Parjoale de pui

Este o reteta simpla pe care am invatat-o de la mama mea, are vechime peste 20 de ani. Sunt sigura ca o veti aprecia.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
Ceapa alba
200 g
Sau 4 bucati de ceapa medie.
Franzela simpla
1 buc
Apa
1 l
Sare
1 linguri
In dependenta de gusturi puteti schimba cantitatea de mirodenii si sare.
Piper negru
0.5 lingurite
Oua
3 buc
Gris
2 linguri
Ulei de floarea soarelui
200 ml

Pasi de urmat

1

- Spalati carnea si taiati felii subtiri pentru masina de tocat sau cumparati carne de pui gata tocata.

- Se curata, spala si se taie felii ceapa.

- Intr-un bol se rupe bucati franzela si se acopera cu apa, ca sa se inmoaie.

2

- Se da prin masina de tocat carnea, ceapa si franzela stoarsa bine de apa.

- Intr-un bol se pune toata compozitia tocata, se pun oua, sare, piper negru si gris.

- Se amesteca foarte bine.

3

 - Se pune putina apa intr-un bol si se umezesc mainile pe parcurs ce se formeaza parjoalele.

- Se pot forma diferite forme de parjoale, eu prefer rotund sau oval. Parjoalele se formeaza astfel: cu mainile umezite se ia putina carne, se bate putin in maini si se formeaza o bila, care ii dati forma rotunda sau ovala.

- Se foloseste o tigaie cu fund plat, in care se incinge ulei. Pe parcurs ce formati parjoalele le puneti in ulei.

- Dupa ce ati umplut tigaia se pune capac si se lasa la foc mediu timp de 10 min. Dupa 10 min parjoalele se fac fara capac.

4

Rumenitit bine parjoalele pe ambele parti si le scoateti pe o farfurie. Se pastreaza la frigider dupa ce se racesc bine la temperatura camerei.

 

5

Se consuma calde sau reci cu legume. Sunt foarte bune cu zacusca de hrean, reteta careia o gasiti pe site.

Pofta Buna!

Timp de preparare: 60 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

amalia80 (02 September 2010, 11:00)

Si eu pregatesc mereu pentru copii, insa pun si morcov ras pentru ca ies mai dulci.

bocsa (05 September 2010, 22:51)

Eu la faceam fara gris, dar am sa incerc si cu gris.

MariaP (14 September 2010, 22:51)

Si eu tot fara gris le fac, dar am sa incerc si varianta asta. In loc de ceapa pun putin usturoi si intotdeauna pun verdeata tocata (marar si patrujel).

bocsa (14 September 2010, 23:30)

Li se cam strica gustul, daca pui marar sau patrunjel.Asa am pus la tocana de ciuperci,patrunjel si i-am stricat rostul.Nu se m-ai simtea aroma de ciuperci.Parca mancam patrunjel dupa stratul din gradina.Fiecare verdeata are rostul ei dar in excces, nu este buna.

MariaP (15 September 2010, 14:41)

Bocsa, depinde de gusturi, de tipul de mancare si, nu in ultimul rand, depinde si de cantitatea pe care o adaugi in mancare. E un lucru bine stiut ca orice ingredient in exces produce un dezechilibru. In ce priveste comentariul legat de parjoale, eu n-am afirmat ca pun verdeata multa.

Cori
Cori (23 January 2012, 22:45)

 Foarte, foarte bune si nu te mai saturi mancand. Eu le mai dau si prin susan cateodata.

crismi (22 March 2012, 10:09)

Eu le prajesc in ulei, dar le mai fac si la cuptor, cum este in poza. Le-am facut sub forma de chiftelute,le-am copt la cuptor, apoi le-am servit cu hrisca si sos de rosii,facut din ceapa si morcov calite,la care se adauga o cutie de rosii cubulete. Au fost foarte bune. In compozitia de carne nu adaug gris, dar voi incerca sa vad cum ies.