Biscuitei de casa cu untura

reteta postata de

Este o reteta foarte cunoscuta si veche. Mama obisnuia sa.mi faca acesti biscuiti cand eram mai mica, si erau foarte bine veniti atunci cand aveam pofte de ceva dulce. Va recomand sa.i incercati, deoarece sunt gustosi si devin din ce in ce mai buni pe zi ce trece ! 

Ingrediente

Oua
1 buc
Zahar
120 g
Untura
450 g
Faina
800 g
Se mai adauga, daca este necesar, cand se framanta aluatul.
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
nestins
Sare
1 lingurite
Sau mai putin, depinde de gust.
Esenta de vanilie/lamaie
2 buc
Eu am pus 2, dar puteti pune si 3 daca doriti mai aromat.
Zahar vanilat
1 buc
Coaja de portocala rasa
2 linguri

Pasi de urmat

1

Se pregatesc ingredientele.

2

Se adauga oul, zaharul, untura,  sarea, bicarbonatul de sodiu, esenta de vanilie/lamaie, zaharul vanilat si coaja de portocala rasa, intr.un bol, pentru a se amesteca.

3

Dupa ce omogenizam compozitia, adaugam faina si framantam aluatul. Daca este necesar se poate adauga si apa pentru a face aluatul mai modelabil. 

4

Se modeleaza biscuitii, dupa imaginatie. Eu le.am facut forma clasica si i.am pus intr.o tava, pe hartie de copt. Se pun in cuptor pentru 20-15 minute, la foc mediu.

5

Ii verificati mereu, sa nu se arda pe margini. Si aici o poza cu ei scosi din cuptor.

6

Rezultatul este un platou zdravan cu biscuitei. Pofta buna !!

Cantitate: 2 kg (aproximativ)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

cofetar (04 October 2013, 18:24)

 Adevaratii biscuiti de casa, foarte buna reteta si foarte usor de urmat instructiunile. 

brindusa (25 February 2014, 22:21)

 dar o reteta de biscuiti fara untura, cu unt, margarina sau ulei gasesc la tine Lena?

lena
lena (26 February 2014, 11:19)

Incearca la Sectiunea de Biscuiti.

emmaaria (03 March 2015, 02:08)
Buna seara! Urmaresc si gatesc dupa retetele dvs mai ales painea de casa , sunt fermecata de tot ce e aici. Vreau sa fac acestu biscuiti dar nu am 450 gr de untura sj nici nu vreau sa fac asa multi. Pot sa injumatatesc cantitatea ingredientelor si sa iasa ceva?
emmaaria (03 March 2015, 02:09)
Scuzati greselile , tastatura telefonului e f sensibila :)
lena
lena (03 March 2015, 08:40)
Anume reteta de aici nu-mi apartine, dar sigur merge si in jumate.