Pulpe de pui caramelizate, la cuptor

Aceasta reteta am ales s-o fac datorita faptului ca este banal de simpla si avea o lista lunga de aprecieri pe un forum. Taman bine ca deja ne cam plictiseam de puiul gatit in mod traditional.

Ei, sa va spun ca este delicios este cam putin - este absolut si super-extra bun - in plus asa de simplu ca nici n-o sa va vina sa credeti. Si aromate, potrivit de sarate, usor caramelizate...... si lista poate continua mult.

Concentratia de caramel poate fi diferita - poza de prezentare este cu un caramel mai dens - din jumatate de pahar de apa. Poza de la final din pasi este facuta cu concentratie de 1 pahar de apa. Vedeti oricum reteta si va alegeti varianta potrivita gusturilor.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
Zahar
1 linguri
Sare
1 linguri
Usturoi
5 buc
5 catei, eu am pus usturoi uscat/granulat
Piper negru macinat
0.5 lingurite
Apa
0.5 pah
sau 1 pahar daca le vreti mai putin caramelizate

Pasi de urmat

1

Intr-o cratita mica masurati sarea si zaharul, le puneti pe foc mic si lasati sa se topeasca/caramelizeze.

2

Cand incepe sa se topeasca zaharul, amestecati putin sa nu se arda.

3

Turnati apa si lasati pe foc mediu pana se topeste complet zaharul caramelizat.

4

Cam asa trebuie sa fie compozita finala - aici in poza este cu 1 pahar de apa.

Daca faceti cu jumatate de pahar de apa, va fi culoarea mai inchisa la caramel.

5

Pulpele le spalati bine si aranjati intr-o tava de cuptor. Aici am pus pulpe superioare, a 2-a tura a fost cu cele inferioare din poza de prezentare.

Turnati caramelul de mai sus peste pulpe.

6

Presarati peste carne piper si usturoiul pisat/pudra. Le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

7

Pe parcurs in timpul prepararii mai scoateti tava din cuptor si cu o lingura sau pensula mai ungeti pulpele cu sosul din tava - pentru o glazurare mai buna si crusta gustoasa.

8

Aici s-au glazurat mai tare - cu jumate de pahar de apa - au o culoare mai inchisa si mai pronuntata.

9

Si aici aveti poza cu o caramelizare mai slaba - cu 1 pahar de apa.

10

Si gata, asta-o tot procesul de preparare - simplu si deosebit de gustos.

Sunt la fel de bune si calde si reci cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Elena.M
Elena (Elena.M) 19 feb 2012, 22:30

Mai lasat masca cu reteta asta.Ce sa mai spun,nici numai sant cuvinte,trebuie sa trec la treaba nu-i asa??

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 20 feb 2012, 07:17

E super delicios!

Nota mea pentru reteta:
Natali
Natali 20 feb 2012, 22:39

Le-am facut si eu azi. Foarte bune intr-adevar, e doar un ingredient in plus, zaharul, dar ce savoare deosebita ii da carnii.

Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 14 mai 2012, 22:52

Simplu si gustos, ne-a placut foarte mult, indeosebi sotului

Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 08 iun 2012, 22:24

Un gust cu adevarat interesant si deosebit !  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 06 ian 2013, 11:16

Delicioase aceste pulpe,le-am facut si sunt extraordinare.Felicitari Lalena. 

adeia
adeia 15 nov 2013, 14:56

o lingura de sare nu e prea mult?

lena
Elena (lena) 15 nov 2013, 17:06

Nup, este taman bine.

DianaAngel
DianaAngel 08 ian 2014, 20:02

Foarte gustoase si foarte simplu de preparat! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
maryT
maryT 19 aug 2014, 00:22

Chiar nu m-am asteptat la acel rezultat gustos, e delicios. Mi-amsurprins soțul și de data aceasta. Îți mulțumesc încă o dată. 

 

 
 
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 21 nov 2014, 18:49

Foarte bune si gustoase.Aaaa,arata si grozav de bine!Multumesc Lena ca impartasesti toate retetele cu noi!

Nota 10 ca de obicei!!!

 

Poza mea pentru reteta:
Amina
Amina 26 mar 2015, 08:09

Recunosc ca am avut temeri legate de faptul ca nu o sa iasa asa bun precum se povesteste. In mod miraculos au iesit intradevar extraordinare. Eu le-am lasat cam o ora, dar nici n-am setat cuptorul decat la 180 de grade. Au iesit ca-n poveste :) Multumiri

Elena Ramona
Elena Ramona 25 aug 2015, 14:22

Maine vin socrii si le voi pregati reteta asta. 

Poza mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 18 nov 2015, 00:07

simplu ,rapid si delicios

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carp Cristina
Carp Cristina 26 feb 2016, 17:33

Daca o sa le acopar cu argint de bucatarie,vor primi aceasta culoare frumoasa?vreau sa pun si cartofi.

lena
Elena (lena) 26 feb 2016, 17:46

Mmm, nu stiu, oricum scoateti folia mai spre final.

Tantza
Tantza 14 apr 2016, 17:22

Ffffff bune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tantza
Tantza 19 apr 2016, 23:30

As vrea sa pun pulpele reci pe o masa de sarbatoare...dar nustiu ce sa le pun alaturi ca sa fie si frumos si sa se combine cit de cit???

lena
Elena (lena) 20 apr 2016, 19:24

Sora mea le face periodic la diferite sarbatori de familie, le combina cu cartofi la cuptor, daca sunt calde. Daca le serveste reci merg bine cu legume proaspete - catraveti, ardei, etc.