Biscuiti cu ovaz si migdale, de post

Nota 5 (1 voturi)
*****

  Inca o varianta pentru meniul de post si sanatos, sigur o sa va placa la toata familia, chiar si celor care tin la silueta sau nu postesc :)

In loc de migdale puteti folosi alune, caju, etc.

Ingrediente

Faina de ovaz
100 g
sau fulgi de ovaz macinati bine
Migdale
90 g
Zahar de trestie
80 g
sau zahar brun, sau zahar simplu
Faina de secara
50 g
daca nu aveti puneti faina alba
Ulei de masline
40 ml
Miere
40 g
Suc de lamaie
2 linguri
Suc de portocale, proaspat scurs
50 ml
puteti pune si suc din comert
Scortisoara
0.25 lingurite
daca aveti adaugati si nucsoara macinata

Pasi de urmat

1

Macinati putin migdalele, dar nu chiar faina, sa fie bucatele mai mici.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 1
2

Intr-un bol puneti faina de ovaz, migdalele, zaharul, faina de secara, scortisoara.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 2
3

Amestecati bine.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 3
4

Apoi adaugati restul ingredientelor si incepeti sa amestecati aluatul - pentru inceput puteti cu o lingura apoi cu mainile.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 4
5

Va fi un aluat mai lipicios, il lasati asa in bol.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 5
6

Rupeti cu mainile bucati mici de aluat, formati bilute si le turtiti usor - astfel formati biscuitii si aranjati intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 6
7

Coaceti biscuitii in cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 15-20 de minute. Oricum aveti grija la ei ca se fac f. repede - daca le tineti mai mult se vor arde si intari tare.

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 7
8

Si gata, serviti cu ce va place - lapte, ceai, cafea, etc. Sunt un mic dejun, desert sau snack sanatos si gustos.

Pofta Buna!

Biscuiti cu ovaz si migdale, de post - Pas 8
Cantitate: 500 g (15-20 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Sursa: e-retete.ro

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

*****
mickymro (15 March 2012, 16:44)

 buna reteta. Am si facut-o. Aveam de mult ingredientele si asteptam o reteta.. :) si am primit-o. Am pus si coaja de portocala, zahar vanilat. Au iesit putin cam acrisori pentru gustul meu din cauza lamaii, asa ca data viitoare pun mai multa miere. In loc de migdale cred ca ar merge si nuci sau alune, macinate fin. Eu am avut din comert un plic cu migdale macinate, fix 100 gr. Am crezut insa ca trebuie sa fie rumeniti si am gresit ca i-am lasat mai mult de 30 de minute. Nu s-au intarit prea tare, pentru ca au fost destul de grosi. Dezavantaj major: SUNT PREA PUTINI pentru cat de gustosi sunt. Bravo Lena!

Cornelia BB (05 July 2014, 15:29)

 Bune , Crocante , sanatoase si foarte delicioase 

Cornelia BB (05 July 2014, 15:32)

 Multumesc Lena ! 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena