Tort Krem a la Krem

      Este o variatie a prajiturii Krem a la Krem, dupa parerea mea destul de reusita. Se prepara repede, usor si are un gust fin si delicios.

Ingrediente

Crema Ole de ciocolata(de la Dr.Oetker)
2 buc
adica 2 plicuri
Creme Ole de vanilie
1 buc
Oua
6 buc
Zahar
6 linguri
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
400 ml
Lapte de vaca
440 ml
Apa
4 linguri
Zahar
4 linguri
Brandy/Lichior
4 linguri
Ciocolata
200 g
Unt
200 g

Pasi de urmat

1

Separati albusurile de galbenusuri.

2

Se bat albusurile spuma, cand se maresc in volum de 3 ori si se intaresc, se adauga zaharul cate putin. Se bate totul pana spuma devine groasa si daca intoarceti bolul cu fundul in sus, albusurile nu curg.

3

Apoi se adauga galbenusurile cate unu, dupa fiecare se mixeaza bine compozitia.

4

Puneti un plic de crema Ole de ciocolata  peste compozitia de albusuri, mixati bine.

5

Se tapeteaza o forma pentru tort cu hartie de copt, in care turnati aluatul uniform.

6

Dupa ce s-a copt, 20-30 de min la temp maxima, se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

7

Se prepara crema de vanilie, cu un plic de crema Ole de vanilie+220 ml lapte+200 ml frisca - totul se amesteca bine cu mixerul, pana nu se ingroasa bine crema.

8

Peste blatul de ciocolata se intinde uniform crema de vanilie, apoi se prepara la fel crema de ciocolata.

Aceasta se intinde peste primul strat de crema.

9

Cu un cutit, dati forma rotunda si dreapta la crema de ciocolata. Puteti sa-l lasati la rece inainte sa-l glazurati, dar crema nu se intareste prea mult. Asa ca vom continua si fara sa-l punem la rece.

10

Recomand sa puneti blatul inainte sa-l ungeti cu crema pe un gratar(eu l-am folosit pe cel de la microunde).

Sub gratar am asternut niste hartie de copt, ca sa pot usor turna glazura, pe care o puteti recicla dupa.

Pregatiti astfel glazura: Puneti intr-o cratita mica 2 linguri de apa, cand incepe sa fiarba, adaugati zaharul si amestecati cu lingura pana se topeste. Apoi turnati 2 linguri de lichior sau brandy si ciocolat rupta bucatele - amestecati pana se topeste ciocolata. Adaugati untul, lasati sa se topeasca - amestecati bine sa se omogenizeze compozitia si luati de pe foc. Lasati sa se raceasca pana la temeperatura camerei.

Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort. Turnam glazura si atent o intindem cu un cutit.

11

Puneti gratarul cu tort  pe un platou si il lasati la rece 2-3 ore sa se intareasca glazura

12

Dupa ce s-a racit tortul, il puneti atent de pe gratar pe un platou. Il ornati cum va place, eu am folosit bucatele de ciocolata.

13

Aici tortul in sectiune, sper ca v-am facut pofta :)

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare: 360 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

miha (23 February 2009, 19:14)

Elena,mare surpriza mi-ai facut cu tortul asta.  Ma bucur mult ca ti-a placut.

lena
lena (23 February 2009, 19:54)

Da, este foarta buna si prajitura si tortul, si blogul tau foarte util Cred ca o sa ma mai inspir cu niste retete de pe el

geta73 (05 March 2009, 14:05)

si tortul a fost un deliciu .multumesc pentru minunatele idei.

etinc3lle
etinc3lle (11 August 2009, 10:51)

lena, m-ai omorat cu tortul asta!!!!!!!!!!!!! wow, cum arata!!!! sambata e ziua tatei, asa ca am o idee buna de tort!! merci mult de tot

etinc3lle
etinc3lle (18 September 2009, 09:31)

gata, l-am facut si l-am mancat. DELICIOS!!!!

david (16 December 2009, 01:43)

eu am facut prajitura si nu mi-a iesit asa de bine glazura. adica nu s-a intarit deloc aproape. vroiam sa fac tortul pentru ziua sotului , dar din cauza asta mi-a fost frica. vre-un sfat?

si la prajitura am facut reteta intocmai.

lena
lena (16 December 2009, 09:21)

Sincera sa fiu nu am avut probleme cu glazura aceasta, poate mai incerci sa faci o cantitate mai mica, si pt testare pui putin intr-o lingura la firigider. Oricum nu este tipul de glazura care sa fie foarte tare, este mai moale de tipul ei. Daca nu se intareste anume acum, eu zic sa nu te sperii, tortul va fi bun si asa cu ea moale, parca ar fi o crema. Si ca sa nu curga presara nuca de cocos peste ea, vei fi in tema cu zapada de afara

miha (16 December 2009, 13:07)

Sau poti incerca o glazura din 100 g ciocolata amaruie, 50 ml frisca lichida si 50 g unt. Asta cu siguranta va sta teapana pe tort.

david (16 December 2009, 17:52)

multumesc mult de sugestii.

