Covrigei cu telemea

reteta postata de
Nota 0 ( voturi)
*****

Sunt cei mai buni covrigei sarati pe care i-am mancat pana acum.

Dar, aveti de "muncit" la ei - ies atat de multi, in jur de 120, ca la un moment dat (cam pe la a patra tava) m-am saturat  sa-i  tot  fac si am zis ca, continui si maine, deci, am bagat  frumos restul de aluat in frigider. Nu mi-a mers, peste o jumatate de ora nu mai ramasese niciun covrigel si a trebuit sa ma apuc din nou, asta ca sa va dati seama cat sunt de buni. Sunt crocanti, usor sarati (am adaugat putina sare, ca era telemeaua cam sarata) si mult, mult mai buni decat cei cumparati.

Ingrediente

ou
1 buc
plus un galbenus pentru uns deasupra
Unt
125 g
telemea
100 g
eu am avut de vaca
Lapte
125 ml
Drojdie proaspata
12 g
jumatate de cubulet
Zahar
5 g
1/2 lingurita
Sare
3 g
1/2 lingurita sare sau mai putin, daca telemeaua este sarata - un varf de lingurita
mac,susan,praf de usturoi
1 lingurite
optional,ce va place

Pasi de urmat

1

Incalzesti putin laptele,in care adaugi o jumatate de lingurita de zahar si drojdia. Amesteci pana dizolvi toata drojdia


Covrigei cu telemea - Pas 1
2

Intr-un castron mai adanc pui pe rand oul, untul moale,telemeaua rasa,sarea si mixezi


Covrigei cu telemea - Pas 2
3

Adaugi si laptele cu drojdia.Mixezi bine.

 

Covrigei cu telemea - Pas 3
4

Adaugi faina si amesteci cu lingura,apoi framanti cu miinile pana obtii un aluat ce se dezlipeste de pe marginile vasului. Posibil sa-ti mai trebuiasca putina faina


Covrigei cu telemea - Pas 4
5

Lasi 40-50 min. sa creasca.

 

Covrigei cu telemea - Pas 5
6

Intinzi o foaie de vreo 3 mm, nu prea groasa, ca sa fie covrigeii crocanti


Covrigei cu telemea - Pas 6
7

Decupezi covrigeii cu forma speciala sii pui in tava pe hartie de copt


Covrigei cu telemea - Pas 7
8

Ii ungi cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte sau cu ou batut, si-i presori cu mac sau ce-ti place


Covrigei cu telemea - Pas 8
9

II coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc si sunt crocanti (vreo 15-20 min)


Covrigei cu telemea - Pas 9
Cantitate: 120 buc ()
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (08 April 2012, 20:46)

Angela, vrea si o poza cu forma de taiat covrigeiii! Mi-ai facut pofta, trebuie neaparat sa-mi iau si eu

crismi (25 April 2012, 22:46)

Uite aici forma, am gasit-o intamplator intr-un magazin de casnice de cartier.

sanda-anka (20 November 2013, 16:53)

 As incerca si io reteta caci arata f.bn,dar as vrea sa stiu si eu cata faina ai pus ca nu vad sa apara in incredientele de mai sus.multumesc!

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena