Paste cu ciuperci, sunca si sos alb

reteta postata de
Nota 5 (1 voturi)
*****

Este o reteta extraordinar de gustoasa. Sunt pastele mele preferate si va recomand sa le incercati cu incredere !   

Ingrediente

Ceapa alba
3 buc
De marime medie
Sunca/Pastrama
150 g
Ciuperci albe proaspete
400 g
Puteti sa folositi si ciuperci din conserva
Faina alba
1 linguri
Nu mai mult, deoarece se va ingrosa sosul
catei de usturoi
3 buc
Paste
350 g
Oregano
1 lingurite
cimbru
1 lingurite
Puteti sa mai adaugati si alte condimente ( maghiran, busuioc, ienibahar)
sare si piper
1 lingurite
Verificati dupa gust
Cascaval
200 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele: tocati ceapa, taiati bucatele usturoiul, ciupercile, sunculita (eu am pus pastrama, deoarece asta am avut in frigider) si razuiti cascavalul.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 1
2

Puneti la calit ceapa cu putina sare presarata si o lasati acolo, pana devine aurie.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 2
3

Intre timp, pregatiti sosul alb: Puneti smantana intr-un bol, si peste ea adaugati condimentele(sare, piper, cimbru, oregano) si lingura de faina. Se amesteca bine compozitia cu o furculita, pana se omogenizeaza.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 3
4

Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga sunculita si usturoiul, apoi se amesteca bine. Se pune capacul si se lasa la un foc potrivit 5 minute, pentru a se impregna aroma suncii si a usturoiului in ceapa.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 4
5

Ciupercile curatate si taiate bucatele se adauga la ceapa si sunculita calite,se amesteca si totul se lasa la un foc mic pentru a avea timp ciupercile sa isi lase zeama, cea care da gustul sosului,si, bineinteles se pune capacul.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 5
5

Se ia o oala potrivita(3-4 litri) si se pune apa pana la jumatate apoi se da la foc mare pentru a fierbe mai repede. Se adauaga jumatate de lingurita de sare si o lingurita de ulei.Cand incepe se fiarba se pun pastele si se lasa la un foc mai potrivit aprox 7-10 min. La final, se dau printr.un jet de apa rece, pentru a nu se lipi intre ele.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 5
6

Peste ceapa, sunca si ciuperci, care fierbeau la un foc mic, se toarna sosul alb . Se mai lasa 2-3 minute la foc mic, apoi se stinge si se lasa tigaia acoperita de capac.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 6
7

Si aici o poza cu aspectul final al compozitiei.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 7
8

Pe o farfurie se adauga cateva paste si apoi se pune niste cascaval ras. Peste acesta se va adauga sosul alb cu cipercile si sunculita, care vor topi cascavalul.

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 8
9

O portie delicioasa de paste, este rezultatul muncii de mai devreme. 

Pofta buna !!

Paste cu ciuperci, sunca si sos alb - Pas 9
Cantitate: 1500 g (4 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lavi1 (10 July 2012, 19:16)

Arata foarte bine pastele acestea si vreau le incerc si eu! Am o singura intrebare, cam cata smantana sa pun? Multumesc!

 

Dianna (25 August 2012, 21:09)

 Cam 200 gr :D

*****
Cristinka (12 October 2013, 22:22)

arata bine shi sunt foarte delicioase...shi cu piept de pui la fel de buna, numai ca carnea de pui se prajeshte in prealabil!!!

 

berzelius (15 May 2014, 21:37)

 Pai smantana nu e trecuta la ingrediente! Si sosul alb nu ar trebui sa fie un fel de bechamel?Iar daca am dreptate,ce ai facut tu acolo ,  numai bechamel nu e!

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena