Chec simplu economic

Chec simplu economic

Tocmai l-am scos din cuptor. E pentru prima dată când îl fac! Arată și miroase demențial! Nu are de ce să nu fie bun!

Ingrediente

Oua
2 buc
Faina
2 buc
2 căni/pahare
Zahar
1 buc
aceeași cană/pahar
Ulei
1 buc
o jumătate cană/pahar
Lapte
1 buc
o jumătate cană/pahar
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț
Cacao
2 linguri
pentru efectul marmotat

Pasi de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.


Chec simplu economic - Pas 1
Pas 2

Mixăm ouăle cu zahărul.


Chec simplu economic - Pas 2
Pas 3

Adăugăm și laptele și uleiul; continuăm să mixăm.


Chec simplu economic - Pas 3
Pas 4

Urmează făina cernută și amestecată cu praful de copt. Atenție: făina diferă de la un producător la altul! Nu puneți de la început 2 căni/pahare pline. Umpleți-le 3 sferturi și mai adăugați apoi, până veți obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase.


Chec simplu economic - Pas 4
Pas 5

Turnăm compoziție într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nu turnăm de la început toată compoziția; lăsăm puțin și pentru partea maro/neagră a checului.


Chec simplu economic - Pas 5
Pas 6

Punem cele 2 linguri de cacao peste cantitatea puțină de aluat din vas, apoi turnăm aluatul cu cacao peste cel din tavă, în mijlocul acesteia.


Chec simplu economic - Pas 6
Pas 7

Băgăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, primele 15-20 min la foc mai tare (180 grade), apoi îl reducem la 170 grade (foc potrivit). Eu l-am ținut vreo 50 de minute, poate mai bine de atât, dar puteți face testul cu scobitoarea.


Chec simplu economic - Pas 7
Pas 8

Îl lăsăm să se răcorească puțin, după care îl scoatem frumușel din tavă. Se ornează cu zahăr pudră.


Chec simplu economic - Pas 8
Pas 9

Iată și o feliuță. Poftă bună!


Chec simplu economic - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 18 buc (15-20 felii)
Timp de preparare: 55 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 65 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

Iuli
Iuli 20 Aug 2020, 17:04

asa mi-a iesit

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Iuli 20 Aug 2020, 17:51

Minunat, bravo!

Iuli
Iuli 20 Aug 2020, 16:59

 Mi-a placut foarte mult acest chec, mi-a iesit foarte fain si foarte bun, ador reteta asta

Nota mea pentru reteta:
DianaDiana578
Diana Diana (DianaDiana578) 04 Dec 2019, 18:14

De fiecare dată îmi iese perfect! Aici am adăugat un măr tăiat cubulețe, stafide si esența de rom. Un Mare Mulțumesc pentru această rețetă ușoară, cu ingrediente simple și rezultat Delicios!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CatyToma
CatyToma 07 Nov 2015, 09:52

Multumesc pentru reteta!!!Foarte simplu si gustos!!!Acum l-am scos din cuptor!!!Doar ca l-am turnat altfel si i-am adaugat mac siseminte de susan!!!

Poza mea pentru reteta:
lorrenalory
lorrenalory 31 Jul 2014, 11:24

a iesit delicios..ff pufos..doar ca eu am schimbat putin..in loc de cacao am pus miez de nuca ,cicolata menaj si dulceata de cirese amre..o nebunie..

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 20 Jul 2013, 00:03

De data asta am adăugat și niște cireșe delicioase! Am păstrat tot aluatul alb (nu am pus deloc cacao)! Foarte bun!

Poza mea pentru reteta:
alina ade
Adelina-Alina Cotan (alina ade) 08 Apr 2013, 16:51

ce-l mai bun chec:*:*

Multumesc, pt reteta:)

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Nov 2012, 13:10

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Nov 2012, 13:09

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 15 Aug 2012, 16:20

De data asta, „cu susul în jos”: partea neagră a coborât la fundul tăvii!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile