Chec aperitiv cu cascaval si sunca

Nota 5 (4 voturi)
*****

  Este o reteta inventata cam pe loc, la atelier - sa arat ca se poate face chec si dulce si sarat. De rezultat am fost surprinsa chiar si eu :) Toata lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos si delicios.

Acasa l-am repetat, am notat si masurat ingredientele(mai greu cu "ochiul" la incepatori:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteti sa imporvizati cu umplutura. Am facut pana acum cu sunca, cascaval, ciuperci/masline, dar puteti pune si alte legume, mezeluri, carne, etc.

Sotul a fost foarte impresionat si bucuros ca am gasit o alternativa buna la sandwich-urile de dimineata.

Ingrediente

Oua
3 buc
Sare
0.5 lingurite
Unt
100 g
Lapte batut/Iaurt/Chefir
150 g
Faina alba calitate superioara
150 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Cascaval clasic
100 g
Sunca
100 g
Ciuperci conservate
100 g
sau alte legume, acum am pus si masline

Pasi de urmat

1

Topiti untul si lasati sa se racoreasca.

Intr-un bol bateti ouale cu putina sare - nu trebuie mixer, le bateti usor cu telul.

Chec aperitiv cu cascaval si sunca - Pas 1
2

Adaugati la oua untul - amestecati.

Apoi turnati iaurtul, din nou amestecati cu telul.

Chec aperitiv cu cascaval si sunca - Pas 2
3

Si ultima merge faina si praful de copt - omogenizati bine cu  telul sa nu fie cocoloase.

Chec aperitiv cu cascaval si sunca - Pas 3
4

Trebuie sa fie un aluat mai dens, ca o smantana groasa.

Chec aperitiv cu cascaval si sunca - Pas 4
5

Si la urma se adauga cascavalul si sunca taiate cubulete, plus celelalte legume taiate rondele sau cuburi.

Amestecati cu o spatula sau lingura.

Chec aperitiv cu cascaval si sunca - Pas 5
6

Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Chec aperitiv cu cascaval si sunca - Pas 6
7

Inainte sa-l scoateti din cuptor faceti testul scobitorii, daca iese curata il scoateti si lasati 15-20 de minute in tava.

Chec aperitiv cu cascaval si sunca - Pas 7
8

Il scoateti din tava pe un fund si lasati sa se racoreasca complet - ar fi perfect sa-l taiati macar intr-o ora dupa ce s-a copt.

Chec aperitiv cu cascaval si sunca - Pas 8
9

Il serviti cum va place - ca aperitiv la o masa mai festiva sau la un mic dejun in familie.

Este absolut perfect, chiar va recomand sa-l incercati.

Pofta Buna!

Chec aperitiv cu cascaval si sunca - Pas 9
Cantitate: 500 g (10-12 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

simona.blondy
simona.blondy (16 March 2012, 10:26)

Arata foarte bine,multzumim pentru retzeta :)  ,sa ai o zi frumoasa !

georgi (16 March 2012, 16:29)

cred ca ar merge si niste gogosar acru. ii da un aspect placut si un gust bun.am si eu o reteta cam la fel ca aceasta si ii pun si gogosar.

spiriduena
*****
spiriduena (17 March 2012, 01:16)

 Foarte bun checul.Eu mai pun ardei crud rosu, verde,taiat cubulete;oua fierte... sa fie cat mai colorat.

CorinaB
CorinaB (24 March 2012, 14:28)

ce bun pare,trebuie sa il incerc si eu....

Geea
Geea (27 March 2012, 21:42)

 Acest chec mi-a placut foarte mult  cand l-am gustat la atelierul de gatit . L-am facut si eu . Este un aperitiv minunat! 

Geea
Geea (27 March 2012, 21:44)

 Si aici o sectiune....

llauretthe
llauretthe (19 May 2012, 20:34)

excelenta reteta si foarte tare acest site ! e prima data cand intru aic...imi place foarte mult ca sunt explicate detaliat retetele..cat despre acest chec,l am facut de 3 ori pana acum  :D va pun si o poza :) 

raisa
*****
raisa (29 October 2012, 00:28)

L-am facut de cand era mica dupa reteta unei matusi, apoi dupa una gasita pe internet. Acum dupa reteta ta si comentariile utilizatorilor am gasit un aperitiv minunat vegetarian - in loc de sunca am pus doar legume diverse, ciuperci, masline, ardei. Si am turnat in forme de briose, au iesit minunat, crocante - mai multa coaja de rontait!

merryy4ever (30 November 2012, 21:53)

delicios acest chec aperitiv ,are o textura foarte fina si merita incercat

 

Draculina969
Draculina969 (27 January 2013, 16:47)

genial!

am facut 2 checuri aperitiv pt ziua nepotului meu....astept sa se raceasca...intr-un sfert de ora vin musafirii..

am ramas foarte placut surprinsa de mirosul checului...eu am adagat si marar si patrunjel uscati,piper si praf de usturoi:D

rov (30 October 2013, 21:33)

Lena, o ora e foarte lunga... L-am scos din cuptor si ne uitam lung la el...

tiki
*****
tiki (01 November 2013, 12:26)

    Wow.wow.wow. Juri ca-i pizza.  L-am facut aseara, 2 forme mici de silicon,pe care le-am mancat calde ca era prea tarziu sa mai stau sa se raceasca. Daca erau mai condimentate era fix pizza. Din acesta inca azi nu am gustat-fiind vineri-dar maine precis.Am pus 2 fire de cabanos intregi asa de  design si e ok. Tare bine arata. (in "briose"  nu am avut). O sa mai fac si cu alte ingrediente. Multumesc Pupici.

tiki
tiki (01 November 2013, 12:29)

Am scris am facut aseara (plus) 2 forme...si semnul oare nu apare? Deci am facut o tava de chec si in 2 forme de briose.Sa se inteleaga.

 

tiki
tiki (01 November 2013, 12:29)

 Da,nu apare.

adela danciu (11 January 2014, 10:52)

ffffff bun si ce imi place ca e usor de facut...multumim pt retetele minunate!!!

 

adela la la
adela la la (10 May 2014, 13:38)

 Minunata aceasta coptura!!!! MERSI!!!!!

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena