Pandispan

Nota 5 (8 voturi)
*****

     Este cea mai simpla reteta de pandispan, foarte pufos, se topeste in gura. Il fac de vreo 3 ani, si intotdeauna a fost un mare succes la masa festiva. Merge uns cu orice crema preferata, adaugand fructe si alte bunatati. Singura cerinta pentru reusita retetei este sa aveti un mixer.

Ingrediente

Oua
5 buc
Zahar
180 g
un pahar nu plin
Faina alba calitate superioara
80 g
jumatate de pahar
Amidon alimentar
2 linguri
Se adauga in paharul cu faina

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele - in paharul cu faina adaugati amidonul si amestecati.

Daca nu folositi amidon, atunci puneti 100g de faina, adica un pahar nu plin.

Pandispan - Pas 1
2

Separati albusurile de galbenusuri.

Pandispan - Pas 2
3

Jumatatea din cantitatea de zahar o puneti peste galbenusuri.

Pandispan - Pas 3
4

Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg.

Pandispan - Pas 4
5

Galbenusurile le bateti bine, pana se fac spuma alba si cresc in volum de 3 ori.

 

Pandispan - Pas 5
6

O treime din cantitatea de albus batut o amestecati atent cu galbenusurile. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.

Pandispan - Pas 6
7

Peste compozitia de mai sus adaugati faina amestecata cu amidon. La fel cu miscari lente, atent omogenizati totul. Daca doriti sa faceti pandispanul cu cacao sau cu nuci, alune, stafide - le adaugati in faina, apoi impreuna cu faina in galbenusuri.

Pandispan - Pas 7
8

Adaugati restul albusurilor la compozitia de mai inainte. Amestecati foarte atent, de sus in jos - nici intr-un caz cu miscari circulare.

Pandispan - Pas 8
9

Asa ar trebui sa fie compozitia finala.

Pandispan - Pas 9
10

Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul(26-28cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.

Pandispan - Pas 10
11

Puneti aluatul de pandispan in tava, nivelati atent. Lasati la cuptor, aproximativ 30 de min, pana se rumeneste. Atentie! In primele 15 min de coacere nu deschideti cuptorul.

Pandispan - Pas 11
12

Sa nu va speriati daca pandispanul se ridica mult la cuptor, iar dupa ce se raceste se mai lasa.

Il lasati sa se raceasca.

Pandispan - Pas 12
13

Dupa ce se raceste il scoateti din tava si il lasati sa stea minim 8 ore. Asta este timpul optim dupa care el va fi perfect gata pentru ornat si preparat torta. Cika atunci absoarbe cel mai bine crema.

Il taiati in jumatate, sa fie 2 foi.

Ideal este sa-l faceti seara, iar a 2-a zi sa-l ornati.

Pofta Buna!

Pandispan - Pas 13
Cantitate: 1 kg (8 portii bune de tort)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

alinutza85 (15 March 2009, 14:43)

Buna!As avea si eu o intrebare:as putea umple acest padispan cu nutela??

Daca da, trebuie insiropat sau il las asa cum e....

Merci mult.....

 

 

lena
lena (15 March 2009, 17:29)

Da, poti cu nutella, dar ea este cam groasa - poate mai intai ungi cu putina smantana cu zahar, sau insiropezi cu sirop de cafea, ceai, miere, etc. Pandispanul este suficient de pufos, dar totusi trebuie umezit macar putin.

*****
alinutza85 (01 July 2009, 12:16)

In sfarsit am preparat si eu acest blat de tort care este delicios....O reteta foarte simpla si reusita..bine ca s-a gandit cineva si la noi ''gospodinele''.Lena esti foarte tare .....

lena
lena (01 July 2009, 16:19)

*****
inna98 (07 September 2009, 22:19)

super buun:Xam facut si eu:x

marina (13 October 2009, 20:06)

multumim!  voi incerca si eu , chiar acum si maine dimineata o sa-l ornez.

marina (13 October 2009, 20:07)

o sa fac cu gem de cirese amare

marina (13 October 2009, 20:09)

eu il voi folosi ca si blat pentru prajitura cu gem ...cred ca o sa fie bun ....o sa va tin la curent...ma duc la treaba ...nb

