Pulpe de pui caramelizate, la cuptor

      Aceasta reteta am ales s-o fac datorita faptului ca este banal de simpla si avea o lista lunga de aprecieri pe un forum. Taman bine ca deja ne cam plictiseam de puiul gatit in mod traditional.

Ei, sa va spun ca este delicios este cam putin - este absolut si super-extra bun - in plus asa de simplu ca nici n-o sa va vina sa credeti. Si aromate, potrivit de sarate, usor caramelizate...... si lista poate continua mult.

Concentratia de caramel poate fi diferita - poza de prezentare este cu un caramel mai dens - din jumatate de pahar de apa. Poza de la final din pasi este facuta cu concentratie de 1 pahar de apa. Vedeti oricum reteta si va alegeti varianta potrivita gusturilor.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
Zahar
1 linguri
Sare
1 linguri
Usturoi
5 buc
5 catei, eu am pus usturoi uscat/granulat
Piper negru macinat
0.5 lingurite
Apa
0.5 pah
sau 1 pahar daca le vreti mai putin caramelizate

Pasi de urmat

1

Intr-o cratita mica masurati sarea si zaharul, le puneti pe foc mic si lasati sa se topeasca/caramelizeze.

2

Cand incepe sa se topeasca zaharul, amestecati putin sa nu se arda.

3

Turnati apa si lasati pe foc mediu pana se topeste complet zaharul caramelizat.

4

Cam asa trebuie sa fie compozita finala - aici in poza este cu 1 pahar de apa.

Daca faceti cu jumatate de pahar de apa, va fi culoarea mai inchisa la caramel.

5

Pulpele le spalati bine si aranjati intr-o tava de cuptor. Aici am pus pulpe superioare, a 2-a tura a fost cu cele inferioare din poza de prezentare.

Turnati caramelul de mai sus peste pulpe.

6

Presarati peste carne piper si usturoiul pisat/pudra. Le puneti la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

7

Pe parcurs in timpul prepararii mai scoateti tava din cuptor si cu o lingura sau pensula mai ungeti pulpele cu sosul din tava - pentru o glazurare mai buna si crusta gustoasa.

8

Aici s-au glazurat mai tare - cu jumate de pahar de apa - au o culoare mai inchisa si mai pronuntata.

9

Si aici aveti poza cu o caramelizare mai slaba - cu 1 pahar de apa.

10

Si gata, asta-o tot procesul de preparare - simplu si deosebit de gustos.

Sunt la fel de bune si calde si reci cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Elena.M
Elena.M (19 February 2012, 22:30)

Mai lasat masca cu reteta asta.Ce sa mai spun,nici numai sant cuvinte,trebuie sa trec la treaba nu-i asa??

igorbt
igorbt (20 February 2012, 07:17)

E super delicios!

Natali (20 February 2012, 22:39)

Le-am facut si eu azi. Foarte bune intr-adevar, e doar un ingredient in plus, zaharul, dar ce savoare deosebita ii da carnii.

vicusha
vicusha (14 May 2012, 22:52)

Simplu si gustos, ne-a placut foarte mult, indeosebi sotului

Dianna (08 June 2012, 22:24)

Un gust cu adevarat interesant si deosebit !  

merryy4ever (06 January 2013, 11:16)

Delicioase aceste pulpe,le-am facut si sunt extraordinare.Felicitari Lalena. 

adeia (15 November 2013, 14:56)

o lingura de sare nu e prea mult?

lena
lena (15 November 2013, 17:06)

Nup, este taman bine.

DianaAngel (08 January 2014, 20:02)

Foarte gustoase si foarte simplu de preparat! 

maryT (19 August 2014, 00:22)

Chiar nu m-am asteptat la acel rezultat gustos, e delicios. Mi-amsurprins soțul și de data aceasta. Îți mulțumesc încă o dată.