Paste cu ciuperci, sunca si sos alb

reteta postata de

Este o reteta extraordinar de gustoasa. Sunt pastele mele preferate si va recomand sa le incercati cu incredere !   

Ingrediente

Ceapa alba
3 buc
De marime medie
Sunca/Pastrama
150 g
Ciuperci albe proaspete
400 g
Puteti sa folositi si ciuperci din conserva
Faina alba
1 linguri
Nu mai mult, deoarece se va ingrosa sosul
catei de usturoi
3 buc
Paste
350 g
Oregano
1 lingurite
cimbru
1 lingurite
Puteti sa mai adaugati si alte condimente ( maghiran, busuioc, ienibahar)
sare si piper
1 lingurite
Verificati dupa gust
Cascaval
200 g

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele: tocati ceapa, taiati bucatele usturoiul, ciupercile, sunculita (eu am pus pastrama, deoarece asta am avut in frigider) si razuiti cascavalul.

2

Puneti la calit ceapa cu putina sare presarata si o lasati acolo, pana devine aurie.

3

Intre timp, pregatiti sosul alb: Puneti smantana intr-un bol, si peste ea adaugati condimentele(sare, piper, cimbru, oregano) si lingura de faina. Se amesteca bine compozitia cu o furculita, pana se omogenizeaza.

4

Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga sunculita si usturoiul, apoi se amesteca bine. Se pune capacul si se lasa la un foc potrivit 5 minute, pentru a se impregna aroma suncii si a usturoiului in ceapa.

5

Ciupercile curatate si taiate bucatele se adauga la ceapa si sunculita calite,se amesteca si totul se lasa la un foc mic pentru a avea timp ciupercile sa isi lase zeama, cea care da gustul sosului,si, bineinteles se pune capacul.

5

Se ia o oala potrivita(3-4 litri) si se pune apa pana la jumatate apoi se da la foc mare pentru a fierbe mai repede. Se adauaga jumatate de lingurita de sare si o lingurita de ulei.Cand incepe se fiarba se pun pastele si se lasa la un foc mai potrivit aprox 7-10 min. La final, se dau printr.un jet de apa rece, pentru a nu se lipi intre ele.

6

Peste ceapa, sunca si ciuperci, care fierbeau la un foc mic, se toarna sosul alb . Se mai lasa 2-3 minute la foc mic, apoi se stinge si se lasa tigaia acoperita de capac.

7

Si aici o poza cu aspectul final al compozitiei.

8

Pe o farfurie se adauga cateva paste si apoi se pune niste cascaval ras. Peste acesta se va adauga sosul alb cu cipercile si sunculita, care vor topi cascavalul.

9

O portie delicioasa de paste, este rezultatul muncii de mai devreme. 

Pofta buna !!

Cantitate: 1500 g (4 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lavi1 (10 July 2012, 19:16)

Arata foarte bine pastele acestea si vreau le incerc si eu! Am o singura intrebare, cam cata smantana sa pun? Multumesc!

 

Dianna (25 August 2012, 21:09)

 Cam 200 gr :D

Cristinka (12 October 2013, 22:22)

arata bine shi sunt foarte delicioase...shi cu piept de pui la fel de buna, numai ca carnea de pui se prajeshte in prealabil!!!

 

berzelius (15 May 2014, 21:37)

 Pai smantana nu e trecuta la ingrediente! Si sosul alb nu ar trebui sa fie un fel de bechamel?Iar daca am dreptate,ce ai facut tu acolo ,  numai bechamel nu e!

catalya (22 September 2014, 14:34)
sunt foarte bune , incercatile
Sorin06 (09 October 2014, 04:40)
Foarte gustoasă și foarte săţioasă!! Felicitări!
ina09-07-87 (19 November 2014, 22:35)

am facut si eu, foaarte gustoase au iesit, multumesc !!!!!!!!!!!!!!