Biscuitei de casa cu untura

D
Biscuitei de casa cu untura

Este o reteta foarte cunoscuta si veche. Mama obisnuia sa.mi faca acesti biscuiti cand eram mai mica, si erau foarte bine veniti atunci cand aveam pofte de ceva dulce. Va recomand sa.i incercati, deoarece sunt gustosi si devin din ce in ce mai buni pe zi ce trece !

Ingrediente

Oua
1 buc
Zahar
120 g
Untura
450 g
Faina
800 g
Se mai adauga, daca este necesar, cand se framanta aluatul.
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
nestins
Sare
1 lingurita
Sau mai putin, depinde de gust.
Esenta de vanilie/lamaie
2 buc
Eu am pus 2, dar puteti pune si 3 daca doriti mai aromat.
Zahar vanilat
1 buc
Coaja de portocala rasa
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Se pregatesc ingredientele.

Biscuitei de casa cu untura - Pas 1
Pas 2

Se adauga oul, zaharul, untura,  sarea, bicarbonatul de sodiu, esenta de vanilie/lamaie, zaharul vanilat si coaja de portocala rasa, intr.un bol, pentru a se amesteca.

Biscuitei de casa cu untura - Pas 2
Pas 3

Dupa ce omogenizam compozitia, adaugam faina si framantam aluatul. Daca este necesar se poate adauga si apa pentru a face aluatul mai modelabil. 

Biscuitei de casa cu untura - Pas 3
Pas 4

Se modeleaza biscuitii, dupa imaginatie. Eu le.am facut forma clasica si i.am pus intr.o tava, pe hartie de copt. Se pun in cuptor pentru 20-15 minute, la foc mediu.

Biscuitei de casa cu untura - Pas 4
Pas 5

Ii verificati mereu, sa nu se arda pe margini. Si aici o poza cu ei scosi din cuptor.

Biscuitei de casa cu untura - Pas 5
Pas 6

Rezultatul este un platou zdravan cu biscuitei. Pofta buna !!

Biscuitei de casa cu untura - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (aproximativ)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

cofetar
cofetar 04 Oct 2013, 18:24

Adevaratii biscuiti de casa, foarte buna reteta si foarte usor de urmat instructiunile. 

Nota mea pentru reteta:
brindusa
brindusa 25 Feb 2014, 22:21

dar o reteta de biscuiti fara untura, cu unt, margarina sau ulei gasesc la tine Lena?

lena
Elena (lena) brindusa 26 Feb 2014, 11:19

Incearca la Sectiunea de Biscuiti.

emmaaria
emmaaria 03 Mar 2015, 02:08

Buna seara! Urmaresc si gatesc dupa retetele dvs mai ales painea de casa , sunt fermecata de tot ce e aici. Vreau sa fac acestu biscuiti dar nu am 450 gr de untura sj nici nu vreau sa fac asa multi. Pot sa injumatatesc cantitatea ingredientelor si sa iasa ceva?

emmaaria
emmaaria 03 Mar 2015, 02:09

Scuzati greselile , tastatura telefonului e f sensibila :)

lena
Elena (lena) 03 Mar 2015, 08:40

Anume reteta de aici nu-mi apartine, dar sigur merge si in jumate.

Alexandra c
Alexandra c 07 Jul 2015, 08:33

Groznic! aluatul e foarte sfaramicios,iar cantitatea  de untura e prea mare astfel incat devin gretosi dupa 2 biscuiti mancati. Daca nu aveti putina experienta in prepararea biscuitilor nu ii faceti, nu o sa va  iasa.

Vasile-CameliaHojda434
Vasile-Camelia Hojda (Vasile-CameliaHojda434) 10 Dec 2016, 21:53

da! cred ca untura e multa la faina din reteta,dupa mine 0,250 untura e suficienta ,iar daca trebuie se poate adauga smantana in loc de apa,ne facea mama cand eram copii,dar ea punea o cana de untura si 3 de faina .