Chec simplu economic

reteta postata de

Tocmai l-am scos din cuptor. E pentru prima dată când îl fac! Arată și miroase demențial! Nu are de ce să nu fie bun!

Ingrediente

Ouă
2 buc
Făină
2 buc
2 căni/pahare
Zahăr
1 buc
aceeași cană/pahar
Ulei
1 buc
o jumătate cană/pahar
Lapte
1 buc
o jumătate cană/pahar
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț
cacao
2 linguri
pentru efectul marmotat

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.


2

Mixăm ouăle cu zahărul.


3

Adăugăm și laptele și uleiul; continuăm să mixăm.


4

Urmează făina cernută și amestecată cu praful de copt. Atenție: făina diferă de la un producător la altul! Nu puneți de la început 2 căni/pahare pline. Umpleți-le 3 sferturi și mai adăugați apoi, până veți obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase.


5

Turnăm compoziție într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nu turnăm de la început toată compoziția; lăsăm puțin și pentru partea maro/neagră a checului.


6

Punem cele 2 linguri de cacao peste cantitatea puțină de aluat din vas, apoi turnăm aluatul cu cacao peste cel din tavă, în mijlocul acesteia.


7

Băgăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, primele 15-20 min la foc mai tare (180 grade), apoi îl reducem la 170 grade (foc potrivit). Eu l-am ținut vreo 50 de minute, poate mai bine de atât, dar puteți face testul cu scobitoarea.


8

Îl lăsăm să se răcorească puțin, după care îl scoatem frumușel din tavă. Se ornează cu zahăr pudră.


9

Iată și o feliuță. Poftă bună!


Cantitate: 18 buc (15-20 felii)
Timp de preparare: 55 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 65 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nina-Andreea
Nina-Andreea (15 August 2012, 16:20)

De data asta, „cu susul în jos”: partea neagră a coborât la fundul tăvii!

mariam (15 October 2012, 18:08)

l-am incercat, e bun rapid si simplu, astept sa se trezeasca fetele sa isi spuna parerea. am facut cantitate dubla si l-am pus intr-o tava tip guluf. din pacate cuptorul meu cam arde dar checul e gustos. il recomand

Nina-Andreea
Nina-Andreea (11 November 2012, 13:09)

Nina-Andreea
Nina-Andreea (11 November 2012, 13:10)

alina ade
alina ade (08 April 2013, 16:51)

ce-l mai bun chec:*:*

Multumesc, pt reteta:)

Nina-Andreea
Nina-Andreea (20 July 2013, 00:03)

De data asta am adăugat și niște cireșe delicioase! Am păstrat tot aluatul alb (nu am pus deloc cacao)! Foarte bun!

lorrenalory (31 July 2014, 11:24)

 a iesit delicios..ff pufos..doar ca eu am schimbat putin..in loc de cacao am pus miez de nuca ,cicolata menaj si dulceata de cirese amre..o nebunie..

L.J pitica
L.J pitica (18 August 2014, 15:12)

Este perfect...mie mi-a iesit si intradevar este f.ft bun!!!

 

simonaaa (17 December 2014, 14:55)

Buna! Sunt cam "noua" in bucatarie si nu prea stiu voi buctardesele, la ce marime de cana va referiti cand spuneti " 1-2 cani de..."...aproximativ:)

 

mersi, Simona

 

 

Nina-Andreea
Nina-Andreea (18 December 2014, 00:26)

Buna! Cand spunem o cana ne referim la o cana de ceai de circa 250 ml.