ELLA
ELLA (24 December 2009, 09:49)

Buna. Blatul meu a crescut frumos,apoi dupa ce s-a racorit un pic  s-a lasat. De ce,oare?

lena
lena (24 December 2009, 11:00)

Asa si trebuie, nu iti face griji

giulaya (06 February 2010, 14:21)

arata tare bine ,,,,,,,,sper sa reusesc sa il fac si eu

lutu
lutu (08 February 2010, 06:57)

grozav tort. ........iti lasa gura apa numai cand citesti.

 

lutu
lutu (08 February 2010, 06:57)

Felicitari pentru minunatele retete

bubulina (21 November 2010, 19:58)

De Sf Mihail si Gavril am facut tortul si a iesit absolut delicios si asa cum ne place noua.,..usor.

laurita (19 December 2010, 23:33)

pare interesant si arata delicios,dar...am o intrebare:cum creste blatul fara praf de copt (sau cva aditivi de crestere)?aceeasi intrebare si pt prajitura cu aceelasi nume :) 

lena
lena (20 December 2010, 08:45)

Blatul creste putin si este pufos de la albusurile de oua batute spuma tare.

Mery75
Mery75 (08 January 2011, 21:28)

am facut tortul, super super nota 10

gabi-ta
gabi-ta (15 April 2011, 21:14)

Incerc sa-l fac acum de Paște.Sper sa iasa la fel cum suna si cum se vede in poze...delicios.

Am facut prajitura Krem a la Krem si a iesit super si pe placul nostru,fina si usoara.Mersi de retete!

miniraton (16 January 2012, 21:04)

Am nevoie de sfatul tau. Am facut prajitura krem a la krem de nenumarate ori si o ador  si vreau s-o fac de ziua fiicei mele, sa-i fac un tort krem a la krem. Am niste visine la congelator... ma gandeam sa pun si visine , ce parere ai ? Merge sau o stric ? 

gabi-ta
gabi-ta (16 January 2012, 21:30)

Cred ca se potrivesc visinele.

O idee buna zic eu!

 

 

gabi-ta
gabi-ta (16 January 2012, 21:33)

Numai ca blatul nu e unul pufos,si iese destul de subtire.

Incearca totusi,nu cred ca o sa-l strici.

Bafta!! si La multi ani ptr fiica ta!

Mery75
Mery75 (16 January 2012, 21:44)

 Este extraordinar la gust dar ca aspect nu prea......adica este unul nu prea potrivit pentru aniversare. Eu il consider un tort de weekend si atat. Inca o data specific este nemaipomenit la gust dar foarte scund, sa nu fi dezamagita. LA MULTI ANI fiicei tale.

Mery75
Mery75 (16 January 2012, 21:47)

 Eu ti-as recomanda tortul MEDOVIK. Pentru mine este tortul care uimeste atat ca gust cat si aspect.......este super. 

lena
lena (16 January 2012, 22:09)

Cred ca merge bine, doar sa le scurgi bine de zeama si sa le decongelezi - sa nu lase apa in tort

miniraton (17 January 2012, 14:54)

Asa este...cam scund dar ma gandeam sa fac in cantitati mai mari si sa bag 2 blaturi si cu glazura de cioco deasupra.

Mery 75 si colegele mele mi-au recomandat MEdovic ... ca a facut o colega mai demult si le-a dat pe spate (din pacate eu nu eram la birou atunci).

camelia dobre
camelia dobre (02 March 2012, 21:52)

 superrrrrrrrr

lilianamunteanu
lilianamunteanu (09 March 2012, 22:24)

Un cadou de 8 martie - pentru mine :) (am inversat din greseala straturile de crema, oricum, absolut delicios!)

butterfly20
butterfly20 (30 April 2012, 20:11)

 tocmai ce am facut aceasta crema.a iesit asa foarte buna.a durat 4 minute la microunde,temperatura maxima.chiar nu credeam ca o crema asa usor de preparat va fi asa buna.

dianushka (19 June 2012, 00:09)

salut Lena! Am facut si eu de citeva ori prajitura dar de data asta, de ziua socrului meu, am hotarit sa incerc si torta! Numai cu o mica modificare, stratul de crema de ciocolata am inlocuit-o cu crema cu gust de capsuni, ceva mai nou aparut recent tot de la Dr.Oetker. A iesit superba, foarte "refreshing". Am primit atitea complimente si laude ....... Iti multumesc pentru acest site foarte util si practic.

P.S.: Imi pare rau ca nu am o poza, chiar nu am reusit sa fac, abia de-am reusit sa gust si eu o bucatica.

andrea.p (22 September 2012, 16:17)

 Sincer,nu ma asteptam sa fie asa buna. De-a dreptul delicioasa.

bebitza
bebitza (10 October 2012, 14:57)

am si eu o intrebare,unde sunt eu nu se gaseste crema ole,cu ce crema se poate inlocui.'''multumesc

 

 

lena
lena (10 October 2012, 16:39)

Nu stiu bebitza, vezi prin comentarii pe mai sus au mai scris utilizatorii ceva pe acest subiect.

butterfly20
butterfly20 (10 October 2012, 16:45)

 Lena ,mai sus e un coment postat de mine.Eu nu l'am postat aici , ci la reteta "Crema cu lapte si unt rapida(la microunde)".Nu stiu cum s-a intamplat de s-a postat aici.Aceasta reteta inca nu am incercat-o..Dar o voi face curand.

anutza (11 November 2012, 10:37)

 in loc de lichior ce putem pune?

 

lena
lena (11 November 2012, 16:28)

Cognac, vodka sau nimic :)

Corina79 (28 November 2012, 15:50)

Am facut si varianta prajitura si varianta tort. Prefer varianta prajitura - mi s-a parut prea multa crema la varianta tort. Oricum ft bun.

Iar in loc de lichior eu am pus visinata :) A mers :)

simona.blondy
simona.blondy (29 November 2012, 12:50)

buna lena,am cateva intrebari la aceasta reteta( vreau s o fac azi pt maine k e sf andrei si e ziua mea ,dar si a cumatei mele) ,doar k nu inteleg cate cv :
 1. smantana dulce unde se pune ?la ingrediente e ,in pasi nu e

 2.lichior la ingrediente scrie 4 linguri,in pasi scrie 2 linguri .

 3. zahar 6  linguri sunt pt blat ? iar zahar 4 linguri sunt pt glazura?

 4. la ingrediente scrie smantana dulce,iar in pasi gasesc frisca,eu stiu k nu e acelasi lucru  . :(

ast raspuns,ms mult pt reteta abia astept s o fac !

lena
lena (29 November 2012, 13:01)

1. - Pasul 7 "Se prepara crema de vanilie, cu un plic de crema Ole de vanilie 220 ml lapte 200 ml frisca" - frisca=smantana dulce lichida

2. - Pasul 10 "Preparam cantitatea dubla de glazura, ca sa o intindem usor peste suprafata tortului, fara sa ramana semne urate pe tort."

3. Da

4. De fapt este acelasi lucru - numele complet este "smantana dulce pentru frisca" - se bate si iti iese "Frisca", cea de ornat si de pus in creme - Cea care ii spune in comert "frisca", este un fel margarina/spray si se foloseste mai mult la ornat si daca nu ai probleme cu alimentati nesanatoasa.

Deci, La multi Ani pt maine si mai atent la pasii retetei

simona.blondy
simona.blondy (29 November 2012, 14:36)

 ms mult pt raspuns,dar eu nu sunt in romania,iar aici sunt doua produse diferite:

1.scrie pe ea smantana dulce,dar nu e buna d mankt asa simpla,este doar de adaugat in creme sau prajituri ( aluat care se coace la cuptor ) , dar nu isi mareste volumul,si face crema mai untoasa

2.smantana de montat,care se monteaza cu mixerul ,isi mareste volumul si devine frisca,cu care poti orna sau poti adauga si in creme ori budinci pt a fi crema mai pufoasa,sau s ii schimbi putin gustul,consistenta...

:(      ms pt urari,sunt atenta la retete,dar dak gasesc cv neclar prefer sa intreb inainte sa ma apuk de preparat k sa inteleg bn dekt s m plang k nu imi iese cum fac altii,te pup ,o zi frumoasa

tatinela (10 December 2012, 16:27)

 pot folosi Crema pentru prajituri...tot de la Dr oetker???este cu gust de vanilie si cu gust de ciocolata

lena
lena (10 December 2012, 16:28)

Nu cred ca merge, nu stiu exact.

tatinela (10 December 2012, 17:31)

 ok,atunci fac "forette noire"

 

dalida79 (01 January 2013, 15:50)

 Buna.Am incercat cateva retele de ale tale  si au iesit exeptional de bune.Aseara am incercat aceasta reteta.Insa toate au mers bine pana am pus glazura.Am urmat exapt pasii, am pus glazura cand era la temperatura camerei peste tort insa dupa cateva ore s-a inmuiat tot de nu puteai sa tai cu cutitul :( Specific ca mi-a ramas un pic de glazura intr-o canita si aceasta s-a intarit cat de cat.Ma a

dalida79 (01 January 2013, 15:52)

 Ma ajuti te rog cu un sfat?Ceva nu a mers ok.Toate erau tari cand  le-am intins ca in cateva ore sa fie "papaleasca" Nu le-am tinut la cald ci la rece :( Pacat, deoarece ca si gust este deosebita.Mersi mult

lena
lena (01 January 2013, 19:56)

Probabil acolo unde le-ai tinut era umiditate mai mare, si de aia s-a mai umezit. Depinde si de ciocolata pe care o folosesti.

linushia
linushia (10 July 2013, 12:20)

la blatul acesta nu trebuie faina? multumesc..

 

LORICICA2013 (21 December 2013, 16:39)

Cu frisca ce facem?

LORICICA2013 (21 December 2013, 16:41)

Scuze! Cu smantana ce facem?

LORICICA2013 (21 December 2013, 16:41)

Ciocolata de menaj? sau oricare?