet pt toate retetele pe care mi le trimiti.

dianatimbus
dianatimbus (10 August 2010, 15:23)

lea, se intampla ceva daca la glazura nu pun brandy sau lichior? nu am:((

lena
lena (10 August 2010, 15:35)

Nu pune, nu va fi nici o problema

Lavi
*****
Lavi (01 September 2010, 12:12)

aceasta prajitura este excelenta.........sotul meu este innebunit dupa ea

*****
claudia1976 (01 September 2010, 14:37)

O prăjitură delicioasă şi nu foarte dificil de pregătit. Am pregătit-o de ziua mea. In sfarsit am învăţat să pregătesc glazura care nu se întăreşte. :)  Multumesc .

*****
liana10 (01 September 2010, 20:47)

O prajitura cremoasa rau de tot

natyluminita
*****
natyluminita (01 September 2010, 21:11)

este o prajitura foarte buna te indragostesi de ea de la prima bucatica

dianatimbus
dianatimbus (01 September 2010, 22:21)

Prajitura mea a iesit perfect si fara lichior sau brandy la glazura. Multumesc pentru sfaturi! E o prajitura rapida, destul de ieftina si foarte gustoasa.A mea s-a terminat de mancat intr-o ora. Am avut emotii...recunosc, dar a iesit bine .

anutza (02 September 2010, 12:52)

mmmm...... am vrut sa o fac si eu...dar m-a oprit lichiorul acela dar am s-o fac fara cum zicea si dianatimbus...sper sa iasa buna...

Lavi
Lavi (02 September 2010, 15:10)

in loc de lichior am folosit esenta de rom - iese foarte bun si asa

*****
llumi4862 (02 September 2010, 21:28)

Intr-adevar este foarte gustoasa,fina.Cel putin musafirii mei care au servit-o au apreciat-o foarte mult.Nici nu e prea complicata de facut. Incercati si imi veti da dreptate.Spor la treaba si apoi POFTA BUNA!

CARMENICA
CARMENICA (03 September 2010, 01:36)

Tot ezit s-o fac si eu,prajitura asta,nu stiu de ce...as vrea s-o fac cu crema de budinca de la dr.Oetker! Oare merge sau o stric?

lena
lena (03 September 2010, 15:08)

Din pacate merge doar Crema Ole, adica budinca instant de la Dr.Oetker.

Lavi
Lavi (03 September 2010, 15:59)

carmenica, poti incerca cu ce crema vrei tu, o adaptezi dupa gusturile voastre, numai ca nu se va mai numi Krem a la Krem........sa ne spui cum a iesit!

*****
lumy2009 (03 September 2010, 18:17)

Oau, arata fabulos, dar nu cred ca o sa-mi iasa.

*****
MariaP (03 September 2010, 18:53)

Da, intr-adevar, arata fabulos! Lumy, nu poti sa spui asta, trebuie s-o incerci, altfel nu ai de unde sa stii daca iti va iesi sau nu, desi, daca respecti cu strictete pasii nu prea vad de ce nu ti-ar iesi... Spor la treaba daca te hotarasti s-o incerci! Carmenica, si tie!

adora1 (03 September 2010, 19:36)

Buna,prajitura asta e foarte,foarte buna.Eu in crema sa o mai imbunatatesc am pus coaja rasa de la o portocala,are un gust minunat si sa imi iasa crema mai multa am dublat cantitatile la crema si sa nu risc sa mi se lase crema(ca am patit-o o data),am mai bagat si un pliculet de intaritor de frisca.Iar in glazura nu am pus niciodata lichior si a iesit foarte buna.Am facut-o de 5 ori si am avut succes cu ea.Merita sa o incercati.Pofta buna!!!

Una
Una (03 September 2010, 23:18)

Vreau sa fac si eu aceasta prajitura... nu am gasit smantana dulce am luat smantana pentru frisca....de la dorna, 35% grasime.....o pot folosi? si inloc de creme ole de vanilie am luat de capsuni... nu mai era de vanilie

lena
lena (03 September 2010, 23:29)

Da, ai luat totul corect - smantana dulce de la Dorna este exact cea din reteta. LA fel si crema Ole, este oke si de capsuni. Spor la treaba

*****
iza (04 September 2010, 20:41)

ii foarte buna si nu e gretoasa si arata si bine chear si la cumnata mea ii place ii buna rau de tot bravo saitului vosrtu ca aveti niste retete de nota 100

bocsa (05 September 2010, 18:08)

Se poate face si cu crema de vanilie, facuta clasic(lapte, oua, zahar si 2-3 linguri faina) .Este mai gustoasa.

bocsa (05 September 2010, 22:19)

In glazura se poate pune si o lingurita de ness sau de capucino;ii da un gust bun.

iongi
*****
iongi (06 September 2010, 14:27)

Buna ziua, fetelor!

Bine v-am gasit! M-am inscris de cateva zile si deja am facut 2 prajituri. E vorba despre negresa cu banane si prajitura cu ciocolata. Fiul meu este degustatorul sef si e tare fericit ca v-am descoperit. Totul este apetisant aici la voi..

Acum ne-am uitat amandoi pe site si am primit comanda de ,,krem a la krem". Arata taare bine!

Natali (07 September 2010, 10:51)

E intr-adevar o prajitura deosebita, care se face cu minim de efort, dar INTOTDEAUNA lasa o impresie puternica asupra musafirilor. :))

Odata am facut-o si cu 2 creme: am pus peste blat mai intii crema de vanilie, apoi dupa ce s-a intarit nitel la rece, am pus si o portie de crema facuta cu creme ole de ciocolata. Apoi glazura, ca de obicei. A iesit foarte aspectuoasa, iar de gust nu mai e nevoie sa spun. ;)

Una
Una (07 September 2010, 21:37)

Am facut-o si eu!!! A iesit fff buna! Am folosit creme ole de capsuni. Exceptionala, ce mai! Toti au fost incantati. Glazura nu prea a vrut sa stea...dar nu conteaza, a fost super bun! O s-o repet cu siguranta!

bocsa (07 September 2010, 21:59)

Eu stiam ca glazura se pune calda, peste luatul rece;altfel nu se lipeste si cade.

bocsa (07 September 2010, 22:01)

Daca in loc de crema ole de ciocolata punem cacao, iese buna?Copilul meu are interzis la budincile din comert si trebuie sa gatesc totul cat mai natural.

MariaP (08 September 2010, 00:19)

Bocsa, cred ca  poti experimenta tot felul de combinatii in functie de gusturile si nevoile  voastre, insa un lucru e clar, prajitura, pe masura ce inlocuiesti unele ingrediente cu altele, nu mai este "Krem a la Krem"... Bine, daca rezultatul se ridica la nivelul asteptarilor, e ok.

Crista
Crista (09 September 2010, 18:27)

nu mi-a iesit asa de inalta prajitura ... poate in cauza ca am folosit o tava mai lata decat trebuia ?

de ce dim e tava care ai folosit-o?

la gust e buna, dar sunt dezamagita de inaltimea ei ....

si in loc de lichior am,  folosit esenta de vanilie

MariaP (09 September 2010, 18:49)

Crista, daca gustul e bun, data viitoare s-o faci intr-o tava mai mica si o sa fii multumita si de aspectul/inaltimea ei.

Lena n-a specificat dimensiunile tavii, insa, intr-un comentariu, ceva mai sus, a precizat ca a folosit o tava mai mica. Iti sugerez sa citesti si comentariile, nu doar reteta. Uneori descoperi aspecte deloc de neglijat sau raspunsuri la anumite nelamuriri.

lena
lena (10 September 2010, 09:39)

Multumesc Maria pentru comentariu, ai exprimat foarte corect tot ce gandeam si eu. Ai 2 puncte de rating de la mine

Crista, doar esti user activ a site-ului, demult nu mai trebuie sa =ti spun ce si cum, mai ales la retetele cu vechime. Multumesc pentru activitate.

Crista
Crista (11 September 2010, 12:37)

multumesc ...puteam doar si ei sa gandesc asa dar .... din cauza neatentiei sau a grabei ...nu am ami citit si comentariile ....deobicei le citesc .... acum m-am garbit prea mult sa fac praji.....

MariaP (11 September 2010, 20:45)

Lena, multumesc mult pentru aprecieri si ma bucur ca am fost amandoua pe aceeasi lungime de unda.

Madalina33
*****
Madalina33 (26 September 2010, 02:05)

Buna Lena,eu sunt in Londra si vreau tare mult sa fac aceasta prajitura dar nu gasesc toate ingredientele.Am cautat si nu gasesc Crema Ole si nici smantana dulce dar am gasit crema ptr prajituri dr otker care se prepara la rece este buna sau stric tot cu ea te rog spunemi..:*:Te pup:*

lena
lena (26 September 2010, 21:56)

Da, Crema Ole este o budinca care se prepara la rece. Citeste instructiunile de pe pachet si vezi daca este budinca.

Lavi
Lavi (27 September 2010, 08:35)

Madalina33, merge si cu budinca de vanilie si in loc de smantana dulce, poti folosi frisca

radulescusofia (18 October 2010, 14:16)

O reteta nemaipomenita !  Nota 10 (zece).

ani (18 October 2010, 17:48)

imi cer scuze de intrebare, dar la blat nu trebuie si faina?

lena
lena (18 October 2010, 17:49)

Blatul este fara faina, crema Ole contine amidon si el inlocuieste faina din blat.

ani (19 October 2010, 16:58)

multumesc frumos

*****
J.D. (03 November 2010, 12:42)

Am facut si eu prajitura si e f buna. Sa o faceti cu incredere. N-aveti cum sa esuati. Lena a explicat pas cu pas procesul, iar daca sunt urmarite indicatiile, prajitura iese exact ca in poze, fiind si delicioasa. Multumesc pentru reteta.

bocsa (03 November 2010, 20:52)

Am sa o fac si eu acum de Sf.Mihail si Gabriel.Sper sa iasa bine ,ca am neamul mare si voi avea multi musafiri.

minacov
minacov (10 November 2010, 16:07)

buna! arata super! spune-mi, te rog, daca as putea inlocui crema instant cu cea facuta acasa( nu prea sufar instanturile)

Lavi
Lavi (11 November 2010, 11:24)

merge si cu crema facuta in casa, nu e mare diferenta!

bocsa (12 November 2010, 22:42)

E mai sanatoasa cu crema facuta in casa fara conservanti.

mioara (14 November 2010, 20:53)

prajitura asta e preferata mea o fac de cateori am ocazia si nu ma mai satur de ea

laurita (19 December 2010, 22:57)

arata ft bine,se poate folosi insa frisca lichida in loc de smantana aceea dulce?

raisa
raisa (19 December 2010, 23:45)

multumesc frumos!

lena
lena (20 December 2010, 08:44)

Pai frisca lichida si este acea smantana dulce - celelalte ce se mai gasesc sunt niste amestecuri chimice care nu prea inspira incredere. Nu stiu daca ti-as recomanda, mai bine faci doar cu lapte.

raisa
*****
raisa (24 December 2010, 22:26)

Lena, iti multumesc pentru mail si urarile din felicitare, este cel mai frumos pe care l-am primit! Esti geniala, ador retetele tale si le spun tuturor incepatorilor ca mine si nu numai sa incerce ideile tale! Sarbatori linistite si cat mai frumoase!

P.S: am facut azi prajitura asta, noua mea favorita. Exceptionala!! Mici probleme la aluat dar revin cu intrebari altadata...Multumesc!

*****
camy sweet (14 January 2011, 17:43)

Intr-adevar este foarte delicioasa aceasta prajitura.Este un site foarte util pentru cei care nu stiu ce sa mai gateasca.FELICITARI PT BLOG!!! Am o intrebare:Dupa cat timp ai aparut in lista pe google dupa ce ti-ai deschis blogul?Mersi pt un raspuns.

*****
mioara (16 January 2011, 18:57)

am facuto de foarte multe ori mia iesit super e una din prajiturile mele preferate.

denisuca (01 February 2011, 00:52)

super buna, puteti pune in loc de glazura de ciocolata , visine la aspirina si nuci taiate bucati ! e nemaipomenita ! denisuca

cristinatala (02 February 2011, 21:05)

am facut astazi prajitura / a iesit delicioasa / ffffffff buna

paulista
*****
paulista (04 February 2011, 11:06)

foarte rafinata si delicioasa , am facut prajutura  

ionelatl
ionelatl (12 February 2011, 10:13)

 arata foarte bine,abia astept sa o incerc

ionelatl
ionelatl (13 February 2011, 11:22)

 Fetelor ,nu stiu ,cred ca am folosit o  tava  normala de la cuptor si mi a iesit blatul subtire,dar in rest a fost foarte delicioasaMultumesc ,pentru reteta!

Monica Gheorghe
Monica Gheorghe (19 February 2011, 17:06)

am facut-o si eu astazi...m-ia iesit foarte buna si delicioasa...dar nu mi-a iesit blatu asa bufos...si nici crema de vanilie....eu am pus la crem de valilie smantana de gatit..si cred ca din cauza asta nu a iesit bine crema de vailie.... 

raisa
raisa (24 February 2011, 22:23)

Salut!

Vreau sa fac inca o data aceasta prajitura, am revenit cu o intrebare, poate stie cineva sa imi raspunda va rog frumos: cand am lasat blatul la copt a inceput la un moment dat sa se umfle rau de tot, a facut o bula uriasa cat jumatate de tava si s-a deformat foarte tare, il vedeam prin geamul de la cuptor. Cand l-am scos in sfarsit, era la fel, avea mai multe umflaturi si cand s-a racit in sfarsit si s-a dezumflat dupa mult timp arata...ca un caine din acela cu multe multe cute, Shar Pei     Ce sa zic...am intins cremele deasupra cum am putut....Voi ati patit asa?

vio2011
vio2011 (01 March 2011, 16:54)

fetelor, ....prea bun ca sa  fie adevarat!....acum am facut-o si este atat de ....fina si deosebita...! si se face extrem de usor....tava mea are 24x37 si iesit potrivita la inaltime....este PERFECTA PENTRU FAMILIA MEA! felicitari Lena!de unde ai reteta?

 

vio2011
vio2011 (01 March 2011, 21:01)

PT RAISA: BUNA, am citit ce ai patit cu blatul , sincer astazi am facut-o pt prima data, cuptorul l-am preincalzit cu 5-10 min inainte, am copt la foc moderat 40 min....pe ultimul nivel al cuptorului si am mai pus o tava dedesubt pt ca cuptorul meu mai arde....si a iesit ca si in poza!mai incearca , cine stie....

raisa
raisa (03 March 2011, 23:21)

Poate am incins prea tare cuptorul meu, cine stie....oricum este o prajitura minunata, cu sau fara "riduri"

*****
inuzza (21 March 2011, 18:04)

No comment!!!!!!! n-am cuvinte sa descriu cit e de delicioasa prajitura! Merci frumos, Lena , esti un geniu!!!!!!!!!! Nu stiu de unde ai aceste recete dar pina acum cite am incercat , am avut numai laude!!!! 

P.S.:am incercat sa fac prajitura si in 2 straturi , doar din motiv ca sotului nu-i place sa simta multa crema pe palatul gurii, astfel am distribuit crema pe 2 straturi.

vasile petrovai (14 April 2011, 20:22)

delicios!!!

 

GINA-ELENA
*****
GINA-ELENA (26 April 2011, 22:30)

HRISTOS A INVIAT!Am descoperit site-ul tau de curand,felicitari.De Pasti am preparat prajitura Krem a la Krem.A fost un deliciu...Multumim.

*****
Dianna (25 September 2011, 12:01)

Reteta foarte buna si foarte delicioasa. Recunosc ca am ramas suprinsa ca blatul prajiturii nu avea faina, dar a iesit genial, exact ca in imagine. Singurul lucru care nu prea mi.a iesit, a fost glazura [a fost mai moale decat se vede in imagine], oricum per ansamblu, multumim ca ne impartasesti secretele tale culinare :*.

Nina-Andreea
Nina-Andreea (18 December 2011, 19:01)

Eu mi-am complicat viața singură.. După ce am scos „blatul” din tavă, nu am știut cum să procedez să iau hârtia, așa că l-am răsturnat pe o hârtie. Și de acolo nu doar că nu am mai reușit să-l întorc, dar s-a lipit de numa!

aacteea
aacteea (19 December 2011, 18:31)

Buna ! Am si eu o nelamurire , ce fel de smantana ai folosit ? cea ptr gatit sau cea ptr frisca ??? msss

lena
lena (19 December 2011, 18:33)

Cea pentru frisca

ericaloredana
ericaloredana (29 December 2011, 14:53)

Este o prajitura delicioasa . Am facut-o de mai multe ori si de fiecare data musafirii mi-au cerut reteta. Este foarte usor de facut . Multumim pentru reteta.

Dianna (18 January 2012, 18:24)

M.am chinuit destul de mult sa o tai, recunosc, plus ca acea glazura mi.a iesit cam moale si nu stiu de ce, pentru ca am respectat pasii :-? 

lena
lena (18 January 2012, 18:27)

Dianna, depinde de ciocolata si marca folosita, am avut si eu la fel. Cel mai bine iese cu Primola sau cea de la Ikea.

aacteea
aacteea (18 January 2012, 20:53)

Merge si cu Laura amaruie, a iesit perfect prajitura asta, un deliciu

mamafericita
*****
mamafericita (11 February 2012, 22:37)

acum am bagat la cuptor minunea asta asa de usoara si ieftina !!!

 sa vedem ce o iesi !!! abia astept !!dar trebuie sa va spun ca am mai adaugat cate ceva:un strop de scortisoara si pe fundul "dormei" in care am pus prajitura ,peste faina cu care am tapetat(nu imi place sa pun hartie ...) ampus un strat de zahar tos ! sunt curioasa cum va fi !!!

poate ar fi fost mai bine sa caramelizez inainte acel strat de zahar,dar sper sa fie destul de ok si asa..

camelia dobre
camelia dobre (17 February 2012, 20:16)

una dintre prajiturile preferate deoarece este dementiala, destul de usor de realizat si din pacate nu am apucat sa fac si poze la ea deoarece s-a papat destul de rpd

Nina-Andreea
Nina-Andreea (16 April 2012, 17:07)

Am preparat-o din nou. De data asta am reușit blatul negru, dar parca glazura a ieșit un pic mai moale. Oricum, gustul e perfect!

camelia dobre
camelia dobre (30 April 2012, 21:11)

the best

dianagabriela
dianagabriela (05 May 2012, 14:24)

saru'mana dna Lena,am si eu o intrebare: Daca am luat smantana normala de 30 % are ceva,la noi nu se gaseste smantana lichida,am cautat in tot oraselul si nimic...abia am gasit o smantana cu 30%  Va rog,daca ati putea sa-mi raspundeti azi ca sa incerc sa o fac.Va multumesc anticipat!

 

lena
lena (05 May 2012, 19:41)

Diana, nu merge cu smantana simpla - mai bine pune lapte mai gras, trebuie a fie dulce(smantana simpla este deja fermentata, adica acra)

dianagabriela
*****
dianagabriela (05 May 2012, 23:09)

am facut-o...a iesit bine,cam putina crema dar in rest,ok...multumesc pentru raspuns dna Lena

MarinaR
*****
MarinaR (20 May 2012, 17:32)

 Super!!!

Am gasit prajitura si am zis sa fac si eu, cu ce am prin casa. Am inlocuit crema Ole cu budinca de vanilie (2 plicuri x 800 ml lapte) am lasat-o sa se raceasca si apoi am pus smantana. La fel si la blat, am pus 1 praf de budinca. Mi-a iesit exact ca in pozele tale! Si pentru cine e incepator sau nu are timp sa faca glazura, exista glazura de la Dr. Oetker pe care doar o incalzesti 1 min la microunde.

Multumesc! Rapid si delicios :)

dydy89 (06 June 2012, 21:25)

 smintina dulce poate fi inlocuita cu ceva.?
sau facuta in conditii de casa.?

p.s. Moldova, Chisinau...nu am observat prin magazine asemenea produs..(sau poate la noi poarta o alta denumire.)

mersi anticipat.))

lena
lena (06 June 2012, 22:42)

Dydy, la voi se numeste "Slivki" de 30% - am cumparat de la Metro si aveau destul de multe optiuni, la raionul de lapte/smantana.

dydy89 (07 June 2012, 15:33)

 va multumesc mult..sunteti bine informata si cu produsele noastre..ma bucura....

*****
sara33 (13 June 2012, 15:13)

buna lena!de cand am descoperit site-ul tau imi face cu okiul aceasta super prajitura!intr-un sfarsit,am reusit si eu sa o fac,dar fara crem ole pt k nu am gasit(am facut k budinci),dar a iesit bine si asa.cand am sa gasesc crem ole am sa o refac!nu mi-a iesit innalta,k nu am facut in tava care treb,dar buna si racoritoare!pupici dulci!poftim rezultatul!

irina D.
irina D. (24 June 2012, 16:35)

Super buna prajitura...nici nu am mai apucat sa ii fac poze.....Multumim pentru reteta....

sandy bobo
sandy bobo (21 September 2012, 21:10)

Buna seara, buna seara :* in momentul acesta am blatul prajiturii de mai sus in cuptorsi abia astept sa vad, mai degraba sa gust rezultatul final Am descoperit acest site relativ recent si desi am doar 18 ( spun asta ca sa intelegeti ca experienta culinara lipseste :)) ) acele cateva retete pe care le-am incercat au fost un succeesss

rrjackie (07 October 2012, 23:59)

Suna super bine. O voi incerca zilele acestea. Exista posibilitatea sa imi salvez in cont retetele pe care vreau sa le gasesc usr cind am nevoie de ele?

Mulumesc

andreeayalex (09 November 2012, 20:47)

as dori sa sa imi spui si mie doua lucruri kre nus sigur.1-pot sa fac in tava de la cuptor prajitura????si 2-eu nu gasesc smantana asta kre e la prajitura poti sa imi spui ce smantana asemanatoare pot gasi.sau este lichida sau smantana.miar place tare mult sa o fac k este foarte usoara...multumesc .

lena
lena (09 November 2012, 20:56)

Poti s-o faci in tava de cuptor, poate nu va fi f.inalta, dar este bine.

Daca nu gasesti smantana lichida(Milli, Dorna, etc) pune lapte dulce mai gras.

*****
Corina79 (19 November 2012, 17:59)

Am facut-o ieri ca am avut niste musafiri. A iesit ft bine si a fost foarte apreciata. Abia am mai apucat cateva bucatele si eu.

Am facut-o intr-o tava de 20X40 si a fost potrivit de inalta.

Cristina Osan
*****
Cristina Osan (21 December 2012, 16:05)

vreau sate intreb e ceva problema daca pun crema de tort in loc de crema ole pt k nu gasesc,

lena
lena (21 December 2012, 16:08)

Nu cred ca merge crema de tort, dar la o disperare poti incerca.:)

*****
Anne Marye (18 July 2013, 14:13)

 Buna :) in primul rand vreau sa te felicit pentru acest site, si pentru prezentarea frumoasa si detaliata a retetelor, prima mea reteta sa fost prajitura cu mere de pe acest site, nu prea ma descurc eu in bucatarie, dar a iesit delicioasa de fiecare data :) tocmai am terminat prajitura Krem a la Krem,dupa indelungi cautari la fiecare magazin si supermarket din zona, nu am gasit crema Ole de vanilie :( am folosit crema de vanilie pentru prajituri de la Dr. Oetker, sper sa iasa ceva, iar cu prima ocazie cand o sa gasesc crema Ole de vanilie imi voi face un stoc, se pare ca in zona mea nu s`a auzit decat de ciocolata:)) prajiturica mea e in frigider, voi reveni cu "reactia" :)

Anne Marye (20 July 2013, 15:22)

 Ieri dimineata s`a terminat prajitura, sincer, nu ma asteptam sa iasa atat de buna si de aromata avand in vedere ca am folosit crema pentru tort, in rest, totul a fost conform retetei, in glazura am pus esenta de rom, e tot ce aveam in casa cu care puteam sa`i dau alta aroma, si a iesit minunat, doar ca a fost cam subtire, poti sa`mi dai o idee despre ce am putut gresi in glazura? ma gandesc, daca as fi folosit crema Ole, ar fi stat mai bine pe ea? Mersi :)

 

lena
lena (20 July 2013, 20:35)

Cred ca ar trebui sa lasi glazura sa se racoreasca, de obicei curge si este subtire cand o torni fierbinte pe prajitura.

tanicelu (14 August 2013, 16:03)

gustoasa si fina prajitura dar am pus Ole de capsuni la crema si ii da un gust cam amarui (este parerea mea si nu o impun nimanui). voi mai incerca si cu vanilie. sper sa-mi placa mai mult.

tanicelu (14 August 2013, 16:11)

am uitat sa specific: in loc de smintina pe care o aveti voi in RO am folosit smintina de casa (cumparata de la gospodine) care este foarte grasa. in glazura nu am pus brandy nici lichior, oricum s-a primit perfecta. succes tuturor la gatit. stii Lena de cind am descoperit site-ul tau nu prea cumpar produse de patiserie din comert, mi s-a cam urit de ele. am copil mic si mi-e mai drag sa fac in casa p.u el sa stiu ce pun in mincare! multumesc p.u site si retete delicioase!!! cu mult drag de peste Prut

Bellamy
Bellamy (02 October 2013, 11:01)

Buna :) Ce tava ,din cele 3 de tort (fac un tort rotund cu aceasta reteta)-sa aleg:? 24cm,26cm, 28cm diametru

lena
lena (02 October 2013, 11:06)

Merge cea de 28cm.

Bellamy
Bellamy (02 October 2013, 11:16)

Multumesc:)

 

hornkix (13 October 2013, 14:04)

 Tocmai am terminat o si am pus o in frigider...nu am gasit crem ole de vanilie si am pus crema de vanilie de la dr otker care e f buna , blatu mi a iesit subtire pt ca tava e maricica Lena r treb sa specifici dimensiunile si cantitatile prajiturii tale din imaine... aspect mi a iesit mediocru s a ars putin blatu care si asa e subtire  glazura e varza...etc...la gust e buna, trebuie sa specific ca sunt barbat... :))

ainili (03 December 2013, 12:02)

Buna ziua. Nu va suparati, pot folosi lapte de vaca de tara? merci

lena
lena (03 December 2013, 12:54)

Da, sigur.

viki40 (03 December 2013, 23:47)

eu ,aici,{ Grecia} nu gasesc smintina likida, sau nu stiu eu,oricum,pot pune frisca?

multumesc anticipat ptr raspuns

 

 

lena
lena (04 December 2013, 08:28)

Poti sa inlocuiesti cu lapte sau smantana lichida pentru frisca.

Corynne (07 December 2013, 04:40)

  De doua ori am facut prajitura si a iesit super gustoasa, dar am o problema cu blatul, la mijloc imi ramane necopt. Nu stiu ce gresesc. Daca aveti sugestii le accept cu drag. Multmumesc

lena
lena (07 December 2013, 20:36)

Corynne, asa-i structura blatului, nu este chiar pufos, pare crud dar nu este.

ioanab81 (09 December 2013, 22:08)

 Draga Lena, 

Am făcut aceasta prajitura, dar ca sa testez 2 in 1, am făcut si crema ganache de ciocolata si mi-a ieșit o super prajitura ciocolatoasa. Multumesc tare mult!!! Sunt super entuziasmata!!!! A fost prima prajitura pe care am făcut-o!!!

lena
lena (09 December 2013, 22:12)

Ma bucur mult! Asta merita sa le faci o poza

ioanab81 (13 December 2013, 15:43)

Ei draga Lena, intr-adevar s-ar fi pretat o poza dar am postat dupa ce de mult a fost mancata! Daca mai repet de Craciun experienta, promit ca fac si poza! A fost foarte buna si aratat foarte bine. Pupici

 

 

Auras70 (19 December 2013, 21:25)

Buna seara, si pana la urma Lena ce dimensiune are tava ta,si cati centimetri in inaltime are prajitura in tava respectiva?

lena
lena (19 December 2013, 22:02)

Anume aceasta tava nu o mai am de 3 ani si nu tin minte exact dimensiunile, dar ca sa ai idee - daca pun cantitate dubla de ingrediente intr-o tava de aragaz cu 4 ochiuri imi iese aceeasi inaltime - 2-2.5cm.

daliana (19 December 2013, 23:21)

 buna, as dori sa te intreb ce dimensiuni are tava, si cu ce pot inlocui lichiorul sau brandy,ms 

 

 

lena
lena (19 December 2013, 23:34)

Am scris mai sus Daliana.

Auras70 (23 December 2013, 07:50)

Multumesc de raspuns.Sarbatori fericite ,un an nou cu sanatate si fericire iti doresc.

daliana (27 December 2013, 08:53)

 Am facut prajitura, si a iesit foarte gustoasa, nu foarte inalta, dar delicioasa,ms pentru reteta :)

ancka23 (28 December 2013, 21:19)

 buna!! in loc de crema Ole pot pune budinca?? are ceva daca smantana are doar 24% grasime?? este smantana lichida sau este groasa?? :*

lena
lena (28 December 2013, 23:26)

Smantana este oke si cu asa grasime(este lichida-dulce, nu acra, fermentata si groasa), de budinca a scris cineva mai sus in comentarii ca a facut si o iesit.

Cristina Maria
*****
Cristina Maria (06 January 2014, 12:49)

Mi s-a parut foarte usoara aceasta prajitura si de-a dreptul delicioasa. Blatul este demential de bun :)) E si aspectuoasa, a iesit perfect. 

lena
lena (06 January 2014, 12:59)

Arata super prajitura Cristina! Multumesc mult de comentarii si poze

maria 2014
maria 2014 (12 February 2014, 23:21)

Buna Lena,daca ma poti ajuta un pic....am facut si eu aceasta prajitura care arata delicios...insa mie nu mi a iesit....nu mi a crescut blatul...a ramas de un deget grosime...de ce?

 

mihaelamaracine (20 February 2014, 14:26)

e o super prajitura....usor de de facut si excelenta la gust.......

mi-a iesit mai subtire...cred ca din cauza ca am facut blatul intr-o tava dreptunghiulara...de cuptor....cred ca  trebuia una mai mica

oricum....s-a devorat aproape instantaneu...n-am apucat sa-i fac poza

Madi
Madi (18 April 2014, 19:43)

Ajutor :) acum tre sa fac crema si am observat ca pe smantana mea scrie 420 g, iar eu am nevoie de 200 ml, oare ce sa fac, te rog Lena cat mai repede un  raspuns daca se poate , te rog ,mersi :)

 

Auras70 (19 April 2014, 20:20)

Cum adica  420g ? La crema pui 200ml .Faci cum este reteta si este PERFECT.

 

 

lena
lena (19 April 2014, 21:00)

Pui jumate si va fi bine, sau masori intr-un pahar de 200ml.

Madi
Madi (19 April 2014, 22:50)

Am inteles ca trebuie 200 ml, dar pe ambalajul meu scria 420 g, asa am gasit, de la Bonas si nu stiam cati ml sunt :) , dar am pus toata cantitatea si a iesit super buna, poate mai densa decat ar fi trebuit, dar super buna, mersi Lena pentru raspuns, dar l am vazut cam tarziu, va doresc tuturor sa veti sarbatori pline de lumina, Paste fericit!

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena