Prajituri "Placere"

reteta postata de

Niste prajiturele absolut deosebite si delicioase.Chiar e o placere sa le mananci.

Baza acestor prajituri o constituie aluatul de la fursecurile " Poveste", pe care de asemenea le gasiti la "retetele utilizatorilor" de pe site. De fapt cele  doua retete se completeaza, la prima se folosesc 4 galbenusuri, la cea de-a doua - 4 albusuri.Puteti sa nu va complicati cu cosuletele-minitarte si sa le faceti cu biscuiti, rezultatul este acelasi.

Nu se fac deloc greu. Eu aveam o retinere in privinta bezelei, dar se face foarte usor si mi-a iesit din prima, fara probleme. Aceasta bezea se numeste elvetiana si se face la cald, din ea se fac si bezelele la cuptor, inca nu am incercat. Dar in aceasta reteta se foloseste ca atare, ca si crema. Se poate folosi si la umplerea torturilor.

Va recomand sa le incercat cat mai repede,  se topesc in gura pur si simplu.

Ca si o observatie, deoarece ies destul de multe, circa 40 bucati, eu le fac, de obicei, din jumatate de ingrediente.

Ingrediente

Pentru biscuiti/cosulete:unt
150 g
Galbenusuri
4 buc
Zahar
150 g
Faina
2 pah
de 250 ml
praf copt
1 lingurite
Pentru bezeaua-crema:albusuri
4 buc
Zahar
150 g
daca va place mai dulce,puneti 200 gr
vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Pregatim mai intai baza prajiturelelor. Aceasta poate fi sub forma de biscuiti sau cosulete-minitarte.

Pentru aluat,untul la temperatura camerei il bati cu zahar pana se innalbeste.

2

Adaugam galbenusurile si batem bine, apoi adaugam faina plus praful de copt.Aluatul trebuie sa fie dens, dar moale in acelasi timp.


3

De-aici incolo,putem sa procedam in 3 moduri:

1) fie punem aluatul pe o pelicula alimentara, il facem sul , ca un salam, il dam la rece in congelator pentru o jumatate de ora, apoi il scoatem si taiem felii potrivite pe care le coacem la foc mediu.

2)dam aluatul la congelator asa cum este, bila,apoi dupa o jumatate de ora, il scoatem, il intindem nu foarte subtire si taiem biscuitii cu o forma rotunda

3)il punem la congelator de asemenea pentru o jumatate de ora, apoi il intindem, taiem cu o forma si-l punem sa se coaca in formele de minitarte.

Eu am incercat a 2-a si a 3-a variante. Cea de-a doua mi se pare mai usoara,iar rezultatul este aproximativ la fel.Daca vreti niste prajiturele mai mici, faceti a doua varianta.

4

Acum ne ocupam de crema sau , mai bine zis bezeaua elvetiana.

Pui albusurile,zaharul si vanilia intr-un castronel de plastic.Amesteci. Pui castronelul pe o cratita cu apa clocotinda.Deci cratita este ceva mai mica decat castronelul,ca fundul acestuia sa nu ajunga la apa, sa fie chiar o baie de aburi.

 

5

Pe baia de aburi, bati albusurile cu mixerul la treapta superioara 5 min, dupa ceas. Trebuie sa va iasa o bezea densa, neteda si lucioasa, si de asemenea sa-si tina bine forma.Daca mai e nevoie, o mai puteti bate inca vreo 2 min,nu mai mult ,pe masa.

6

O puneti la rece, la frigider, sa se raceasca, abia apoi umpleti cu ajutorul unui posh biscuitii


7

sau cosuletele.

Prajiturile se pastreaza in frigider.

8

O veder de aproape, ca sa va fac si mai multa pofta

 

Cantitate: 40 buc ()
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 50 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

-Adelina- (27 December 2012, 11:44)

As dori sa fac aceste prajiturele,dar am o intrebare:bezeaua ramane umeda sau se usuca cand sta la rece?multumesc

lena
lena (27 December 2012, 12:10)

Bezeaua ramane umeda aici, se foloseste in loc de crema.

-Adelina- (27 December 2012, 12:41)

Am inteles,multumesc pt. raspuns,o sa le incerc saptamana aceasta.

tanicelu (05 October 2013, 12:57)

am incercat reteta mai demult si mi-a placut enorm. sint exact ca cele din comert doar ca stiu ce pun in ele. dintr-o portie s-au primit destul de multe. am savurat cu sotul vreo citeva zile! multumesc mult pentru reteta!!!!