Chec aperitiv cu cascaval si sunca

  Este o reteta inventata cam pe loc, la atelier - sa arat ca se poate face chec si dulce si sarat. De rezultat am fost surprinsa chiar si eu :) Toata lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos si delicios.

Acasa l-am repetat, am notat si masurat ingredientele(mai greu cu "ochiul" la incepatori:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteti sa imporvizati cu umplutura. Am facut pana acum cu sunca, cascaval, ciuperci/masline, dar puteti pune si alte legume, mezeluri, carne, etc.

Sotul a fost foarte impresionat si bucuros ca am gasit o alternativa buna la sandwich-urile de dimineata.

Ingrediente

Oua
3 buc
Sare
0.5 lingurite
Unt
100 g
Lapte batut/Iaurt/Chefir
150 g
Faina alba calitate superioara
150 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Cascaval clasic
100 g
Sunca
100 g
Ciuperci conservate
100 g
sau alte legume, acum am pus si masline

Pasi de urmat

1

Topiti untul si lasati sa se racoreasca.

Intr-un bol bateti ouale cu putina sare - nu trebuie mixer, le bateti usor cu telul.

2

Adaugati la oua untul - amestecati.

Apoi turnati iaurtul, din nou amestecati cu telul.

3

Si ultima merge faina si praful de copt - omogenizati bine cu  telul sa nu fie cocoloase.

4

Trebuie sa fie un aluat mai dens, ca o smantana groasa.

5

Si la urma se adauga cascavalul si sunca taiate cubulete, plus celelalte legume taiate rondele sau cuburi.

Amestecati cu o spatula sau lingura.

6

Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

7

Inainte sa-l scoateti din cuptor faceti testul scobitorii, daca iese curata il scoateti si lasati 15-20 de minute in tava.

8

Il scoateti din tava pe un fund si lasati sa se racoreasca complet - ar fi perfect sa-l taiati macar intr-o ora dupa ce s-a copt.

9

Il serviti cum va place - ca aperitiv la o masa mai festiva sau la un mic dejun in familie.

Este absolut perfect, chiar va recomand sa-l incercati.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (10-12 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 29

delfysis
cristina (delfysis) 13 mai 2016, 13:26

Data viitoare poate. 😀

Poza mea pentru reteta:
delfysis
cristina (delfysis) 13 mai 2016, 13:25

Doar ca poza nu merge sa o postez. . Hmm

delfysis
cristina (delfysis) 13 mai 2016, 13:23

Si asa a iesit... miroase bine si e tare bun...

Nota mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 01 dec 2015, 20:58

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 21 oct 2014, 14:54

Suuuperb si atat!!!Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 01 nov 2013, 12:26

Wow.wow.wow. Juri ca-i pizza.  L-am facut aseara, 2 forme mici de silicon,pe care le-am mancat calde ca era prea tarziu sa mai stau sa se raceasca. Daca erau mai condimentate era fix pizza. Din acesta inca azi nu am gustat-fiind vineri-dar maine precis.Am pus 2 fire de cabanos intregi asa de  design si e ok. Tare bine arata. (in "briose"  nu am avut). O sa mai fac si cu alte ingrediente. Multumesc Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
rov
rov 30 oct 2013, 21:33

Lena, o ora e foarte lunga... L-am scos din cuptor si ne uitam lung la el...

Poza mea pentru reteta:
llauretthe
Laura Mustaka (llauretthe) 19 mai 2012, 20:34

excelenta reteta si foarte tare acest site ! e prima data cand intru aic...imi place foarte mult ca sunt explicate detaliat retetele..cat despre acest chec,l am facut de 3 ori pana acum  :D va pun si o poza :) 

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 27 mar 2012, 21:44

Si aici o sectiune....

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 27 mar 2012, 21:42

Acest chec mi-a placut foarte mult  cand l-am gustat la atelierul de gatit . L-am facut si eu . Este un aperitiv minunat! 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile