Fidea cu lapte

reteta postata de
Nota 0 ( voturi)
*****

Una dintre mancarurile pe care ni le facea mama cand eram copii, dar pe care inca o ador si astazi! Fideaua se poate inlocui cu taietei de casa sau cu paste fainoase (spirale, melci, etc. - fierte inainte in apa, apoi introduse in lapte). E perfecta pentru un mic dejun hranitor sau pentru o cina ce ne va da un somn de bebelus.

Ingrediente

Lapte
500 ml
Fidea
1 buc
un bulgare cum se vede in poza sau o mana
Zahar
1 linguri
dupa gust
Sare
1 buc
un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Iata ingredientele.


Fidea cu lapte - Pas 1
2

Punem laptele la fiert. Cand incepe sa fiarba, punem fideaua in el. Eu am rupt bulgarele de fidea in 2-3 bucati. Adaugam sarea.

 

Fidea cu lapte - Pas 2
3

Lasam 2-3 minute sa reinceapa sa fiarba laptele, apoi inca 2-3 minute pana se fierbe si fideaua. Adaugam si zaharul. Eu am pus 2 linguri pentru ca imi place mai dulce. Sfatul mamei a fost de 1 lingura. Amestecam cu o lingura/un polonic.

Fidea cu lapte - Pas 3
4

Punem in farfurii de ciorba sau in boluri/castronele sa se racoreasca putin. Apoi servim cu placere si pofta! Deasupra se va face o spuma delicioasa!

 

Fidea cu lapte - Pas 4
5

Si un zambet din cacao pentru dvs.!


Fidea cu lapte - Pas 5
Cantitate: 2 buc (2 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Cori
Cori (29 February 2012, 23:47)

Si eu am facut, dar cu paste spirale si am ras si niste coaja de portocala. Foarte bune  

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena
S-ar putea sa-ti mai placa