Chec cu miere, nuci si mere

Am facut aceasta reteta prima data si am ramas foarte impresionata - si nu numai eu :)

Este foarte pufos, cu aroma de miere, bucatele crocante de nuci si de mere aromate. Neaparat o sa-l fac cat mai des pentru familia mea - sotul mi-o spus ca este cel mai bun chec pe care l-am facut vreodata :)

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
210 g
Praf de copt
1.25 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
Sare
0.25 lingurite
Adica 1/4 de lingurita
Oua
2 buc
Zahar
100 g
Ulei de floarea soarelui
120 ml
Miere de albine
60 ml
miere lichida nu zaharisita
Lamaie
1 buc
Mere Ionatan
2 buc
Nuci
1 pah

Pasi de urmat

1

Intr-un castron, amestecati bine faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.

2

Intr-un alt castronel bateti 2 oua si adaugati zaharul.

3

Cu un mixer bateti ouale cu zaharul, aproximativ 3-5 min pana se fac spuma alba.

4

Masurati cu un pahar gradat uleiul, il turnati in compozitia de oua cu zahar. Apoi masurati mierea(neaparat trebuie sa fie miere lichida), o adaugati si pe ea.

Ar fi bine sa respectati ordinea aceasta - mai intai uleiul apoi mierea, in asa fel mierea nu se lipeste de peretii paharului si o turnati usor.

5

Apoi radeti coaja de la o lamaie, in compozitia de oua, zahar, ulei si miere. Amestecati bine.

6

Intr-un pahar amestecati 2 linguri de suc de lamaie cu 2 linguri de apa.

Puneti mixerul la viteza mica si in 3 runde adaugati in compozitia de oua, cate 1/3 din sucul de lamaie - bateti bine, apoi 1/3 din compozitia de faina, bateti. Si tot asa pana terminati sucul de lamaie si amestecul de faina. Va iesi un aluat ca o smantana mai groasa.

7

Merele le spalati, curatati, taiati cubulete.

Nucile le taiati marunt.

Aceastea  2 le adaugati in aluat. Amestecati bine.

8

Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda de 26-28 cm. Ungeti cu putin ulei peretii tavii.

9

Puneti aluatul in tava, dati la cuptor la temperatura medie pana se rumeneste - aproximativ 30-40 de min.

10

Il scoateti din cuptor, verificati cu o scobitoare daca este gata. Lasati sa se racoreasca 10 min.

11

Il scoateti din tava, presarati zahar pudra, lasati sa se raceasca putin.

Este bun si cald si rece.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (6-7 felii bune)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Sursa: blogul Ayn

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

igorbt
igorbt (07 April 2009, 11:19)

Intr-adevar sotul asa a si spus: "Este celmai bun chec pe care l-ai facut vreodata"

alinutza85 (09 April 2009, 18:51)

super delicios....mai am un pik  si-l terimn singurica

lena
lena (09 April 2009, 18:55)

naciualina
naciualina (11 April 2009, 22:09)

delicios..........l-am facut azi,felicitari si bafta in continuare

te asteptam cu retete noi

Alina.B (24 April 2009, 14:14)

120 ml ulei inseamna o ceasca de cafea?

lena
lena (24 April 2009, 15:27)

Da, cam asa - de obicei nu masor alimentele cu ceasca de cafea. Sau puteti pune jumatate de pahar.

giorgia
giorgia (14 March 2010, 13:02)

gata prajitura, e la cuptor... oare ce-o iesi?!?  nu am stiut cum sa masor mierea, asa ca am pus trei linguri, tinand cont de densitate. nu stiu daca am facut bine. trebuia sa o fac si mai lichida decat e?  vad eu ce iese, in 20 minute, si revin cu comentarii

Irene (19 April 2010, 13:38)

Am incercat o alta reteta .. clatitele au iesti fooarte bune.. doar ca cand le pun bicarbonat de sodiu se primesc amarui, si daca sting bicarbonatul de sodiu cu otet atunci nu sunt la fel de puhave. La fel va fi si cu checul? pare foarte apetisant si vreau sa incerc, doar ca nu vreau sa fie amarui:(

lena
lena (19 April 2010, 13:41)

Nu ar trebui sa fie amarui clatitele... incearca sa pui mai putin bicarbonat. Aici nu este cazul sa-ti faci griji, asa cred eu, pentru ca mierea intra in reactie cu bicarbonatul si nu mai este amara.

DUMITRA
DUMITRA (19 January 2011, 13:39)

am facut acest dulce aseara,este foarte delicios.

lilianamunteanu
lilianamunteanu (29 January 2012, 23:05)

Foarte usor de facut! L-am servit cu dulceata de portocale care in combinatie cu merele creaza o senzatie gustativa extrem de delicioasa! Mmmmmmmmmm!

Elena.M
Elena.M (18 February 2012, 19:29)

E super buna acest chec.Singura mea greseala a fost ca am uitat sa pun nuca.Repet reteta nu-i bai.Oricum a iesit un chec de exceptie.Citez cum ma laudat mamaia "Jos palaria"!!!Deci e buna.Merci Lena.

Tania Meghega
Tania Meghega (06 March 2012, 12:19)

pitem pune si miere artificiala? 

lena
lena (06 March 2012, 14:13)

Cred ca da Tania.

tatinela (04 December 2012, 19:11)

 Buna Lena,in sfirsit am reusit si eu sa-mi fac un cont aici pe site-ul tau...demult vreau sa-ti spun ca ai un site excelent,atit de detailat si clar explici ce si cum trebuie de facut ca nu are cum sa nu-ti iasa ceva...cite retete am facut de pe site-ul tau toate mi-au iesit...de 100 ori,BRAVO,BRAVO si iar BRAVO!!!

ralucutza370 (07 March 2013, 15:27)

 Lena daca nu am miere pot pune  zahar?

 

lena
lena (07 March 2013, 15:28)

Poti, dar sa nu mai pui bicarbonat. Mierea ii da o culoare mai crem.

Corina S.
Corina S. (24 March 2013, 16:02)

 Buna Lena, l-am facut si eu. a iesit extraordinar de gustos. In schimb a iesit putin sfaramicios. cum crezi, care e motivul? multumesc pentru raspuns.

hanna
hanna (14 September 2013, 16:15)

 Corina S.-si mie mi-a iesit sfaramicios/moale dar mie asa-mi place,e foarte delicios,mai inainte l-am scos din cuptor! ms Lena de reteta!

Nina-Andreea
Nina-Andreea (21 October 2013, 09:55)

 Foarte buuuun!

Sookie (26 January 2014, 23:03)

A iesit peste asteptari, ne-a mai ramas o bucatica mica, mica...

lilianabinzari (23 February 2014, 15:14)

 este foarte gustoasa!

dianka01
dianka01 (02 April 2014, 19:38)

 Buna,eu as vrea sa incerc sa fac acest chec,dar exista o problema nu am praf de copt,am vrut sa intreb daca fara ese la fel de bun sau nu?

lena
lena (02 April 2014, 22:03)

Nu, praful de copt este ingredientul principal in toate retetele. Nu merge fara el nicicum.