Salata de verdeturi cu ton

    Sotul meu nu prea gateste, va dati seama si de ce :) - dar sunt zile cand trebuie sa mai iau o pauza, sau sunt prea ocupata cu altele prin casa - atunci intervine el cu cateva mancaruri care sigur ies si sunt simplu si repede de preparat. Una din mancaruri este aceasta salata cu ton, inventata si adaptata de el pe parcurs, in functie de ce verdeturi gasim in piata sau la supermarket(iarna).

Iarna o faceam cu salata Iceberg, spanac si salata chinezeasca, cateva rosii, ceapa.

Acum cu atatea verdeturi in piata: salata verde, spanac, leurda, loboda, ridichi, ceapa verde si usturoi verde.

Deci adaptati reteta cu ce verdeturi aveti prin casa sau in piata, iese oricum delicios, repede, satios si chiar dietetic.

Ingrediente

Verdeturi pentru salata
300 g
cam un bol mediu de frunze - salata verde, leurda, loboda, spanac, ridichi, ceapa verde, etc
Ton la conserva
160 g
de obicei folosesc ton in ulei - si nu mai pun alt ulei in salata
Lamaie
0.5 buc
sucul de la ea
Sare, piper
0.5 lingurite
dupa gust - mai adaug si ierburi de Provence, cand le am.

Pasi de urmat

1

Toate frunzele se spala, se scurg de apa si se taie/rup intr-un bol de salata. Aveti grija sa fie loc de amestecat in el, deci alegeti un bol mai mare.

2

Adaugati tonul din conserva cu tot cu ulei - un pic il maruntiti cu furculita.

3

Adaugati lamaie, sare, piper si amestecati bine.

4

Si cam atat, o serviti ca atare sau la o mancare de cartofi, orez, hrisca - orice va place.

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

sara33 (07 May 2012, 09:18)

 buna lena!delicios!si eu fac aceasta salata(aproximativ la fel),numai k eu mai pun si niste porumb,se vede frumos si e si gustos!dar in loc de tonul in ulei pun ton nature(in apa),si pun ulei de masline!pupici!

anabalmus (07 May 2012, 10:04)

arata bine. Am sa fac si eu, cu ton in suc propriu, caci nu-mi place acel ulei din conserva, desi cu zeama de lamaie i se pierde gustul ueiului. Buna ideea cu boabe de porumb, sunt si dulci, si ca efect de culoare.

Geea
Geea (07 May 2012, 20:49)

 Buna Lena ! Aceasta salata o fac si eu, este foarte buna, mai ales daca tii o dieta este f. indicata. Nu ma feresc de tonul in ulei , doar ca ii scurg uleiul si il adaug pe cel de masline. Cand am tinut un regim ,o savuram cu mare placere...Te pup! 

cristinutza cristina (28 May 2012, 16:44)

Delicioasa!! sanatoasa si usoara!