Budinca de cozonac

reteta postata de

Daca aveti un cozonac pe care nimeni nu mai vrea sa-l manance, deja intarit  (ceea ce se intampla adeseori dupa sarbatori), transformati-l intr-o budinca de cozonac si veti obtine un desert delicios !

Ingrediente

COZONAC
500 g
Lapte
500 ml
Smantana pentru frisca
200 ml
Oua
5 buc
Zahar
100 g
Stafide
100 g
optional
Unt
50 g
Esenta de vanilie
1 buc
Nuci
50 g
optional
rahat lucum
50 g
optional

Pasi de urmat

1

Cozonacul se taie felii cam de un deget grosime si se aseaza in tava bine unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Aveti nevoie de o tava cu marginile inalte.


2

Se bat ouale cu zaharul foarte bine cu mixerul.


3

Se adauga laptele si smantana (nebatuta) si stafidele inmuiate in prealabil in esenta de vanilie (puteti folosi si esenta de rom). Eu nu am pus stafide,deoarece cozonacul era cu stafide.


4

Peste feliile de cozonac adaugati nuca taiata marunt cu cutitul si bucatelele de rahat lucum


5

Amestecul de lapte,oua si smantana se toarna peste feliile de cozonac,avand grija sa fie insiropate bine.

Daca vasul este prea mic pentru cantitatea de cozonac,asezati un strat de felii de cozonac,insiropand cu jumatate din amestecul lichid,acoperiti cu restul de cozonac si insiropati cu cealalta jumatate de lichid.

Se taie bucatele 50 gr. de unt deasupra budincii si se pune la cuptor pana cand se rumeneste deasupra.

6

Asa arata scoasa din cuptor.


7

Se serveste stropita cu sirop de fructe sau frisca,sau dulceata.

Noi am servit-o cu iaurt si sirop de coacaze negre.

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !