Chec cu miere, nuci si mere

Am facut aceasta reteta prima data si am ramas foarte impresionata - si nu numai eu :)

Este foarte pufos, cu aroma de miere, bucatele crocante de nuci si de mere aromate. Neaparat o sa-l fac cat mai des pentru familia mea - sotul mi-o spus ca este cel mai bun chec pe care l-am facut vreodata :)

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
210 g
Praf de copt
1.25 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Adica 1/4 de lingurita
Oua
2 buc
Zahar
100 g
Ulei de floarea soarelui
120 ml
Miere de albine
60 ml
miere lichida nu zaharisita
Lamaie
1 buc
Mere Ionatan
2 buc
Nuci
1 pah

Pasi de urmat

1

Intr-un castron, amestecati bine faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.

2

Intr-un alt castronel bateti 2 oua si adaugati zaharul.

3

Cu un mixer bateti ouale cu zaharul, aproximativ 3-5 min pana se fac spuma alba.

4

Masurati cu un pahar gradat uleiul, il turnati in compozitia de oua cu zahar. Apoi masurati mierea(neaparat trebuie sa fie miere lichida), o adaugati si pe ea.

Ar fi bine sa respectati ordinea aceasta - mai intai uleiul apoi mierea, in asa fel mierea nu se lipeste de peretii paharului si o turnati usor.

5

Apoi radeti coaja de la o lamaie, in compozitia de oua, zahar, ulei si miere. Amestecati bine.

6

Intr-un pahar amestecati 2 linguri de suc de lamaie cu 2 linguri de apa.

Puneti mixerul la viteza mica si in 3 runde adaugati in compozitia de oua, cate 1/3 din sucul de lamaie - bateti bine, apoi 1/3 din compozitia de faina, bateti. Si tot asa pana terminati sucul de lamaie si amestecul de faina. Va iesi un aluat ca o smantana mai groasa.

7

Merele le spalati, curatati, taiati cubulete.

Nucile le taiati marunt.

Aceastea  2 le adaugati in aluat. Amestecati bine.

8

Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda de 26-28 cm. Ungeti cu putin ulei peretii tavii.

9

Puneti aluatul in tava, dati la cuptor la temperatura medie pana se rumeneste - aproximativ 30-40 de min.

10

Il scoateti din cuptor, verificati cu o scobitoare daca este gata. Lasati sa se racoreasca 10 min.

11

Il scoateti din tava, presarati zahar pudra, lasati sa se raceasca putin.

Este bun si cald si rece.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (6-7 felii bune)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (8 voturi)
Sursa: blogul Ayn

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

Maya2508
Angela (Maya2508) 08 apr 2016, 21:40

Se topește in gura, a iesit de 10. Multumim pt recetele tale si rabdarea cu care lamuresti fiecare pas.

Dony
Dony 22 oct 2015, 16:05

Am facut si eu aceasta reteta si este foarte gustoasaa...

multumesc!

Poza mea pentru reteta:
Sandra86
Sandra (Sandra86) 18 oct 2015, 18:03

iata si o dovada, putin l-am rumenit deasupra si l-am acoperit cu smintina dulce.

Poza mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 24 ian 2015, 23:37

aici si o sectie cum arata inside :)

 

Poza mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 24 ian 2015, 23:30

Concluzie: E O Bunatate de chec, as zice si eu ca sotul tau Lena, e cel mai bun din cite am incercat. Deci pe nota 10, pufos si foarte aromat si gustos. Aici si poza, eu am facut si crema din smintana cu zahar si sa primit un tort delicios., am zis sa incerc ca am presupus ca o sa le gustos si asa si a fost!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 21 oct 2013, 09:55

Foarte buuuun!

Poza mea pentru reteta:
hanna
hanna 14 sep 2013, 16:15

Corina S.-si mie mi-a iesit sfaramicios/moale dar mie asa-mi place,e foarte delicios,mai inainte l-am scos din cuptor! ms Lena de reteta!

Poza mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 04 dec 2012, 19:11

Buna Lena,in sfirsit am reusit si eu sa-mi fac un cont aici pe site-ul tau...demult vreau sa-ti spun ca ai un site excelent,atit de detailat si clar explici ce si cum trebuie de facut ca nu are cum sa nu-ti iasa ceva...cite retete am facut de pe site-ul tau toate mi-au iesit...de 100 ori,BRAVO,BRAVO si iar BRAVO!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elena.M
Elena (Elena.M) 18 feb 2012, 19:29

E super buna acest chec.Singura mea greseala a fost ca am uitat sa pun nuca.Repet reteta nu-i bai.Oricum a iesit un chec de exceptie.Citez cum ma laudat mamaia "Jos palaria"!!!Deci e buna.Merci Lena.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 23:05

Foarte usor de facut! L-am servit cu dulceata de portocale care in combinatie cu merele creaza o senzatie gustativa extrem de delicioasa! Mmmmmmmmmm!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile