Salam de biscuiti

Chiar nu trebuie sa va spun mare lucru despre aceasta reteta  - si in varianta simpla si in cea de post este absolut delicios, clasic si sigur va aminteste de dulciurile mamei...

Ingrediente

Biscuiti simpli
500 g
eu folosesc de obicei biscuiti de casa, sau resturi - iese mai gustos
Unt
200 g
in varianta de post - margarina sau chiar unt de cocos sau palmier
Lapte
1 pah
in varianta de post lapte de soia sau apa
Zahar
0.5 pah
Esenta de vanilie
1 buc
optional si esenta de rom/cafea
Migdale
100 g
foarte bine merg si alunele
Nuca de cocos
100 g
Cacao pudra
4 linguri

Pasi de urmat

1

Biscuitii se pun in robot  sau masina de tocat carne.

Eu as recomanda masina de tocat carne, pt ca le faramiteaza mai bine si mai uniform.

2

Deci se paseaza/toaca bine, pana devin faramituri fine.

3

In acest timp fierbeti laptele si dizolvati in el zaharul.

4

Adaugati untul si amestecati pana se topeste.

5

La faramiturile de biscuiti se adauga cacao si se amesteca bine.

6

Aici avem 2 vase, deci gata de trecut la pasul cel mai important - incorporarea lichidului in compozitia de biscuiti.

7

Adaugam cate putin lapte si amestecam pe parcurs cu lingura sau o spatula. Observati ca biscuitii absorb bine lichidul, dar nu turnati totul o data - pe parcurs, pentru ca biscuitii sunt diferiti si pot absorbi de la caz la caz lichidul. Cand aveti compozitia mai groasa, o lasati 5 minute si apot vedeti ca se face mai uscacioasa, si iar adaugati lapte cu unt, amestecati.

8

Si dupa ce ati facut compozitia de biscuiti, la urma, adaugati migdalele sau alunele - amestecati.

9

Pe masa intindeti o bucata mai mare de folie alimentara, presarati pe ea putina nuca de cocos.

Cu o lingura puneti din compozitia de biscuiti pe marginea foliei - sa fie de grosimea unui "salam", chiar putin mai mult.

10

Rulati strans si presati bine cu degetele sa uniformizati salamul si dupa ce le-ati format pe toate(la mine au fost 3) le puneti la frigider pentru minim 2 ore.

11

Dupa ce s-a intarit bine il taiati frumos si serviti cum va place.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 32

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 21 iun 2015, 04:04

Extraordinar !!! Simplu, usor si foarte foarte foarte delicios !!!! Intreaga familie a savurat acest deliciu la desert. Vezi si o portiune din salam feliata cu grija 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 08 apr 2015, 13:18

Multumesc, Lena!

lena
Elena (lena) 08 apr 2015, 10:00

De la categoria Biscuiti de pe site, as recomanda biscuitii "Moni" si cei cu vanilie. Sau chiar de post, de ex. cei cu mac si lamaie(puteti omite macul si lamaia).

HDorina
HDorina 29 iun 2013, 22:21

Foarte bun. Puiul meu e inebunit dupa salamul de biscuiti dar fara cocos. Multumesc pt reteta. 

Poza mea pentru reteta:
dasca
... (dasca) 05 nov 2012, 11:27

si varianta cu biscuitii

Poza mea pentru reteta:
dasca
... (dasca) 05 nov 2012, 11:27

iata o poza

Poza mea pentru reteta:
flutureAlb
mihaela zamfir (flutureAlb) 09 apr 2012, 13:07

buuuuuuuunnnnnnnn

Poza mea pentru reteta:
dianaluiza
dianaluiza 09 mar 2012, 14:55

super bun a iesit....in sfarsit o reteta "adevarata"...multumesc Lena

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 03 mar 2012, 23:12

 Eu am pus in el ce am avut prin casa: rahat, esenta de rom (din care am scapat cam multisor) si am facut risipa la nuca de cocos

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 01 mar 2012, 12:45

Am  facut salamul de biscuiti , doar ca nu am pus atat de mult unt,iar in loc de migdale am pus nuci,stafide,bucatele de rahat-lucum,coaja rasa de lamaie.A iesit foarte gustos.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile