Salam de biscuiti

Nota 5 (2 voturi)
*****

   Chiar nu trebuie sa va spun mare lucru despre aceasta reteta  - si in varianta simpla si in cea de post este absolut delicios, clasic si sigur va aminteste de dulciurile mamei...

Ingrediente

Biscuiti simpli
500 g
eu folosesc de obicei biscuiti de casa, sau resturi - iese mai gustos
Unt
200 g
in varianta de post - margarina sau chiar unt de cocos sau palmier
Lapte
1 pah
in varianta de post lapte de soia sau apa
Zahar
0.5 pah
Esenta de vanilie
1 buc
optional si esenta de rom/cafea
Migdale
100 g
foarte bine merg si alunele
Nuca de cocos
100 g
Cacao pudra
4 linguri

Pasi de urmat

1

Biscuitii se pun in robot  sau masina de tocat carne.

Eu as recomanda masina de tocat carne, pt ca le faramiteaza mai bine si mai uniform.

Salam de biscuiti - Pas 1
2

Deci se paseaza/toaca bine, pana devin faramituri fine.

Salam de biscuiti - Pas 2
3

In acest timp fierbeti laptele si dizolvati in el zaharul.

Salam de biscuiti - Pas 3
4

Adaugati untul si amestecati pana se topeste.

Salam de biscuiti - Pas 4
5

La faramiturile de biscuiti se adauga cacao si se amesteca bine.

Salam de biscuiti - Pas 5
6

Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului in compozitia de biscuiti.

Salam de biscuiti - Pas 6
7

Adaugam cate putin lapte si amestecam pe parcurs cu lingura sau o spatula. Observati ca biscuitii absorb bine lichidul, dar nu turnati totul o data - pe parcurs, pentru ca biscuitii sunt diferiti si pot absorbi de la caz la caz lichidul. Cand aveti compozitia mai groasa, o lasati 5 minute si apot vedeti ca se face mai uscacioasa, si iar adaugati lapte cu unt, amestecati.

Salam de biscuiti - Pas 7
8

Si dupa ce ati facut compozitia de biscuiti, la urma, adaugati migdalele sau alunele - amestecati.

Salam de biscuiti - Pas 8
9

Pe masa intindeti o bucata mai mare de folie alimentara, presarati pe ea putina nuca de cocos.

Cu o lingura puneti din compozitia de biscuiti pe marginea foliei - sa fie de grosimea unui "salam", chiar putin mai mult.

Salam de biscuiti - Pas 9
10

Rulati strans si presati bine cu degetele sa uniformizati salamul si dupa ce le-ati format pe toate(la mine au fost 3) le puneti la frigider pentru minim 2 ore.

Salam de biscuiti - Pas 10
11

Dupa ce s-a intarit bine il taiati frumos si serviti cum va place.

Pofta Buna!

Salam de biscuiti - Pas 11
Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

nusica (29 February 2012, 07:46)

Arata excelent,Lena,e un bun dulce foarte bun,acum,in post,multumim,e bine venita reteta.

AMV (29 February 2012, 09:56)

Sotul e mare fan al salamului de biscuiti, dar nu am reusit decat o singura data sa ii fac si nu a fost prea incantat de reteta. O sa o incerc si pe asta.

Diana Pirtac (29 February 2012, 10:54)

Buna Lena,

Migdalele pot fi date prin rasnita, ca sa nu le pun intregi? Sunt cam tari :)

Multumesc,

Diana

 

lena
lena (29 February 2012, 15:11)

Poti sa le dai si prin rasnita, dar nu tare - oricum sa stii ca pana a 2-a zi se inmoaie bine si sunt potrivite - sau pune alune, alea sigur sunt mai moi.

crismi (01 March 2012, 12:45)

Am  facut salamul de biscuiti , doar ca nu am pus atat de mult unt,iar in loc de migdale am pus nuci,stafide,bucatele de rahat-lucum,coaja rasa de lamaie.A iesit foarte gustos.

nusica (01 March 2012, 13:01)

Lena sa ai o primavara frumoasa,plina de bucurii ,zambete si flori

Ramonik (02 March 2012, 08:53)

Buna,am facut salamul de biscuiti in varianta de post cu lapte de soia,super  super bun.Multumesc mult pentru reteta.

AMV (03 March 2012, 23:12)

  Eu am pus in el ce am avut prin casa: rahat, esenta de rom (din care am scapat cam multisor) si am facut risipa la nuca de cocos

dianaluiza (09 March 2012, 14:55)

super bun a iesit....in sfarsit o reteta "adevarata"...multumesc Lena

flutureAlb
flutureAlb (09 April 2012, 13:07)

 buuuuuuuunnnnnnnn

andreeayalex (25 October 2012, 22:45)

buna

andreeayalex (25 October 2012, 22:49)

Buna Lena,    si eu vreau sa incerc reteta asta k o vad foarte interesanta....

 

dasca
dasca (05 November 2012, 11:21)

 un ii pun esenta de rom,si nu il fac ca si tine tot ca salamul si ceva mai mici.si ca din portia aceasta imi foarte multe cilindre de acestea mici si le presor cu biscuiti farimati sau le ornez cu ciocolata  si le dau la rece .si deasemenea is fff gustoaseeee.mmmmmmmmmmmmmmmmmmm.de ador pofta buna si voua

dasca
*****
dasca (05 November 2012, 11:24)

 m,si in loc de migdale pun nuci farimate deasemenea

dasca
dasca (05 November 2012, 11:27)

 iata o poza

dasca
dasca (05 November 2012, 11:27)

 si varianta cu biscuitii

dasca
dasca (05 November 2012, 11:28)

 sper sa va placa

lena
lena (05 November 2012, 12:09)

Oau, foarte frumos, interesanta idee

HDorina
HDorina (29 June 2013, 22:21)

 Foarte bun. Puiul meu e inebunit dupa salamul de biscuiti dar fara cocos. Multumesc pt reteta. 

*****
irinamaria (31 July 2013, 17:55)

 In varianta "adulta" eu pun rom in loc de esenta de rom si are succes mare la petreceri. Sau pun stafide la inmuiat in rom si apoi le adaug la compozitie.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena