Placinte cu branza, marar si ceapa verde, la tigaie

   Placintele sunt slabiciunea mea, imi place sa le fac, sa le mananc si intotdeauna incerc sa invat variante noi si gustoase.

Acestea le fac de vreo 3-4 luni, atunci cand am chef de placinte, dar rapide si sa mai utilizez din iaurtul care expira prin frigider :) Sunt MINUNATE, chiar daca nu sunt adepta gatitului in ulei, nici nu va dati seama atat de fragede sunt si chiar nu sunt uleioase.

Stiam ca aluatul asta cu iaurt merge bine la Turte cu telemea, de exemplu, dar in placinte este si mai bun. Vi le recomand cu incredere, chiar sunt sigura ca va place la toata lumea - cine a gustat la mine au ramas f.impresionati.

Ingrediente

Lapte batut/Iaurt/Chefir
500 ml
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Sare
1 lingurite
plus sare pentru umplutura, dupa gust
Faina alba calitate superioara
500 g
aproximativ
Ulei de floarea soarelui
200 ml
Branza de vaci
1 kg
-sa fie branza mai uscata; -eu mau adaug si putina telemea de oi pentru un gust mai bun, dar nu este obligatoriu;
Oua
2 buc
Ceapa verde
1 buc
1 legatura
Marar verde
1 buc
1 legatura

Pasi de urmat

1

Intr-un bol turnati iaurtul, adaugati sare si bicarbonat de sodiu - amestecati si lasati 10 minute la o parte.

2

Dupa acest timp adaugati faina si incepeti sa framantati aluatul.

3

Amestecati mai intai cu o lingura pana se prinde faina - daca iese prea lichid si moale aluatul mai adaugati faina. Ar trebui sa va iasa un aluat moale, putin lipicios.

4

Scoateti compozitia pe masa presarata cu faina si framantati usor pana obtineti un aluat uniform si moale.

5

Impartiti aluatul in aproximativ 15 bucati egale.

6

Pe masa presarata cu faina formati bile de aluat, le dati la o parte si le ungeti cu putin ulei.

Le lasati la odihnit vreo 25-30 de minute, nu trebuie acoperite, uleiul de la suprafata nu le va lasa sa se usuce.

7

In acest timp pregatiti umplutura - intr-un bol amestecati branza, verdeturile, oua si sare dupa gust.

As recomanda sa o faceti putin mai sarata decat va place - la placinte, coltunasi asa se face, pentru ca aluatul mai ia din sare.

8

Dupa ce s-au odihnit bilele, luati cate una si cu mainile la aplatizati putin - sa fie cam de 8-10cm diametru.

Puneti cam 1 lingura de umplutura in mijloc.

9

Aduceti marginile spre centru si le prindeti cu degetele.

10

Dupa ce le-ati prins pe toate, le lipiti bine si usor apasati pe bila formata - sa fie la final cam de 1 cm grosime.

11

Asta va fi placinta finala, pe care o vom praji in ulei incins. La fel formati si restul placintelor.

12

Incalziti bine o tigaie cu ulei si rumeniti placintele pe ambele parti. Uleiul trebuie incins bine ca sa nu se absoarba in aluat si placinte - dar dupa ce ati pus placintele pe tigaie faceti focul mai mic si aveti grija sa le intoarceti la timp.

Aici incepusem cu 1 placinta pe tigaie, dar dureaza cam mult pana le faceti pe toate.

13

Dar m-am smecherit si am inceput sa pun cate 3 pe tigaie.

14

Pe parcurs cum se fac le puneti una peste alta si le serviti calde sau reci - sunt bune in orice fel.

15

Delicioase, moi, pufoase - Sofia cum le vede le si ia de pe farfurie - de obicei o convingem sa manance, aici chiar nu trebuie :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (15-20 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Cori
Cori (04 May 2012, 16:02)

Oaauuu, mi-au lasat apa in gura !!! Cred ca sunt super bune! Le am in vedere, gata

adi72q (04 May 2012, 21:46)

Deci, maine in mod sigur am sa le fac dupa care am sa postez comentariul pentru cei interesati, dar dupa ceea ce am citit nu am nici macar cea mai vaga indoiala ca sunt delicioase , chiar daca reteta pare simpla(teoretic).Timpul de preparare este putin indelungat , dar ca si gogosile berlineze , rezultatul este pe masura.Multumim pentru reteta ! :)

Misu (05 May 2012, 02:41)

Acum am citit reteta si mi-a facut o pofta..... Eu am sa o fac saptamana viitoare si am sa va spun cum mi-au iesit. Va multumesc pt. retetele trimise. Imi dau o idee de ceea ce voi gati .

Constantin Pantazescu (05 May 2012, 21:59)

Dacă este cineva ce poate să mi le prepare, garantez plata la livrare! Parol!

 

vicusha
vicusha (05 May 2012, 22:34)

Azi le-am pregatit, foarte gustoase, exact asa cum le face mamica

vicusha
vicusha (05 May 2012, 22:36)

Am uitat dovada

Constantin Pantazescu (06 May 2012, 02:05)

@vicusha.

Arată bine. Cum ar putea fi gustul?

doinelu (07 May 2012, 22:14)

Multumesc pentru reteta!!!      Placintele sunt foate gustose

sara33 (29 May 2012, 14:53)

 buna lena!de cand am vazut p site reteta asta,mi am doriy sa o incerc,dar dupa cum stii nu gasesc branza k la noi,pot folosi branza sarata?sa o desarez si sa o kmbin cu fromage frais de aici(branza lor dulce lichida).mi e pofta si as vrea sa fac kt de curand reteta!si as vrea sa te mai intreb dak pot folosii aluatul asta si pt placinte dulci,bineinteles fara atata sare in aluat.te am pupat dulce si numai bine!astp rasp

lena
lena (29 May 2012, 14:55)

Sara, poti pune orice branza de care gasesti, dar sa nu fie prea lichida.

Si aluatul, da, poti sa-l folosesti si cu umplutura dulce.

sara33 (29 May 2012, 15:25)

 buna!merci mult pt rasp rapid!te-am pupat!

Cori
Cori (14 June 2012, 00:30)

O poza din tipul "procesului tehnologic". Le-am dat o foma de langosi.

Cori
Cori (14 June 2012, 00:33)

Si o poza repede pana nu se mananca!  Super bune!

Nastia (02 April 2013, 13:23)

 Buna ..Elena pot sa pun in loc de brinza cartofi?

lena
lena (02 April 2013, 13:54)

Da, merge si cu cartofi.

Adelina17 (16 August 2013, 18:35)

Multumesc pentru reteta delicioasa! Astazi am facut si eu aceste placinte si sunt foarte incantata de cum au iesit. Umplutura am modificat-o un pic pentru ca am vrut sa pun si niste cabanos pe care l-am prajit putin impreuna cu ceapa.
Am atasat si o poza cu placintele mele.
 

lena
lena (16 August 2013, 20:33)

Arata foarte bine placintele, sa aveti pofta buna!

TanDi (02 November 2013, 12:11)

Foarte usor de preparat acest aluat, se lucreaza foarte usor, placintele ies moi si deloc uleioase. Eu am facut cu branza si marar, cartofi si dovleac.

suntscolar (21 April 2014, 13:07)

 Foarte bine arata...Mie nu imi plac in general placintele cu branza dulce pt. ca au stafide,dar aceasta sigur imi place,dar cat trebuie lasate la prajit pe o parte?

 

 

suntscolar (21 April 2014, 13:08)

  

 
 
 
lena
lena (21 April 2014, 21:27)

Cam 3-4 minute.

Elizabeth
Elizabeth (03 June 2014, 15:01)

 Buna Lena.in primul rind felicitari cu ziua numelui!vreau sa fac azi placintele,si cred c o sa fie dupa reteta aceasta.Demult vroiam sa va rog ceva;stiu ca caind eram mai mica,mama facea niste bunatati de placinte,le ziceam noi ,,terfoase,, sau rufoase;taare mai erau bune;crezi ca puteti face o prezentare frumoasa,cu poze si explicatii,asa cum numai dv stiti?merci

lena
lena (03 June 2014, 15:05)

Multumesc pentru felicitari Elizabeth.

Ma intrebati daca stiu eu reteta respectiva de placinte? Sau mi-o dati dvs si eu sa fac prezentarea?

Elizabeth
Elizabeth (03 June 2014, 15:24)

 Pai daca stiti reteta,ar fi perfect;eu am mai rascolit pe net,si am gasit reteta unei doamne de pe la noi din MD,care pare a fi exact ceea ce cautam eu ,dar daca ati prezanta-o in felul dvs,cu poze frumoase si explicatii pe masura,ar minunat!merci pt raspuns;ps.putem sa ne tutuim?

Elizabeth
Elizabeth (03 June 2014, 15:25)

 pot sa atasez  aici link-ul?

lena
lena (03 June 2014, 15:38)

Da, sigur, poti sa-l pui - macar sa-mi dau seama cum arata.

Mai sunt pe site un fel de placinte Tropotite, poate sunt cam la fel.

Elizabeth
Elizabeth (03 June 2014, 15:49)

 anishoara.blogspot.fr/2012/08/prepararea-aluatului-pentru-placinte.html     aici e aluatul   anishoara.blogspot.com.es/2012/08/placinte-rufoase-poalen-brau.html   aici deja cu umplutura...farmecul lor e ca  sunt super foietate si crocante...inainte le facea mama de sarbatori,si cocea un cuptor intreg;Doamne ce pofta am

lena
lena (03 June 2014, 16:53)

Da, am inteles, voi avea in vedere.

oxana tirziu (23 June 2014, 22:13)

 fac deja a 5 oară aceste plăcinte, sunt Super Super Bune! Bravo Lena! 

natinati (21 July 2014, 15:58)

 Am facut de mai multe ori aceste placintele pentru ca sint gustoase, repede de pregatit si un aluat usor si placut de lucrat. Bune-bune

natinati (21 July 2014, 15:59)

 si foto

tiki
tiki (16 October 2014, 08:11)

         Buna. Am facut si eu aseara-asa ca scuzati poza cam intunecata-,aceste minunate placintele. F.f. bune. Eu am adaugat si putina telemea si cateva buc.de sunca. Ou nu am pus. Am mancat si acuma de dimineata si sunt tot bune. Pupici.