Shaorma de casa, dietetica

C
Shaorma de casa, dietetica

Pentru ca mie imi place foarte mult sa mananc shaorma, dar am o anumita reticenta sa o cumpar de oriunde, mi-am inventat propria reteta de shaorma, mai dietetica, fara maioneza si fara cartofi,in schimb cu multe legume proaspete. Puteti s-o adaptati dupa gustul vostru si sa folositi ce ingrediente va plac.

Cantitatile sunt date pentru o shaorma,chiar daca in poze se vad doua.

Ingrediente

Lipie libaneza
1 buc
Smantana
50 ml
Piper
2 g
dupa gust
Piept de pui
100 g
Salata verde
1 buc
folositi o frunza sau doua
Castraveti
1 buc
Rosie
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Amestecati smantana cu sare si piper dupa gust.

Frigeti pieptul de pui pe gratar.

 

Shaorma de casa, dietetica - Pas 1
Pas 2

Ungeti cu smantana lipia (nu puneti toata smantana, pastrati un pic pentru mai tarziu) si puneti salata rupta bucatele

 

Shaorma de casa, dietetica - Pas 2
Pas 3

Puneti bucatele de piept de pui fript pe gratar

 

Shaorma de casa, dietetica - Pas 3
Pas 4

Adaugati castravetele taiat bucatele


Shaorma de casa, dietetica - Pas 4
Pas 5

Adaugati si rosia taiata bucatele


Shaorma de casa, dietetica - Pas 5
Pas 6

Adaugati din loc in loc restul de smantana

 

Shaorma de casa, dietetica - Pas 6
Pas 7

Rulati lipia si inveliti-o in folie de aluminiu ca sa nu se desfaca.


Shaorma de casa, dietetica - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Cori
Cori 13 May 2012, 18:57

E foarte buna facuta in casa si eu fac cateodata cand nu mai pot de pofta. E mult mai bine asa, pun mai multe legume si e " curata", nu mananc cu sila.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 Jan 2015, 23:19

Numai acuma vad aceasta reteta. Cred ca o voi face si eu exact  ca ingrediente cu exceptia foliei de Al. atat de nociva. O voi inlocui cu hartie de copt.
> Nu folosi folia de aluminiu la
> gătit
> În nici un caz nu folosiţi folie din aluminiu când
> gătiţi sau dacă doriţi să împachetaţi alimentele.
> Aciditatea acestora mobilizează ionii de aluminiu în
> hrană. Mai mult decât atât, trebuie ştiut faptul că
> aluminiul este neurotoxic fiind asociat cu maladia
> Alzheimer. Alimentele pe care le preparăm la cuptor pot fi
> învelite în frunze de viţă de vie opărite sau în
> frunze de varză.   Am dat copy-paste si asa s-a aranjat .Scuze.

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 06 Apr 2016, 23:30

nici eu nu folosesc aluminiu;

pe lipie libaneza imi pun ce am pofta, ce am in casa; de exemplu: ulei de masline, chimen negru, pt ca e plin de calitati terapeutice; branza, sau casacaval, ridichi, salata verde, sau frunze de spanac care i f carnoase si gustoase si au fier neoxidat; pieptul de pui este descurajant prezentat peste tot, as aca nu mai folosesc;poate de la gainile mele. :)

altadata pun alte ingrediente, ce am in casa si imi pica bine; sorii si castarveti taiati, ceapa, fenicul, felii de suna presata, pasta de branza de vaci; masline verzi, ghimbir

se poate manca f sanatos acasa

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 06 Apr 2016, 23:31

erata rosii si castraveti

sunca presata:))