TaniaA (05 January 2010, 17:36)

deci, se poate si fara amidon?! iese la fel de bun pandispanul?

lena
lena (05 January 2010, 17:39)

Dap, sigur - dar pune 1 pahar de faina, nu jumate cum scrie la ingrediente.

niko2301
niko2301 (11 February 2010, 15:15)

Buna elena........imi place situl tau.....am facut cateva retete de la tine , printre care si acest pandispan...... A iesit foarte bun si pufos!!!

ala 84 (17 March 2010, 10:06)

azi voi face si eu neaparat

ELLA
ELLA (19 May 2010, 13:45)

Buna. As putea folosi blatul acesta pt un "tort Barbie'?Multumesc mult

lena
lena (19 May 2010, 14:02)

Cred ca poti, nu stiu exact metoda lui de preparare, dar pandispanul este ca orice altul, poate un pic mai fraged si moale.

danutza25 (20 May 2010, 20:16)

acolo cand bati galbenusurile cu zaharul.....nu se face o pasta alba.....am batut cu mixerul o gramada si degeaba si nici nu sa triplat compozitia..........

 

lena
lena (20 May 2010, 20:19)

Trebuie sa se mareasca compozitia, deci  - sau ouale nu au fost bune, sau ai batut la viteza mica.

donnamarton (23 June 2010, 20:05)

poti sa adaugi frisca vegetariana la nutela si se face o crema mai pufoasa

Corina F. (24 June 2010, 16:48)

Aveti niste retete excelente...

 

Corina F. (24 June 2010, 16:48)

Aveti niste retete excelente...

*****
vladut321 (30 July 2010, 13:41)

e o reteta bunase poate pune ciocolata?

 

lena
lena (30 July 2010, 13:43)

Da, se poate pune ciocolata razuita in faina, si apoi se amesteca cu restul ingredientelor conform retetei.

*****
Corina F. (06 August 2010, 13:20)

cind o sa mai apara noi retete dulci?Ador sa le incerc pe toate insa sau cam sfirsit........MERSI!!!!!!!!!!!!!

lena
lena (06 August 2010, 13:23)

O sa mai apara, acum sunt intr-un regim de slabire si nu fac dulciuri, dar am gasit o solutie - le voi face poze pt site si le dau la servici sotului sa le pape colegii. Asa ca de luni sigur voi mai pune si dulciuri.

MariaP (02 September 2010, 15:16)

Lena, tot asa fac si eu pandispanul. Iese o pufosenie... Daca ai nevoie de ceva ajutoare pentru dulciuri, nu-i nevoie decat de un semn (la mancat, evident, ca la facut nu cred ca ai nevoie, te descurci excelent si singura).

anutza (18 October 2010, 14:18)

dar inafara de amidon pot pune praf de copt?

lena
lena (18 October 2010, 14:19)

La aceasta reteta si metoda de preparare a pandispanului nu trebuie praf de copt, aluatul este foarte pufos si moale.

alinuta
*****
alinuta (19 February 2011, 18:56)

Lena am facut acest minunat pandispan in tava 26 cm ,a iesit asa precum tu l-ai descris .multumesc lena si multa sanatate si multa bucurie tie si familiei tale

Renee (22 April 2011, 08:23)

Neatza!

Mi-am spus ca prima mea coacere la noul cuptor ar trebui sa fie un pandispan. Mor dupa pandispan, in general. Si cum nu stiam o reteta pe dinafara, am dat un search pe google si am dat peste aceasta reteta, care a iesit de minune. Iubitul meu, fiind de nationalitate franceza, nu prea stie el cum sunt dulciurile la noi, asa ca fost foarte impresionat de acest pandispan. Doresc sa felicit persoana care a postat aceasta reteta. Eu am folosit o tava normala de chec. Am inlocuit amidonul cu un praf de copt, intrucat, fiind noua in Franta, nici nu le vorbesc limba si nici nu le cunosc produsele de panificatie, dar cu ajutorul partenerului meu, am reusit sa descopar varianta lor de praf de copt ;)). A iesit foarte pufos si a crescut mare mare mare de tot.. Multumesc!

Va doresc un Paste Fericit, plin de bucurii alaturi de cei dragi!

lena
lena (22 April 2011, 08:50)

Multumim Renee pentru sfat si ma bucur mult ca ti-a iesit pandispanul - chiar interesanta ideea cu praful de copt, trebuie s-o testez si eu data viitoare

Renee (22 April 2011, 09:10)

@Lena

Am facut si doua poze la pandispan, pe care le voi posta peste cateva zile.

Ma gandeam sa adaug si eu o reteta invatata de o doamna fosrte draga mie. Budinca cu branza dulce.

Cum familia iubitului meu sunt catolici si eu ortodoxa, as dori sa-i impresionez cu aceasta budinca :D, care este foarte delicioasa. Chiar acum m-am apucat de ea si curand voi posta si poze.

Multumesc inca o data, Lena!

P.S.: M-am gandit ca in pandispan pot fi pusi si niste fulgi de ciocolata. Ce parere ai?

Raluqqa
*****
Raluqqa (12 May 2011, 19:31)

mereu ma intrebam de ce nu-mi iese pandispanul bun , bun .. Acesta mi-a iesit super si la gust si la aspect , nu s-a lasat deloc dupa ce l-am scos din cuptor !

nusica (12 June 2011, 22:16)

Lena,deci,paharul este de 250 gr si se pot pune visine la acest pandispan?multumesc

lena
lena (13 June 2011, 13:52)

Nu am incercat cu visine, de pahar cred ca m-ai mai intrebat - nu folosesc altul decat de 250-300g.

nusica (23 June 2011, 22:43)

Te rog sa nu te superi ,Lena,dar paharul normal are 200 ml,o cana normala,250ml,deci,daca zici pahar ,ne gandim la 200ml,nu la 300 sau 250,asa si lingurile sunt diferite,cele de pe vremea bunicii sunt mai incapatoare,iar in ceea ce priveste cuptorul,cata lume are din acela cu grade?Cred ,ar trebui sa specifici foc mic,moderat,iute.Nu te supara,dar aceste mici chestii,pot modifica o reteta sau chiar pot duce la escul ei si-i pacat de materia prima si de timp.O seara buna.

lena
lena (23 June 2011, 23:11)

Nusica, eu zic tu sa nu te superi si sa fii mai atenta la ce scriu in reteta, de obicei am observat ca ma intrebi chestii care sunt specificate in pasi. Folosesc acelasi pahar la toate retetele, si daca m-ai intrebat la 2 din ele ce pahar folosesc, mi se pare normal ca si la a 3-a este acelasi.

In plus daca specific pahar si nu grame,nu are asa mare importanta diferenta de 50g, cel putin in reteta respectiva. Lingurile uite sunt cam la fel si cele de pe timpul bunicii si acum, hai sa nu exageram.

Te rog sa citesti atent reteta, comentariile (ca mai intreaba lumea) si nu repeta intrebarile - imi pare rau dar nu am timp sa raspund la fiecare comentariu, mai ales daca se repeta de cateva ori.

De obicei am rabdare sa fiu politicoasa dar acu chiar m-ai prins obosita si ti-o spun direct, asa cum trebuia de la inceput sa fac - este un site public dar este al meu si te rog sa respecti un pic timpul meu si informatia oferita. Daca tot intrebi ceva, as astepta si opinia daca ti-a iesit sa nu reteta, asta ar fi minimul de asteptari pe care le am de la utilizatorii site-ului.

crismi (18 November 2011, 16:44)

Lena,te rog ,lumineaza-ma. Propozitia "daca nu aveti amidon,puneti o suta de grame de faina" trebuie inteleasa ca: 1) pui inca o suta de grame de faina, pe langa cele 80 gr. specificate mai sus,deci in total 180 gr de faina, sau 2) pui 100 gr.de faina cu totul (80 20 gr in loc de amidon). Poate iti pare stranie intrebarea,dar eu am facut ambele variante si acum nu stiu care este cea corecta pana la urma . Multumesc!

lena
lena (18 November 2011, 19:35)

Pai Crismi, corect este ca pui 100g faina, adica in loc de 2 linguri de amidon, pui 2 linguri de faina

kam
kam (15 December 2011, 20:20)

Buna! Azi am facut si eu pandispanul si a iesit foarte bun.Multumim eu si fetita mea Cristina

Ralucuta
*****
Ralucuta (13 January 2012, 12:17)

 A iesit super, dar nu a dat inapoi cand l am scos din cuptor, a ramas la fel de inalt..sa vedem cum o fi inauntru ca e inca cald...asa arata super..mersi  Lena

Ralucuta
Ralucuta (14 January 2012, 07:57)

e super blatul, o pufosenie  

Tania Meghega
Tania Meghega (26 January 2012, 16:52)

Ft bun s-a primit pandispanul. Sotul e un iubitor de dulciuri si cu ajutorul lui am reusit sa nu fac praf reteta, adica el a fost pe post de mixer cu telul in mana .. S-a primit foarte bun de a papat si juniora noastra de 11 luni o feliuta ft multumita. 

simona.blondy
simona.blondy (28 February 2012, 12:38)

 la cate grade se pune 30 de minute blatul?

lena
lena (28 February 2012, 12:56)

Cuptor preincalzit la 180-200 grade.

sara33 (22 April 2012, 13:01)

 hristos a inviat!buna lena!de cand am descoperit site-ul tau,fac mereu acest pandispan,insa am o mik problema si ma gandeam ca poate ma poti ajuta pt urmatoarele pandispane.dupa ce fac pandispanul,il pun la cuptor,creste,dupa 20-25min il intorc,incepe sa se lase,si apoi dupa ce il scot,scade foarte mult.acum nu stiu ce sa zic,poate nu ar trebui sa il intorc,sau poate sa pun si praf de copt,in rest la gust este delicios(eu ii pun si razatura de portocale si lamaie).nu stiu ce sa fac sa ramana asa frumos si crescut,mama mereu ii taia motul k iesea innalt.pupici!astept raspuns!

lena
lena (22 April 2012, 19:44)

Sara, intr-adevar ar fi bine sa nu prea umbli la cuptor pana se face pandsipanul, dar o solutie ar fi sa mai adaugi putina faina. Am observat ca atunci cand este mai mic paharul si iese mai putina faina pandispanul este mai lasat.

sara33 (22 April 2012, 20:13)

 buna lena!eu fac la gramaj k ma insel k paharul,si eu cred aceeasi problema este,cu  deskisul cuptorului.te am pupat!

ps.am sa incerc si cu putin mai multa faina!treb sa iasa frumusel k al mamei!multumesc pt timpul acordat!

sara33 (26 April 2012, 12:09)

 buna lena!uite ce a iesit cu pandispanul meu(cel turtit),pe viitor am sa ti ascult sfatul!pupici dulci

butterfly20
butterfly20 (30 April 2012, 17:33)

 Lena merge acest pandispan cu crema de lapte si unt rapid, si cu banane?a placut foarte mult familiei tortul musuroi de cartita(combinatia acelei creme cu banane) si ma gandeam sa schimb putin si sa fac cu pandispan,sa il tai in 2 ca la mijloc sa pun crema si banane si deasupra numai crema sau deasupra vad eu ce imi inventez...

butterfly20
butterfly20 (30 April 2012, 20:16)

tocmai ce am facut si acest pandispan.am urmat instructiunile pas cu pas iar pandispanul a iesit perfect.pana trec cele 8 ore ma voi gandi cum si cu ce sa il finalizez.

butterfly20
butterfly20 (02 May 2012, 13:17)

 asa arata o feliuta.pana la urma inauntru am pus crema de lapte si unt rapida si banane si deasupra am pus zahar pudra si a iesit o prajitura foarte lejera si gustoasa.familiei mele a placut foarte mult ,mai ales pandispanul.

cezar
cezar (15 July 2012, 13:27)

am facut si eu acest pandispan si foarte pufos si gustos,am incercat 2 variante odata- un strat insiropat   si al doilea nu ca sa probez care e mai gustos ,cel insiropat sa lasat  iar cel neinsiropat a ramas pufos dar ambele sant  delicioase ute ce aiesit  este cu crema de vanilie

Veronica si Andrei
Veronica si Andrei (13 November 2012, 16:40)

 Intr-adevar foarte gustos, iese bine si cu telul, numai ca bati pina te dor muschii mainii din umar

Anisoara89
Anisoara89 (14 December 2012, 16:36)

 L-am facut aseara si azi l-am decupat in 3 felii, in aluat am mai adaugat si pudra de migdale si putin praf de copt ,  s-a primit o nebunie... Pina in seara fac tortul cu crema de lapte si ciocolata alba si va dau foto!!! 

Merci Lena!!! 

Anisoara89
Anisoara89 (14 December 2012, 16:38)

Apropo, culoarea e mai rumena atit inauntru cit si pe dinafara, pentru ca am pus zahar de trestie natural. 

anisoara.n (21 January 2013, 18:06)

 doua linguri de amidon?la finisare nu miroase a amidon?

 

lena
lena (21 January 2013, 18:07)

Miroase foarte bine, si sigur amidonul nu miroase. Dar poti si sa nu-l pui, de multe ori fac si fara el, iese la fel de bine.

Ralucuta
Ralucuta (21 January 2013, 21:13)

anisoara, e amidon, nu amoniac..amidonul nu miroase

anisoara.n (11 February 2013, 20:14)

 da sa primit am incurcat  amidonul cu bicarbonatul am crezut ca e unu si acela si ingredient

LicaStar
LicaStar (16 March 2013, 18:42)

Buna,  Lena, am vazut reteta asta in varianta rusa, tot pe blogul tau "bylena.ru" si denumirea de "biskvit" mi-a amintit de tortul "Poveste" sau "Skazka"  de la Franzeluta, din R.Moldova.Il cumpar mereu cand merg pe la parinti acasa. Ceea ce voiam sa te intreb e daca inamplator stii cum se face crema de la acest tort sau ceva asemanator cu acea crema buna. As pune la acest pandispan acea crema. Multumesc foarte mult!

lena
lena (16 March 2013, 18:55)

Da, se potriveste f.bine pt "Skazka". Crema este f.simpla - este pe baza de unt - in mod normal se bate untul moale cu zahar pudra, arome/cacao - eu ti-as recomanda Crema de unt cu lapte condensat, este mult mai fina si gustoasa.

Si nu uita sa insiropezi blatul.

cezar
cezar (22 June 2013, 15:49)

 Am facut pandispanul azi iar , piticul  m-a facut sa-l  tai sa vada ce e inauntru asa ca am fost nevoita sa-i arat l-am uns cu gem si deja l-au papat  tot nici nu l-am gustat macar S-a lasat foate putin 

cezar
cezar (22 June 2013, 15:51)

 si aici taiat asadar am pus sa fac altul cum deja nu a mai ramas nika pentru tort

cezar
cezar (22 June 2013, 16:05)

 al doilea a iesit si mai super,  dupa mine e perfect tin sa-ti multumesc mult inca o data Lena  acum 2 saptamani l-am facut pe cel cu ciocolata si   desi aveam rezerve referitor la insiopare ... a  fost o nebunie  delicioasa adevarata , toti au ramas  impresionati la ce de gustos a fost ,cum primesc pozele cu tortul  le incarc acolo.

Un weekend minunat  iti doresc

cezar
cezar (23 June 2013, 19:28)

 am sosit  si cu poza  la tort "Poveste" cu acest pandispan si ca sa nu ma complic cu "crem  zavarnoi" am facut crema propusa mai sus  de  tine ,cea de unt cu lapte condensat cum ai mei sant iubitori de unt,   au zis ca e de nota 10 in crema care a mai ramas am pus o lingura de cacao si au mancat-o ca pe inghetata

cezar
cezar (23 June 2013, 19:29)

 

lena
lena (23 June 2013, 23:10)

Bravo, arata foarte bine! Sa aveti pofta buna!

Yulia
Yulia (01 August 2013, 10:56)

 Buna. m-ai convins sa incerc si eu acest pandispan; arata extraordinar. Dar as dori sa-mi spui daca se poate coace si la cuptorul cu microunde in vase de yena. de obicei foloseam cuptorul aragazului dar acum nu imi mai functioneaza la fel de bine. Merci!!! te pup :* 

lena
lena (01 August 2013, 12:49)

Nu l-am facut niciodata la microunde, chiar nu am idee.

valika tonu
valika tonu (09 December 2013, 16:03)

 Salut,Lena, as vrea foarte mult sa incerk si eu acest minunat pandispan insa la moment nu am tava ka in pozele tale, as vrea sa te intreb daka pot sa il kok in tava de silikon.

lena
lena (09 December 2013, 16:11)

Sigur ca poti.

valika tonu
valika tonu (14 December 2013, 11:29)

 Uite ka l-am fakut si eu si a iesit o minunatie de torta din el,sotul meu mi-a pus nota 10 . Merci tare mult,Lena pt reteta

valika tonu
valika tonu (14 December 2013, 11:30)

 Iata si o poza ku torta mea

*****
marmaxnadruki (19 January 2014, 20:46)

 Super, merci frumos de reteta,niciodata nu mi-a iesit atat de pufos pandispanul. Super,voi folosi doar aceasta reteta.Bravo,felicitari pentru site.

 

marmaxnadruki (19 January 2014, 20:47)

 

Katrin
Katrin (10 February 2014, 14:37)

Si eu l-am facut aseara. E super pufosel, diseara il transform in Tort Diplomat :) 

Multumesc Lena! 

 

TanDi (14 March 2014, 09:04)

Buna ziua,Lena. Te deranjez cu o intrebare mai ciudata. Fiica-mea vrea tort roz. Oare pot sa pun putin suc de sfecla rosie in aluat sa iasa roz? Ai incercat vreodata sa colorezi in acest fel vreun blat de tort? Ideal (dupa ea) ar fi tortul roz cu crema de ciocolata  Multumesc frumos.

 

lena
lena (14 March 2014, 11:04)

Ehe, da stiu pofte din astea - si eu anul acesta am facut tort castel cu printesa.

Poti colora cu suc de sfecla, nu vei avea un roz foarte aprins si frumos dar satisfacator. La mine cu suc de sfecla se colora perfect doar crema de frisca - ciocolata si blatul aveau nuante mai palide, dupa copt rozul isi pierde din intensitate.

Sa-mi pui poza daca reusesti :)

Katrin
Katrin (14 March 2014, 15:00)

:) E frumos ca are cine ne cere. Si a mea mi-a cerut aseara sa ii fac desert, nu sa ii dau, ci sa ii fac :)) Le plac copiilor deserturile facute in casa, stiu eu ce e bun:) Asa ca pentru deseara am planuri grandioase, sa le fac un tortulet cu crema Ganache. 

Weekend placut tuturor! 

 

TanDi (14 March 2014, 20:52)

Acesta e ceea ce s-a vrut a fi tort roz cu ciocolata. Pandispanul l-am facut cu oua de tara ca sa iasa mai galben si am adaugat putin de tot sofran. Crema am facut-o cea din lapte cu ou in care am pus suc de sfecla rosie pana a capatat culoarea roz intens. Cred ca era mult mai potrivita crema din unt cu lapte condensat (la mine s-a inmuiat destul de tare pandispanul de la crema pe care am facut-o ), dar m-am gandit sa fac o crema mai putin grasa tinand cont ca am facut pt copil. Deasupra am facut glazura de ciocolata de la tortul "Ziua si noaptea". La frigider n-a stat decat 4 ore ca nu a avut fetita mea rabdare sa astepte pana a doua zi.

timotei
timotei (26 April 2014, 06:19)

 

timotei
timotei (26 April 2014, 06:21)

 Nustiu de ce nu a aparut poza prima data

timotei
timotei (27 April 2014, 08:47)

Nustiu carei problema dar nu pot incarca  poza,as vrea sa o postez sa conving fetele sal faca ca ii o reteta super.Daca nu apare si cuma poza te rog sa stegi comentariile mele

lena
lena (27 April 2014, 20:06)

Dupa ce am avut inainte de Paste atac asupra site-ului a trebuit sa lucram mai mult la el - din cauza asta acum apar mici probleme la anumite chestii. Incercam sa le rezolvam pe toate, sa-mi spui numa ce browser ne internet folosesti, vad ca pana la urma s-a incarcat poza, dar sa vedem daca mai apar probleme.

timotei
timotei (28 April 2014, 01:04)

 Safari folosesc

timotei
timotei (09 May 2014, 08:16)

 Le transform mîne in tortul lapte de pasare,sorry Lena nustiu de ce cînd incarc poza e ok dupa ce sa postat îi cu picioarele in sus,am încercat si cu alta dimensiuni si tot asa se primeste

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena