Chec aperitiv cu cascaval si sunca

  Este o reteta inventata cam pe loc, la atelier - sa arat ca se poate face chec si dulce si sarat. De rezultat am fost surprinsa chiar si eu :) Toata lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos si delicios.

Acasa l-am repetat, am notat si masurat ingredientele(mai greu cu "ochiul" la incepatori:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteti sa imporvizati cu umplutura. Am facut pana acum cu sunca, cascaval, ciuperci/masline, dar puteti pune si alte legume, mezeluri, carne, etc.

Sotul a fost foarte impresionat si bucuros ca am gasit o alternativa buna la sandwich-urile de dimineata.

Ingrediente

Oua
3 buc
Sare
0.5 lingurite
Unt
100 g
Lapte batut/Iaurt/Chefir
150 g
Faina alba calitate superioara
150 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Cascaval clasic
100 g
Sunca
100 g
Ciuperci conservate
100 g
sau alte legume, acum am pus si masline

Pasi de urmat

1

Topiti untul si lasati sa se racoreasca.

Intr-un bol bateti ouale cu putina sare - nu trebuie mixer, le bateti usor cu telul.

2

Adaugati la oua untul - amestecati.

Apoi turnati iaurtul, din nou amestecati cu telul.

3

Si ultima merge faina si praful de copt - omogenizati bine cu  telul sa nu fie cocoloase.

4

Trebuie sa fie un aluat mai dens, ca o smantana groasa.

5

Si la urma se adauga cascavalul si sunca taiate cubulete, plus celelalte legume taiate rondele sau cuburi.

Amestecati cu o spatula sau lingura.

6

Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

7

Inainte sa-l scoateti din cuptor faceti testul scobitorii, daca iese curata il scoateti si lasati 15-20 de minute in tava.

8

Il scoateti din tava pe un fund si lasati sa se racoreasca complet - ar fi perfect sa-l taiati macar intr-o ora dupa ce s-a copt.

9

Il serviti cum va place - ca aperitiv la o masa mai festiva sau la un mic dejun in familie.

Este absolut perfect, chiar va recomand sa-l incercati.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (10-12 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

simona.blondy
simona.blondy 16 mar 2012, 10:26

Arata foarte bine,multzumim pentru retzeta :)  ,sa ai o zi frumoasa !

georgi
georgi 16 mar 2012, 16:29

cred ca ar merge si niste gogosar acru. ii da un aspect placut si un gust bun.am si eu o reteta cam la fel ca aceasta si ii pun si gogosar.

spiriduena
elena (spiriduena) 17 mar 2012, 01:16

Foarte bun checul.Eu mai pun ardei crud rosu, verde,taiat cubulete;oua fierte... sa fie cat mai colorat.

Nota mea pentru reteta:
CorinaB
CorinaB 24 mar 2012, 14:28

ce bun pare,trebuie sa il incerc si eu....

Geea
Geea 27 mar 2012, 21:42

Acest chec mi-a placut foarte mult  cand l-am gustat la atelierul de gatit . L-am facut si eu . Este un aperitiv minunat! 

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 27 mar 2012, 21:44

Si aici o sectiune....

Poza mea pentru reteta:
llauretthe
Laura Mustaka (llauretthe) 19 mai 2012, 20:34

excelenta reteta si foarte tare acest site ! e prima data cand intru aic...imi place foarte mult ca sunt explicate detaliat retetele..cat despre acest chec,l am facut de 3 ori pana acum  :D va pun si o poza :) 

Poza mea pentru reteta:
raisa
Raisa Miruna (raisa) 29 oct 2012, 00:28

L-am facut de cand era mica dupa reteta unei matusi, apoi dupa una gasita pe internet. Acum dupa reteta ta si comentariile utilizatorilor am gasit un aperitiv minunat vegetarian - in loc de sunca am pus doar legume diverse, ciuperci, masline, ardei. Si am turnat in forme de briose, au iesit minunat, crocante - mai multa coaja de rontait!

Nota mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 30 nov 2012, 21:53

delicios acest chec aperitiv ,are o textura foarte fina si merita incercat

 

Draculina969
Draculina969 27 ian 2013, 16:47

genial!

am facut 2 checuri aperitiv pt ziua nepotului meu....astept sa se raceasca...intr-un sfert de ora vin musafirii..

am ramas foarte placut surprinsa de mirosul checului...eu am adagat si marar si patrunjel uscati,piper si praf de usturoi:D

rov
rov 30 oct 2013, 21:33

Lena, o ora e foarte lunga... L-am scos din cuptor si ne uitam lung la el...

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 01 nov 2013, 12:26

Wow.wow.wow. Juri ca-i pizza.  L-am facut aseara, 2 forme mici de silicon,pe care le-am mancat calde ca era prea tarziu sa mai stau sa se raceasca. Daca erau mai condimentate era fix pizza. Din acesta inca azi nu am gustat-fiind vineri-dar maine precis.Am pus 2 fire de cabanos intregi asa de  design si e ok. Tare bine arata. (in "briose"  nu am avut). O sa mai fac si cu alte ingrediente. Multumesc Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 01 nov 2013, 12:29

Am scris am facut aseara (plus) 2 forme...si semnul oare nu apare? Deci am facut o tava de chec si in 2 forme de briose.Sa se inteleaga.

 

tiki
tiki 01 nov 2013, 12:29

Da,nu apare.

adela danciu
adela danciu 11 ian 2014, 10:52

ffffff bun si ce imi place ca e usor de facut...multumim pt retetele minunate!!!

 

adela la la
adela la la 10 mai 2014, 13:38

Minunata aceasta coptura!!!! MERSI!!!!!

Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 21 oct 2014, 14:54

Suuuperb si atat!!!Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
denilu
denilu 20 feb 2015, 23:18

Buna. As dori sa stiu daca se schimba cu ceva rezultatul, adica daca iese la fel de bun daca as rade cascavalul. Stiu ca pare o intrebare cam aiurea, dar te rog sa-mi raspunzi. Multumesc!

lena
Elena (lena) 21 feb 2015, 22:36

Nu iese la fel, gauricile din chec vor fi mai mici, sau nu vor fi deloc daca radeti cascavalul.

Silvia86
Silvia86 29 mar 2015, 14:37

Cat am cautat aceasta reteta!!! In sfarsit pot sa o fac si eu! Multumim pentru minunatele retete! Ingredientele sunt pentru o tava de chec sau doua?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 30 mar 2015, 14:09

Pentru o tava de chec.

Viorica B
Viorica B 25 mai 2015, 13:24

buna ,eu sunt prima data pe acest site,mi-a placut mult acest chec,am o intrebare spuneti-mi va rog daca pun margarina de casa in loc de unt nu voi strica nimic la receta?! ms

lena
Elena (lena) 28 mai 2015, 19:56

Merge si margarina.

Svetlana O
Svetlana O 21 oct 2015, 19:19

scrie 3 aoua, pe poza se vad patru?

piti
Daniela (piti) 01 dec 2015, 20:58

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 03 apr 2016, 11:36

Buna Lena. Reteta asta merge si in masina de facut paine? Cu cantitatile calculate  pentru 750 g cat am eu minim .Ma poti orienta in privinta retetelor care le pot face?Am intrat pe forum dar nu mi s-a raspuns. Multumesc! Reteta asta pare fff buna.

lena
Elena (lena) 03 apr 2016, 15:56

Da, pe Forum mai greu acum, il vom scoate ca sa nu incurce mai mult utilizatorii.

Cred ca merge si in masina de paine, la programul de chec.

CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 04 apr 2016, 20:43

Multumesc.