Tort Krem a la Krem

Este o variatie a prajiturii Krem a la Krem, dupa parerea mea destul de reusita. Se prepara repede, usor si are un gust fin si delicios.

Ingrediente

Crema Ole de ciocolata(de la Dr.Oetker)
2 buc
adica 2 plicuri
Creme Ole de vanilie
1 buc
Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
400 ml
Lapte de vaca
440 ml
Apa
4 linguri
Zahar
4 linguri
Brandy/Lichior
4 linguri
Ciocolata
200 g
Unt
200 g

Pasi de urmat

1

Separati albusurile de galbenusuri.

2

Se bat albusurile spuma, cand se maresc in volum de 3 ori si se intaresc, se adauga zaharul cate putin. Se bate totul pana spuma devine groasa si daca intoarceti bolul cu fundul in sus, albusurile nu curg.

3

Apoi se adauga galbenusurile cate unu, dupa fiecare se mixeaza bine compozitia.

4

Puneti un plic de crema Ole de ciocolata  peste compozitia de albusuri, mixati bine.

5

Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, in care turnati aluatul uniform.

6

Dupa ce s-a copt, 20-30 de min la temp maxima, se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

7

Se prepara crema de vanilie, cu un plic de crema Ole de vanilie+220 ml lapte+200 ml frisca - totul se amesteca bine cu mixerul, pana nu se ingroasa bine crema.

8

Peste blatul de ciocolata se intinde uniform crema de vanilie, apoi se prepara la fel crema de ciocolata.

Aceasta se intinde peste primul strat de crema.

9

Cu un cutit, dati forma rotunda si dreapta la crema de ciocolata. Puteti sa-l lasati la rece inainte sa-l glazurati, dar crema nu se intareste prea mult. Asa ca vom continua si fara sa-l punem la rece.

10

Recomand sa puneti blatul inainte sa-l ungeti cu crema pe un gratar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).

Sub gratar am asternut niste hartie de copt, ca sa pot usor turna glazura, pe care o puteti recicla dupa.

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort. Turnam glazura si atent o intindem cu un cutit.

11

Puneti gratarul cu tort  pe un platou si il lasati la rece 2-3 ore sa se intareasca glazura

12

Dupa ce s-a racit tortul, il puneti atent de pe gratar pe un platou. Il ornati cum va place, eu am folosit bucatele de ciocolata.

13

Aici tortul in sectiune, sper ca v-am facut pofta :)

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 360 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (11 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 55

Melanie
Melanie 14 oct 2015, 11:25

Tortul acesta e varianta de rezerva atunci când nu ai timp pentru unul mai sofisticat! F bun, cremos!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 27 apr 2015, 22:18

buna lena. ce parere ai de realizarile mele datorita tie?

lena
Elena (lena) catalina TL 28 apr 2015, 12:08

Este super, ma bucura mult!

catalina TL
catalina TL 27 apr 2015, 22:17

iata si sectiune.

Poza mea pentru reteta:
catalina TL
catalina TL 27 apr 2015, 22:16

super tort. merita incercat. se face extrem de repede si este delicios!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 28 nov 2012, 15:50

Am facut si varianta prajitura si varianta tort. Prefer varianta prajitura - mi s-a parut prea multa crema la varianta tort. Oricum ft bun.

Iar in loc de lichior eu am pus visinata :) A mers :)

Poza mea pentru reteta:
dianushka
dianushka 19 iun 2012, 00:09

salut Lena! Am facut si eu de citeva ori prajitura dar de data asta, de ziua socrului meu, am hotarit sa incerc si torta! Numai cu o mica modificare, stratul de crema de ciocolata am inlocuit-o cu crema cu gust de capsuni, ceva mai nou aparut recent tot de la Dr.Oetker. A iesit superba, foarte "refreshing". Am primit atitea complimente si laude ....... Iti multumesc pentru acest site foarte util si practic.

P.S.: Imi pare rau ca nu am o poza, chiar nu am reusit sa fac, abia de-am reusit sa gust si eu o bucatica.

Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 09 mar 2012, 22:24

Un cadou de 8 martie - pentru mine :) (am inversat din greseala straturile de crema, oricum, absolut delicios!)

Poza mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 02 mar 2012, 21:52

superrrrrrrrr

Poza mea pentru reteta:
gabi-ta
gabi-ta 16 ian 2012, 21:30

Cred ca se potrivesc visinele.

O idee buna zic eu!

Nota mea pentru reteta:
lutu
lutu 08 feb 2010, 06:57

grozav tort. ........iti lasa gura apa numai cand citesti.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile