Cartofi cu boia

reteta postata de
Nota 0 ( voturi)
*****

Nu știu exact cum se numesc, dar noi le spunem „cartofi cu boia”, deși mai potrivit ar fi „cartofi cu ardei”. Cert e că sunt delicioși! Merg perfect lângă o friptură, o salată de legume/murături, dar eu îi mănânc și așa, fără nimic lângă. Chiar dacă se mărunțesc prea mult cartofii sau nu rămân chiar întregi feliuțele, gustul nu-l poate modifica nimeni și nimic!

Ingrediente

Cartofi
5 buc
potriviți
Boia dulce
1 lingurite
o jumătate de linguriță
Ardei Capia
1 buc
sau ardei gras roșu
Piper măcinat
1 lingurite
după gust și aspect
Ulei
3 linguri
pentru călit ardeiul
Pătrunjel verde
1 buc
3-4 fire
Sare
1 lingurite
după gust

Pasi de urmat

1

Fierbem cartofii în coajă. Îi lăsăm să se răcească bine, apoi îi curățăm.


Cartofi cu boia - Pas 1
2

Tăiem cartofii rondele subțiri. Puteți tăia fiecare cartof în 4, apoi feliați subțire.

Cartofi cu boia - Pas 2
3

Tăiem ardeiul mărunt. Eu am avut doar o jumătate de ardei, din păcate.


Cartofi cu boia - Pas 3
4

Punem uleiul într-o crăticioară/tigaie și adăugăm ardeiul și boiaua. Călim 3-4 minute.


Cartofi cu boia - Pas 4
5

Când s-a înmuiat ardeiul, adăugăm cartofii. Amestecăm încet să nu se rupă, cu o lingură de lemn, de jos în sus. Punem acum sarea și piperul. Mai amestecăm, dar încet. Focul e mic.


Cartofi cu boia - Pas 5
6

Punem și pătrunjelul, tăiat mărunt.


Cartofi cu boia - Pas 6
7

Amestecăm și mai lăsăm un minut. Stingem focul.


Cartofi cu boia - Pas 7
8

Poftă bună! Îi puteți servi așa, dar și cu o friptură ori o salată de legume/murături.


Cartofi cu boia - Pas 8
Cantitate: 3 buc (2-3 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena