Cartofi cu carne la cuptor

Este o reteta super simpla, cartofii se topesc in gura, sunt aromati - si totul cu eforturi minime.

 

Ingrediente

Cartofi
1 kg
Carne
500 g
puteti folosi orice tip de carne preferata
Ceapa alba
2 buc
Ulei de floarea soarelui
100 g
Piper negru
0.5 lingurite
Chimen
0.5 lingurite
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati medii.

2

Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu putin piper, boia, chimen. Se adauga ceapa taiata fidea.

Se amesteca si se preseaz totul bine cu mainile.

3

Se amesteca carnea cu cartofii, se adauga ulei si se amesteca totul foarte bine. Sare si bulion de rosii nu se pune, ca sa nu se intareasca cartofii.

O tava de cuptor adanca se asterne cu folie de aluminiu astfel ca sa ramana margini mari la folie.Se pun cartofii in tava.

4

Se acopera bine cartofii cu folie si se pun la cuptor.

5

Se tin la cuptor aproximativ 1 ora si jumate sau 2 ore, in functie de cuptor.

Dupa o ora jumate periodic verificati sa fie cartofii copti. Cand sunt gata, deschideti folia, sarati cartofii si ii serviti cu orice salata sau muraturi preferate.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

zatara
zatara 29 iun 2013, 14:31

e la cuptor ....asteptam.....

alexuza
alexuza 01 dec 2012, 17:12

buna lena la cate grade trebuie dat cuptorul ! 

crismi
crismi 27 mar 2012, 11:00

Am facut aceasta reteta si mi-a iesit foarte-foarte gustoasa. Dar eu totusi am adaugat in tava la inceput un pahar de apa si nu mi-a iesit deloc seaca, ca la Nina. Cartofii erau foarte moi. Atat doar ca nu am estimat bine timpul si nu mai aveam rabdare sa se faca, mai ales ca era si un miros atat de ademenitor in bucatarie, ca tot faceam cercuri-cercuri in jurul cuptorului. Eu am facut cu pulpe dezosate, taiate bucati.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 01 mar 2012, 14:17

Am facut si eu cu legume mai multe si in punga d-aia pt cuptor. Un deliciu!!!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 20 ian 2012, 17:53

A ieșit destul de seacă această friptură. Poate am pus prea puțin ulei sau am lăsat prea mult la cuptor. Mie mi-a plăcut, dar am primit o mică nemulțumire de la fratele meu, care o consideră „puțin seacă”.

Poza mea pentru reteta:
alinuta
alinuta 05 ian 2011, 21:56

Vreau sa va spun ca eu am cumparat folie de aluminiu speciala pentru cuptor ,este 6m intr-un pachet si se foloseste pina la 220 de grade.aceasta mincarica este acum in cuptor

Crista
Cristina Sabau (Crista) 22 sep 2010, 21:04

am facut si eu azi acesti cartofi ..(doar ca nu am avut ceapa, nu am gasit una in toata bucataria  , si bineinteles ca mi-a fost lene sa cobor... ..) am adaugat usturoi .... foarte buni si asa ! deliciosi ...

amalia80
amalia80 20 sep 2010, 14:55

Stiti pungile magice de la fino? Sunt 5 bucati intr-un set si costa cca 5 ron. Puneti compozitia acestei delicioase retete intr-o astfel de punga, dar fara ulei, la foc mediu, si dupa 1 ora / 1 ora si 15 minute carnea (eu fac doar pui) si cartofii sunt putin rumeniti. Pentru dulceata noi mai adaugam si 1 morcov taiat rondele.

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 11 mar 2009, 10:07

Ca si varianta de post eu am pus in loc de carne ciuperci...a iesit chiar ff bine...

Nota mea pentru reteta:
vero79
veronica (vero79) 26 feb 2009, 22:03

Bv nota 10 de la mine.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile